Şimdi Ara

TIRLAR HAKKINDA BÜTÜN SORULARINIZI YANITLAYABİLİRİM -2 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
396
Cevap
10
Favori
165.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • An itibariyle 2015 Model Reterdarlı klimalı T460 aldık. Kazasız belasız kullanabilmek umuduyla. Bir servise girelim dedik ayak üstü 2790 TL cart diye elimize faturayı sıkıştırıverdiler. Şuan yedek parçalar ile alakalı arayış içerisine girdim. CI-4 özelliği olan yağın litresini 15w 30 u 33 TL den kaptırdılar ya... Renault bundan sonra senden yağ almayacam bilesin. Bir sonraki yağ değişimde Rexoilin " REXOIL PLATINUM LSP 10W-40 " yağını kullanacam CJ-4 onaylı. Fiyatta çok makul. Testini yapıp değerlendirmeleri burdan paylaşırım. Ayrıca yağ bakım vs parçalarını servisinin haricinde temin edebileceğim bir yer önerisi olan var mı ?
  • M_GuNeS M kullanıcısına yanıt
    hocam hayırlı olsun. Allah tekerinizi düz bastırsın, hayırlı kazançlar versin. maalesef servisler böyle. bizde ford 1846T vardı arıza yaptı, servise soktuk, yanlış hatırlamıyorsam işçilik hariç 10 bin TL'nin üzerinde bir fatura çıkarmışlardı. serviste çalışan bir eleman sağolsun, bize dedi, abi parçaları filan yerden alın, getirin ben takarım demişti. bizde parçaları dışarıdan temin edip işçilik dahil 4 bin tl civarına yaptırdık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 12 Temmuz 2019; 8:35:56 >
  • M_GuNeS M kullanıcısına yanıt
    HAYIRLI OLSUN ALLAH TEKERİNE TAŞ DEĞDİRMESİN
  • https://www.youtube.com/channel/UCa1oHv9mQrDMjViNu2y7u5g

    Sanrım artık saçma sapan şeyler yazmazsın
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi akşamlar. E ehliyetim var.Ce ehliyet ve diğer belgeleri alıp iş yapmak istiyorum. Taşımacılık sektörüne yabancıyım. Bağımsız çalışan nasıl iş bulabilir? Bağımsız çalışan birisi yurtdışı işi bulabilir mi? Kazancı ne olur.İlk araç için Renault Premium iyi bir tercih mi? Aylık ortalama ne kazana bilirim ? Sektörü iyi bilenlerden aydınlatıcı bilgi bekliyorum.
  • selamlar.ben tır meraklsıyım.maddi durumumda iyi.çalıştırmak için değilde kendim ara sıra kullanmak için 2004-2005 vs iveco stralis veya renault magnum almak istiyorum.siz olsanız hangisini önerirsiniz
  • Selamın Aleyküm. Hardox dorse ile bir çekici arıyorum hafriyat taşıma için.

    150 bin civarına hangi çekici mantıklı olur? Dorse hariç.


    Bmc Pro 1142 bakıyoruz.
    Axor 1840-1835 öneren var.

    Hangisi daha iyi olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izengel -- 18 Aralık 2020; 20:30:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M_GuNeS M kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Aracınızla geçen zamanda bir problem yaşadınız mı nerede çalıştırıyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba.telefonunuza midland uygulamasini kurun.avrupa calisan yuzlerce tirci orda.yoldayken birbirleriyle konustuklari uygulama.yasadiklari hayati bir hafta dinleyin telsizden. direk vazgecersiniz:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl 2021 ve aracı alalı tam 19 ay oldu. Araç ile alakalı biraz bilgi vereyim belki birilerinin işine yarar.


    Araç full elektronik. 2012 Model 1840 dan sonra gerçekten bayağı bir level atlamış hissettim. Aracı 100 binde satın aldım ve şuan 320 binde. Ne kadar yoğun çalıştığımızı km den anlayın. Böyle bir araç alırken nelere dikkat edin.


    Yapacağınız iş hariyat ise ağır diferansiyel olmasına dikkat edin. Yok normal taşımacılık, silobas vs ise seri diferansiyel olmasına muhakkak dikkat edin. İkisi arasında ne fark var.


    • Ağır diferansiyel yakıtı biraz fazla yakar ama üstüne ne atarsanız atın banamısın demez. Kolay kolay arıza vermez, tonajlı çalışanlar için ya da bu tarz araç alacaklar için dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır. Göz ardı etmeyin.
    • Normal taşımacılık, silobas vs işi yapanlarda seri diferansiyel tercih etmeli yakıtta bayağı fark ettiriyor. Biz bu durumu bilmediğimizden göz ardı ettik ve biraz yakıt konusunda sıkıntı yaşadık. Şuan yıllık bazda ortalama ne yakıyoruz derseniz, kullanım koşulları çok etkiliyor öncelikle bunu belirteyim. Biz silobas şeklinde bir dolu bir boş olarak çalışıyoruz. Köy yollarında, stabilize yollarda ve asfaltta kullanıyoruz. Yani sürekli yollardayız. Ortalama %37 - %38 diyebilirim.


    Masraf olarak ne çıkarttı bunca zamanda. Sürekli yollarda olduğumuzdan muhakkak arızalar oluyor ama bir 1840 değil bunu bilin. Ustasını bulun böyle bir araç almadan önce. Yoksa servisin kucağındasınız bunu da bilin. Kendinizi geliştirip aracınızı iyi tanıyın masrafınız azalır. Yağ bakım haricinde olan masraf tahminen 15 bin civarı diyebilirim. Tabi bu parçalar konusunda kimisini servisten kimisini de dışarıdan kendi imkanlarımla temin ettim. Çok absürd fiyat farkları var çoğu parçada araştırmanızı iyi yapın.


    Misal, serviste retarder müşürüne yanlış hatırlamıyorsam 2000 TL civarı fiyat verdiler. Ben dışarıdan orjinal voit marka 1250 TL ve yine ithal muadil bir ürüne de 250 TL fiyat aldım. Ben 250 TL olanını aldım ve 8 ya da 9 aydır hala yollardayım. Hangi parçayı orjinal hangi parçayı muadil alacağımızı iyi kestirmek gerekir. Bu arada montajını mercedes özel servis Ahmet ustamıza yaptırdık.


    Bu aracın motorunu bitirmek biraz zor. Tabi bakımlarını zamanında yapmak suretiyle. Yakıtınızı temiz alın arkanıza bakmayın o hususta. Biz 1840 ı 1 milyon 150 bin km de iken sattık ve hiç motor yemedi. Sattığımız kişi de hala kullanıyor ve km şuan 1 milyon 300 bin civarı ve hala gidiyormuş. Dediğim gibi bakımlarına ve mazotunuza dikkat edin motor olarak sıkıntı yaşamazsınız.


    Yağ bakım masrafları nedir derseniz. Servise gitmeyin derim. Kendi malzemenizi kendiniz alın gidin bir ustaya değiştirin. 2019 Temmuz da Bir hava filtresi kdv dahil 825 TL olur mu - evet olur. Kendi yağımı Rexoil den IBC tank olarak aldım. LT fiyatı kdv ve nakliye bana ait 16 TL ye geldi. İlk bakımını serviste yaptığımda LT fiyatı 24 TL idi şuan 33 TL civarı diye biliyorum. Malı alırken kazanıyoruz beyler buna dikkat edelim.


    Hava filtresi ile alakalı şoförlerim orjinal olsun diye bana sürekli bu parayı ödetiyorlar. Buna rağmen %38.5 civarı şuan yakıtım. Bende onlardan habersiz Muadil bir ürün olan Şampiyon CR0269 filtresini taktım ve sonucu 5 bin km sonra görecem. Şayet yakıt %38-%39 arası ise bir daha orjinal reno hava filtresi almam. Diğer mazot, yağ, bypass, şase filtresi tercihimi MAN Filtresinden yana kullandım. Onları da adetli olarak aldım ve bayağı uyguna geldi.


    Hava kurutucu Filtreye gelince serviste o zaman 2019 Temmuz da 650 TL ödedim. Şimdi artık kaç para bilmiyorum çünkü muadil bir ürün aldım ve çok şükür bir sorun yaşamıyorum aldığım üründen. Çok uzattım ama bazı şoför arkadaşlarıma belki faydası dokunur diye bu edinimlerimi paylaşayım dedim. Merak ettiğiniz hususlar var ise sorun, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.


    RABBİM KAZASIZ BELASIZ YOLCULUKLAR NASİP ETSİN....





  • M_GuNeS M kullanıcısına yanıt

    Hocam dm attım bi müsait zamanınızda cevap verirmisiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 axor 1840 12v cakmakliga elektrik nereden geliyor?

  • Adamin1i81 kullanıcısına yanıt
    sigorta panosunda düşürücüyü bul

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • truckerdriver kullanıcısına yanıt
    Tam olarak nasil birsey

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sağ tarafta sigorta panosunu kapağını çevir orda detaylı şekilde bulursun dahada detay gerekiyorsa oradaki numaraları tırın kullanma kitapcığında detaylandırabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truckerdriver -- 13 Mayıs 2021; 23:50:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.