Şimdi Ara

Yeni INTEL platformu Pc dizicem Ekran kartı vs. Tavsiyeleriniz (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
2.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AdamRtm kullanıcısına yanıt
    tam anlatamadım hocam donanımsal kısmı dediğiniz gibi biliyorum fakat yazılımsal olarak rami görmüyormuş windows. mesela windows 7 home basic 4 gb den fazlası olsa bile görmüyormuş diye duymuştum demekki yanlış bilgi ..tabiki tak kullan otomatik tanıyorda bnm sorduğum windows kurulumu esnasında tanır mı çalışırmı yani ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outlast -- 18 Aralık 2013; 22:23:24 >
  • outlast kullanıcısına yanıt
    hocam home basic yada ultimate olması önemli değil suan 32bit yada 64bit olması önemli bu bilgi yazılımsal, yani windows yazılımıni özelliği bu 32bit olanı kurarsan sisteme maksimum 3gb ram görür 64bit olan yazılıımı kurarsan 128gb a kadar görür yani bu ekran kartı gibi 128bir veya 64bit olayı değil direk azılım ile alakalı bir olay. şöyle düşün homebasic 32bit max 3gb destekler ama home basic 64bit 128gb a kadar destekler. kurulum esnası içinde geçerli tak kullan klavye mause kullanabilirsin
  • önceki mesajımda açıkladım ve kaç tane bağlantı verdim bakmadınız mı?

    @AdamRtm dediğin gibi bir durum söz konusu değil. önceki mesajımda max. bellek sınırlarını bağlantı olarak vermiştim fakat dikkatinizden mi kaçmış anlamadım. neyse tekrardan bağlantıyı paylaşayım.

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx#physical_memory_limits_windows_7

    yani home basic 64 bit bile olsa en fazla 8 GB destek veriyor. ayrıca 128 GB ibaresi yok en fazla 192 GB.
  • yasin.25 kullanıcısına yanıt
    evt hocam bakamadım şimdi bakıcam verdiğiniz linkilere. ayrıca sorularımın yanlış anlaşıldığını sandığım için tekrar ettim adamrtm ye. VE gayet net açıklayıcı bir şekilde bellek desteklerini anlamış bulunuyorum 7 sürümlerinin verdiğiniz bağlantıdan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outlast -- 17 Aralık 2013; 0:23:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin.25

    önceki mesajımda açıkladım ve kaç tane bağlantı verdim bakmadınız mı?

    @AdamRtm dediğin gibi bir durum söz konusu değil. önceki mesajımda max. bellek sınırlarını bağlantı olarak vermiştim fakat dikkatinizden mi kaçmış anlamadım. neyse tekrardan bağlantıyı paylaşayım.

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx#physical_memory_limits_windows_7

    yani home basic 64 bit bile olsa en fazla 8 GB destek veriyor. ayrıca 128 GB ibaresi yok en fazla 192 GB.

    128gb ibaresi kullanmamın sebebi ben şuana dek maks 128gb takılı sw bilgisayarı gördüm de bunun konu ile alakaı yok herneyse x64 home basic in 8gb desteklediğini ilk defa senden duydum +bir bilgi oldu ki günümüzde 8gb ram üstü gereksiz para harcamaya girer. bu arada ufak tefek bilgi hatalarım olmuş sana bilgi verirken arkadaş iyiki düzeltmiş fitness a geç kalıyordum açıkcası biraz acele ile yazdım. neden ultimate varken home basic kuruyorsun ben onu merak ediyorum açıkcası?
  • AdamRtm kullanıcısına yanıt
    siz baya geç kalmıştınız spora anlaşılan :) ben hiç home basic kurucam demedim sadece misalen örnek vermiştim basic i ) home premium 8 gb belleği desteklermi diye sormuştum ultimate teki bit locker ve xp mode gibi fazlalıkları istemediğim için + w7 ultimate in 1 GB ram kullanımı var sistem boştayken bile ;) :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outlast -- 16 Aralık 2013; 23:18:08 >
  • outlast kullanıcısına yanıt
    anladım ben dağılmışım o ara anlaşılan bildirimlere cevap verirken :) ultimate kurmayı fazlalık olarak görmemek lazım bana göre şuan işletim sistemleri arasında starter-basic-premium, en stabili ultimatedir. kendim kullandığım için biliyorum ayrıca o xp mode gibi extra yazılımlar fazladan bir ağırlık yapmıyor sisteme ki 8gb ram varsa bırak bilgisayar 8gb ıda aktif kullansın yoksa ram a verdiğin paranın karşılığı olmaz.
  • Ne anliyosunuz su amd de ati de anlamiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet doğru 7850 de 1024 iken 7870 de 1280 Shader units bu yüzden daha başarılı verimli demekki yoksa her ikiside 2gb/256 bit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outlast -- 16 Aralık 2013; 23:10:49 >
  • outlast kullanıcısına yanıt
    Bazı yönlerden benzerler. Farklılıklar hususunda tek fark tabi Shader units değil. Şu resim farkları görmek adına daha açıklayıcı olacak sanırım. Bu farklar elbette demek değil 7850 kötü bir kart. Bunu da belirtmek gerek.

     Yeni INTEL platformu Pc dizicem Ekran kartı vs. Tavsiyeleriniz
  • benim ekran kartını değiştirme şansım yokmu yoğun talep üzerine 7870 ile değiştiricem eyer mümkünse arada da 30 tl gibi cüzi bir fark var :)
  • outlast kullanıcısına yanıt
    Değişebiliyorsanız verdiğiniz 30tl farka değer diye düşünüyorum :)
  • ambalajını açmadan değiştirler diye tahmin ediyorum arar sorarım tam emin olmak için yinede
  • outlast kullanıcısına yanıt
    değiştirirseniz çok iyi olur aslında. yerine göre 10-15 fps daha fazla veriyor. bu da o kadar kenara atılacak bir durum değil yani. fiyat farkı da yok denecek kadar az.

    http://www.anandtech.com/bench/product/778?vs=857
  • outlast kullanıcısına yanıt
    MSAA bu ayar 1080p de fazla etkiye sahip olmamasına rağmen en çok fps yi düşüren ayarlardan. bunu kapattıktan sonra gayet iyi değerler alırsın. O kadarda kafaya takma yani. fakat yine de hd 7870 olaydı daha iyi olurdu hani
  • olursa alıcam zaten değiştiricem yani. vatan bilgisayardan kartı satın alıp kullananlardan biri şöyle bir yorum yapmış 7870 kullanıcısı olarak...gerçi işlemcisi filan amd ymiş b arkadaşın


    Arkadaşlar, ürünü13.12.2013 tarihinde aldım. bilgisayarım amd 8350 msı fx990 anakart 16gb 1600 mhz rem öncelikle sessizligi ve soguk olması taktire edilecek bir durum fakat, cyrsis3 te full+full özelliklerde kart 8 fps ye kadar düşüyor yani oynanamıyacak halde oluyor ama orta derecede açarsanız çok rahat oynarsınız ayrıca nfs most wanted ile 20 fps lere kadar düşüyor full çözünürlükte ama çok fazla takılma hissettirmiyor. Bana sorarsanız bukadar para veriliyorsa biraz daha iyi olmalıydı eger bütçeniz uygunsa biraz daha ekleyip daha iyi bir kart alabilirsiniz ama bütçesi kısıtlı olan arkaşlar için orta derece bir kart diyebilirim memlun kalırsınız ama aaaaaa süpermiş diyebileceginiz bir kart değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outlast -- 17 Aralık 2013; 1:54:47 >
  • outlast kullanıcısına yanıt
    vatandaki yorumları fazla ciddiye alma. intel anakartta amd işlemci çalıştıran, gt430 ile gta4 ü crysis 3 ü full ayarlarda oynayan, driver kurmadan masaüstün de bile kasıyor diyen... vb. saçma yorumlarla dolu. Aralarında mantıklı olanlar olsa da böyleleri de var. Hd 7850 hiç bir oyunda sıkıntı çıkaracak bir kart değil. fakat performans düşüren ve fazla da işe yaramayan ayarları açmazsan. Eğer grafiği en yükseğe ayarlar, msaa 8x yaparsan işler değişir. Crysis 3 en son ayarlarda 8x MSAA da Gtx Titanla bile 30-40 fps alırsın.
  • outlast kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa katılıyorum. Mesela gt630 ile alakalı başka bir yoruma bakın: "gta 4, far cry 3, assassins creed 3, crysis 3, nfs the run gibi oyunlarda full ayarda (very high) donmadan kasmadan oynadım.ısınma yok ses yok daha ne olsun diyorum."
  • ASUS HD7850 DIRECTCU II TOP GDDR5 2GB
  • outlast kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın. Kasa da yakın zamanda elinizde olur umarım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.