Şimdi Ara

Laptop Ssd (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techturch

    quote:

    Orijinalden alıntı: TechTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: techturch

    quote:

    Orijinalden alıntı: TechTR

    @kansavkaplan
    Hocam bilgisayarının modelini yazar mısın? Bir de sana zahmet bilgisayarıma sağ tıkla, özellikleri tıkla, açılan penceren dağda aygıt yöneticisine tıkla, DVD/CD-ROM sürücülerine çift tıkla ve hemen altında tek satır olarak açılan yerde dvd sürücünün modeli yazar. Onu belirtirsen uygun bir aparat öneririm sana. Yukarıda arkadaşın verdiği linkte 20$ civarı bir ürün görüyorum. TL. ile en fazla 20 TL'ye ürün elinde olur. İnternette teknoloji marketlerde satılanlar da malûm pahalı.


    Sadece boyutunu görmesi için link verildi arkadaşım. Değilse fiyatı 8 dolar civarı. Konuyu doğru okursan anlarsın.

    Sakin!.. Ne için verildiği belli zaten. Arkadaş belli ki ilk defa alacak, bilmediği bir konu... Örnek linki ciddiye alıp "sadece bu uyar" gibi bir fikre kapılmaması açısından ben öyle söyledim. Kaldı ki benim Aliexpress'te bulduğum ürün de pahalı. Genel olarak 12.7 mm. uyar demeye getiriyorum. Ben seni anladım, sen anlayamamışsın.


    Ben sakinim zaten asıl sen cevap yazmadan önce konuyu sakin sakin oku ondan sonra cevap ver. Ben de senin 12.7mm uyar demeye getirdiğin şeyi dedim zaten. Linkte senin verdiğin gibi misal olarak verilmişti.

    Şansımı tekrar deneyeyim:

    Diyorum ki; belli ki arkadaşın uzak olduğu konu ve bu sebeple de "sadece bu alınabilir" diye düşünüp pahalı ürün almaması açısından verdiğin link için pahalı dedim. Ben anladım ki devamında da "en fazla 20 TL'ye mal edersin dedim. Yani ben burada arkadaşı uyarıyorum. Onun ile muhatap oluyorum ve ne için uyarı yaptığım da net bir şekilde ortada. Yani senin 12.7'ler uyar dedmek istediğin de bariz ortada. Tekrar söylüyorum bilmediği bir durum olduğu için sadece ilk belirttiğin linkteki ürünü kendi bilgisayarına uyar sanıp pahalı olduğu halde almaya kalkabilir. Başta sen sakin olsaydın böyle uzamazdı konu. Hemen bir sataşma olarak algılayıp resmen savunmaya geçmişsin. Ergenler gibi sayfa sayfa tartışamayacağım, kusura bakma...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechTR -- 11 Aralık 2013; 17:50:52 >




  • Bana arkadaşı uyarmak için 20 dolar pahalı deyip kendin 20 dolarlık link veriyorsun. Adam yukarda notebook modelini söylemiş hala model soruyorsun. Ben de diyorum ki konuyu oku baştan sona hem benim örnek link verdiğimi hem de notebook modelini görürsün manasında uyardım. Sataşma veya savunmaya geçme gibi bir durum yok. Daha dikkatli değerlendir. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techturch

    Bana arkadaşı uyarmak için 20 dolar pahalı deyip kendin 20 dolarlık link veriyorsun. Adam yukarda notebook modelini söylemiş hala model soruyorsun. Ben de diyorum ki konuyu oku baştan sona hem benim örnek link verdiğimi hem de notebook modelini görürsün manasında uyardım. Sataşma veya savunmaya geçme gibi bir durum yok. Daha dikkatli değerlendir. Kolay gelsin.

    Yukarıda sana "kaldı ki ben de Aliexpress'te pahalı bir ürün linkini verdim" gibi bir cümle kurdum. İlk mesajımda da "en fazla 20 TL'ye mâl edersin" diye bir cümle de yazdım. Bu da şunu demek istediğimi açıklıyor: alman gereken 12.7 mm, ama daha ucuzu var (belirttim de ucuza mâl edebileceğini). Üstelik pahalı olan linki vermemin sebebi de belirttiği dvd-rom sürücü modelinin linkte de yer alıyor olmasıydı. 12.7 mm'nin uyduğu konusunda arkadaşta şüphe olmaması açısından linkteki ürün başlığında da kullandığı dvdrom modelinin yer alıyor olması sebebiyle verdim o pahalı olan linki. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechTR -- 11 Aralık 2013; 18:06:04 >




  • İlk mesajları eğer hala okumadı isen konuyu başlayan arkadaş 12.7mm olduğunu nasıl anlayabilirim dedi ve ben de linki verdim. Bu linkte senin bilgisayar modelin için 12.7mm olanını alman gerektiği anlaşılıyor anlamında. Ama sanki ben arkadaş bu link en ucuz bunu al kesinlikle demişim gibi bir anlam çıkardın. Ben de dedim ki konu iyi olunursa linki ne için verdigim anlaşılır. Anlaştık galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techturch

    İlk mesajları eğer hala okumadı isen konuyu başlayan arkadaş 12.7mm olduğunu nasıl anlayabilirim dedi ve ben de linki verdim. Bu linkte senin bilgisayar modelin için 12.7mm olanını alman gerektiği anlaşılıyor anlamında. Ama sanki ben arkadaş bu link en ucuz bunu al kesinlikle demişim gibi bir anlam çıkardın. Ben de dedim ki konu iyi olunursa linki ne için verdigim anlaşılır. Anlaştık galiba.

    Ben öyle bir anlam çıkarmadım. :D Bu 3. kez yazışım olacak gene de yazayım. Demek istediğim şu: Arkadaş bu konuda bilmeyip burada danıştığı için verdiğin linki "illa bu uyar" düşüncesiyle pahalı olduğu halde alabilir dedim. Yani burada "illa bu uyar" diye konuyu açan arkadaş kendisi düşünebilir demek istiyorum. Senin, "illa bu uyar" dediğin manâsını ortaya atacak bir şekilde konuşmadım. Kendisinin böyle bir düşünceye kapılması ihtimaline karşı belirttim. Seninle ilgisi yok! :D

    Arkadaş hatta "12.7 mm" olduğundan nasıl emin olabiliyoruz?" gibi birşey sormuş. Hatta senin "sen de pahalı olan linki verdin" demene karşılık açıklama olarak tekrar da yazayım. Kendi modelenin numarası ona verdiğim linkte de yer alıyordu. Yani 12.7 olduğundan emin olmasına yardımcı olmak amacıyla o pahalı olan linki de verdim. Bu sebeple içinde kuşku kalmaması açısından genel olarak 12.7 mm uyar demek istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechTR -- 11 Aralık 2013; 18:39:21 >




  • illa bu uyar düşüncesi yok arkadaşım. istersen 3 değil 33 kez yaz. nereden anlarım dedi ben de link verdim. bu kadar basit. kendi kendine anlam çıkarma sen zahmet etme. benim mesajımı kendi yorumunla farklı tarafa çekiyor ve seninle ilgisi yok diyorsun!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı tarafa çeken ben olsam ilk mesajım direkt seninle alakalı olurdu. Arkadaş çok iyi anlasa "12.7 mm olduğunu nereden anlıyoruz?" demez. Ben de bunu görüp, bu konuda bilgisiz olduğunu düşündüm ve verilen linki "illa ki almam gerekir" gibi bir düşünceye kapılıp pahalı olduğu halde almaya kalkışır diye düşünür ihtimaline karşı kendisini uyardım. Kaldı ki bazı model bilgisayarlar için (ibm, mac vs.) olan caddyler 12.7 veya 9.5 mm olsa dahi biçimsel farklılıklara sahip olabiliyor. Bunu da göz önüne alarak uyarmak istedim. Sen halâ benim ne niyetle yazdığımı irdeliyorsun. Ben ne niyetle yazdığımı açık açık yazdım. Ne niyetle yazdığımı benden iyi bilecek değilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechTR -- 11 Aralık 2013; 18:53:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.