Şimdi Ara

LÜTFEN Bİ BAKIN.. '1x Ile Cd Yakmak Için Yardim Lütfen'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam cemaat.bende lg cd writer war.fakat en düşük hızı hangi programla denesem deneyim hep 8x..bana 1x ile cd yakmam gerekiyor.neroda speed ayarının oldugu bi yer gördüm ordan 8x in altında ne warsa seçtim.fakat cd yi takınca bu en düşük 8x olarak görünüyor yine.bana her halikarda 1x ile yada 8x den daha düşük bir hızla yakmamı sağlıcak bi program verebilir misiniz?ama lütfen gerçekciliği olan bi progam olsun."Magic CD & DVD Burner" da da denedim 2x ile cd yaz dedim yazdı ama 2x ile yazdıgını gösterirken bile hızı aslında 8x di.--saniyede ki veri yakma hızından anladım..çok acil ve lütfen bakan boş geçmesin.bi fikir söylesin en azından..
    Bir başka forum da bir arkadaş "ashampoo burning studio" önerdi fakat her halikarda 1x i yakma hızı olarak seçsem bile yakarken 1312kb/sn hızıyla yazıyor.bu da sanırım 1x için oldukça fazla.kısacası 1x ile yakamıyorum.cd sürücüsü ile mi alakalı illa ki?



  • haydeee saçmalama ne yapacaksın 1 x yüksekx yaz ne var.
  • yok işte olmaz.bende eski bi notebook var.mmx 233.yaklasık bi 10yıllık makine.xp kurulabiliyordu.ama cd sürücüsü oldukça eski oldugu için bende ki diğer pc de yakıp o notebooka yerleştirriğim zaman sorunlar çıkıo.yani cd rom un hızıyla cd nin yakılma hızı uyumsuz cd rom un okuyabilcegi max hızdan hada hızlı oluo.o yüzden bana 8 x den daha düşük hızla yakmam lazım.40x ile yakılan cd den xp yi kuramadım,sürekli kopyalama hatası verdi.-harddiskinden de kaynaklanıo zaten- ama 8x te yazktıgım cd den hata oldukça az oldu. o yüzden bende 8xden düşük hızla yakmayı sağlamam lazım.
  • 1x destekyen boş cd al
  • cd veya dvd 1X ile yazılabiliyorsa yazarsın muhtemelen!!
  • soylediğim programlarla 1x görünüo,ama cd writer bunu yakarken 1x ile yakmıo.yakma detaylarını izlediğim zaman 1317 kb/sn yazıo-ya da 3aşagı 5yukarı- ve 7.5x ile yakıldıgını yazıo...bu yüzden herhangibi bir programla olmıcaksa bu,cd writer ı aygıt yöneticisinden veya windowsun ayarları gibi başka bi yerden ayarlar yapıp donanımın çalışmasını değiştirebilir miyim?biraz bilimsel oldu ama n'apıyı
  • 1x boş cd bulman gerek simdi en asagı 8 len yazar cd deki piyasa öyle ama nero haricinde baska bir program bunu yapabilir diye düsünüyorum sanırım clone cd mi di nedi farklı programlar var onlara bir göz at derim ben kolay gelsin...
  • Medya 1x olsa bile CD-Writer ı hızla yazamaz.Ya eski bir cdrw bulacaksın ya da notebookun cdr ı değiştireceksin.Ayrıca En fazla 8X ile okuyabilen bir cihazın daha yüksek hızlarda yakılmış cdleri okuyabilmesi lazım.Okumuyorsa ya CD ler kalitesiz ya da notebookdaki cdr bozuk.
  • ewt arkadasa katılıyorum medyayı bulsan bile benim önce yazdıgım gibi ama eksik yazmısım eski bir cd-r bulman gerek birde cd kalitesi önemli arkadasa katılıyolrum....
  • windows me kur ne yapacan o makinede xp yi anlamadım zaten çok yavaş çalıştırır uğraşma kardeş
  • wala beyler size katiliyorum ama sanirim biraz da inat ettim.
    win me kurdum 2000 i de kurdum.aslinda 98 veya 95 çok daha mantıklı olcak ama bu seferde driver sorunu çıkıyor.neomagic ekran kartı war we 2mb.crsytal mi neyse ses donanımıda bu marka.netten aradim ve bulduklarim da olmadi.
    winxp de onceden kurulu oldugu için pek sorun çıkmadı hız konusunda.ram 144mb olunca sanırım-bu özellikteki notebooke icin cok cok ii bence- .zaten kimse kurulmaz buna xp kaldırmaz dediyse de hepsi şaştı kaldı.canavar gibi çalışıodu çünkü.ama hem hard diskten hemde cd-rom dan dolayı artık kuramıyorum.ama 2000 i kuruyorum ve normal;hız ayarını hiç düşürmeden yakılan şekilde (40x veya 52x) . wala ben anlamadim bu işi ama şimdi sıkıldım ve 2000 kurcam artık napalim.
    destek ve öneriler için saolun beyler.
  • normal bir CD-rom usb ide kablosu ile bağlayabilirsin.

    (usb to ide kablosu 25 YTL civarı. Bunun ucuna istediğin şeyi takabilirsin hdd cd-rw dvd vs)

    bununla biosun eğer destekliyorsa usb cd den boot edip işini halledebilirsin.

    Kolay gelsin.
  • sanırım dediğin gibi olcak ramerturk kardeşim.başka forumda da aynı şey önerilmişti bi arkadaş tarafından.neyse beyler.saolun.yinede bu konu hakkında herkes bişeyler yazdıkça değişik fikirler çıkıcak gibi :))
  • 700mb ne kadar sürer 1x?
  • wala sanirim 1x ile 100 kb/sn kusur ile yakma hızı oluo..bende bunu istiyordum zaten.artik sen hesapla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: justlisten

    wala sanirim 1x ile 100 kb/sn kusur ile yakma hızı oluo..bende bunu istiyordum zaten.artik sen hesapla


    bir dakika 60 sn olduğuna göre 60 saniyede 6000kb yani 6mb yazar 100kb/sn ile galiba yani 100 dakikada 600mb eder muhtemelen bilgisayarın durumuna da bağlı olarak 2 saat rahat sürer 700mb lik bir cd herhalde öyle mi yoksa ben mi yanlış hesapladım.
  • İnşallah başarılı olursun yababilirsen cevap yaz da haberimiz olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.