Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 REHBER, SIKÇA SORULAN SORULAR ANA KONUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  PLAYSTATION 4 REHBER, SIKÇA SORULAN SORULAR ANA KONUSU


    PLAYSTATION 4 REHBER, SIKÇA SORULAN SORULAR ANAKONUSU




    İlk olarak 20 Şubat 2013 tarihinde duyurulan Playstation 4, Sony'nin 4. nesil, tüm konsolların ise 8. nesil oyun cihazlarından biridir. Genel olarak özelliklerine bir tabloda bakarsak, Playstation 3'e göre özelliklerinin şöyle olduğunu görebiliriz.

     PLAYSTATION 4 REHBER, SIKÇA SORULAN SORULAR ANA KONUSU


    Buna göre AMD Jaguar 8 çekirdekli işlemcili, 8 GB GDDR5 RAM, 500GB HDD ve 6 hızlı Bluray okuyucu ve AMD 7850 ekran kartına muadil bir ekran kartının olduğunu görebiliriz. Toplam olarak 1.84 teraplops gücünde bir GPU'ya sahiptir ve yeni nesil konsollar içinde en fazla güce sahip olan grafik işlemci birimi Playstation 4'tedir.

    Playstation Aksesuarları Nelerdir?

    Dualshock 4

     PLAYSTATION 4 REHBER, SIKÇA SORULAN SORULAR ANA KONUSU


    Playstation 4 Camera

     PLAYSTATION 4 REHBER, SIKÇA SORULAN SORULAR ANA KONUSU


    Playstation 4 Vertical Stand

     PLAYSTATION 4 REHBER, SIKÇA SORULAN SORULAR ANA KONUSU


    Konsol Ne Zaman Çıkıyor?

    Amerika: 15 Kasım
    Avrupa: 29 Kasım

    Henüz diğer bölgelerde ne zaman çıkacağı belli değil. Türkiye'de henüz konsolun ne zaman çıkacağının belli olmadığı ülkelerden biri, muhtemelen 13 Aralık çıkış tarihi olabilir.

    Playstation 4'ün Çıkış Oyunları Nelerdir?

    - Assassin's Creed IV: Black Flag
    - Battlefield 4
    - Blacklight: Retribution
    - Call of Duty: Ghosts
    - Contrast
    - DC Universe Onlinei
    - DiveKick
    - DriveClub (2014 ilk çeyreğe ertelendi)
    - Escape Plan
    - FIFA 14
    - flOw
    - Flower
    - Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
    - Just Dance
    - Killzone Shadow Fall
    - Knack
    - LEGO Marvel Super Heroes
    - Madden NFL 25
    - Minecraft
    - NBA 2K14
    - NBA Live 14
    - Need for Speed: Rivals
    - Pinball Arcade
    - PlayRoom
    - Putty Squad
    - Resogun
    - Skylanders Swap Force
    - Sound Shapes
    - Super Motherload
    - Switch Galaxy Ultra
    - Tiny Brains
    - Warframe
    - War Thunder

    Gaikai Nedir?

    Playstation 4'ün genel olarak online işlemlerinin yapılacağı, ilerde Playstation 3 oyunlarını internet üzerinde stream ederek Playstation 4 üzerinde oynamamıza yaracak olan bir hizmettir. Tüm Plus kullanıcıları herhangi bir ayrı ücret ödemeden bu servisten faydalanacaklar. Ancak Playstation 3 oyunlarının paralı olup olmayacağı henüz net olarak belli değil. Konsolun çıkışında hazır olmayacak bu internet hizmeti 2014 yılında Amerika'da hizmete girecek, daha sonra diğer bölgelere gelecek.

    Playstation 4 Oyunlarında Bölge Kısıtlaması Olacak mı?

    Şu ana kadar yapılan açıklamalar doğrultusunda Playstation 4'ün oyunlarında herhangi bir bölge kısıtlaması olmayacak. Yani Amerika'dan veya Japonya'dan aldığını bir oyunu Avrupa'dan almış olduğunuz konsolda herhangi bir bölge kısıtlaması olmadan oynayabileceksiniz.

    Konsolun ve Oyunlarının Satış Fiyatı Ne Olacak?

    Konsol Amerika'da 400$'dan, Avrupa'da 400€'dan satılacak. Oyunlar ise Amerika'da 60$, İngiltere'de 60 Pound, Avrupa'nın geri kalanında 70€'dan satılacak. Henüz konsolun ülkemiz satış fiyatı, oyunların satış fiyatı belli değil. Sony TR'nin yaptığı açıklamaya göre 1. parti Sony oyunlarının 180-200 TL arasında satılması bekleniyor. Konsolun Türkiye tahmini satış fiyatının 1250-1350 lira arasında olması düşünülüyor.

    Playstation 4'ü Hangi TV'lerde oynayabileceğiz?

    Konsolun HDMI çıkış birimi olan tüm cihazlarda oynayabileceksiniz. Bu nesilde olduğu gibi HDCP kodlama olmayacağı için tüm monitorlerde rahatça kullanabileceksiniz. İlk 3 nesilde olduğu gibi tüplü TV'lere bağlanabilme seçeneği ve görüntü çıkış birimi mevcut değil. Genel olarak oyunları 1080p çözünürlüğünde çıkacağı için en iyi 1920x1080p HDTV görüntü imkanına sahip TV'ler güzel sonuç verecek.

    Playstation 4'de Online Oyun Oynama Ücretli mi?

    Evet genel olarak online oyun oynama ücretli olacak, bunun için PS Plus üyesi olmanız gerekiyor. Ancak F2P (Bedava Oyunlar) ücretsiz olarak online oynanabilecek. Mevcut konsolunuzda tek bir Plus hesabının alınmış olması diğer hesap sahiplerinin de online oyun oynamasına yetecek.

    PS Plus Bedava Oyun Uygulaması Playstation 4'te Devam edecek mi?

    Evet bu da devam eden uygulamalardan, ilk ay Drive Club oyununun PS Plus versiyonu (içeriği eksiltilmiş versiyonu) oyunculara hediye edilecek oyunların başında geliyor. Plus üyeliği olan oyuncular Playstation 4 sahibi olmadan da bu oyunları kütüphanelerine PC üzerinde ekleyebilecekler. Yani Playstation 3'ten Plus üyeliği olanlar her ay Playstation 4 oyunlarını kütüphanelerine eklerlerse Playstation 4 aldıklarında hazır bir oyun kütüphanesine kavuşma imkanına sahip olacaklar.

    Diğer Bölgelerden Dijital Olarak Oyun Alabilecek miyiz?

    Şu anda henüz net bir açıklama olmasa da bu nesilde olduğu üzere prepaid (önceden ödenmiş) kartlarla dijital olarak oyun alabileceksiniz. Ancak ilerde herhangi bir IP kısıtlamasının olup olmayacağı net olarak belli değil.

    PSN Kardeşliğine Yeni Nesilde İzin Verilecek mi?

    Oyunların yüklü olduğu makinamızda lisanslarımız da yüklü olacak, bu konsoldaki hesap sahipleri tüm oyunları oynayabilecekler ama hesabımızın yüklendiği konsolda sadece lisanslara sahip hesap sahibinin hesabından oynayabileceğiz. Kısacası kardeşlik dediğimiz oyun paylaşım işi Playstation 4'te olmayacak.

    PS3'te Kullandığımız Hesaplar PS4'te Kullanılabilecek mi?

    Evet, PS3'te kullandığımız hesapları PS4'te kullanabileceğiz. Buna PS3'te aldığımız Pusl hesapları da dahildir. Böylece tek hesabı PS3, PsVita ve PS4'te kullanabileceğiz ve sadece bir hesap için aldığımız Plus'ı PS3, PS4 ve PSVita'da kullanabileceğiz.

    Playstation 3'e Aldığım Oyunu Playstation 4'te Oynayabilecek miyim?

    Hem evet, hem hayır. Normalde farklı mimaride oldukları için oynayamayacaksınız ama her iki platforma çıkan (cross-gen) oyunlara yapımcıları belirlediği belli bir ücreti ödeyerek PS3'e aldığınız oyunu PS4'te de oynayabileceksiniz. Bu oyunun PS4 versiyonu olacak ve tahmini ücretler 10 dolar civarında olacak.

    Playstation 3'te kullandığımız Aksesuarları Playstation 4'te Kullanabilecek miyiz?

    Dualshock 3'ler Playstation 4'te kullanılmayacak ama Move aksesuarlarını, headset'leri, Playstation Surround Headphone, Playstation Pulse Headsphone gibi kulaklar Playstation 4'te kullanılabilecek. Bunlardan bazıları çıkışta desteklenmese de yakın zaman içinde gelecek güncellemelerle desteklenecekler. Buna mevcut direksiyon setlerinin dahil olup olmadığı henüz netleşmese de büyük ihtimalle direksiyon setlerimizi de Playstation 4'te kullanabileceğiz. Eğer elinizde optik çıkışlı herhangi bir kulaklı veya ses sistemi varsa bunları da optik çıkışına bağlayarak kullanabileceksiniz.

    Playstation 4 Oyunları Nereden Alabiliriz?

    genel olarak ülkemizdeki resmi satış mağazaları ile spot mağazalardan oyunları temin etme imkanınız olduğu gibi, internet üzerinden de sipariş verebilirsiniz. 75€'yu geçmeyen siparişler vergiye tabii değildir. 75€'yu geçen oyun siparişlerinde %6.7'lik ÖTV'yi ödeyerek oyunlarınızı internet üzerinden alabilirsiniz. Ama genelde 2-3'ten fazla oyun almadığınız sürece oyunlarınız gümrüğe takılmaz. Ülkemizde en çok oyun alınan ve artık güvenirliliği kabul edilen sitelerden bazıları şöyledir.

    www.shopto.net
    www.hkofferhouse.com
    www.tronixweb.com
    www.amazon.com (İstanbul gibi merkezi illerimize kargo yolluyorlar)
    www.amazon.de (İstanbul gibi merkezi illerimize kargo yolluyorlar)
    www.amazon.uk (İstanbul gibi merkezi illerimize kargo yolluyorlar)

    Bu siteler dışında EBAY'dan güvenilir ve satış miktarı fazla olan satıcılardan da oyun temin edebilirsiniz.

    Playstation 4 Arkadaş Listesinde Arkadaş Sayısı Kısıtlaması Var mıdır?

    Playstation 3'te 100 olan arkadaş sayısı sınırlaması, Playstation 4'te 2000'e çıkartıldı.

    Playstation Vita'larımızı Playstation 4 ile Beraber Kullanabilecek miyiz?

    PSVita'lar Playstation 4'ün çıkışı ile daha fonksiyonel hale gelecekler. Bütün Playstation 4 oyunları PSVita'lardan stream edilecrek oynanabilecek. Evde konsolunuzda yarım bıraktığınız oyunu dışarıda internetin olduğu ve internet hızınızın müsaade ettiği ölçüde kolayca oynabileceksiniz.

    Party Chat Playstation 4'te Var mı?

    Evet konsolunuzu aldığınızda ilk güncelleme olan 1.50'yi yaptığınız anda party chat'iniz olacak. 8 kişiye kadar beraber chat'i destekliyor.

    Playstation 4'ümüzü İnternete Nasıl Bağlayacağız?

    Playstation 4'leri hem kablolu, hem de kablosuz ağlar üzerinden internete bağlayabileceğiz.

    Plasytation 4 ile Birlikte Oyunlarımızdan Videoları Paylaşabilecek miyiz?

    Playstation 4 yazılımı içinde bulunan bir program ile oyunlarımızdan 15 dakikalık bölümleri USStream ve Twitch üzerinde yayınlayabileceğiz.

    Bazı Playstation 4 Oyunlarının Çözünürlükleri

    The Order: 1886 = 1920×800
    KillZone: Shadow Fall = 1920×1080 (MP=60fps, SP=30fps)
    Infamous: Second Son = 1920×1080
    DriveClub = 1920×1080
    Resogun = 1920×1080
    Knack = 1920×1080
    Assassin’s Creed 4: Black Flag = 1920×1080
    Thief = 1920×1080
    Blacklight: Retribution = 1920×1080
    Warframe = 1920×1080
    Call of Duty: GHOSTS = 1920×1080

    Playstation 4'te HDD Değiştirebilecek miyiz?

    Evet aynı Playstation 4'te olduğu HDD'lerimizi değiştirebileceğiz, ilk SKU'da 500GB HGST (Hitachi Global Storage Technologies) HDD olacak ve bunu isterseniz 3TB'lık HDD ile değiştirebileceksiniz.

    Playstation 4 Çok Gürültülü Bir Cihaz mı Olacak?

    Hayır, PS4'ler çok sessiz olacaklar, yapılan ölçümlere göre 0,815 sone gürültü seviyesine sahip olacak bu PS3'te 2.1 soneye kadar çıkabiliyordu. Ps4 en fazla 0.83 sone değerlerini görüyor.

    Playstation 4 Hangi Çözünürlüğe Sahip Olacak?

    Oyunlarda 1080p, filmlerde 4K desteğe sahip olacak

    Playstation 4 ve Oyunları ile İlgili Bazı Tanıtıcı Videolar










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 26 Ekim 2013; 17:51:08 >







  • Eksik gördüğünüz noktalar varsa söyleyin ekleyelim arkadaşlar...
  • Ana konu var zaten dostum kapatırlar senin konuyu.
  • Kilo Moana kullanıcısına yanıt
    Bu PS4 ana konusu değil, PS4 hakkında insanların kafasına takılan soruları bir araya toplamış bir konu. Üst başlıklarda dikkat ederseniz yıllardır PS3 için böyle bir başlık var. Bu da onun gibi bir şey, yani ana konu uygulaması ayrı bir şey, sık sorulan sorular konusu ayrı bir şey...
  • Ortada ciddi bir emek var, emeğine sağlık.

    Umarım bu başlık sayesinde sürekli ana konuyu kirletmeyi keser bazılarımız bu tür sorularla...
  • xoe kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, zaten maksadımız konu kirliliğine engel olmak, bu tip soruları olan kişiler için cevapların bir arada olduğu bir konu açarak ihtiyaca cevap vermekti. İnşallah faydalanır sorusu olan üyeler...

    Konuda yanlış hususlar, eksik noktalar varsa, uyarın düzeltelim.
  • Böyle bir konuya ihtiyaç vardı. Ellerinize sağlık.

    3 oyununu 10 dolar gibi bi fiyat vererek 4 te oynamak çok iyi olacak.
  •  PLAYSTATION 4 REHBER, SIKÇA SORULAN SORULAR ANA KONUSU
  • Müdür senden "PS4 almak için 30 neden" başlıklı bir konu açmanı bekliyorum.
  • Aynı konuyu Temmuz ayında açıcaktım ama 28 günlük ban yiyip + okadar emek verdikten sonra Ps4 ana konusu var yeaaaaaaa + Senin konu gereksiz yeaaaaaaaaaaa diyecekleri için açmadım
    Güzel konu olmuş
  • Konuyu bugün tekrar güncelleyeceğim çünkü dün gece itibarı ile bu kardeşlikle ilgili durum netleşmiş ve artık kardeşlik olayı PS4'te net olarak olmayacak gibi. Bakalım biraz daha araştırıp, konuyu netleştirince burada gerekli düzenlemeyi yaparım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xbox One

    Müdür senden "PS4 almak için 30 neden" başlıklı bir konu açmanı bekliyorum.

    X One ezildiği için niye sürekli PS4'e laf atıyorsun? :)
  • Emege saygi guzel konu [Kunye=]

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşlikle ilgili konuda gerekli güncellemeyi yaptım arkadaşlar. Maalesef PS4'te kardeşlik olayı olmayacak...

    @OrhanBenceGay34

    Teşekkürler hocam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 18 Ekim 2013; 13:54:40 >
  • Hocam tronixweb.com, tronix.com olarak yazilmis duzeltirseniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I. C. Wiener kullanıcısına yanıt
    Uyarı için teşekkürler...

    Hemen düzeltiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Uyarı için teşekkürler...

    Hemen düzeltiyorum.

    Rica ederim.
    Bu arada emeginize saglik ihtiyac vardi boyle bir konuya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün kötü haberler geldi maalesef PS4 için, önce Drive Club 2014 ilk çeyreğe ertelendi, ardından kardeşlik olayının bittiğini öğrendik. Bakalım başka olumsuz gelişmeler sırada mı?
  • diger olumsuz haber i sen beklemeden ben deyim bf 4 , cod ghost gibi 1080p gelmiyecek
  • BF4 herhalde 900p olarak gelecek, ben zaten BF4'ü PC'de ön sipariş ederek aldım, bana pek sorun yaratacak bir konu değil. Yeni nesilde cebimin dostu olup, sadece kalite exc. oyunları PS4'e alacağım. Bu nesilde ipin ucunu çok kaçırdık ve bundan ben zararlı çıktım. Oyun gibi bir hobiye bu kadar para dökmek akıl karı değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.