Şimdi Ara

EĞİTİM MAZARETİ TAYİNİ İLE İLGİLİ ! ! !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2014 kpss ye lise düzeyinden hazırlanıp giricem şu anda da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum ( Burdur'da ). Şimdi diyelim ki ben istanbula atandım 2.sınıftayım hadi atandığımda 3.sınıf oldum diyelim ben Burdur'a nası gelebilirim tayinle ? Eğitim mazareti tayini diye bi tayin varmış fakat kurum bunu vermeyebiliyomuş ? Eğitim temel hak iken nasıl verilmez ? Eğer verilmezse başka hangi yollarla tayin alınılabilir ? Bu konu sınava hazırlanırken çok takılıyo kafama bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.



  • güncel
  • öle bişi yok 2sene çalışman lazım tayin için okuman devleti bağlamazki..
  • egitim durumundan tayin zorunlu bir tayin sebebi degil, eş durumu ya da sağlık durumu gibi. ancak tayin talebini reddederlerse mahkemeye gidersin, genelde mahkemeler kişi lehinde karar veriyor. başka çare yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    öle bişi yok 2sene çalışman lazım tayin için okuman devleti bağlamazki..

    Hocam okumam devleti bağlamaz diye bişey mi var ya ? Anayasa da benim hürriyetlerim ve haklarım var eğitimde benim temel hakkım nasıl bağlamaz devleti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stuka

    egitim durumundan tayin zorunlu bir tayin sebebi degil, eş durumu ya da sağlık durumu gibi. ancak tayin talebini reddederlerse mahkemeye gidersin, genelde mahkemeler kişi lehinde karar veriyor. başka çare yok.

    bende böyle duymuştum hocam mahkeme tek çare anlaşılan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightmare06

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    öle bişi yok 2sene çalışman lazım tayin için okuman devleti bağlamazki..

    Hocam okumam devleti bağlamaz diye bişey mi var ya ? Anayasa da benim hürriyetlerim ve haklarım var eğitimde benim temel hakkım nasıl bağlamaz devleti

    öle olsun ben keyiften bodruma gitmek için okul kazanayım sonrada devlet göndersin devletin norm kadro olayı var tayin isteyebilmen için 2 sene çalışman ve kadronun olması lazım devlet sana neden bel bağlasınki diplomalı bisirü issiz var onu alırdı seni değil..
  • nightmare06 kullanıcısına yanıt
    kardeşim anayasanın 46.cı maddesi uyarınca okuma hakkı engellenemez istediğin yerde üniversiteyi kazan okur ha kurumun önemli burada sağlık bakanlığı personelinin eğitimine daha çok önem veriyor yeterki okusun diyor hafta sonları nöbetçi memur yapıyor bizzat şahit oldum lakin milli eğitimde isen ne gerek var gitmeyiver gibi muhabbetler var lakin mahkemeye yansıtmadan yasal hakkımı ararım dersin anlayan anlar mecburen yapacaklar sen özelden sor ...
  • istersen ahime başvur yakın bir memur akraban varsa sor ona alırsın cevabını..
  • Sen ilk atandiginda memur statusunde olmuyorsun. Bir nevi stajyer olacaksin. Bir yil sonra asaletin tasdik olduktan sonra lise mezunu oldugun ve bir ust egitim kurumunda egitim aldigin icin tayin hakkin dogar. Fakat 5 yil kadar once egitim ozru icin minimum calisma suresini iki yaka uc yila cikarmislardi emin degilim. Bira arastirirsan bulursun. Bu sure bitiminde tayin isteyebilirsin. Bu sure icinde de egitimini dondurursun.
    Neyse istedin tayin oldun. Sonra mezunoldun diploma aldin canin SIKILDI baska bi universite kazandin oraya tayin isteyemezsin. Ancak yuksek lisans kazanirsan baska bir ilde o nedenle isteyebilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk 1 yıl herhangi bir hak iddia edemiyorsunuz her kurum için..
    2. gideceğiniz üniv. yatay geçiş başvuru şartlarını sağlamanız lazım...
    sağlayamazsanız işinizi burdur'a aldırmak için dilekçe verirsiniz..
    ayrıca daha 1 sene var ve istanbul diyorsun baya bi puan alman lazım...
  • Eğitim durumuyla tayin yapamazsın. Sadece tayinlerde öncelik alırsın. Çünkü sen çalışacağın yeri kendin seçtiğin için bir hak iddia edemezsin. Mahkemeye giden arkadaşlarımın hepsi istinasız kaybetti. Ancak eş durumunda koşulsuz şartsız gidebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.