Şimdi Ara

Edebiyat çalışmak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Uğur dershanesine gidiyorum, mezunum. Eşit ağırlık olarak hazırlanıyorum. Bulunduğum yerdeki derhane marketlerin sinekli bakkalı gibi. Doğru dürüst hocamız yok. Derhane başladığından beri iki ygs, bir lys olduk. İlk ygs'nin sonuçlarını alamadık. Rehber hocanın beceriksiziliğinden ötürü... Mesela şuan rehber öğretmen yok. Gelen hoca durmuyor. Edebiyat ve dil anlatımımıza ilk okul türkçe öğretmeni giriyor. FKB dersleri görmüyoruz.

    Konuyu açma sebebim edebiyatı nasıl çalışacağımı bilmemem. Uğur'a giden varsa biliyordur. Konu anlatım kitabında neredeyse 300'e yakın şair ve her birinin 10 civarında eseri var. Ben bunları nasıl ezberleyebilirim ki Hayatımda adını duymadığım şariler var. Sanırım çoğu bu yıl eklendi müfredata. Öğretmenimiz de dediğim gibi ilk okul hocası yani tecrübesiz olduğu için kitabı aynen tahtaya yazıp bizden defterimize geçirmemizi istiyor

    Bana tavsiye verebilir misiniz ? Bu sözel bir ders sonuçta. Hiç soru kaçırmak istemiyorum. Bu tüm yazarların çıkma olasılığı ne ki ? Belli başlı bilinen yazarları öğrensem yetmez mi ? Sene başından beri edebiyatı hiç açıp bakmadım yığıldı kaldı.



  • up
  • pardon da nerde yaşıyorsunuz anlamadım. bunu yapan bi devlet okulu olsa hiç şaşırmam da uğur gibi adını sanını duyurmş kalitesini belli etmiş bir dershane nasıl böyle ihmalkar davranır anlayamadım. doğunun ücra köşelerindesiniz sanırım. neyse bu başka bir sorun. edebiyat hakkında biraz yardımcı olayım dedim. ben de uğura gidiyorum. o kitaptaki bilgiler kesinlikle ezberlenmeli. onlar az bile. başka bir edb konu anlatımlı kitabını inceleyin ondan 1-2 kat daha fazla eser var, yazar var. uğurdaki eserler en çok bilinen, en çok çıkan eserler. kuytu köşedekileri almamışlar ama gözünü korkutmayın. bir yerden başlayın ve devamlı tekrar edin. bir süre sonra test çözerken fark edicekseniz ezberlediğinizi.
  •  Edebiyat çalışmak ?


    Bunu al ezberle bol bol deneme çöz.
    Konu anlatımı istersen youtube'a gir konuyu yaz bir sürü konu anlatımı çıkıyor.
  • Bi önceki mesajdaki veya Simetri LYS Edebiyat alıp her sabah yarım saat oku, ezberden çok Ygs'den sonra aklında kalacak şekilde oku.Sonrasında aklındakilerle beraber hummalı bir çalışmaya gireceksin zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Loney kullanıcısına yanıt
    Edebiyat Seminerleri var. Hem normal konu anlatımı var hem hafıza teknikleri. kesinlikle işe yarar. bu sitedeki giriş yazısını aynen kopyalıyorum

    * Üniteleri mümkün olduğunca belirli bir düzen içinde çalışmaya gayret gösterin. Birinci üniteden başlayın ve buradaki tüm içeriği çalışmadan bir sonraki üniteye geçmeyin.
    * Bir üniteyi çalışırken önce "Konu Anlatımı" videolarını izleyin. Bu videoları izlerken önemli noktaları not alın ve bu notları hatırlamaya çalışarak küçük tekrarlar yapın. Elinizdeki konu anlatımlı kitaplardan ya da ders notlarınızdan da mutlaka faydalanın. Gerekirse bir videoyu birden fazla izleyin.
    * "Hafıza Teknikleri" videolarını ikinci dönem çalışın. Bu videoları en az ikişer defa izlemeye gayret edin. Hikayelerin kurgularına ve görsellerdeki her ayrıntıya dikkat edin.
    * Konu anlatımı videolarını izledikten sonra (eğer varsa) "Şiir İncelemeleri" videolarını izleyin. Bu videolar oldukça bilgilendirici çalışmalardır. Mutlaka en az birer kez izleyin.
    * Etkinlikleri sık sık uygulayın. Her hafta sonu geçmiş haftalarda işlediğiniz konulara ait etkinliklerden bazılarını mutlaka çözün. Etkinliklerde zorluk seviyesi oldukça yüksek sorular sorulmuştur. İlk çözüşünüzde yanlış sayınızın fazla olması sizi yıldırmamalı. Tekrar tekrar çözmelisiniz.
    * Testleri çözerken mutlaka süre tutun. Soru başına bir dakikayı geçmemeye çalışın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrDraius

     Edebiyat çalışmak ?


    Bunu al ezberle bol bol deneme çöz.
    Konu anlatımı istersen youtube'a gir konuyu yaz bir sürü konu anlatımı çıkıyor.

    bu kitabı alacağım.

    Bunu da almam gerekir mi ?

    http://www.femmarket.com/LYS-Edebiyat-Konu-Anlatimli,PR-56.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Loney

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrDraius

     Edebiyat çalışmak ?


    Bunu al ezberle bol bol deneme çöz.
    Konu anlatımı istersen youtube'a gir konuyu yaz bir sürü konu anlatımı çıkıyor.

    bu kitabı alacağım.

    Bunu da almam gerekir mi ?

    http://www.femmarket.com/LYS-Edebiyat-Konu-Anlatimli,PR-56.html

    Konu anlatım yerine soru bankası al bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.