Şimdi Ara

Cep Telefonı ve Bilgisayarda taksit kalkıyor.Otomobillere de sınırlama geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetavcı

    herkes aksini söylemiş, çoğu kişinin haklı sebepleri de var. ama bu uygulamanın artılarının çok fazla olacağına inanıyorum ben. 12 yaşında ki çocuğun eline iphone, herkes kartla istediği şeyi ihtiyacı olmasa dahi gösteriş amacıyla alıyor. ama ülkede üretim yok ihracat yok paso ithalat. belki biz halk olarak ittirmeylede olsa elimizi taşın altına koyuyoruz, koymak zorundayız da ama hükümetinde aynı taşın altına girmesi gerekiyor. otomobil alımında misal çok uzun zaman olmadı. birisi konu açmış 2500 tl maaşım var araba almak için 80 bin tl kredi çekeceğim diye. mantık işi mi bu? uygulamanın eksileri ne olur dersek; gerçek ihtiyaç sahipleri sıkıntıya girecek biraz. beyaz eşya da taksit kısıtlaması yeni evlenecek çiftleri büyük sıkıntıya sokacaktır, bu konuda kesinlikle bir uygulama getirilmeli.

    Dostum söylediğinde birazcık çelişki var gibi sanki... 12 yaşındaki çocuğun Iphone sahibi olmasıyla, ihracatın ne ilgisi var? İhracatı o mu önlüyor? Hükümete "Üretim yapmayın, yaptırmayın.." mı diyor... 25 yıllık öğretmenim ne kendimde ne de 18 yaşındaki oğlumda o telefon yok. O örnek bir istisnadır ki istisnalarda kaideyi bozmaz. Ancak zengin çocuklarında olur ki zaten adam para harcayacak yer arıyordur ve özelliklede hava için hiç kullanmadıkları özelliklere para veren tiplerdir. Zaten bu tip zenginlerde kolaylıklıkla para kazanan tiplerdir. Bunu önlemenin en iyi yolu da, o malın ithalini önlemektir. O zaman ithal etmeyeceksin. Bu ülkede önce haşhaş ekimi yasaklandı ve o yolla geçinen köylü mahvoldu. Sonra tütünümüz elden gitti. Daha sonra sırasıyla buğdayımız, pancarımız derken çiftçimiz mahvoldu, hayvancılığımız elden gitti. Şimdi bunların sebeplerini ve sonuçlarını hep halkın savurganlığına mı vereceğiz... Halkın üretmesini sağlayacak unsur devlettir. Devlet derken de hükümeti kastederiz. Hükümet üretime yönelik değil de ranta yönelik bir ekonomi izlerse, bunun suçunu halka yüklemek insafsızlık değil mi? Nedense bütünü görmek yerine parçalarla uğraşıyoruz. Satranç tahtasına belli bir yükseklikten bakmazsanız, figürleri karmakarışık görür, hamleleri net çözümleyemezsiniz... Örnek verirken 'Tasım hatası' yapmamalıyız.




  • bütün bu sorunların kökeni eğitim. tüketim, tasarruf bilinci maalesef ve maalesef yeni nesillerde yok.

    ayağını yorganına göre uzatsa her birey, ülkenin cari açığından gidişatından haberdar olsa; aileden buna yönelik bir terbiye alsa bunların çoğunu yaşamazdık.

    durumun geziyle meziyle de alakası yok, artık anlamışsınızdır umarım. bu düzenin patlayacağı zaten belliydi. belki gezi olaylarının bu süreci çabuklaştırdığı söylenebilir ki iyi bir şey bu. daha da büyüseydi bu girdap hiç işin içinden çıkılmazdı.

    varsın telefonun 14 mp fotoğraf çekmesin, 8 mp çeksin. varsın araban 3 yaşını geçsin, 3 yaşını geçince kendi kendini imha edecek hali yok. artık bu bile fazlasıyla masum kalıyor; 1 yaşını doldurmadan keyfe keder araç değiştirenler var ya yazık günah bu ülkeye. biraz şapkamızı önümüze koyup düşünme vakti.




  • Peşin almak iyidir.. Toplum peşine alıştırılmalı
  • Bu sistemin oturacağına inananlar mı var, ben mi yanlış görüyorum?

    Elalem 00:01' de 10 tane hatasını buldu sistemin. Burası Türkiye bir yol bulunur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyradel

    Bu sistemin oturacağına inananlar mı var, ben mi yanlış görüyorum?

    Elalem 00:01' de 10 tane hatasını buldu sistemin. Burası Türkiye bir yol bulunur.

    +1

    1 Şubat itibarı ile başlayan cep telefonunda kredi kartına taksitle satış yasağına formül bulundu. Birçok teknoloji mağazasında yer alan hediye kartları, tüketicilerin taksitle cep telefonu alabilmesi için yeni bir alternatif oldu.

    Bu hediye kartlarının taksitle satılmasının önündeyse herhangi bir yasal engel yok.

    Taksitle özellikle pahalı telefon almak isteyenlere öncelikle hediye kartı almaları tavsiye ediliyor. Tüketici öncelikle satın alacağı cep telefonunun bedeli kadar hediye kartı alıyor.

    Bu kartlar almak için de taksitli kredi kartını kullanıyor.

    Teknoloji mağazaları da müşterisine 9 aya kadar taksit yapıyor.

    Daha sonra müşteri hediye kartını kasaya teslim ederek istediği cep telefonuna kavuşuyor. Aylık ekstresinde ise o mağazadan yaptığı alışveriş cep telefonu satışı değil hediye kartı bedeli olarak yansıyor.

    Böylece hem satıcı hem de alıcı cep telefonuna taksitli satış engelini aşmış oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendi oğlu gemileri taksit taksit alırken iyiydi ama.
  • konuyu pırlantaya getiren arkadaşlar aramızda kalsın , pırlanta tr ye ayak basar basmaz % 30 ötv alınıyor . söylediğiniz gibi vergisiz mücevher felan , yok öyle bir dünya :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 1 Şubat 2014; 11:50:28 >
  • AKP hükümetinin nadir verdiği doğru kararlardan biri, tebrik etmezsem adil davranmamış olurum.
  • Kredi kartına taksit yapılan başka ülkeler var mı arkadaşlar? Bilmediğimden soruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • giyim,kozmetik bu gibi alışverişlerde taksit sınırlandırması geldi mi ? bilgisi olan var mı ?
  • Bireysel görüşümdür. Sınırlama yetersiz baraj daha yukarıda olabilirdi. Borç batağında yüzenden Hayır gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefona taksit olayını çözmüşler.Önce mağazadan 12-24 taksitle hediye çeki tarzında alışveriş kartı alıyorsun.Sonra da o kartla telefonu satın alıyorsun...
  • Evkur yakında araba da satar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus

    Kendi oğlu gemileri taksit taksit alırken iyiydi ama.

    Abartmayın, gemicik onlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • taksite çözüm bulunmuş galiba nette haberlerde vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kredi kartlarını sokak ortasında stand kurarak millete dağıtırken kimse ses çıkarmadı. Avmleri de ben kurmadım, yurt dışından tüketim malları oluk oluk aktı, millet ihtiyacı olsun olmasın bu ithal malları aldı. Sonuç 99,8 milyar dolar cari açık.
    Ekonomi taksit sınırlaması veya yasaklarla düzelmez, üretim ve üretim teşviği olmazsa balon ekonominin havası kaçar veya patlar. Üretim yapıp ihracat yapmaktan aşka çaremiz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumenu -- 1 Şubat 2014; 17:49:58 >
  • Okuma yazmayı cat pat bilen Muteahhit tanıyorum. Adamda iPhone 5s var. Bırakın özelliklerini kullanmayı arama yapmaktan aciz.
    Bu ülkede tuketim çılgınlığı, marka düşkünlüğü var. Kapitalizm iliklerine kadar işlemiş ülkenin. Taksit falan iptali ile cozemezsiniz bu durumu. Yönetenler madem cok düşünüyor bizi, oyle 500-600 binlik zırhlı mersolara degil 50-60 binlik yerli üretim araçlara binsinler de bizde onları ornek alalım. Balık bastan kokuyor bir kere. Kodamanın biri gelecek diye yolları kapatıp yuzbinlerce insanı mağdur eden bencilliğin zirvesindeki yoneticiler tarafından yönetiliyoruz. O yüzden ben bu kararları samimi bulmuyorum.
    Imamın dediğini yap ama yaptığını yapma diyorlar.
    Daha da dozajı arttırıp mesajı da sildirmnin manası yok sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp hükümeti ve yanlısını düşmanım kadar sevmem, ama adamların yapmaya çalıştığını da iyi anlamak lazım şimdi burada. Adamların amacı insanlar alışveriş yapmasın, iyi şeyler alamasın, kaliteye sahip olamasın, hep ucuza tamah etsin değil. İnsanları para harcarken biraz daha akılcı olmaya zorlamak ve bankaların ağızlarını sulandıra sulandıra kurdukları kredi kartı tuzaklarından kurtarmak. Amaç taksiti kesmek değil, öyle olsa senet türevi her türlü borç bölmeyi yasaklıyorum derdi. Amaç kredi kartını sınırlamak. Ülke olarak borcumuzun en büyük sebeplerinden biri -hükümetin kendisini saymazsak- bankalar. Kredi kartlarının kolay verilmediği, limitlerinin kolay arttırılmadığı zamanı düşünün, şimdiyi düşünün. Herkes kolaylıkla kart alabilir, birkaç aya kadar çatır çatır limit arttırabiliyordu. Nomalde kendisine yetecek bir mal varken, sırf daha fazla taksitle daha iyisini alabiliyor diye daha pahalısını alıp kendini daha çok borçlandırıyordu. Sonunda ne kadar çok borç, iflas oluyordu.

    Ha şimdi ne olacak, telefonda taksit bitti, diğer şeylerde 9a indi, limitler sınırlandırıldı, asgari ödemeler arttırıldı. Bu ne demek? Bir şey alırken bütçemize uygun olanı alacağız, alabildiğimizi değil, ihtiyacımız olanı alacağız demek. Borcumuzu daha az ödeyeceğiz demek. Üretemediğimiz ithal şeylere tüm paramızı harcayıp onu üretici ülkesini zengin ederken kendimizi borçlandırmayacağız demek. Afedersiniz otu b..ku kredi kartımız var nasılsa diye almayacağız demek. Cebimizde nakit kalacak demek. Şimdi ne olacak insanlar senete geçecek. Ama senet kefilli, hadi kefilsiz olsun kredi kartının rahatlığı gibi değil. Keedi kartında 10 saniyede çekiyorsun ödemeyi hop bitti. Hiçbirşey olmamış gibi. 18 yaşındaki üniversite öğrencisine bile kredi kartı vermek için yarışıyor bankalar. Senette çatır çatır imzalıyorsun senetleri, her ay ödediğin karşılığında senedini alıyorsun. Yok belli bir süre ödediğine karşı ne olur ne olmaz diye saklıyorsun falan. Hem daha uğraşlı bir işlem, hem de borçlu olduğunuzu somut olarak hissettiriyor size. Bu da bir şey alacakken iki kere düşünmenize, gerçekten ihtiyacınız olup olmadığına ve hangi fiyatlısının gerçekten ihtiyacınız olduğuna karar verip, cebinizden ona göre para harcamanızda daha yararlı olacak.

    Atıyorum buzdolabı alacaksın. Kimse sana bosch alma regal al diye diretmiyor. Bütçen yetiyorsa al. Ama şimdi senet imzalamaya geçmeden, yani borcun altına girmeden önce düşüneceksin şöyle bir "bu model bana yetiyor aslında 600 lira farkla iki model üstüne almak zorunda mıyım? 5 db daha sessizmiş, ışıkları ledmiş, görünüşü daha güzel. O farka değer mi diye. Şimdi kredi kartında öylemi?

    "amaan 15-18 ay taksit yaparım en güzelini alırım, bir kere alıyoruz zaten, hem 100 lira para puan hediye vs vs"

    diye belki aldığımız ilk bir hafta hoşunuza gitmesi dılşında bir daha hiç ilgilenmeyeceğimiz/işimize yaramayacak özellikleri olan üst seri, gereksiz pahalı şeyleri kredi kartına 10 saniyede bölüp alıyorduk. Fiziki senet vs de olmadığından gönlümüz rahat ediyordu. Sonra "market alışverişi de yapalım, para da az neyse karttan çektirelim, pastaneden pasta mı alsak karttan çektirelim. 3 gün sonra ütü de çok eskidi borca girmişken alalım aradan çıksın 100 liralık ütü yetmez, tefalleri forumda öneriyor herkes şu şu modeli 300 lira ama çok güzelmiş 12 taksitle alayım, buzdolabının taksidiyle birlikte öderim 12 taksit olursa"

    böyle böyle artık ekstreler ödenemez duruma geliyordu bir sürü ürünün taksitleri birleşip kabardığı için. Sonra ne oluyor? "Hadi bankaya krediye başvurayım kart borcunu kapatayım."

    Kaybeden hep sen, kazanan hep banka. Adam legal tefeci. Şundan şu komisyonu alırım, bundan şu masrafı alırım diye tokatladıkça tokatlıyor seni. Tokatın kıvamını da öyle bir ayarlıyor ki neyse çok değilmiş tokatlasın bari diyorsun. İşte seni, beni, şunu, bunu tokatlaya tokatlaya ülkeyi tokat manyağı haline getiriyor bankalar. Ondan sonra her sene sonu şu kadar kar ettik, bu kadar milyar odlar ciro yaptık diye utanmadan ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Ama krediye dosya masrafı neymiş, alma onu desen hemen" hiii olurmu batarız biz o zaman" ayağına yatıyorlar. Tam şark kurnuzlığı. Tabi hükümetler de çanak tutuyor koyuna çoban misali mecburen bu ekonomik düzende razı oluyoruz bu tokat gidişatına.

    Şimdi 9 taksit yetmezse senete dönerse insanlar almadan önce bir daha düşüneceğinden kişisel borçlanma azalacak.

    Dediğim gibi hükümeti başından aşağısına zerre sevmem, desteklemem ama yiğidi öldür hakkını ver demişler şu yaptıkları gerçekten kısa ve orta vadede insanları biraz rahatlatacak bir uygulama. Bundan sonrasını bankalar ve kazıkçı distribütörler düşünsün. Şimdi dövizin artması ayağına zam yapıyorlar inceden inceden hissettirmeden, her ürüne. Herhangi bir ürün için pusuya yatmış olanlar varsa, farkındadırlar. Görün bakın 1 ay sonra nasıl ağlayacaklar, nasıl fiyatları çekecekler. Onun için -BENCE- iyi oldu, keşke kredi kartı olayını daha da kısıtlasalar orta vadelik olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 1 Şubat 2014; 19:24:33 >




  • arabayla ev dışında hiç bir ürüne 2 taksit bile yapılmamalı, ülke batarsa bu kart borçlarından batar,durum o derece vahim
  • Gırtlağa kadar borçlu olduğu halde 3 ayda bir telefon değiştiren tanıdıklarım var, işsiz dolaşıp iki aylığına işe girip kazandığı maaş ile telefon değiştirenler var. Bugün bu yasağın çıkmasına alışveriş yapmasını bilmeyen bu psikolojisi bozuk insanlar sebep oldu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.