Şimdi Ara

Yuvaya Sığmadığı İçin Ambalajını Çıkardığım Pil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba. Ben 4 kalem pille çalışan yarı profesyonel bi makine aldım kendi pilini bitirdim attım. Sonra öneri üzerine VPW marka şarjlı pil aldım, şarjı bitince çıkarıcaktım ama 3' ünü rahat çıkardım biri yuvaya sıkıştı. (Yuvalarda sadece girdiği yer var hani yandan çıkarma arkadan ittirme olayı yok) Penseyle zar zor çıkardım zarar vermeden ama o yuvaya o pil kalın geliyordu. Bende pilin üzerindeki o milimlik reklam ambalıjını çıkardım sadece gri biçimde pil kaldı bu şekilde şarj ettim ama geri koymadan önce bi kaç kişi öyle zararlı ambalajını niye çıkardın akar fln dedi. Bunu merak ettiğim ve tam bi cevap alamadığım için buraya geldim.

    Yani tam olarak sorunum şu, Normal bir kalem pilin üzerindeki o milimlik ambalajı yırtıp pilin sadece gri biçimde kalmasını sağladım ama bunu yapmalı mıydım yapmamalı mıydım, niye? Umarım bunu bilen birisi yardım edebilir, iyi günler.







  • Pilin dışı EKSİ uç olduğundan sürtünme sonucu aşınan yanındaki diğer pile temas edebilir. Bu durumda diğer pilin eksi ucuna çıplak olan pilin artısı bağlı olabilir. Bu şu demek oldukça yüksek kısa devre akımı akar ve yuva eriyebilir. En iyisi kaliteli bir pil alman. Çünkü risk taşıyorsun ve o durumda makinen yanabilir, yangın çıkartabilir. Bu arada DSC H100 felan mı aldın?
  • @tekin575757,
    Aldığınız pil şarjlı mı, alkalin mi?
    VPW genellikle şarjlı pildir.Hepsi bir tarafa ister şarjlı, ister alkalin yada Zn-C olsun, pillerden birinin yuvaya (Pil yatağı-kanalı denir) sığmaması, sığmayan pilin şiştiğini kısaca arızalı olduğunu gösterir.Kullanılmaması gerekir. Diğer taraftan 2. hatanız pilin dışındaki ambalajı ki bu ambalaj değil pili diğer pillerden izole eden bir özel yalıtkandır, kesinlikle çıkarılmaz-soyulmaz, birlikte bulunduğu ve birbirleriyle özellikle seri bağlı pillerin birbirine temas etmesini önlediği gibi pilin içindeki elektrolitin dışarıya sızıntısını bir noktaya kadar önler.
    Öncelikle bu bölümün 1. veya 65. sayfasının ilk mesajında bulunan inceleme ve araştırmamı okumadan şarjlı pil ve/veya şarj cihazı almayınız. Bu sayfalara ulaşmak için imzamdaki linke tıklamanız yeterlidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.