Şimdi Ara

2014'ün bombası: Nokia, Android'li akıllı telefon hazırlığı içerisinde (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
1
Favori
5.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia bunu başarabilecek bir firma bence hiç bir şekilde telefon dünyasından silinemeyecek bir marka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    orta-alt segmentde zaten telefonları var nokianın wp tarafında.aradaki boşluk için kimse güçlü bir platformu bırakmaz.yeni bir sisteme hiç ama hiç ihtiyaç yok zaten.


    haberin başlığı ise ayrı bir konu...androidin türevi nedir allasen? haberin başlığı konusu içeriği hepsi ayrı bir telden çalıyor birbiriyle alakası yok.nokianın andorid kullanması için hiç bir sebebi yok.nokia andorid kullanırsa asla andorid bir telefon kullanmam.istediği kadar nokia olsun.andorid kullanmak mazoşistliktir. bıçak varken yontma taş devrinden kalma kesici alet kullanmaktan farkı yoktur. en olmadı meego kullansınlar maemo da olur.ama andorid kalasıyla andorid dünyasına girerse nokianın sonu gelir...o da diğer firmalar gibi işltim sistemine işlemci ram yetiştirmeye çalışmaktan ne pureview kalır nede başka birşey...






    android türevinden kasıt zaten bahsettiğiniz olay. hiçbir zaman işletim sisteminin adı android olmayacak. bunu şöyle düşünün; iOS Linux türevi mesela ama hiç kimse Linux telefon kullanıyorum demiyor. Hatta iOS kullananların %99'u işletim sistemlerinin Linux olduğunu bile bilmez. Peki android'in temeli hangi işletim sistemine dayanıyor bilen var mı?
    Türev işin içine girdiğinde olayın rengi değişiveriyor gördüğünüz gibi. Android türevi de hiçbir zaman bildiğimiz android olmayacaktır iOS'un hiçbir zaman bir Linux olmadığı gibi.




  • Android, Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları için geliştirilmekte olan, açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir. Kaynak Wikipedia.org......
  • Mac işletim sisteminin onuncu sürümü olmasına rağmen, Mac OS X'in gelişimi çoğu alanda klasik Mac OS'ten bağımsızdır. Sistemin altyapısını NeXTSTEP'ten alınmış ve daha sonra Darwin adı altında açık kaynak olarak sunulmuş Mach mikroçekirdeği ve BSD oluşturur. Bu sebepten dolayı Mac OS X Unix tabanlı bir işletim sistemidir.
  • iOS (eski adıyla iPhone OS) Apple'ın başlangıçta iPhone için geliştirdiği ancak daha sonra iPod Touch ve iPad'de de kullanılan mobil işletim sistemidir. Mac OS X'den türetilmiştir
  • Gördüğünüz gibi iOS (iPhone OS) bir işletim sisteminin türevinin türevi. Android de öyle. Nokia da Linux türevinin türevini geliştirip nOS (Nokia OS) yapacak belki de adını. O nedenle burada Androidcilik, Windows Phoneculuk yapmaya gerek yok. Nokia'nın yeni işletim sistemi tamamen kendilerine has ve çok iyi optimize edilmiş bir türevinin türevi olacaktır.
  • bence artik keci gibi inatci degilde nokia gibi inatci demek lazim adamlar android inadi yuzunden battilar niye inat ettiklerini kendileri bile bilmiyor bence

  • Tutarmi tutar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayin ama dupeduz demogoji yapmissiniz. yazilim dunyasiyla ilgili olan herkez herseyin baska bir seyin turevi oldugunu bilir. bu sekilde turevine giderseniz en modern isletim sisteminin bile icinden 70lerde yazilmis makina kodlari cikar. sifirdan ortaya cikan hic bir sey yok, olamazda. her yeni kusagin eskisinin uzerine bir tas koyarak olusturdugu cok karmasik sistemlerden bahsediyoruz. sadece "hello world" yazan bir uygulama yazsaniz bile icinde bundan kac kusak once emek vermis muhendislerin kodlari calisir.

    ayrica nokia daha once kendi linux turevi isletim sistemini gelistirmemismiydi. kendine ozel ayri bir isletim sistemi istiyorsa niye android ile calisiyor. android alip kendine gore modifiye ettiginde bu gene android uygulamalari calistirmayacakmi. bu durumda android ekosisteminin disinda bir sey olacagini nasil iddia edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 12 Aralık 2013; 12:33:37 >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    gerçekleri söylemek demogoji yapmak mı oluyor anlamadım orasını. android uygulamalarını çalıştıracağına dair henüz bilgi var mı elinizde? iOS Mac OSx türevi ancak Mac OSx uygulamalarını çalıştırmıyor. WP8 de Windows'un türevi ancak yine Windows uygulamalarını çalıştırmıyor.
    Tam da sizin vurguladığınız Nokia'nın zamanında kendi işletim sistemini Linux türevi olarak oluşturduğu durumuyla aslında benim söylediklerimi desteklemişsiniz, ancak adının android olmayacağı veya androidden bahsedilmeyeceği konusuna biraz bozulmuşsunuz.

    sonuç olarak Nokia'nın kendine özel geliştirmiş olduğu nOS veya adı ne olacaksa işletim sistemi her şeyiyle Nokia'ya özel olacaktır. yani piyasada iOS, WP ve Android'in ynaına 4ncü bir mobil işletim sistemi geliyor. üzülseniz de durum böyle maalesef.




  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    demogoji gercekleri soylememek degildir zaten. aksine alakasiz gerceklerle bombardimanina tutarak konuyu bulandirmaktir.

    su an gelen bilgiler nokianin amazon kindle dakine benzer bir yolu izleyecegi yonunde. android olacak, android uygulamalarini calistiracak ama tek farkla, bunlari google play den degilde nokia nin marketinden alacak. bir sistemi alip kapali hale donusturmeniz onu yeni bir isletim sistemi yapmaz.

    eger ortaya tamamen yeni bir isletim sistemi cikacagini iddia ediyorsaniz bu konudaki aciklamalari ve calismalari gostermeniz gerekir. isletim sistemi tarihinden alakasiz bilgileri siralamaniz hic bir manaya gelmez.

    sadece varsayimda bulunuyorum derseniz, ayri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 12 Aralık 2013; 13:12:40 >
  • panik yapma hemen turbo biz "apple hayatta ekranı büyütmez" ve "apple hayatta plastik iphone çıkarmaz" diyenleri de gördük nokia androidli telefon çıkarırsa sende gider onlarla kardeş kardeş oynarsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolf silver

    Biraz gec oldu galiba.. Samsung tüm kaymaği yedi :D :D bu saatten sonrada samsung kolay kolay düşmez..

    Samsung u çinliler yikacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayal krikliği olmaz inşallah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    konuya başlık olan yazıda da zaten ne sizin bahsettiğiniz gibi bir işletim sistemi olacağına ne de benim bahsettiğim gibi bir türev olacağına dair net bir bilgi yok. Kaldı ki yazıda bu olayı açıklayan kişi de tamamen varsayıma dayalı bir yorum yapmış. ben de diyorum ki, türev konusu biraz çetrefillidir ve örnekler veriyorum. Konu uzarsa yumurta tavuk meselesine döner. O nedenle herkesin sakince olacakları beklemesi daha mantıklı. Burada adamların para kazanmak için yaptıkları manevralar yüzünden kimse birbirini kırmasın ve konuya getirebileceği farklı bir bakış açısı varsa koysun ortaya. 4ncü bir mobil işletim sistemi de dünyaya gelebilir hatta hiçbir şey de olmayabilir.

    aslında bu türev konusunda açıklama yapmamın sebebi ciddi şekilde anlamsızca burada insanların birbirini kırmaya başlamasıydı.

    yeni bir işletim sistemi türevi ortaya çıkacaksa ki şu an durum öyle görünüyor, şu anki android diye adlandırılan kaynak özürlü işletim sisteminin bu kusurları optimize edilmiş bir türevi olacaktır diye düşünüyorum. ayrıca android gibi lisans ücretsiz değil lisans ücreti istenilen bir işletim sistemi olacaktır. Kindle Fire'dan bahsetmişsiniz, tam bir türev örneği oluşturmasa da ram kullanımı ciddi şekilde optimize edilmiş bir sürüm diyebiliriz. 512MB ram ile en uygulamaları çatır çatır çalıştıran bir sürüm olmuş.

    sonuç olarak burada amacımız birbirimizin ufkunu açmak ise insanlara türev mantığını anlatmakta fayda olacağını ve mevcut bilinen türevlerden örnek vererek anlatmanın anlaşılabilirliği artıracağını düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    Haberin gerçek olacağını sanmıyorum. Oturup androidi kötülerken üstüne android cihaz çıkarmazlar gibime geliyor. Çıkarsa benim için büyük hayal kırıklığı olur

    Microsoft masaüstüde dahil olmak üzere her alanda başarısız bence doğru hamle yapıyorlar Nokia alınır malzeme kalitesi olarak çok üstün seviyede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imkansız gibi bişey :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*


    quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    Haberin gerçek olacağını sanmıyorum. Oturup androidi kötülerken üstüne android cihaz çıkarmazlar gibime geliyor. Çıkarsa benim için büyük hayal kırıklığı olur

    Microsoft masaüstüde dahil olmak üzere her alanda başarısız bence doğru hamle yapıyorlar Nokia alınır malzeme kalitesi olarak çok üstün seviyede

    Microsoft masaüstünde başarısız ise, neden şu anda tüm dünyada %90 üzerinde kullanıma sahip?

    Nokia her zaman kaliteli ürün üretiyordu. Ama uluslararası uygulama mafyası bir anda symbian ve meego desteğini çekiverdi. Şimdi Microsoft masaüstündeki uygulama üstünlüğünü kurarken uyguladığı taktiklerle WP uygulamalarını artırıyor. Geliştiricilere ücretsiz geliştirme araçları temin ediyor. Nokia da aynı şekilde. Hatta zaman zaman forumda ilgili haberlere de denk gelmişsinizdir.
    Microsoft masaüstündeki gibi uygulama mafyasını beslerse bu işin sonu belli gibi görünüyor. Zaten hemen hemen tüm markalar zamzung dahil wp telefon modellerine sahip. yani adamlar ilerideki gelişmelere karşı şimdiden önlemlerini almışlar. adamlar için para gelmesi önemli.




  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    burdaki haberde gecmiyor olabilir. yabanci sitelerde amazon kindlea benzer bir sistem olcagi belirtilmis. neyse bir ciksin, gorelim, ona gore yorumlariz. hic cikmayip iptalde edilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*


    quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    Haberin gerçek olacağını sanmıyorum. Oturup androidi kötülerken üstüne android cihaz çıkarmazlar gibime geliyor. Çıkarsa benim için büyük hayal kırıklığı olur

    Microsoft masaüstüde dahil olmak üzere her alanda başarısız bence doğru hamle yapıyorlar Nokia alınır malzeme kalitesi olarak çok üstün seviyede

    Microsoft masaüstünde başarısız ise, neden şu anda tüm dünyada %90 üzerinde kullanıma sahip?

    Nokia her zaman kaliteli ürün üretiyordu. Ama uluslararası uygulama mafyası bir anda symbian ve meego desteğini çekiverdi. Şimdi Microsoft masaüstündeki uygulama üstünlüğünü kurarken uyguladığı taktiklerle WP uygulamalarını artırıyor. Geliştiricilere ücretsiz geliştirme araçları temin ediyor. Nokia da aynı şekilde. Hatta zaman zaman forumda ilgili haberlere de denk gelmişsinizdir.
    Microsoft masaüstündeki gibi uygulama mafyasını beslerse bu işin sonu belli gibi görünüyor. Zaten hemen hemen tüm markalar zamzung dahil wp telefon modellerine sahip. yani adamlar ilerideki gelişmelere karşı şimdiden önlemlerini almışlar. adamlar için para gelmesi önemli.

    1) Geçmişte Nokia'yı kullanmaktan keyif alırdım. Microsoft ile ilgili konuşuyorum. Pazarlama başarısı ile ürün kalitesi tamamen farklı iki konudur. Bilgisayarların %90'ının Microsoft yazılımı kullanması bu ürünün kalitesini göstermez. Windows 8'de bırakın sisteme yüklenince mavi ekranları, sistemi yiyen arkaplan bileşenlerini ve diğer herşeyi, işletim sistemi henüz çift ekran kartımı dönüşümlü olarak çalıştıramıyordu. Ne sürücü ne de yazılım desteği almadan sürdüler piyasaya. Adil yargılama yapmak için Mac Os X Mavericks ya da Ubuntu Linux denemenizi tavsiye ederim.

    2) Yaptığım uygulamalarla ülke çapında başarı kazanmış biri olarak ve merak ettiğim için hiç ilgilenmediğim Microsoft'un sunduğu programlama eğitimlerine dahi gitmeme rağmen kimse bana al bu Visual Studio'yu sana ücretsiz sunalım diye bir teklifte bulunmadı. Henüz rt, 8, 8.1 uyumsuzluklarını bile geliştiriciler için çözememişken, biz yazılımcılara marketi geliştirmek için destek sağlıyoruz konularını geçsinler artık!

    3) Uygulama mafyası diye bir konu yoktur. Bir çok kendi yazılım şirketini çalıştıran arkadaşım gerek api erişilebilirliği gerekse potansiyel kazanç faktörlerinden ötürü ios, sonrasında ise android'i microsoft platformlarına tercih etmektedirler.

    Sonuç olarak diğer arkadaşların söylediği gibi Nokia için güzel bir adım. Zamanında bu adımı atsaydı şimdi microsoft ile uğraşmıyor olurdu.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.