Şimdi Ara

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
870
Cevap
8
Favori
43.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar ultra II 480 gb almayi dusunuyorum. Ben win 8.1 isletim sistemi kullaniyordum win 10 a yukseltme yaptim. SSD yi alinca isletim sistemini oraya kuracagim ama sistemimi yukselttigim icin win 10 urun kodum yok. Windows un sitesinden 10 un kurulumunu temiz kurulum icin indirdim iso usb de hazir. Benim sorum sistemi SSD ye kurdugumda urun kodu kisminda ne yapacagim , bazi yerlerde adimi atladiktan sonra sistemin otomatik taniyacagini yazmis ama onlarin soyledigi ayni hdd ye kurulumda olanlar. Cesitli uygulamar kullanarak urun kodumu cikartmakta istemiyorum kopyalanma vs acisindan. bir bilginiz var mi bu konuda ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrBeardo kullanıcısına yanıt
    HDD değil anakart aynı olacak. Sorun yok SSD ye kurmana, yada eski işletim sistemini kurup yeniden win 10 a yükselteceksin.
  • Sandisk ultra plus 256 gb lık olanı önerir misiniz? Yoksa bunun yerine bu fiyat dolaylarında başka bir ssd önerileriniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfn1907

    Oo dostum ne yaptın sen 5TB Fiyatlar mükemmel durumda gerçekten şuan için memnunum ben ultradan ama bundan sonrasınıda düşünürsek fiyatlar hem bize hemde herkese çok yararlı olacaktır, 480GB ssd önceden hayaldi şimdi gerçek

    Vay be ben o kadar indirimle ( %25 ) 385TL'ye almıştım

    Selam, yine aylar sonrası başka bir cevap. Yeni yeni dönüyorum sayılır foruma. Bir süredir aktif değildim.

    5 TB aldık evet ama aldıkta ne oldu ? 375 GB civarı yer kalmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kreat

    SSD aldıktan beri epey zaman geçti. Performansından çok memnunum. Öyle alıştım ki, hdd olan bilgisayar kullanmak ölüm gibi geliyor insana. Yıllarca bi hhd yüzünden nasıl bilgisayar kullanmışız arkadaş.Artık gözümüz gönlümüz açıldı, ferahladı.

    SSD olmayan bilgisayar almayın, yoksa SSD alıp takın. Ya da taktırın.

    Aynen öyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hapocod

    Ekle bro ultra ii 240 gb on sata 2. 3 aydir kullaniyorum tavsiye ederim.

    Selam,

    Siz özel mesajdan da yazdınız, geri döndüm mü inanın onu bile hatırlamıyorum tam olarak ? Unuttuysam kusura bakmayın, aktif değildim son aylarda.

    Ürün servise gitmişti, değişti falan sanırım değil mi ? Kullanıyor musunuz halen ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cklnc

    Sandisk ultra plus 256 gb lık olanı önerir misiniz? Yoksa bunun yerine bu fiyat dolaylarında başka bir ssd önerileriniz var mı?

    Merhaba,

    Herhangi bir ürün satın aldınız mı ? Karar aşaması mı yoksa halen ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    quote:

    Orijinalden alıntı: cklnc

    Sandisk ultra plus 256 gb lık olanı önerir misiniz? Yoksa bunun yerine bu fiyat dolaylarında başka bir ssd önerileriniz var mı?

    Merhaba,

    Herhangi bir ürün satın aldınız mı ? Karar aşaması mı yoksa halen ?


    Dostum ben msata ssd almaya karar verdim galiba Samsung 850 evo alacağım ama şuan fiyatları çok yüksek o yüzden beklemedeyim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar size bu konuda danışmak istiyorum. asus x550jk xo012d modelini kullanıyorum ve hdd performansından memnun değilim. 5400rpm ama bu performansa ulaşabildiğini pek sanmıyorum. hd tune programında avaraj okuma hızı 70mb/s lerde. ve 500gb hdd artık yetmiyor. O nedenle yine 5400rpm samsung toshiba yada wd harddisk alsam arada çok fark olur mu? birde onun yerine dvd-ssd kızağı alıp sandisk ssd plus 120gb harddisk mi alsam diyorum. Windows ve oynadığım asıl baba oyunları ssd de, fim müzik dizi gibi medyaları hdd de saklarım diye düşünüyorum.http://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-120gb-520mb-180mb-s-sata3-2-5-ssd-sdssda-120g-g25-p-BD803208 bu linkteki sandisk ssd plus sizce işimi görür mü? 120mb/s yazma hızı sizce nasıl? bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum ona göre bugün sipariş geçeceğim. yada 15tl daha katıphttp://www.hepsiburada.com/kingston-ssdnow-uv300-120gb-550mb-350mb-s-2-5-sata-3-ssd-suv300s37a-120g-p-BD805069 bu ürünü alıp 350mb/s yazma hızı performansı almak daha mı mantıklı olur? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaomss -- 15 Haziran 2016; 14:57:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cklnc


    quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    quote:

    Orijinalden alıntı: cklnc

    Sandisk ultra plus 256 gb lık olanı önerir misiniz? Yoksa bunun yerine bu fiyat dolaylarında başka bir ssd önerileriniz var mı?

    Merhaba,

    Herhangi bir ürün satın aldınız mı ? Karar aşaması mı yoksa halen ?


    Dostum ben msata ssd almaya karar verdim galiba Samsung 850 evo alacağım ama şuan fiyatları çok yüksek o yüzden beklemedeyim :)

    850 EVO'da iyi bir model tabii ki. Uygun fiyata bulduğunuz zaman alınabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    arkadaşlar size bu konuda danışmak istiyorum. asus x550jk xo012d modelini kullanıyorum ve hdd performansından memnun değilim. 5400rpm ama bu performansa ulaşabildiğini pek sanmıyorum. hd tune programında avaraj okuma hızı 70mb/s lerde. ve 500gb hdd artık yetmiyor. O nedenle yine 5400rpm samsung toshiba yada wd harddisk alsam arada çok fark olur mu? birde onun yerine dvd-ssd kızağı alıp sandisk ssd plus 120gb harddisk mi alsam diyorum. Windows ve oynadığım asıl baba oyunları ssd de, fim müzik dizi gibi medyaları hdd de saklarım diye düşünüyorum.http://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-120gb-520mb-180mb-s-sata3-2-5-ssd-sdssda-120g-g25-p-BD803208 bu linkteki sandisk ssd plus sizce işimi görür mü? 120mb/s yazma hızı sizce nasıl? bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum ona göre bugün sipariş geçeceğim. yada 15tl daha katıphttp://www.hepsiburada.com/kingston-ssdnow-uv300-120gb-550mb-350mb-s-2-5-sata-3-ssd-suv300s37a-120g-p-BD805069 bu ürünü alıp 350mb/s yazma hızı performansı almak daha mı mantıklı olur? Teşekkürler.

    Merhaba,

    Öncelikle hiçbir HDD değişimi performansı hissedilir ölçüde artırmayacaktır bunu belirtelim. Yani; performansı en düşük SSD değişimi ile bile HDD'ye göre çok fazla etki hissedersiniz. Bundan dolayı gerçek anlamda hız istiyorsanız SSD şart.

    Hepsiburada'dan almak zorunlu mu ürünü ve tam olarak bütçeniz nedir ? Okuma - yazma değerlerine takılmanıza gerek yok. Okuma yazma zaten çok elzem durumlarda devreye giriyor ve kaldı ki; SSD'den SSD'ye kopyalama-yazma olmadıktan sonra o değerlere erişmek zor, hatta böyle bir durumda bile o değerlere yakın değerler almak zor oluyor (imzamdan Memoright SSD incelemesine ulaşarak, oradan detayları görebilirsiniz). Ancak test programlarında karşınıza çıkan değerler olacaklar. Fakat tabii ki bu demek değildir ki çok önemsizler. Önem noktasında, Windows'un çok küçük boyutlu KB'lara ayrılmış açılış dosyaları vs. gibi dosyaları yükleme, okuma anlamında SSD'ler HDD'lere göre fark atıyorlar. Bu da beraberinde daha hızlı açılışlar, tarihe karışmış takılmalar, çok hızlı oyun yükleme süreleri vs. getiriyor.

    Verdiğiniz linklerde zaten Kingston'ın bu modelini baştan eleyiniz. İlk başta piyasada satışta olan modelde değişiklikler yapılıp, tekrar piyasaya sürülmüş bir ürün. Performans noktasında sıkıntıları, kararsızlıklar vs. gibi durumlar mevcuttu yakın tarihe kadar. Halen değişen bir şey olduğunu sanmıyorum.

    Sandisk SSD PLUS ise; Sandisk'in giriş seviyesi modellerinden ve fiyatına göre sizi memnun edecektir. Ama tabii ki bütçenize bağlı olarak başka modeller de mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 15 Haziran 2016; 17:21:37 >




  • Merhabalar. Öncelikle ayrıntılı ve bilgilendirici cevabınız için çok teşekkür ederim. Her ne kadar donanım alanında bilgili olsam da ssd konusunda daha çok yeniyim. Bu bağlamda verdiğiniz bilgiler gerçekten yol gösterici oldu. Hepsiburada.com dan almak gibi bir zorunluluğum yok, lakin n11le kıyaslama yapıp daha uygun olduğunu gördüğüm için tercih ettim. Bütçem maalesef ki 150tl civarlarında. Gönül isterdi ki daha da yükseltip 240gblere kadar bir ssd alayım fakat şuanlık pek mümkün değil gibi. Ayrıca ssdyi aldığımda hdd ye kızak alıp dvd sürücüsü kısmında 2.depolama ünitesi olarak kullanmayı planlıyorum. Bu işlem sonrasında herhangi bir performans düşüşü yada uyumsuzluk yaşanır mı?teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Merhabalar. Öncelikle ayrıntılı ve bilgilendirici cevabınız için çok teşekkür ederim. Her ne kadar donanım alanında bilgili olsam da ssd konusunda daha çok yeniyim. Bu bağlamda verdiğiniz bilgiler gerçekten yol gösterici oldu. Hepsiburada.com dan almak gibi bir zorunluluğum yok, lakin n11le kıyaslama yapıp daha uygun olduğunu gördüğüm için tercih ettim. Bütçem maalesef ki 150tl civarlarında. Gönül isterdi ki daha da yükseltip 240gblere kadar bir ssd alayım fakat şuanlık pek mümkün değil gibi. Ayrıca ssdyi aldığımda hdd ye kızak alıp dvd sürücüsü kısmında 2.depolama ünitesi olarak kullanmayı planlıyorum. Bu işlem sonrasında herhangi bir performans düşüşü yada uyumsuzluk yaşanır mı?teşekkürler.

    Rica ederim ne demek.

    Sata 3 girişi olduktan sonra herhangi bir performans düşüşü olmayacaktır. Notebook modelinize tam olarak detaylı bakmadım ama muhtemelen DVD kısmında da sata 3 girişi kullanılmıştır. Aslında zaten HDD söz konusu olduğunda; sata 3 - 2 - 1'in de açıkçası pek anlamı yok. SSD'de ise önemi büyük tabii ki. Gerçek performans sata express öncesi şu an sata 3 arayüzünde. PCI gibi arayüzleri düşünmezsek tabii ki.

    Velhasıl kelam konumuza dönersek;

    http://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-ii-120gb-550mb-500mb-s-sata-3-ssd-sdssdhii-120g-g25-p-BD801661

    Bu modele bütçeniz yetiyorsa alabilirsiniz. 120GB'da olsa almışken daha iyi bir model almış olursunuz. SSD Plus 110 - 100 TL gibi bir fiyat olsa tercih sebebi olurdu. 40 TL için model düşürmeyin derim. Tabii tercih sizindir, SSD Plus'ta ilk SSD deneyiminde sizi gayet memnun edecektir. Kızak vs. gibi alımlarda olacağı için SSD Plus + kızakta bütçeye göre orantılanabilir.




  • Çok teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler için.Gerçekten zerre bilgi sahibi olmadığımı öğrendim :) verdiğiniz linkteki ürüne baktım lakin bu aşamada o ürünü almak beni biraz zorlayabilir. O yüzden SSD Plus ile SSD dünyasına adım atmaya sıcak bakıyorum. Çünkü 5400 rpm Hitachi hddm hem ses yapıyor hemde sistem ve oyun yükleme süreleri çok fazla. Bende pek bilgi sahibi değilim dvd sürücümün hangi sistemi kullandığını açıkcası. Ama eski model bir cihaz değil. Tahminen sata 3 tür diye düşünüyorum. Birde kızak fiyatı işin içine girince SSD Plus benim için daha cazip görünüyor. Peki Üstadım, kızak alırken dikkat edilecek bir husus var mı? yoksa bunlar standart aksesuarlar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Çok teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler için.Gerçekten zerre bilgi sahibi olmadığımı öğrendim :) verdiğiniz linkteki ürüne baktım lakin bu aşamada o ürünü almak beni biraz zorlayabilir. O yüzden SSD Plus ile SSD dünyasına adım atmaya sıcak bakıyorum. Çünkü 5400 rpm Hitachi hddm hem ses yapıyor hemde sistem ve oyun yükleme süreleri çok fazla. Bende pek bilgi sahibi değilim dvd sürücümün hangi sistemi kullandığını açıkcası. Ama eski model bir cihaz değil. Tahminen sata 3 tür diye düşünüyorum. Birde kızak fiyatı işin içine girince SSD Plus benim için daha cazip görünüyor. Peki Üstadım, kızak alırken dikkat edilecek bir husus var mı? yoksa bunlar standart aksesuarlar mı?

    Rica ederim, bilgi vermek için buradayız zaten. Sizleri bilgilendirebiliyorsam ne mutlu bana.

    SSD Plus işinizi görecektir dediğim gibi böyle düşünüyorsanız. Kızak noktasında; evet çoğu standarttır. Boyutlarına göre uygun ve fiyatına göre uygun olanı alabilirsiniz. Sata arayüz vs. gibi desteklere de dikkat edin tabii.

    Hayırlı olsun şimdiden, ürünü aldıktan sonra test sonuçlarınızla beraber bekleriz.




  • çok teşekkür ederim hocam. aldıktan sonra yine buraya yolum düşecek sanırım :) hayırlı günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    çok teşekkür ederim hocam. aldıktan sonra yine buraya yolum düşecek sanırım :) hayırlı günler.

    Rica ederim.

    Ürünü hayırlısıyla alın, bekleriz tabii.
  • SSD Alın ve aldırın çevrenize Kullanalı 1 seneye yaklaşacak ve öyle alıştım ki SSDHDD seagate in hibrit HDD si olan lenovo bile yavaş geliyordu. Benim 9 yıllık laptopun işlem gücü daha az core duo 2.0 ama ssd taktıktan sonra resmen canlanmıştı. Ama işlemci gerektiren uygulamalarda elbette yavaşlığı oluyor ona katkısı yok zaten sata2 idi. Fakat dün 1 senelik lenovoya taktım beniim sandisk ssd plus 'ı hibrit'i çıkartıp, uefi olarak kurulumu da gerçekleştirdim. Corei 5 ve 8 gb ram ile çok süper oldu. Fan sesi de yok zaten alette, hdd sesi de yok, tablet kullanır gibi kullanıyorum USB 3.0 bellek vardı, benim eski hp de usb2 portunda yazma okuma hep 16/30 diye çıkardı. Lenovoda da HDD varken 16/120 idi. SSD varken 21/130 oldu :) O da sandisk OTG'li usb 3.0 bellek A101 den alınma.

    Şimdiki hevesim ise acaba samsung evo falan alsam performans da daha da artış gözlemleyebilir miyim sonuçta sıralı değil random okuma yazma önemli olduğundan Sandisk bu konuda giriş seviyesi olarak kalıyor. :D

    Sata 2 değerlerim konuda bir yerde vardır Sata3 ile test etmeyi heves ediyordum dün onu da yaptım değerleri paylaşayım.

    Lenovo Z5070 Core i5 2.52 / 8GB ram / Sandisk SSD plus

    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]




  • İyi günler değerli arkadaşlar Elimde Monsterin W150ERQ modeli bulunuyor yaklaşık 3 yıl oldu alalı her hangi bir sorun yaşamadım ancak SSD alıp daha performanslı kullanmak istiyorum 1-2 sorum olacak bilgili olan arkadaşlara 1.si SSD ile bilgisayarımın uyumluluğu nasıl olur? 2.si Sandisk Ultra II 240GB piyasadaki en iyi fiyat performans ürünümüdür? Bütçem 200-300 tl arasında Teşekkür ederim
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler.

    SSD Plus ne kadar giriş seviyesi olsada değerleri görüldüğü üzere makul seviyede. Aslında girişte değil, giriş-orta seviye demek daha doğru olur.

    Zaten günlük kullanımda sizi tatmin ediyorsa ve işinizi görüyorsa dahada ötesi yok.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.