Şimdi Ara

YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU (2016 Türkiye Yılın Otomobili) (332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.774
Cevap
118
Favori
477.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün Erel den periyodik bakım icin %15 indirimli 1030₺ fiyat aldım,ağır bakım içinse yine aynı oranda indirimle 2700₺ dediler. Bana biraz fazla gibi geldi,dışarda mi yaptırsam diye düşünüyorum ama aracım filo yetkili servis bakımlı.
    Hangisi mantıklı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aşağıdaki haberler ile bilgisi, düşüncesi ve yorumu olan var mı?


    Volkswagen Grubu’nda dengeler değişiyor.

    Volkswagen Grubu, halihazırda belli bir sınıf farkına sahip Skoda ve SEAT markalarını birbirinden daha da uzaklaştırmayı planlıyor. Alman otomotiv devi, Skoda’yı daha ulaşılabilir hale getirerek markanın Hyundai, Kia ve Dacia gibi markalara karşı daha iyi bir rakip olmasını istiyor. Firma, SEAT isminin ise daha lüks modellerle anılmasını hedefliyor.

    Volkswagen Grubu, SEAT modellerinin Volkswagen markalı modellerden bile daha yüksek fiyatlı olmasını ve ispanyol üreticinin, FCA’nın Alfa Romeo’su ile rekabet etmesini istiyor.

    VW Grubu’nun ürün stratejisi şefi Michael Jost, kısa süre önce verdiği röportajda “marka kimliklerini gelecekte daha net bir şekilde yönetmek istiyoruz” dedi. Yönetici, “SEAT daha duygusal otomobilleri temsil edebilir ve Skoda, doğu Avrupa pazarına ve daha fazla işlevsellik isteyen müşterilere daha iyi hizmet verebilir” ifadelerini kullandı.

    Halihazırda bütçe dostu olarak tanımlanabilecek Skoda’yı daha uygun hale getirmek çok kolay görünmezken, SEAT’ı lüksleştirmek firma için zor olmayacak.

    Ayrıca bu değişimin Volkswagen Grubu’ndaki diğer markaları etkileme ihtimali de var. Fakat Jost’un açıklamalarına bakılırsa firma bu konuda tedbirli davranacak: “Tüm markaların ürün portföylerindeki olası çakışmaları çok yakından inceliyoruz.”


    Kaynak:https://tr.motor1.com/news/373731/vw-grubu-seat-skoda-karari/


    Skoda CEO’su markanın alt pazara çekilmesi ile ilgili konuştu


    Berhard Maier Skoda çalışanlarına bir mektupla seslendi.

    Volkswagen Grubu’nun Skoda’yı Renault Dacia gibi düşük maliyetli markalarla rekabet edebilmek için alt sınıfa konumlandırmayı düşündüğünü kaydetmesinin ardından Skoda CEO’su firma çalışanlarına endişelenmemeleri konusunda telkinde bulundu.

    Berhard Maier tarafından Skoda çalışanlarına gönderilen mektupta, markanın açıklık, fonksiyonellik, parasal değer ve ileri dönük tasarım dili değerlerinde bir değişiklik olmayacağı bildirildi. Maier, "marka konumlandırmasını gözden geçirmek, çok markalı şirketlerin strateji departmanlarının temel görevlerinden biridir. Bu normal bir süreçtir." diyerek çalışanlarını rahatlattı.

    Alman otomotiv devi, kısa süre önce yaptığı açıklamalarla Skoda’yı daha ulaşılabilir hale getirerek markanın Hyundai, Kia ve Dacia gibi markalara karşı daha iyi bir rakip olmasını istediğini duyurmuştu.

    VW Grubu’nun ürün stratejisi şefi Michael Jost, verdiği bir röportajda “marka kimliklerini gelecekte daha net bir şekilde yönetmek istiyoruz” demiş ve “SEAT daha duygusal otomobilleri temsil edebilir ve Skoda, doğu Avrupa pazarına ve daha fazla işlevsellik isteyen müşterilere daha iyi hizmet verebilir” ifadelerini kullanmıştı.


    Kaynak:https://tr.motor1.com/news/377326/skoda-ceosu-marka-konumu-aciklamasi/
  • makyajlı kasaya fiyat alan arkadaşlar yazabilirmi acaba ben elit +sunroflu suna 199750 fiyat aldım çok karasızım kodaiq 204 istediler senede 25000 km yapıyom sizce hangisni almak mantıklı?
  • Yakın zamanda olmasa bile superb almayı ve kullanmayı çok istediğim bir araç olduğundan 1-2 sene içerisinde mutlaka almayı planlıyorum, forumu da bu sebeple takip etmeye başladım.
  • beko86 kullanıcısına yanıt
    Hocam kısa vadede olmasa da orta vadede skoda alt sınıfa cekilecek muhtemelen. Super B ve kodiaq uretilmeyebilir
    Ben böyle düşünüyorum şahsen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melankolik23 kullanıcısına yanıt
    Bu haber sadece 1 sitede yer aldı. Bir çok araştırma yapmama rağmen ki Almanya ile de görüşmeme rağmen bilgi alamadım, doğrulatamadım. 2025 e kadar üretilecek modellerin belli olduğunu duydum. Onlarda herhangi bir değişiklik olmayacakmış. Sizin de düşündüğünüz gibi 2025 ten sonra üst sınıf superb ve kodiaq üretimden kaldırılıp, skoda yı dacia seviyesine getirebilirler. FCA(fiat grubu) ile PSA(peugeot grubu) nın birleşmesi de vw i daha fazla rekabete zorlayabilir.
  • arkadaşlar 2017 superb comfort aracımı yeni aldım. android telefonumu bağlamak istiyorum ancak usb kablo ile yapınca bağlantı başarısız uyarısı alıyorum. ne yapmam gerekiyor. bu arada bloutoth ile bağlayıp görüşme yapıyorum. ben kabloyla bağlanıp navigasyonu yansıtmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Aracınızda smart link özelliği aktif ise android auto nun son sürümünü internetten apk uzantılı olarak indirip telefonunuza kurun. Telefonunuzdaki tüm uygulamaları güncelleyin ondan sonra bağlanmayı deneyin.
  • Herkese iyi akşamlar. Yeni aldığım 2017 suberb aracımın garantisi 2020 Şubat'ta bitiyor. 2 sene garanti uzatmak için 3300 TL istiyor doğuş oto. Araç 32 bin km. De. Sizce gerek var mı uzatmaya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim Araç da aynı şekilde 32 bin de ve 3300 e 2 yıl uzattırdım 9 taksit yapıyorlar bence değer her şekilde garanti rahatlığında binmek gibisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.
    2015 sonu çıkışlı 1 parça lokal boyalı 84.000 km de 1.6 dizel manuel style Füme lansman rengi superb var. 125.000 tl.
    Nsl sizce fiyat..
    Birde style paket olarak internette baktğmda led farlı, elektrikli ve hafızalı koltuklu olan style araçlar var. Fakat benm konuştuğum araçta led far ve elektrkli ve hafızalı koltuk yok. Asıl style paket hangisi oluyor arkadaşlar. Çok ikilemde kaldım. Ruhsatta style yazıyor.
    Yani int de malum sitede style palet olarak baktğmda led farklı, elektekli ve hafızlaı koltuklu style var, olmayandan var.
     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)
     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)
     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Boyalı parçanın hangisi olduğunu bilememekle birlikte, fiyat normal görünüyor. Malum ülkemizde haklı olarak bir güven sorunu ve haklı takıntılarımız var.

    2015 yılı bu kasanın ilk üretim yılı idi. Şubat ayı itibariyle yurt dışında, Temmuz ayı itibariyle ülkemizde satışına başlanmıştı. 2015 yılında style donanımı Avrupa da en üstün bir altı olarak satılırken ülkemizde orta paket olarak satılıyordu. 2015 model style donanımlı opsiyonsuz araçlarda yani style donanımının standartlarında led ön far, üst sınıf led arka stoplar, hafızalı koltuk, elektrikli bagaj, koltuk ısıtma, adaptif hız sabitleyici, arka yan cam perdeleri gibi donanımlar yoktu. Bu donanımların hemen hemen hepsi opsiyon olarak sunuluyordu. Ancak ülkemize gönderilen araçlar, yani bayilerin kendi sipariş ettiği araçların büyük çoğunluğu üstünde bir kaç opsiyon olan araçlardı. Bu nedenle baktığınız style araçlarda opsiyon donanım mutlaka vardır. Ayrıca opsiyonlu araç siparişi ve kapora verip de almaktan vazgeçen şahısların araçlarını da bayi başka kişilere sattığından, piyasada opsiyonsuz araç bulmak zor.

    VW grubu 22. ve 44. haftalar ile sene başlarında irili ufaklı güncellemeler yapmaktadır. İlave olarak ülkemizdeki ötv ve kur oranları hep yukarı gittiği için daha üst donanımların fiyatları çok arttı. Skoda da 2017 yılında yaptığı güncellemelerle stlye paketi donanım olarak oldukça güçlendirdi. Hatta sonraki zamanlarda ekstradan bir donanım ismi daha çıktı ortaya. Bu durumda 2017 model yılından önce ve sonra bakacağınız style araçlar farklı olacak. Mesela, Led farlar 2017 modellerde standart oldu.
  • beko86 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Aracın sağ ön kapıda ufak lokal boya var. Bisikletten dolayı. Başka boya değişen yok.
    Çok ikilemde kaldım hocam. İnt de baktğmda temizleri 135 tl den düşük yok. He var ama kimi ağır hasar kayıtlı kimi ise orta düzeyde hasar kayıtlı.
    Sizce bu fiyata alınır mı. İçi kuaförde istiyor. Çok kötü değil ama yapılsa iyi olur yani.
    Eğer bu aracı almazsam, 135 ve üstlerinden bakıcam mecbur. Çünkü piyasa bu şekilde.
    Hocam yani Bu aracın temiz eli yüzü düzgün olanları ve style paketten ititbaren olarak başlangıç alırsak 135 tl dden başlıyor.
    Siz ne dersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadşalar 2018 Superb Style alma ihtimalim var. Serviste park asistanı takılması mümkün mü? Mümkünse maliyeti hakkında fikri olan var mıdır?

    Park sensöründen bahsetmiyorum, park asistanı arıyorum.

    Teşekkürler
  • löpçük kullanıcısına yanıt
    İstanbulda bazı ustalar bunu yapıyor diye okumuştum. ama park asistanı ile beraber tampon, sensör, beyin, ön cam vs gibi bir çok parçanın değişmesi ve takılması da gerektiğinden maliyetler çok fazla. Ayrıca kalibrasyon sıkıntıları olabileceğinden dolayı bekleneni vermeyebilir. Araç kaza da yapabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brahmi -- 11 Aralık 2019; 8:43:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın. Bilgisayardan giriyorum foruma. Sizin bu mesajınızı anında cevaplamak istemiştim. Ancak o günden beri foruma giriş yapamıyorum. Sanırsam web tarayıcılarının 32 bit sistemlere olan desteği yavaş yavaş bitiyor. Her gün defalarca denememe rağmen ancak şimdi giriş yapabildim. O düşündüğünüz aracın fiyatı uygunmuş. Halen almadıysanız, almanız yönünde tavsiyede bulunabilirim. Memnun kalacağınızdan eminim...
  • löpçük kullanıcısına yanıt
    Serviste bu ve bunun gibi işlemler yapılmıyor. İstanbuldaysanız bu işi en iyi enderelektronik yapar. Ancak bu iş baya maliyetli. Tamponlar, sensörler, sensör modülü, ön cam, kamera, tuş takımı, kodlama, kalibrasyon bunlar hem zahmetli hem de maliyetli. Konya da birisini önerebilirim. Bu işi hakkıyla yapar, ancak zaman ve maliyet konusunda yüksek miktarları gözden çıkarmanız gerek...
  • Merhaba,2018 active superb araç satın aldım. Önceki araçlarımda LED far kullandığım için halojen farlar gerçekten beni rahatsız ediyor. Görünüm olarak ta hoş gelmiyor. Bu konuda lede dönüşüm hakkında bilgisi olan yada bu işlemi gerçekleştiren var mıdır? Bu arada bir kaç sorum var.
    -Otomatik el freni araç stop ettiğinde otomatik olarak çekilmiyor. Önceki aracımda böyleydi. Bu sadece bende mi böyle, bir hata olabilir mi?
    -Araçta ön park sensörü yok. Taktırsam, arka park sensörü gibi 8"ekrana adapte edilebilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 12 Aralık 2019; 22:31:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada araçta sadece arka park sensörü mevcut. Acaba ön park sensörü taktırsam. 8" ekrana arka park sensörü gibi adapte edilebilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    Merhaba, size derhal bilgi vereyim.

    Sadece ampulu led e çevirirseniz arıza ışığı yanması ve maalesef bazı arkadaşların başına gelen araç konfor beyninde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Diğer skoda forumlarında bununla ilgili özel konular açılmış durumda. Araç iç ve dış ampullerini ledlerle değiştiren çoğu arkadaş halojene geri dönüyor.

    Ön far ile ilgili size önerim full donanım aracın bi xenon mercekli gündüz ledli farını modülleri ile satın alıp bu işle uğraşan arkadaşlara montajını ve kodlamalarını yaptırabilirsiniz. Ancak oldukça maliyetli olur bilginiz olsun.

    Araç stop ettiğinde benim aracım da el freni çekmiyor autohold ile kullanırsam çekiyor sadece. Bununla ilgili ayarlamayı vagcom kodlama ile yaptırabileceğinizi düşünüyorum.

    Ön park sensörünü aynı ön far için söylediğim bu işi hakkıyla yapan yerlerde taktırabilirsiniz. Ayrıca orta ekrana da entegresi vagcom ile yapılabiliyor bilginiz olsun. Ön fara göre daha kolay bir işlemi ve daha düşük maliyeti var.
  • 
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.