Şimdi Ara

PİONEER CS SERİSİ VE İDEAL AMFİ HAKKINDA YARDIM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güzel bir ses sistemi kurmak istiyorum, sizce müzik seti almak yerine böyle birşey kurmakmı daha mantıklıdır..

    Hoparlörleri özellikle CS-7070 düşünüyorum fakat amfi konusunda sizden öneride almak isterim, Pioneer markasının CS serisi hoparlör ürünlerinin ses kalitesi nasıldır tavsiye edermisiniz,


    HOPARÖRLER;

    CS-7070
    http://www.pioneer.eu/tr/products/42/99/161/CS-7070/specs.html

    CS-5070
    http://www.pioneer.eu/tr/products/42/99/161/CS-5070/specs.html

    CS-3070
    http://www.pioneer.eu/tr/products/42/99/161/CS-3070/specs.html



    STEREO AMPLİFİLİKATÖRLER;

    http://www.pioneer.eu/tr/products/42/98/405/overview.html







  • senelerce 5070 kulladım . cok sıkırtılı hoparlörler . bas tiz sağlam ama vokaller yok gibi bir sey özelliklede ses seviyesi yüksekse . bir süre sonra baş ağrıtıyor . yinede temizse ve uygun fiyat (250 civarı) olursa alınabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzazgin

    senelerce 5070 kulladım . cok sıkırtılı hoparlörler . bas tiz sağlam ama vokaller yok gibi bir sey özelliklede ses seviyesi yüksekse . bir süre sonra baş ağrıtıyor . yinede temizse ve uygun fiyat (250 civarı) olursa alınabilir


    7070 bir yerde dinledim hoşuma gitti ama performans konusunda emin değilm...
  • Merhaba

    Yıllarca Cs 7030 modelini kullandım 3 yollu, wooferi 25cm olandı...... 0 almıştım, pişaman olmuştum, evde yayıntı olmasın diye elektronikçiye hibe ettim... bas vuruyor ama neyi vurdugu belli olmaz... mid-vokal bandları zaten zatıf , tizleride bence kaliteden çok uzak... kendi nezlimde ağır konuşmadım :)

    Bence değerlendirilmemesi gereken hoparlörler, bütçenize göre temiz 2nci el, hoparlör konusuna odaklanmış firmaların ürünleri olmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atoprak

    Merhaba

    Yıllarca Cs 7030 modelini kullandım 3 yollu, wooferi 25cm olandı...... 0 almıştım, pişaman olmuştum, evde yayıntı olmasın diye elektronikçiye hibe ettim... bas vuruyor ama neyi vurdugu belli olmaz... mid-vokal bandları zaten zatıf , tizleride bence kaliteden çok uzak... kendi nezlimde ağır konuşmadım :)

    Bence değerlendirilmemesi gereken hoparlörler, bütçenize göre temiz 2nci el, hoparlör konusuna odaklanmış firmaların ürünleri olmalı

    sizin bu kolonlar hakkında az önce diğer bölümlerde de yorumlarınızı okudum ve bikaç arkadaşın daha okudum açıkcası beni kolonlardan soğuttunuz vazgeçirdiniz

    peki pioneer markasının bu iki stereo amfisi arasından sizce hangisini seçmek lazım..?


    http://www.pioneer.eu/tr/products/42/98/405/SX-20-K/page.html



    http://www.pioneer.eu/tr/products/42/98/405/A-70-K/page.html




  • volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Amacımız yardımcı olmak, ben açıkçası benzer fiyatlara daha geçerli hoparlörler alınabileceğini düşünüyorum.

    Anfi konusunda tabiki A-70 tercih edilir lakin neden Pioneer olmak zorunda diye sorasımda geliyor.
    A70 ucuz bir cihaz değil..
  • volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    Pioneer beğendiğim bir firmadır. Geçmişte HPM serisi hoparlörleri bir hayli beğeni toplamıştı. Bir Pioneer yan kuruluşu olan TAD da (Technical Audio Devices) yıllardır çok, ama çok ciddi hoparlörler üretir. Yani Pioneer hoparlör konusunun yabancısı değil.

    Buna rağmen Pioneer neden CS-7070/5070/3070 serisini üretmiş anlamış değilim.

    Bir amatör hoparlör kabini tasarımcısı olarak şunları söyleyebilirim. Bu seri zaten hayata 1-0 mağlup olarak başlamış.
    İyi bir tweeter ‘ın (tiz hoparlör) diyafram çapı küçük olmalı. Vereceği en yüksek frekansın dalga boyundan daha küçük olmalı. Aksi takdirde huzmeleşme başlar. Bu nedenle hoparlör kabinlerinde tweeter’lar genelde 1 inch/2.5 cm çapında dome (kubbe) tipi olur.

    İyi bir tweeter hafif ama esnemeyen malzemelerden yapılır. Genelde iki tip malzeme kullanılır: ipek veya metal. İpek olanlar çok temiz ses verir ancak bazı hallerde hafif kalabilirler. Metaller (alüminyum, titanyum, vs) kuvvetli tiz verir, ancak zorlandığında sesi kulak zarınızı delecek derecede metalikleşebilir.

    Gelelim Pioneer CS-7070/5070/3070 serisine… Bunlarda 6.6 cm. çapında kağıt konili tweeter’lar kullanılmış. Bu tip tweeter kullanan bir kabinin iyi tiz vermesi imkansızdır. Koninin çapından ve kullanılan malzemeden dolayı koni yeterince hızlı hareket edemez, esneme yapar ve belirli bir frekansın üzerinde tizler sadece tweeter tam karşısından duyulabilir, eksenden uzakta tizlerin seviyesi düşer.

    Benim tahminim Pioneer bu hoparlörleri, tweeterları yakmadan yüksek volümde dinlemek, bu iş için çok da para ayırmak istemeyenler için ürettiğidir.




  • çok teşekkür ederim zaten serinin aldatan kısmı görüntüsü, hoparlör çapı 30cm kadar çıkıyor CS serisinde görsen ev yıkacak dersin ama gürültümü yoksa kaliteli sesmi bu önemli..

    peki başka bir sorum olacak sizce iyi bir hifi set kurmak için iyi bir amfi gereklimi yoksa deck sistem bir müzik setimi almayılım ikinci el, örn; panasonic, technics, aiwa, sony gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 13 Aralık 2013; 13:22:03 >
  • volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    Sorunuzda küçük bir kavram karışması var.
    Deck sistemler sizin bahsettiğiniz amplifikatör ile aynı kulvardır.

    Bir zamanlar hi-fi ses sistemlerinin her parçası meraklılarınca ayrı alınırdı. Örneğin amplifikatör, FM tüner, kaset deck, pikap, pikap manyetik başlığı gibi… Hatta eski devirlerde amplifikatör de pre-amplifikatör ayrı, güç amplifikatörü ayrı alınırdı. Bunlara deck sistem diyebiliriz.

    Deck sistemleri meydana getiren cihazların giriş çıkış özellikleri endüstri standardında olduğundan bunların eşleşmesi için aynı marka olması gerekmez.

    Diğer sistemler ise beşibiryerde diyebileceğimiz kompakt sistemler, mikro müzik sistemleri ve son yıllarda TeknoSA’larda bolca örneği görülen, genellikle Samsung, LG, Sony ve Philips tarafından üretilen, çubuk şeklinde hoparlörleri olan ev sineması sistemleri var. Bu ev sineması sistemlerinde bass yerine uğultu vardır. Orta sesler hiç yoktur. Uç tizler de yoktur. Var olan tizler kulağı rahatsız edicidir.

    Müzik sistemi alınırken en doğru yol önce hoparlörleri seçmektir. Zira hoparlörler çok kişiseldir. Herkesin zevki ayrıdır. Hoparlör alırken Frekans Bandı: 32 Hz – 20.000 Hz türü teknik özellikleri görmezden gelin. Zira bu tür teknik özellikler firmanın teknik servisince değil, müşteri tavlamak isteyen pazarlama departmanınca üretilir. Diğer bir deyişle bu tür teknik özellikler tamamen palavradır. Hoparlör kulakla, dinleyerek alınır. Çok dinlediğiniz, sesini iyi bildiğiniz bir CD’yi alıp dinlersiniz. Hoparlörleri dinlerken kullanılan amplifikatörün her türlü ton kontrol ve loudness ayarının devre dışı bırakıldığına dikkat edin. Eğer kullanılan amplifikatör bir ev sineması reciever’i ise bunu “Direct Mode”a getirin.

    Almayı düşündüğünüz hoparlörün tek bir teknik özelliğine dikkat edin. Hoparlörün “Sensitivity’si, yani hassasiyeti… Bir hoparlöre 2.83 volt şiddetinde bir sinyal gönderilir ve hoparlörden 1 metre uzaklıkta meydana getirdiği ses şiddeti (desibel/db) ölçülür. Eğer hoparlör hassas ise daha az güç ile daha yüksek ses seviyesi çıkarır. Tipik bir değer şu şekilde verilir: Sensitivity= 87 db/2.83V/m. veya 87 db/W/m. gibidir… Sensitivity teknik özelliği genellikle gerçeğe yakın verilir. Bu özelliğin sesin kalitesi ile hiçbir ilgisi yoktur. Ancak çok yüksek volümde müzik dinlemeyi düşünüyorsanız veya bir ev sineması sistemi kuracaksanız “Sensitivity”si yüksek hoparlör tercih etmeniz uygun olur. Hoparlörün sensitivity’si seçeceğiniz amplifikatörün gücünü de belirler. Düşük sensitivity’li bir hoparlör ile düşük güçlü bir amplifikatör kullanmanız uygun olmaz. Genellikle hoparlör ebatları küçüldükçe hassasiyet de azalır.

    Gerçi dinlemeyi tercih ettiğiniz müzik türü hakkında bir bilgim yok, ama disko, metal, elektronik gibi türler değil de jazz, blues, vs benzeri akustik özellikli türleri tercih ediyorsanız Yamaha NS-777’ye bir bakın derim.http://tr.yamaha.com/tr/products/audio-visual/speaker-systems/home-speaker-systems/ns-777_black__g/?mode=model#page=2&mode=paging
    Yamaha NS-777 ciddi bir müzik seti olarak da kullanabileceğiniz, ev sineması sisteminde ön hoparlör olarak da kullanabileceğiniz nitelikte bir hoparlör. Yamaha’nın NS (Natural Sound – Doğal Ses) serisindendir. Bütçe olarak Pioneer CS-7070’in üzerinde… Ancak hoparlörler temiz kullandığınız takdirde çok uzun yıllar kullanılabilecek aletler… Alternatif olarak Bowers&Wilkins (B&W) modellerine bakabilirsiniz. Ancak bunlar tabi başlangıçta bahsettiğimiz bütçeyi bir hayli aşan hoparlörler…

    Daha başka ve uygun bütçeli hoparlör olarak Jamo gibi markalar var. Ancak ben bunlara pek ısınamadım. Bir bakıyorsunuz kaliteli işler yapıyor, bir bakıyorsunuz çok piyasa işi türü işlere imza atmışlar…




  • volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    Amplifikatörler konusunda “kısaca” bilgi vereyim…

    Her ne kadar daha fazla tip olsa da çalışma sistemi bakımından temelde üç tip amplifikatör vardır:
    1) A-Sınıfı: Transistörlü amplifikatörlerin en büyük sorunu sinyal sıfırdan geçerken lineerite bozukluğu oluşmasıdır. A-Sınıfı amplifikatörlerde sinyal hiçbir zaman sıfırdan geçmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Amplifikatör hiçbir sinyal vermezken dahi maksimum elektrik tüketiminde tam gaz çalışır. Bunun neticesi çok fazla ısınır, bu nedenle çok güçlü yapılamazlar. 2*20 W çıkışlı bir A-Sınıfı amplifikatörün dahi içinde devasa besleme devresi ve soğutucular bulunur. Ticari üretimi sınırlıdır. Avantajı çok düşük dinleme seviyelerinde dahi çok temiz ses verirler. Dezavantajları, soba gibi ısınırlar, fazla güçlü yapılamazlar, çok pahalıdırlar.

    2) AB-Sınıfı: Piyasadaki amplifikatörlerin %90’ı bu tiptir. Daha önce bahsettiğim sinyalin sıfırdan geçmesi nedeni ile oluşan lineerite bozukluğu (cross-over distortion) geri beslemelerle azaltılır. İş gören kaliteli bir tasarımdır. A-Sınıfının dezavantajları yoktur.

    3) D-Sınıfı: Son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan bir devre tasarımıdır. Bilgisayarlar gibi 0 ve 1’lerle çalışır. Sinyal hoparlöre verilmeden önce son aşamada analoğa çevrilir. İlk başlarda yüksek güçlü aktif subwoofer dahili amplifikatörü olarak kullanımı yaygındı. Son yıllarda ev sineması amplifikatörü olarak kullanılmaya başlandı. Sahnede kullanılan profesyonel ses sistemi amplifikatörleri genelde bu sınıfta… Avantajları gücüne göre çok küçük, kompakt ebatlı yapılabiliyor. Çok daha az ısınıyor ve elektriksel olarak verimli çalışıyorlar. Sesi kimilerine göre soğuk olduğu söyleniyor. Yüksek frekanslarda çalıştığından şebeke üzerinden diğer cihazlara radyo frekans parazit (rfi) göndermek gibi olumsuz etkilerinden bahsediliyor. İleride daha gelişecek ve yaygınlaşması muhtemel bir sistem. Bir amplifikatörün D-Sınıfı olup olmadığını teknik özelliklerinden öğrenebilirsiniz veya baktığınız bir ev sineması receiver’ı 7*100 küsur Watt gücünde olmasına rağmen oldukça kompakt yapıda, yüksekliği az ise D-Sınıfı olmasından şüphelenebilirsiniz. Eğer ev sineması receiver’ını koyacağınız yerde yanlardan 10’ar, üstten en az 15 cm boşluk bırakamayacaksanız, ısınma sorunu yaşayacaksanız, nispeten küçük şase ebatları sizin için önemli ise (benim için değil) D-Sınıfı amplifikatör/receiver düşünebilirsiniz.

    Daha önce link’lerini verdiğiniz amplifikatörlerden Pioneer A-70 teknik özelliklerinden görebileceğiniz gibi D-Sınıfıdır. Eğer ses kaynaklarınız tamamen dijital ise, yani CD veya media-player (flac) gibi, kaynaktan hoparlöre kadar tüm işlemin dijital ortamda yürütülmesi, sadece son aşamada analoğa çevrilmesi bazı yönlerden avantaj olabilir. Ancak çok pahalı bir cihaz… Burada parayı kaliteye değil dijital teknolojiye veriyorsunuz gibi geliyor bana.

    Link’ini verdiğiniz diğer amplifikatör Pioneer SX-20 (stereo receiver). Bence bu da kalite yönünden verdiğiniz paranın en fazla karşılığını alabileceğiniz bir cihaz değil.

    Neticede bu iki cihazla da alabileceğiniz randımanın çok iyi bir ev sineması amplifikatör/receiver’ından daha fazla olacağını sanmıyorum.

    Hemen ev sinemasına geçmeseniz de, sisteminizi iki kanal stereo kurmayı düşünseniz dahi ileride bir ev sinemasına ihtiyacınız olacağını düşünerek Pioneer’in kaliteli bir ev sineması receiver’ını almanızı öneririm.
    Ev sineması receiver’ı alırken kaç tane HDMI girişi olduğuna, usb, ethernet bağlantısı, vs. gibi özden uzak teknolojik yeniliklere özelliklere kafayı takmayın. (Not: HDMI girişi konusunda – video sinyallerini AV receiver’dan dolaştırmak zorunda değilsiniz, direkt TV’ye de takabilirsiniz.) Eğer pikap kullanmayı düşünüyorsanız receiver’ın pikap girişi olup olmadığı ile ilgilenmeyin. Pikaptan iyi ses almak için her hâlükârda harici bir manyetik pikap pre-amplifikatörü almak zorundasınız. Pioneer’in üst modellerinde “Air Studios” lisanslı otomatik EQ kalibrasyon özelliği bulunur. Bu özelliğin olması oldukça yararlı… Pioneer’in üst modelleri Amerika’da Elite serisi olarak satılır. Avrupa’da ve Türkiye’de satılan aynı modeller aynı tanımla değil başka tanımlarla satılıyor. Vereceğiniz daha fazla para size daha iyi trafo, besleme devresi, çıkışlar ve daha kaliteli tasarım olarak geri döner. Sonradan verdiğiniz paraya pişman olmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 13 Aralık 2013; 21:03:39 >




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    dostum açıklamalar için çok çok teşekkür ediyorum ve şunu diyorum iyiki varsın donanımhaber ve üyeleri bize her konuda en doğru kararı verebilmek için harika bir yer.. :)

    bu arada şu anda kullandığım müzik setim arçelik ve özellkler hoparlörlerin ses dağılımı çok iyi bunun etkisi POWER PORT çıkısı ve hoparlörlerin üstte yatay konumlanmış olması, P Sound düğmesi ile sesi odanın içine yayıyor diyebilirim.. tek eksiği dolu bir bas yok..
     PİONEER CS SERİSİ VE İDEAL AMFİ HAKKINDA YARDIM.. PİONEER CS SERİSİ VE İDEAL AMFİ HAKKINDA YARDIM.. PİONEER CS SERİSİ VE İDEAL AMFİ HAKKINDA YARDIM..




  • volkan_kolay kullanıcısına yanıt
    Artik böyle sistemler hiç çikmiyor müzik için güzel alternatif oluyordu müzik setleri bizim gibi sese önem veren kişilerin işleri daha zor artik amfisiydi hoplariydi falan Uğraşiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisteminize saygi duyuyorum fakat burada dogrulari konusmamiz gerekiyorsa ki bence öyle olmali bu tip müzik setleriyle ancak gürültü dinlersiniz bunlarin ozellikle hoparlorleri cok kotu malzeme ve tasarimlara sahiptirler belli ses seviyelerinden sonra zangirdamaya uğuldamaya başlarlar, ampli kismi hadi bir yere kadar idare eder diyelim ama o da bir yere kadar..bir yerden sonra bağırmaya başlar cihaz müzikalite kaybolur.

    Bu tarz setlerden ziyade bilinçli olarak ayrı ayrı toplanacak bir sistem her turlu şartta daha aslına sadık ve daha iyi bir ses verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Haklısın artık çok ucuz Setler var. Hoparlörler görüntü olarak harika ama arkasını bi çeviriyorsun ucuz basit suntadan yapılmış kolonlar. Işıklar ledler saçma sapan göz boyamalar. Bunun içinde bizim gibi gerçek müzik dinlemek isteyenler artık hifi sistemini kendi kurmak istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cs 9xx serisi performans olarak iyidir bassları derin mid ve tizleri ise dengelidir fakat xxxx serileri için yorumlar pek olumlu değil sanırım yeni çıkan seriler eskileri aratıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.