Şimdi Ara

z5500 yerini alacak sistem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
4.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Logitech z5500 bir dönemin sansosyonel ses sistemiydi. Bu bir su götürmez gerçek. Gerek dijital girişleri, gerek kontrol paneli gerek o hayvani gücü , subwooferi gerçekten güzel cihazdı. Fakat eksiklikleri yok değildi. Uyduları ufaktı ve plastikti ayrıca tweeter sürücüleri yoktu tizler doğal değildi.

    Dijital giriş vardı fakat DTS çözme yeteneği olmadığından yeni ''Bluray'' filmlerde sıkıntı çıkarıyordu.

    Logitech'in koymuş olduğu trfoda üretim hatası vardı illaki arıza çıkarıyordu vs vs...

    Edifier bu sistemi taklit etti ama pek beceremedi. Cihazın watt değerleri düşüktü. Dijital giriş yoktu. Fakat Edifierin yeni çıkarmış olduğu bu cihazı görünce Logitecih Z5500 ün pabucunun biraz dama atılıcağını düşünüyorum. Logitech bu benim şahsi görüşüm tabi z906 da batırdı tüm sistemi. Kontrol paneli 1980lerden kalma oyuncakara beziyordu. Subwooferin kendinden büyük hava portu vardı filan bence hoş bir cihaz değil. Ama Edifier S760d ile bu sorunlara çözüm bulmuş fazlasıyla.

    Edifier S760d özellikleri:

    Power Output:
    L/R/C/SL/SR: 60W x 5 SW: 240W
    Audio Input Type:
    3 Optical, 1 coaxial, analog 5.1, dual stereo inputs
    Digital Decoder:
    Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, DTS
    Input sensitivity:
    L/R/C/SL/SR: 5.1, Aux, CD: 750mV ± 50mV Optical, coaxial: 350 ± 50FFSSW: 5.1, Aux, CD: 900mV ± 50mV Optical, coaxial: 400 ± 50FFS
    Frequency Response:
    L/R/C/SL/SR: 160Hz - 20KH SW: 35Hz -110Hz
    Chanel Separation:
    R/L: ≥45dB
    Adjustment:
    Wired remote, IR remote controller
    Speaker unit:
    Sub:10 inch (260mm) 8Ω Mid-range unit: 3.5 inch (92mm) 4Ω Treble unit: 1 inch (25mm) 6Ω
    Speaker Dimension:
    Subwoofer: 367mm x 397mm x 489mm (W x H x D)Satellite: 116mm x 203mm x 160mm (W x H x D) Center: 316mm x 117mm x 157mm (W x H x D)
    Weight:
    Subwoofer: GB: 19kg (net), 22.1Kg (gross) | MC: 24kg (gross) Satellite + Center: GB: 11.5Kg (net), 13Kg (gross) | MC: 24.2kg (gross)


    Teknik detyalar ortada cihaz baya bir insafsız :D

    Gerek 540 watt rms olması, gerekse mükemmel tasarımı, gerek center hoparlörünün şekli ,gerek o şık tasarımlı kumandasıyla beni cezbeddi her şeyiyle. En önemlisi tüm uyduları ahşap ve centerde dahil tweeter sürücüsü var. Bu cihazı 2.1 modunda kullandığınızda müzik zevkinin doruklarını yaşıyabiliceğiniz anlamına geliyor.

    Cihazda 5.1 anlog giriş
    Stereo bir aux girişi
    Stereo 2. bir aux girişi
    Bir coaxiel giriş
    3 tane de optik giriş var.
    Tüm dijita lses formatlarını çözebilicek işlemciye de sahip ve lisanslı.

    Cihaz her türlü ses çıkışı olan cihazı bağlayabiliceğiniz anlamna geliyor bu. Beni şaışrtansa 3 tane optik giriş olması.

    Toplamda cihazın 45 kiloya yakın ağırlığı akıllara ziyan zaten. Subwoofer gerçekten büyük ve çok güçlü hatta Osmanlı topu gibi vuracağını söyliyebilirim. Sbwoofer kendi başına odanın yarısı kaplıyacak gibi :)

    Cihaz şu anda piyasada yok. Eğer Türkiye'ye gelirse ve fiyat aralığı 1000tl-1600 tl civarında olursa giderim alırım ben aleti. Gerçekten mükkemmel bir cihaz. Bu arada şu Logtech Edifier tartışmasının son bulmasını istiyorum. Kesinlikle ses konusunda Edifier 2-3 adım daha öndedir. Nednei ise adamların tek uğraş alanı ses sistemleri. Başka hiç bir yan ürünle uğraşmıyorlar. Ayrıca logitechin stüdyo monitörleri yoktur. Edifierin 10 larca stüdyo monitörü var. Bu da tartışmayı bitiricek husustur zaten.

    Bunlarda cihaza ait fotoğraflar:

     z5500 yerini alacak sistem


     z5500 yerini alacak sistem


     z5500 yerini alacak sistem


     z5500 yerini alacak sistem
    Ses işlemcileri.

     z5500 yerini alacak sistem
    Pasif subwooferlar saysinde port sesi olmadan tok ve güçlü basslar mümkün oluyor.


    Okuduğunuz için hepinize teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanbilgin -- 27 Mart 2014; 22:29:00 >







  • Gerçekten güzel cihaz turkiyeye gelirse düşünmeden elimdeki z5500 satar alirim. Yalniz fiyati 1000 tlden yukari olursa alamam. Paylasim için tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu almanya 'da varmı? türkiye 'ye ne ara gelir. iyi ki yazmışsın kör salih gibi z5500 arıyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sol7dier

    hocam bu almanya 'da varmı? türkiye 'ye ne ara gelir. iyi ki yazmışsın kör salih gibi z5500 arıyordum.

    açıkcası bir fikrim yok bu konuda. fakat gelirse ilk alan ben olabilrim :)

    buyrun cihazın resmi sitesi:

    http://www.edifier-international.com/products/edifier-multimedia/s760d

    bu arada yurt dışınd satışını yapan bir site budlum. Fakat ne kadar güvenilir bir sitedir bilemem. Birde free shipping yoksa ölümcül bir kargo ücreti patlayabilir başa. Ben biraz daha beklicem.

    http://products.ncix.com/detail/edifier-s760d-5-1-surround-sound-a0-94839.htm




  • @gokhanbilgin

    Geçen hafta Yeni bir 5+1 arayişindayken denk geldim bu sisteme... Şahsen bu hafta Ev sinema sistemi almayi kafaya koymuşken bu Canavari görmemle bi duraksadim, Bi düşünce firtinasina girdim.. Bahsi edildiği gibi süper bi sistem olduğunu hayal ettim falan.. Ancak yaa çok çok çok çok çok yeni bi sistem ve daha üretilmedi yada üretildi ama Daha Avrupa piyasasina bile dağiltilmadi.. Çünkü kullanici yorumlarini aradim bulamadim.. Aslinda NET bi bilgi bile bulamadim.. Bi tek yerde buldum o da fiyati TAM 800 DOLAR diyordu.. Avrupada 800 Dolar ise Türkiyede 1800 Dolar olur herhalde.. !!!! Büyük ihtimal yeni çikacak diye Ön sipariş fiyatidir.. Zengin bağlanti çeşitliliği Logitech kazmasinin yapamadiği bişiydi.. Eğer olurda bu adamlar bu sistemi Uygun fiyatla getirirse, Vaad edildiği gibi Sorunsuz şekilde kullaniciya uzun zaman hizmet verirse İnanilmaz işler başarir.. İnsanlar bugun nasil Z5500 arayişinda ise Yillar sonra bile insanlar S760D arar durur... İlk şöyle bakinca Müthiş bi ses sistemi gibi Görünüyor gerek Bağlanti çeşitliliği gerek Desteklediği ses türleriyle.. Umarim gelir ve Beklendiği gibi Süper bi sistem olmuştur.. Bugun piyasaya çikişina ŞU Taraftanda da sevinmek gerekir EĞER Ki bu sistem Harika işler ortaya koyarsa Logitech yeni bir Z-5500 gibi bi Sistem üretmek zorunda, Creative Yeni bir S750 gibi bir sistem üretmek zorunda kalacak... O zaman seyreyle cümbüşü, Kazanan sen ben olacağiz..

    EDİT :Bu arada biraz daha araştirdim Amerikada şuan Satişta ve Fiyati dediğim gibi 800 dolar.. Büyük ihtimal Yeni diyedir.. Bide adamlar sistemlerine nasil güveniyorlarsa Test süresi koymuşlar 30 Gün boyunca ürüne süre veriyolar Alin deneyin Test edin olduda beğenmediğiniz ki Bu imkansiz diyolar, 30 gün içinde Paranizi iade edicez diyolar..

    Bakalim S760D'nin yolunu gözlemeye başladim kendimce, umarim hayal kirikliği olmaz.. Hee bu arada Subwooferin arkasindan bi görüntü paylaşayim..

     z5500 yerini alacak sistem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 28 Mart 2014; 4:36:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dikkatimi çeken birşey var
    Sub arkasında soğutma elemanı radyatör ne kadar küçük yapılmış
    Bu kadar üst seviye aktif sistem arasında gördüğüm ün küçük radyatör bu
    Bu sub un içinde amfi yok mu diye düşündürttü şimdi
    Siystemde portta yok nasıl souyacak bu amfi dedirtti
    Lakin hava akıhava akımı ön ve yandaki 3 sürücü arasında gerçekleşmekte
  • Herkese merhaba sistem güzel fakat Türkiye de çok fazla fiyatlarla satılır ayrıca dedoker olarak ta birçok eksiği var halen şahsen bu tarz bir set yerine AVR + hoparlör sistemi alınır hem de daha iyi olur fakat subwoofer hariç ama aktif bir sub da alındımı tadından yenmez tabi gene son kararı kullanıcı zevkine ve ihtiyaçlarına göre verecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -THIEF- - kullanıcısına yanıt
    @Aynene beni şaşırtan il kısım o oldu. :D demekki Edifier ya soğutma işini bir şekilde halletmiş yada entegreleri eskisine nazaran daha az ısınıyor. Bana 2. si daha mantıklı geldi.

    Bu arada subwooferin içinde amfi olmadan olur mu ya :) arkasındaki 5 tane hoparlör çıkışı var işte.

    Hava portu konusunda ise bu teknolojiyi bulan bildiğim kadarıyla creative. t30 da da bu sistem var hatta. Bi dönem phillips de müzik setlerinde çok fazla kullandı bu sistemi. Gerçekten hiç port sesi olmadan derin basslar alıyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: des_955

    Herkese merhaba sistem güzel fakat Türkiye de çok fazla fiyatlarla satılır ayrıca dedoker olarak ta birçok eksiği var halen şahsen bu tarz bir set yerine AVR + hoparlör sistemi alınır hem de daha iyi olur fakat subwoofer hariç ama aktif bir sub da alındımı tadından yenmez tabi gene son kararı kullanıcı zevkine ve ihtiyaçlarına göre verecek

    Dekoder olarak ne eksiği varki ? Dolby digital master auidio gibi uçuk ses formatlarını desteklemiyor haklısınız. Ama bu cihaz zaten bilgisayara bağlanıp film izlenicek müzik dinlenicek. Ve alan genelde yüksek ses gücü ve bol girişi olduğu için alıcak. Çok ta profesyonel bir alet değil haklısınız. Ama eminim fiyatta ona göre ayarlanacaktır.
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    @Buursanız bir pm atın beraber allaım belki indirim yaparlar :D
  • gokhanbilgin kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam hd ses formatları eksik eğer fiyatı 1200 TL olursa alınabilir eğer geçerse avr hoparlör sistemi alınır az daha koyarak aslında bu is tamamen kullanıcıda bitiyor ben sadece fikrimi belirttim yoksa sistem kötü veya eksik filan değil logitec ile kıyaslanamaz bile :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanbilgin

    @Buursanız bir pm atın beraber allaım belki indirim yaparlar :D

    Bu sistem şuan SADECE Avrupada bi elin parmağini geçmeyecek sitelerde 800 Dolara satiliyor... Öncelikle bunun sebebi ürün yeni olduğu için hem her yerde yok hemde Pahali.. Bi çok site şuan Ön siparişle satıyor.. EN BASİTİNDEN bi hesaplama yapsak... Diyelim ki Avrupada piyasaya yayildi, 800 dolardan değilde 700 dolardan satildi.. Bizde bunun vergisi carti curtu ayak basti parasi selam naber fasli ile birlikte 700 $ x 2,10 x %18 kdv = 1,750 ila 1,850 TL arasinda bi fiyata denk geliyor.. En iyi mucizevi ihtimal ise 1,650 - 1,700 TL... Eğer ki bu sistem piyasaya Ön tanitim amaçli Olurda 1,200 - 1,300 gibi bi fiyattan girerse ki Bu süper olacaktir Piyasada hareketlilik getirecektir, Bi çok kişi hemen alir.. Bi kere SEVE SEVE Logitech Z-906'nin fiyatini düşürecek manyaklari almak isteyipte alamayanlar alsin hem rekabet etsin hemde bi nebze yerini korusun satiş rakamini korusun diye 700-750 TL'e indirir, hak ettiği fiyatta odur zaten... Z-906'ün kendi konusuna da yazdim Yine yazayim Z-906 benim gözümde 1.200 TL parayi hak etmeyen bi sistemdir..

    Her neyse Dediğim gibi Basitce S760D piyasaya belli bi fiyattan girerse satiş yapar ama 1700 1800 TL gibi bi fiyatla girerse ki ( sanmiyorum bi ayar çekerler ona ) Kimse S760D'e 1700 1800 TL vermez, Açikcasi ben Hiç Vermem.. Gider İkinci el Pioneer vsx 921 Amfi ile bi hoparlör seti ile Daha iyisini alirim..

    Birde Bence S760D çok yakin zamanda gelmez TR'e.. Daha avrupada bile doğru düzgün çikmamiş sistem Türkiyeye gelecekte piyasaya çikacakta.... İnşAllah çabuk gelir ama sanmiyorum..

    Olurda Piyasaya beklendiğinden çabuk çikarsa, bulursam edersem, Hele hele bi yerlerde dinleme şansi bulursam, beğenirsem ve almayi düşünürsem, Ve Konuyu unutmazsam Pm atarim.. Ben sistemin takipcisi olucam elimden geldiğince.. Yillardir Creative S750'den, Z-5500'den sonra Şöyle para vermeye değecek PC için özel bi ses sistemi çikmadi.. S760D bunu alanda piyasada starti verecek ürün olabilir, Heyecanim bu yüzdendir... Creative S750'i yeniler Yeni bi sistem çikarir S850 diye, Logitech Z-5500'ü yeniler Z-7700 diye bi sistem çikarir piyasa coşar.. Bu tür olaylarda Rekabet sana bana yarar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 28 Mart 2014; 19:36:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gzl cıhaz ama 1000 tl nın ustu verılmez.Cihazda hdmı cıkısı goremedım yanı yenı nesıl ses formatlarını desteklemıyor.(Dts ma ,dolby dıgıtal plus vs)
  • bu gün vatan bilgisayar daydım (topkapı) bu ürünü gördüm bi köşede duruyodu denemek istedim ama bu üründen 1 tane var oda bu dedi adam yani dinlesende alamıcan gibi bişey dedi :D bende deneyemedim ama merak edenler gidip bakabilir deneyebilir 1 tane var oda açıkta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RenjiAbarai

    bu gün vatan bilgisayar daydım (topkapı) bu ürünü gördüm bi köşede duruyodu denemek istedim ama bu üründen 1 tane var oda bu dedi adam yani dinlesende alamıcan gibi bişey dedi :D bende deneyemedim ama merak edenler gidip bakabilir deneyebilir 1 tane var oda açıkta

    s550 dir o
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanbilgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: RenjiAbarai

    bu gün vatan bilgisayar daydım (topkapı) bu ürünü gördüm bi köşede duruyodu denemek istedim ama bu üründen 1 tane var oda bu dedi adam yani dinlesende alamıcan gibi bişey dedi :D bende deneyemedim ama merak edenler gidip bakabilir deneyebilir 1 tane var oda açıkta

    s550 dir o

    aynen hemen hemen aynı tasarım birebir
  • gokhanbilgin kullanıcısına yanıt
    Doğrudur tasasrımlar çok yakın birbirine karrıstırmıs olabilrim :)
  • Ne 540 watt rms'inden söz ediyorsunuz yalan!!!!

    Cihazın girişten çektiği ampere bakın 220-240 volt arası max 1 amper çekiyor şebekeden,buda ne demek
    normalde şehir elektiriği 240 voltları bulmaz ama yinede fazla fazla hesaplayalım 240*1=240 WATT şebekeden en fazla maximum bu kadar güç çekiyor hiç bişey ne vardan yok olur ne yoktan var olur ee bu şebekeden 600-700 watt çekmiyor ki nasıl çıkışa versin,İçinde jeneratör mü var yoksa bunun

    Ayrıca girişten çekilen bu gücün bir kısmıda amfide trafoda vs. kaybolur kısaca bu cihaz çıkışa gerçek rms olarak 150-160 watt ulaştırırsa öpünde başınıza koyun.

    Firmalar genelde milleti hep böyle böyle kandırıyorlar çoğu çin hoparlörü buna örnektir üstünde 1000 watt yazar GERÇEK 20-30 watt girersiniz bobin kokusu gelmeye başlar bu hesap olmuş bu sistemde

    Amaç göz boyamak.........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 15 Ağustos 2014; 3:24:18 >




  • 10yıldır creative S750 kullanıcısı olarak şunları belirtebilirim=........... zaten isim olarak creative S750..... edifier S760. yani edifier creativin S750nin 5.1ini almış basslarını artırmış logitech gibi yapmış + logitech Z5500 deki decoderi + optik çıkışı koymuş ki millet ps3 ve tv yede 2.1 gibi değilde 5.1 olarak bağlasın diye piyasaya sürmüş.

    Yani EDİFİER S760D = Creative S750 + Logitech Z5500 ikisinin birleşimi.


    S750= (7x70W + 210W= 700W)
    Z5500= (5x62W + 188W= 505W)

    Edifier ise 540W. 5x60W + 240W... yani kısacası basslar ile ortalığı hoplatacağı kesin. ayrıca mid ve tiz hoparlörlerin ayrı olmasıda ses netliği açısından S750 gibi olabilir.


    ben şahsen salonda S750nin sesini yarıdan biraz fazla açabiliyorum yani sesi tam açınca evin her yerinden müzik dinleniyor + yan komşu alt komşu üst komşu ve koridorun karşısındaki komşuda rahatsız oluyor. açıkçası 211 W lık S750 bass ı bunu yapıyorsa heralde 240Wlık 2 kat aşağıya vurur gibi. edifier güzel sistem yapmış ancak yurtdışı fiyatıda 800USD yani 1650tl türkiyede bu en az 1800tlye gider. ancak şunuda düşünmek gerekir neticede edifierde dijital decoder de var yani S750 kullanıcılarının 200tl daha verip aldığı Creative DDTS-100 ü de hesap etmek gerekiyor. zaten Z906dan üstün bir sistem. her nekadar piyasada 1100-1200tld olsada Z906 hızlıal.comda şu anda 900tl.

    http://www.hizlial.com/logitech-z-906-51-500w-thx-speaker/10265719?gclid=CjwKEAjw37afBRDO5M3h0qvj9zQSJACvwnOJUPinTztGWIDLD8ZFVsfj2Zgh878PDDutKkxRE3AA2xoCgcLw_wcB

    yani 500W için 900tl sisteme para verdiniz. edifier 540W 900x %10= hakkı 1000tldir. + decoderde var 1000+200 = 1200tl edifierin hak ettiği rakamdır. bütün üstünlüklerinin piyasa karşılığı işte bu. hadi malzemeside daha iyi olsun 1300tl olsun. ama ne 1600 nede 1800 lira etmez. ancak 7.1 olsaydı ederdi diyebilirim.


    SONUÇ= mal iyi - fiyat cort. 1500tlnin üzerine çıkıldımı gidip 7.1 amfi reciever alıp + 7 hoparlör ile kendi sitemini kurmak daha mantıklı en azından yeni logitechde çıksa başka bişeyde çıksa sizinki her zaman daha üstün olur yıllarca kullanırsınız S750de olduğu gibi ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 15 Ağustos 2014; 19:06:24 >




  • arkadaşlar bende z5500 e alternatif arıyorum bu sistemin bir küçük kardeşi var s550 encore edifier s550 encore gerçi türkiye'de bulunur mu bilmiyorum bu sistem hakkında bir bilginiz var mı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.