Şimdi Ara

Termostatik Vana, Kombi Bağlı Termostat Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    İlk kez kış geçireceğim evim kombili ve maalesef kombi kullanımında pek bilgili değilim. Araştırıp okumak istiyorum fakat yeterli bilgiye ulaşmakta sıkıntı çekiyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.

    Evim 185 m2 1-2 hafta öncesine kadar 70 derecede çalıştırıyordum. Ziyarete gelen bir komşum böyle yakarsan 600-700 TL fatura ödersin deyince irkildim.

    Evde müteahhit tarafından takılmış yoğuşmalı olmayan, sadece derece ayarı yapılabilen bir kombi takılmış. İlk önce kombinin şalterinin önüne odanın derecesine göre ayar yapabilen, zamanlayıcısı olan apartlardan taktırmak istedim fakat çok pahalı geldi. 600 TL para istediler.
    Biraz araştırma sonucunda termostatik vanaları keşfettim. Sormak istediğim şu; bu vanalar kademelerine göre o dereceye gelene kadar su akımını sağlıyormuş sanırım, kademe 5 - 29, 4 - 24, 3 - 20 derece gibi. Bütün odalara termostatik vana taksam, sonra odaları kademelerine göre ayarlasam, kombiyide hiç kapatmamak üzere 50 derecede çalıştırsam mantıklı olmaz mı. Nasıl olsa, vanalar hedeflenen dereceye gelince akımı kesecekler ve kombinin yanması azalacaktır. Sıkıntı yaratabilecek bir durum olur mu.



  • merhaba
    yoğuşmasız veya yoğuşmalı bütün kombilerde 55c kazan sıcaklığından sonra tüketim çok artar,70c de ise inanılmaz yakıt tüketimi olur,kombiniz mümkünse maximum 50-55c arasında kullanın
    radyatörlerin çoğuna kaliteli termostatik vanalar alabilirsiniz trv vanada en iyisi danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) kesinlikle öneririm
    banyodaki havlupan (veya radyatör) ve kombiye en uzak 1 radyatör hariç,kalan radyatörlerin hepsine trv vanalar öneririm:kombinin devir daim etmesi için 2 radyatör sürekli açık olmalı ve bu radyatörlere termostatik vanalar takılmamalıdır
    trv vanaların ayarını konforunuza göre 3 ve 4 numara arasında öneririm
  • Kombiye en uzak radyatör ve banyo veya hol hariç diğer radyatörlere takın, hertürlü size tasarruf olarak geri gelecek. Devirdaim pompanın rahat çalışması için 2 tane radyatör serbest bırakılması gerekiyor, genelde en uzak radyatör, banyo ve hol arasında seçim yapılır.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar, çok işime yaradı, bu göre hareket edeceğim.
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Bunu alabileceğimiz internetten bir adres var mı? Gövdeleri ayrı mı satılıyor son bir soru da bunların takılması kolay mıdır eve usta mı çağırmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lithium87

    Bunu alabileceğimiz internetten bir adres var mı? Gövdeleri ayrı mı satılıyor son bir soru da bunların takılması kolay mıdır eve usta mı çağırmak lazım.

    termostatikvana . com sitesinden alabilirsiniz, kafa+gövde şeklinde almanız gerekir,daha önce radyatör vanası taktıysanız eliniz anahtar tutuyorsa takabilirsiniz,bir ustaya da taktırabilirsiniz
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    http://www.termostatikvana.com/

    Bu linkteki en soldan 1. ve 2. ürünü birlikte almam gerekiyor doğru mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lithium87

    http://www.termostatikvana.com/

    Bu linkteki en soldan 1. ve 2. ürünü birlikte almam gerekiyor doğru mudur?

    linkte 24,37liralık gaz sensörlü trv vana kafasını ve 14,33liraya satılan (yatay köşe) vana gövdeyi almanız gerekir
    radyatör vanası ile duvar arasında en az 15cm mesafe varsa yatay köşe alın,yandan uzanır (resimdeki gibi) yok eğer mesafe kısaysa "köşe tip" gövde alın,sitede 12,19 liraya satılıyor
    eklediğim ikinci resimdeki kutuların birebir aynısını alacaksınız (gaz sensörlü trv vana kafası+ yatay köşe gövde)

     Termostatik Vana, Kombi Bağlı Termostat Sistemi Termostatik Vana, Kombi Bağlı Termostat Sistemi
  • bence bir sey soracam bizim banyodaki havlupana termostatik vana taktilar herhangi bir sikinti yaratir mi
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum. Bir de konudan bağımsız ben 3+1 evde tek başıma yaşayan bir memurum. 3 odanın petekleri kapalı 4 odanın petekleri açık konumda. Kombime uyumlu oda termostatı 70 lira. 40 lira da servise kurulum parası vermem gerekiyor. Bir de elektrikçi kablo çekecek. Sence termostatik vana yerine oda termostatına mı yönelmeliyim yoksa bir iki odaya termostatik vana taksam daha mı tasarruflu olur ve karlı olur benim için?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.