Şimdi Ara

DNS Sağlık Hizmetleri Dolandırıcılığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sizlere az önce başımdan geçen büyük bir dolandırıcılığı anlatacağım ve fikir danışacağım.

    Öncelikle konuya dünden başlayalım. Dün daha önceden yararlanmakta olduğum Denizbank üzerinden olan MedLife Bireysel Emekliliğimi sonlandırmak için başvuruda bulundum. Üyeliğimin iptali için işlem gerçekleştirdiler fakat tamamlanması için benimle irtibata gececeklerini söylemişlerdi 5 iş günü içerisinde.

    Bugunde akşam üzeri " 0212 912 16 66 " nolu telefondan Dns Sağlık Hizmetleri' nden arandım. Tam hatırlamıyorum ama Mednet falanda demişti. Bende galiba Medline yan hizmetleri falan zannedip konuşmaya başladım. Bugune kadar böyle bir arama gerçekleşmemişti hiç. Zamanlamayı çok manidar buluyorum zaten !!

    Bireysel emeklilik iptalimin olduğunu nereden biliyorlarsa artık anlamış değilim, iptalimin gerceklesmesi için bir kredi kartı numarası vermemi söyledi. Çok büyük tongaya düştüm numarayı , son kullanma tarihini vede arka yüzdeki 3 numarayı vermiş bulundum. Telefonuma bir mesaj geleceğini ve onlarla paylaşmam gerektiğini söyledi. Gelen mesajdan sonra çok kıllanmıştım zaten. Mesajda " Başarı ticaret üzerinden yapmakta olduğunuz 957.00 TL tutarlı işlem için 3D secure işlem doğrulama sifresi .... " diyince ben işi anlamış oldum.

    Zaten bireysel emekliliğimde toplasan 3 ay 100 er tl yatırmıştım, geri ödeyecekleri para falanda yok. Olsa bile 20-50 tl falan çıkar düşüncesindeydim. 957 tl gibi rakamı duyunca aramımızdaki sohbet küfürleşmeye kadar gitti.

    Ve ben tabikiside o sifreyi paylaşmadan telefon konuşmamız sonlandı.

    Şimdi sizlere sormak istediğim şey ;

    1) O kredi kartı bilgileriyle alışveriş yapma durumları ne olur ? Benden habersiz yapabilirler mi ?
    2) Bu durumda ben banka ile irtibata geçip onları bilgilendirmelimiyim ?


    Ve bu zamanlamanın dün ile bağlantısı olduğunu düşünmeden edemiyorum. Acaba bu tarzda bireysel emeklilik firmaları bazı dolandırıcılar tarafına bilgiler sızdırılıyor mu düşüncesi oluştu kafamda. Ve şu durumda haksız bile olsam yarın Medlife Emeklilik firmasını arayıp suç duyurusunda bulunacağımı söyleyeceğim. Sizce başka ne yapmalıyım ? Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • buraksenyuz kullanıcısına yanıt
    Bankayı ara, kartı çaldırdığını söyle. Hemen kapatıyorlar...Yeni kart 2 gün içinde eline geçer ve geceleri rahat uyursun.... Hatta şimdiye kadar aramaman bile hata...Kartının bir şifresini söylememişsin adamlara....
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam teşekkür ederim. Aynen yaa . Çok büyük dalgınlığıma geldi. Mail order falan yaparlar mı diye düşünüyorum sadece. Yarın sabahı beklemeyim mi peki çalındığını bildirmek için ?

    Edit Ekleme : Sen söyledikten sonra kafama takıldı hocam , direk arayıp kartım kayboldu dedim. 7 gün içerisinde yenisini göndereceklerini söylediler . Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraksenyuz -- 15 Mart 2014; 8:33:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Kart numarasını verseydin önemli değildi fakat 3 haneli güvenlik numarasını vermen senin kartı açık hale getirdi....En iyisini yaptın iptal etmekle.....En azından gece rahat uyucaksın..... Bu arada 7 gün çok uzun bir süre !!!! Benim kartım iptal edildikten sonra 2 - 3 gün içinde gelmişti.....
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Alo Garantideki telefonla konuştuğum kişi öyle söyledi hocam. Kapatmak dediğin gibi en iyisi oldu. Bir tongaya düştük ama son anda Allah kurtardı.
  • Geçen hafta beni de aradılar. 2 yıllık sağlık sigortası için taahhüt yapmışım. İptali için kredi kartı bilgilerimi istediler.
    Ben her sözleşmeyi tek tek okuyan birisiyim. Böyle birşey hatırlamıyorum, bakın ikaz ediyorum mahkemelik olmayalım dedim. Ben kayıtlarınızı inceleyeceğim ve dönüş yapacağım deyip kapattı.

    Bunlara nasıl müsade ediliyor anlamıyorum. Dalgınlığıma gelse belki de soyup soğana çevirecekler. Yazık!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelmessos -- 17 Mart 2014; 15:25:04 >
  • thelmessos kullanıcısına yanıt
    aynı durumdayım hocam bende. 2012 yılında başlattıgım ve sadece 2 ay ödeyip sonradan dondurdugum bireysel emekliliğim için iptalini istedim bende ve ertesi gün hemen arandım. Bu şans olamaz. Firma tarafından bilgiler sızdırılıyor düşüncesindeyim. 2 dakika dalgınlığımıza gelse o anda direk kartımdan 957 TL alışveriş yapılacaktı.

    Buna bir care bulunmalı ve direk Medlife bireysel emekliliğe şikayette falan bulunabilir diye düşünüyorum.

    Ve dün gerçekten Medlife firması aradı iptali için bana bir mail attı formu doldurup fakslayacağım ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraksenyuz

    aynı durumdayım hocam bende. 2012 yılında başlattıgım ve sadece 2 ay ödeyip sonradan dondurdugum bireysel emekliliğim için iptalini istedim bende ve ertesi gün hemen arandım. Bu şans olamaz. Firma tarafından bilgiler sızdırılıyor düşüncesindeyim. 2 dakika dalgınlığımıza gelse o anda direk kartımdan 957 TL alışveriş yapılacaktı.

    Buna bir care bulunmalı ve direk Medlife bireysel emekliliğe şikayette falan bulunabilir diye düşünüyorum.

    Ve dün gerçekten Medlife firması aradı iptali için bana bir mail attı formu doldurup fakslayacağım ...

    Hocam bende bireysel emeklilik yapmak istiyorumda. Acaba neden 3 ay sonra iptal etme kararı aldınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraksenyuz kullanıcısına yanıt
    BEn 8-9 yıldır ING emeklilikle çalışıyorum. Kendilerinin bu adamlara herhangi bilgi verdiğini düşünmüyorum. Açıkçası nerden bulmuşlardır bilemiyorum.
  • marmix kullanıcısına yanıt
    bireysel emeklilik bir bakıma iyi birşey fakat ben sigortalı çalışanım. Denizbanktan kredi çekmek istersen bireysel emekliliği şart koştukları için kullandım. 2 ay yatırıp dondurdum. Şart koşmasalardı yaptırmazdım hocam. Her ay 100 lira iyi bir rakam bir taraftan bakılınca.
  • thelmessos kullanıcısına yanıt
    Zamanlama çok manidar geldi bana hocam. Düşünsenize bugun emekliliği iptal ettiriyorsunuz aradan 24 saat gibi bir süreden sonra beni bir dolandırıcı firma arıyor ve tüm bilgilerime sahip kendileri ? Biraz derin düşününce altından çok şeyler çıkacağını düşünüyorum.
  • Bu gün itibariyle aynı şey bana da oldu. 2400 küsür TL'lik sağlık hizmeti almışım, onu 950 TL'ye düşürüyorlarmış. Kartımın ilk 4 hanesini söyledi. devamını ve diğer kart bilgilerini isteyerek ödemeyi alacaklarını söylediler. Hemen sesimi yükselttim ve telefondakinin adını verdiği bankaya gittim. Böyle firmaların sürekli bunu yaptığını söyledi. Önemli bir şey olmadığını belirtti. Bu telefondan önce kredi çektiğim bankadan mail aldım. 3 senelik kredi çektiğim için 3 senelik hayat sigortası yapmışlar ve onun bitiş tarihini haber veriyordu. Bu telefonun bu zamana denk gelmesi ilginç.
  • aynı şey biraz önce benim de başıma geldi. telefonu kapatıp internetten araştırdım. dolandırıcı olduklarını anladım. hemen bankayı aradım ve durumu anlattım. para çekemeden kartımı iptal ettirdim. iyi ki hemen araştırdım. biraz geciktirsem ben de tongaya düşecektim. ancak benim anlamadığım bana para yatır demediler. paranızı iade edeceğiz dediler. arkadaş nasıl insanlar bunlar yatacak yerleri yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.