Şimdi Ara

Cronusmax Nedir Nasıl Kullanılır ? (Video İnceleme) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
5
Favori
14.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyrito

    quote:

    Orijinalden alıntı: Galatas4ray

    Myflash var bende gecikme felan yok gayet iyi video çekmek için zman bulursam bende yaparım bi inceleme

    Hocam çatır çatır FPS oynayabiliyormusun :)

    Evet iyi bir mause olması lazım iyi verim almak için en az 4000 dpi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cronusmax'da makro atama yapabiliyorsunuz, yani hile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gereksız ısler pc alın gecın ozaman.esıt oynayan ınsanların ortamınıda bozucaklar boyle cıhazlarla.ayrıca ates ederken gamepad tıtremenın zevkı mouse ta yok.konsol rahatlık ıcındır sız konsolda gene 2 buklum olmaya calısıyorsunuz.5*10 kıll az alın nolcak profosyonel turnuvamı bu.el alısıyor gamepad e sonunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spaceman81 -- 23 Ocak 2015; 14:42:27 >
  • Arkadaşlar Chronus Max bende de var uzun zamandır. Öncelikli olarak Xbox One da direksiyon pedal kullanımı için almıştım.
    Fanatec direksiyonumla FORZA 5 oynayabildim. Force feedback özelliği hariç baya tatmin ediciydi. Ama Forza Horizon 2 de istediğim verimi alamadım.
    Sonra Xbox One ı sattım ama Chronus MAX'ı tutuyorum. Swiss çakısı gibi cihaz, dursun bir kenarda diyorum :)

    Bu arada bir yanlış anlamayı da düzeltmek isterim:

    TITAN ve CHRONUS MAX aynı firmanın ürünleri değildir.
    TITAN adında sonradan çıkan ürün, Chronus MAX ekibinden ayrılmış bir developer'ın ürünüdür. Chronus max ekibi tarafından da emeklerini çalan, ekibini satan, gözünü hırs bürümüş birisi olarak tanımlanmaktadır. (Ne kadar doğru ne kadar değil bilemeyiz tabiki )
    Dolayısı ile bundan sonraki update ler TITAN ONE a gelecek diye bişi yok.
    Chornus a ayrı, TITAN a ayrı gelir. Ki Chronus MAX ın hem kullanıcı ve developer sayısı çok daha fazladır, hemde firma ciddi satış kanalları ile anlaşmış, daha büyük bir firma olma yolundadır.

    Şahsi görüşüm Chornus MAX dan şaşmamaktan yana.

    http://controllermax.com/products/cronusmax/cronusmax-v-competitors/

    Bu arada Chornus MAX da yeni bir versiyon hazırlığı içindedir. Özellikle direksiyonların konsollarda tüm özellikleri ile kullanılabilmesinin önünü açacak yeni bir versiyon tasarlıyorlarmış. Büyük ihtimal ile daha büyük bir hafıza kapasitesine de sahip olacak. Ancak 2015 başı gibi demelerine rağmen halen çıkmış değil. Şu anda oyunlarda gerçek direksiyon desteği olmadığı, direksiyonların Gamepad den devşirme şekilde algılandığı ve gerçek direksiyon desteği gelene kadar bekleyecekleri söylentiler arasındadır.




  • Assasin_2015 kullanıcısına yanıt
    Bunların 2side birbirine çamur atıyor.http://www.consoletuner.com/products/titan-one/titan-one-vs-cronusmax/

    http://controllermax.com/products/cronusmax/cronusmax-v-competitors/

    Benim gözümde pc den ayarları cihaza kaydedip tüm diğer özellikleriyle pc olmadan çalışan öne geçmiş olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz günlerde Titan One aldım, hatta sanıyorum bu konuyu görüp aldım, "yenisi TitanOne" denildiği için
    www.consoletuner.com sitesiydi sanıyorum, Cronusmax ile Titanone arasındaki farkları göstermişler, tabi kendi siteleri olduğu için Titanone'ı daha özellikli sunmuşlar

    Xbox One ile kullandım, Destiny'i klavye mouse, Forza5'i de Xbox360 Wireless Speed Wheel ile denedim.

    Klavye+Mouse deneyimi güzel oldu.

    Wireless Speed Wheel'de ise cihaza ayar atmak gerekli oluyor. Yoksa fena bir deadzone ile karşılaşıyorsunuz.

    Söylediğiniz şeyi Titan One yapabiliyor bu anlamda, dediğinizi yanlış anlamadıysam tabi.
    PC'den Forza5 için ayarları içeren script'i yükledim, sonrasında Xbox'a taktım, Microsoft alıcıyı da Titanone'e bağladım, ardından da PC'ye gerek olmadan direksiyonu çalıştırdım. Gerçi bunu Cronus'un da yapıyor olması gerekli, öyle değil mi?

    Sanıyorum bahsettiğiniz, G27 falan gibi bi direksiyonu bu şekilde bağlayıp tam anlamıyla kullanabilmek. Ya da klave+mouse'u...

    Wireless Speed Wheel da gamepad hareketlerini simüle ediyor, gerçek anlamda bir direksiyon değil ama yine de gamepad'e göre de çok güzel çalışıyor. Direksiyonla oynuyor gibi oluyorsunuz.

    G27 vb. direksiyonlara sanıyorum şu an için hiçbiri %100 adam gibi destek veremiyor.

    Yine de ikisi de yaptığı iş bakımından gayet güzel bence, son derece memnun kaldım.




  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Bugün bir tane daha alsan titanone alırdım heralde. Xim4 adam akıllı fiyat sunana kadar idare edeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Aslında herifler şu olayı her şeye uyumlu yapsalar olay çözülecek de... Hepsi USB alet işte neticede
    PS ayrı takılıyor, Xbox ayrı, birini diğerinde kullanamıyorsun falan, öbürü diğerinde kullanılmasına izin vermiyor bilmemne...
    Büyük bi şerefsizlik bu iş, her makineye ayrı aksesuar, ayrı para... Tuzak hepsi resmen
  • Bu PS ya da XBOX firması neden kendi cihazları için klavye mouse çıkarmıyor ben anlamıyorum arkadaş. Acaip pazar oluşturuldu. Belki 7-8 tane böyle cihaz var. XİM4, Titan, Cronus, Mayflash, Eagle Eye vs. vs. vs.
  • Poyrito P kullanıcısına yanıt
    Aslında ps3, ps4 de oyunlarda klavye mouse destekliyor fakat bu destek oyun firmalarının elinde yaparsa olur. Pc tarafını küstürmemek için yapılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chornusmax ile de aynı şekilde direksiyon kullanımı yapılabiliyor. PC gerekmeden.
    Ancak force feedback ler ve cihazın gamepad gibi algılanması durumu var aynen Titan daki gibi.
    İki cihazın aynı kökenden (geliştirici grup) gelmesi zaten çok benzer olmalarının nedenidir.
    PC ye gerek kalmadan herşeyin desteğini ilk getirebilen tabiki ciddi avantaj kazanacak.

    Genel olarak bu controller ve USB konularının pek çok değişkeni mevcut diye düşünüyorum:

    Konsol oyuncuları çok geniş bir tabandaki oyuncularda oluşuyor. Burada 5 yaşındaki çocuktan, 50 yaşındaki iş güç sahibi insana kadar geniş bir tabandan bahsediyoruz.
    PC oyuncuları ise daha niş ve hardcore bir gruptan oluşuyor. Bu tespit konsol oyuncularının içinde hardcore bir grup yoktur gibi algılanmasın. Sadece tabanları daha geniş. Bu iki grup arasındaki temel farklardan biri, bir tanesinin evin oturma odasını, diğerinin masa başını hedef alması. Yani konsol fikri, oturma odasındaki kanepeye kurulup, mümkün mertebe konforunu bozmadan, eğlenceli bir deneyim yaşamak ve minimum donanım yatırımı ile maksimum fayda elde etmek. Aslen PC oyuncularını küstürmekten kaçınmakdan ziyade, Oyun piyasasının asıl parayı kazandığı konsol müşterilerini kızdırmamak için klavye mouse desteğini oyunlara koymadığı kanaatindeyim. Zira insanlar genel kanı olarak koltuklarında oturup sadece bir controller ile rekabetçi ve doygun bir oyun deneyimi yaşayabileceklerine inanmak istiyorlar. Chronuslar, Titanlar vs. de bu konsol deryasındaki küçük bir oyuncu grubunun (ki bunlarında çoğu PC kökenli) kullandığı cihazlar. Microsoft veya Sony klavye mouse çıkarıp, oyunlara dahil ederse, pek çok casual konsol oyuncusunun online oyun oynamaktan keyif almaz hale geleceğini ve günümüzde asli gelir kaynağı haline gelen online aboneliklerde büyük kayıplar yaşanabileceğini biliyor. Konsolcular kullanmak istemedikleri donanımları almak zorunda bırakılmak istemiyorlar. Xbox One bile Kinect pakedinden kurtulunca patlama yaptı.
    Ki Xbox'ın hardcore fanları için Kinect her daim gurur verici bişi olmuştur. Ama kuralları Hardcore oyuncular değil, Casual gamer lar belirliyor artık. Tüm eğlence platformlarında olduğu gibi. TV, Sinema, Müzik vs. hepsinde "ortalama" tüketicinin borusu öter. Çeşitlilik, kalite vs. bunlar ikinci plandadır. Mesela Türkiye deki Tv piyasasında çok izleniyorsa 10 tane zengin fakir dizisi olur. 5 tane tarih dizisi olur. Biriside çıkıp korku dizisi yapalım manyak kitlesi var demez. Kitle "manyaktır" fanlık konusunda evet ama aynı zamanda manyak gibi de "az" dır ortalama kitle ile kıyaslanınca. Arada bir cengaver çıksada bi bakarsınız 1 sezondan uzun yaşamaz bu alternatif diziler.

    Diğer taraftan eski donanımların yeni cihazlarda çalışmaması durumu bencede bir parasal bi durum. Ama bunu bir miktar daha kabul edilebilir buluyorum. "5-10" sene aynı donanımla gittin. Sana yeni donanım (core donanımlardan bahsediyorum) aldırmadık. Eh artık bir zahmet 5-10 senede birde sana da bişiler satalım. Bu kafa çokta katlanılmaz bişi değil. Üstelik yeni donanımların cihazlar ile iletişiminde ciddi geliştirmeler yapılmış ve oyun tasarlayan insanlarda bunu baz alarak homojenize etmek durumunda ürünlerini. Cross olarak ürünlerin diğer platformda çalışmaması ise son derece kabul edilebilir bir durum. Mesela ps4 de aldığınız bir oyunu, ben bunu PS4 de almıştım şimdi Xbox One aldım onada takıp oynayacağım diyebiliyormuyuz? İkiside ürün sonuçta, bunu diyemiyosan controller içinde diyememen çok normal ki birini bir kere alıyorsun, oyunu sürekli alıyorsun. Hem her konsol kendi EKO SİSTEM'inde yaşamak ve komünite oluşturmak istiyor. Buna saygı duymak lazım. Kimse Apple için bunu demiyor mesela değilmi?

    Neyse uzattım




  • Bir arkadaşın sayesinde Mayflash tecrübesi yaşadım. Ama PC'deki aldığım zevki PS3'te alamadım. Yani ne kullanırsak kullanalım arkadaşlar PS3'te klavye mouse zevki PC'deki gibi olmayacak gibime geliyor.
  • Kimsede benim soruma bi cvp vermemiş arkadaş anlayan yok mu ki hic yardim lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snow5 S kullanıcısına yanıt
    Sorunuzun cevabını bilmiyorum maalesef ama firmware update yapmayı denediniz mi ?? bir de hangi versiyon ?
  • Arkadaşlar logitech force gt direksiyon ile xbox 360 ta forza 4 oynamaya imkan verirmi bu alet, veya ps4 ile driverclub aynı direksiyonla gt force oynamak güzel olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chronusmax için hem firmware hemde yazılım güncellemesi geliyor. Tüm yazılımlarda ciddi gelişim beklentisi var.
    Force feedback ise kesinlikle gelmiyor. Bunun için donanım güncellemesi beklememiz gerekecek.
    Şu an için çok daha keskin kontroller vaat ediliyor. Direksiyon kullanımında da ciddi kazanımlar söz konusuymuş.
    Özellikle yüksek süratlerde giderken yön değişimi konusunda yaşanan sıkıntılar giderilmiş.
    Kesin neticeyi güncelleme sonrası göreceğiz. Bu aralar sürekli bakarak olun, her an çıkabilir.
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam aletin olayı bu zaten. İmkan veriyor
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    Kullanabilirsiniz ancak force feedback alamazsınız. Yada çok kısık rumble efektleri alırsınız belki. Birde mevcut sürümde direksiyon controller gibi algılanıyor ancak yakında bu değişecek. Spariş verseniz size gelmeden yeni yazılım çıkar zaten.
  • bu alet nasıl verimli mi. dandik bir şey gibi duruyor
  • DeathFor81 kullanıcısına yanıt
    Valla özelliklerine, yapılabilenlere falan filan biraz bakarsanız, verimli mi verimsiz mi siz karar verin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.