Şimdi Ara

Yoklama kaçağı durumundaymışım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Durumumla ilgili bir düzine sorum var yardım olabilecek arkadaşlar varsa minnettar olurum. Öncelikle durumumu anlatayım. 2011 açıköğretim lisans ve 2013 örgün öğretim lisans mezunuyum. Okuduğum iki lisans programıda aynı düzeyde olduğu için askerliğimi tecil edemiyormuşum. Dolayısıyla 2011 açıköğretim lisansım bittikten sonra 2 yıllık tecil hakkım işlemeye başlamış ve 2013 mayıs ayında son bulmuş. Bunlardan tabi ki haberim yoktu okuduğum zaman diliminde okulun tecil ettiğini zannediyordum meğerse kaçakmışım. Sonrasında 2 hafta önce askeriyeye başvurdum ve yoklama kaçağı olduğumu öğrendim. Aile hekimine muayeneye yolladılar. Daha önceden geçirdiğim sağlık sorunlarımı hekime bildirdim ve beni gata askeri hastenesine sevk ettiler. Gata'da muayenemi oldum ve askerliğe elverişlidir raporlarımı aldım. Şuanda bu raporlarla bekliyorum ve herhangi bir işlem yapmadım. Öncelikle bu yıl yapılacak olan KPSS sınavına girmek istiyorum. Ayrıca Şubat-Mart aralığında bir devlet kurumunda memur kontenjanı açılacak, buraya başvurabilmek için aylardır bekliyorum. Dolayısıyla şuan askere gitmem planlarımı baştan aşağı alt üst ediyor. Sormak istediğim sorulara gelince. Şimdi raporlarımı askeriyeye ***ürürsem zannediyorum ki şubat celbiyle askere alınacağım.

    1) Askeriyeden bir sonraki celp döneminde askere alınma talebinde bulunabilir miyim?
    2) Askerlik tarihim kesinleşirse (atıyorum mayıs olduğunu varsayalım), şu andan mayıs ayına kadar geçicek zaman diliminde durumum tecilli mi oluyor, beklediğim memur pozisyonuna başvurabilir miyim?
    3) Muayene olduktan sonra aldığım evrakları askeriyeye götürmezsem ne olur?

    Yardımcı olabilirseniz gerçekten minnettar olurum kafam çok karışık durumda







  • Şimdi aynı bölüm olsa bile nasıl oluyorda tecil yapmamışlar hayret. Sanırım mevzuat değişmiş. Yoklama kaçağı olarak gidip muayene olmuşsun ve askere elverişli raporu almışın. Bunu götürüp şb ne teslim etmen gerekecek. Sen ben şu celp döneminde gitmek istiyorum diyemezsin sadece ben gitmek istiyorum dersin milli savunma bakanlığı seni uygun celp döneminde silah altına alır. Diyelim haziran da gidiyorsun dediler. O zaman a kadar ye iç gez eğlen yani o döneme kadar birşey yapmana gerek yok. Kpss de tercih yapabilirsin. Hatta yerleşip askere bile gidebiliyorsun diye hatırlıyorum. Atamanı yapıyorlar sen askere gidip gelip öyle başlıyorsun. Evraklarını mutlaka götür yoksa herhangi bir GBT kontrolüne girer ve yakalanırsan direk silah altına alınırsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabın için teşekkürler üstad. Şuan gitsem büyük ihtimalle mayıs gibi askere alınacağım. Peki 2 ay boyunca yani şubat celbi başvuru tarihi bitimine kadar hiçbir işlem yapmasam, bir sonraki celp dönemi başvuru dönemi geldiğinde gidip tekrar başvursam benim askerliğimi bir kaç ay ileri atmaz mı acaba? Bir kaç ay daha para cezama eklenir bunun dışında birşey olur mu? Her ihtimali gözden geçiriyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.