Şimdi Ara

Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
30
Favori
16.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)


    ÖNSÖZ

    Önsözleri sevmem. Bir kaç yıl önce okuduğum kitapların hiç birinin önsözünü okumadım. Şimdi okuyabildiğim her şeyi okurum. Böyle ufak bir teşvikten sonra konuya girsem iyi olur. Aslında bu kadar resmi değilimdir. Formalite icabı laf kalabalığı yapıyorum.

    Kendimi tanıtmam gerek sanırım. Klasik bir diamond oyuncusuyum. Bu aralar dia 1-3 arasında mekik dokuyorum. Geçen yıl bronze 4 olarak oyuna baslamıstım. Bilirsiniz işte o hikayeleri . Cahillik falan filan.

    Oyunun kurallarını öğrendikten sonra adil olmadığını anlamanız uzun sürmez. Sadece gerçekten hakedenin er ya da geç yükseleceği ise bir önceki cümle ile tezat gibi dursa da bir başka gerçektir. Yeterince iyi ve istikrarlıysanız ilerlersiniz. Bilirsiniz kimse sizin kaç yumruk yediğinize bakmaz. Hayat sizi sürekli yere düsürecektir. Önlemli olan tekrar tekrar ayağa kalkabilmektir. Bir gün ordan kalkamayacağınızı bilmenize rağmen elinden geleni yapmak ve böyle kaybetmek daha gurur vericidir. Bu savaşçının tarzıdır.

    Bu nasıl rengar rehberi demeyin. Yakında avlanmayı öğreteceğim. (öğretcem yazmak isterdim. Böyle yazmak tuhafıma gidiyor.)

    Girizgah

    Türkçe mi yazayım bazı terimleri orjinal mi kullanayım bilemedim, kafama göre kullanacağım anlamadığınız yerlerde sorun veya translate ile öğrenin.

    Okumaya teşvik ve diğer olayları aştıktan sonra ufaktan dokunalım. Bir suikastçiden (assassin) bahsediyoruz. Öncelikle bunlar ne iş yapar bilmek gerekir. Düşündüm de bunu bilmeyen yoktur. Normalden farkı gizli yapılmasıdır. Bu kadar basit gibi dursa da aslında zor olan nokta budur.

    Totemli bir çalıda avınızı beklerken av olabilirsiniz. Burada durmak isterim. Bir çalıda pusuya yatmak iyi bir suikast yöntemi . Sonuçta savaş sisi dediğimiz bölge aydınlansa bile çalıyı kontrol için ya totem atılır ya da canlı totem olarak içine girilir. Tek basına çalıya kafa atanlara bayılırım. Neyse konuya dönersek , bu çalıya pusma taktiğini kullanacaksanız red trinket ile çalının totem durumunu kontrol edin.

    Junglerların (ormancı ) da en az 15. Dakikadan önce alması gereken trinket red olandır. Bazen oyun akışına kapılıp unutabilirsiniz. Ancak rakip görüşü yok etmenin , onları kör etmekle eşdeğer olduğunu anlayacaksınız. Size bir sır veriyim ; bu oyunun %60 ı görüşe bağlıdır. Ancak
    Usta bir dövüşçü kör de olsa bir acemiyi yener. Ben ustayım totem atmam kör olsam da döverim diye yanlış bir fikre kapılmayın. Bu oyunun adil olmadığını söylemiştim. Sizden 3 gömlek aşağıda olan biri hero farkıyla sizi maymuna çevibilir. Bu yüzden tedbiri pençeden bırakmayın.

    Her heronun bir mekaniği vardır. Mekaniklerinizi geliştirdikçe yapabilecekleriniz artar. Sadece vayne, zed ,lee sin gibi herolar mechanic istemez. Dalga geçtiğiniz her heroda vardır. Hayat mekaniktir.

    Tamam güzel diyorsun da bunları nasıl kavrıycaz?
    Oynayarak. Bilinçli bir şekilde oynayarak. Bu kadar basit. Bunun da temelinde sevmek yatar. Çok temele giriyosun
    inşaata döndü . Ya da cok Temele giriyosun karadeniz fıkralarına döndü demeyin. Oyunu stres atmak için oynuyorum diyip stresliyken oyuna girersen ilk öldüğünde junglerdan başlar tüm takımın sülalesiyle akraba olana kadar gidersiniz. Bu yüzden severek oynayın. Sevmek temel bir içgüdüsel duygudur. Zevki beraberinde getirir. Bu yüzden kalp kırmaya değmez. Böyle yanlış arkadaşlıklarınız varsa siliniz.

    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)


    Rengar'ın Oyundaki Konumu

    Çoğunuzun bildiği gibi genelde jungle ve top lanede tercih etmek mantıklıdır. Kendi deneyimlerimden bahsetmem gerekirse ; ben topta daha seri üstünlük kurup oyunu domine edebiliyorum. Size önerim 2 pozisyonda da oynamaya alışın.

    Topta oyunu domine ediyorum jungle da edemiyor muyum? Genelde jungleda da başarı sağlarım. Peki neden topta oynuyorum?


    Söyle 2 satır atlayalım. Burası önemli. Tr de (evet tr west kıyaslaması geliyor) top lane oyuncuları diger lanelerde oldugu gibi daha zayıflar. Bu yüzden rakip toplanei haritadan silmek ve zafere yaklaşmak daha kolay.

    Krallar gibi kasarım farmda fark açarım. Rakip moral olarak çöker. Sen 2 kere peşpeşe skor alırsan toptan , lane senindir 1-0 başlarsınız maça. Westte durum böyle değil. Gerçekten kaliteli oyuncular var. 2-3 oyunda 1 domine etme şansınız var.

    Bu farkları belirttikten sonra jungle rengar konusuna girelim.

    Biz lcste veya herhangi bir büyük organizasyonda değiliz. Bu yüzden anlatacaklarımın farklı yönleri olacaktır.

    Junglerlar cidden zor zamanlar geçiriyor. Her zaman olduğu gibi. Daha 2. Buffı alamadan(dk 3 civarı) fb veren takım arkadaşın seni suçlamakta haklı. Sen onun öleceğini tahmin edip orada olmalıydın. Nasıl bir takım arkadaşısın sen? Bir buff uğruna bir candan oldun.

    Junglerların acılarını dile getirmekle bitiremem. Ïşiniz çok zor. Eger rakip summoner spell harcadğında yazmayıp , öldüklerinde yaratıcı küfür edenlerin olduğu bir ligteyseniz , onları bloklayıp (susturup) tüm veriminiz ile oyuna devam edebilirsiniz.

    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)


    Başlıyoruz

    Pasif
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)
    : Hepiniz biliyorsunuz. Zaten var olan skill açıklamalarını tekrar yazma gereği duymuyorum. Kendi yorumum ile maksimum düzeyde kullanmanıza yardımcı olmak için yazmalıyım.
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)

    [el emeği paint ]
    Üsteki haritada kaçış için kullanabileceğiniz kamplar bulunuyor.(6 stack kolye çok önemli) Sarı oklar daha zor ve kampın size biraz yaklaşması gereken durumlarda gerçekleşebilir. Barona biraz uğraştıktan sonra atlayabilirsiniz. Bunun dışında pasifinizi totemlere atlayarak da kullanmayı zamanla keşfedeceksiniz. Bazen rakibin attığı görüş totemi sizi kurtarabilir. Öyle thresh oyuncuları ile karşılaştım ki bana yetişemeyeceğini anladı ve feneri rakibin içine attı. Çalıdan rakibe atlayıp fenere basarak uzaklaştım. Bu gibi sinerjileri kullanın. Ve İgnite artık(epeydir) görüş sağlıyor. Bu sebeple kolye stacklemek için agresif oynayın. Yeni metada (eskidi sayılır) top lane oyuncuları teleport ile oynuyor malum. Ancak ignite'ı Rengar için gerekli buluyorum.

    Örnek vermek gerekirse Mavi takımdaki lee sin top lane'in nehirle birleştiği çalıdan kendi bölgesine totem-W ile kaçmaya çalışırsa ignite sayesinde görüşü sürdürüp çalıdan üstüne atlayarak skoru garanti edebilirsiniz. Şekil :
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)


    Bunun gibi bir çok örnekle skoru garanti etmek elinizde. Çalılar Rengara ruh veren parçalardır . Onun gücünün simgesidir. Ne yazık ki RİTO yakın zamanda (bayağı oldu ama böyle derler ) Çalılarımıza girdi ve onları azalttı. Görüş konusunda sıkıntı çıkaran çalılar olduğunu iddia etti. Topta olduğu gibi çalılar bölebilirdi. Ancak komple sildi. Silinen çalılara göz atmaya gerek yok. Blue ve arkası Rengar için ziyafet mekanıydı. Oraya giren bir avın sağ çıkması için Lucianın 4.12 yamasındaki halinde olması gerekebilirdi. Her neyse üzüntümüzü dile getirdikten sonra yolumuza devam edelim. Maddeleştirelim mi ? :

    1-Rakip totemlere atlayabiliriz. Nadir veİyi bir kaçış-kovalama mekanizması
    2-Ormandaki kamplara atlayabiliriz. Sık kullanılan kaçış-kovalama mekanizması
    3-Direk rakibe veya kulelere atlayabiliriz. En sık kullandığımız mobility mekanizması
    4-Bu 3 maddeden sonra ilginizi çekecek diğer bir konuya gelelim. Range karakterler bildiğiniz gibi kite dediğimiz mekaniğe sahipler. Kite kısaca 2 otomatik atağımız sırasında rakip ile aramızdaki mesafeyi koruma olayıdır. Normalin dışında bir tabir. İlkokulda çoğunuz pamukta fasulye deneyini yapmışsınızdır. Şimdi sokaktan geçen birine sorsan bitki kökü neye tutunur desen? basitçe "Toprak" der. Bu bilinen bir şey. Ancak farklı yollardan tanımlamak hafızada kalıcı yer etmesini kolaylaştırır. Ne diyorduk yani rakibe vurdunuz ; diğer vuruşunuz için biraz zaman geçmesi gerek bu sırada olduğumuz yerde kalmak yerine hareket ederek (genelde rakipten kaçarak) o kısa animasyon sıfırlama bölümünü değerlendiriyoruz. Kaçarken de kovalarken de kullanabiliriz. Peki Rengar nasıl kite yapar. Çalılar size range verdiğinden bir nevi kite yapabilirsiniz. Büyük usta Ryan choi'den gelsin



    Bu da başka bir örnek



    Pasifimiz her şeyimiz.

    Yabani [Q]
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)
    : Aa(Düz vuruş , otomatik atak) Resetleyen ve ana damage kaynağımız. Buradaki kilit nokta aa resetlemesi. Çalıdan rakibe atlarken Q açıp atlamıyoruz. Önce otomatik atağımızı vuruyoruz. Sonra Q ile atağı resetleyip devam ediyoruz. Buna alışmalısınız.Bizim için Q - onlar için QQ . (Nasustan alıntıydı sanırım)


    Savaş Kükremesi [W]
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)
    : Rengarın daha çok defansif yapan efsanevi bir skill. Bu size öldü dediklerinde yeniden doğuran skill. Muazzam bir zamanlamayla rakipleri şaşırtabilirsiniz. 5 vahşet puanında verdiği hasar da hatırı sayılır derece de iyi. Ayrıca o Mr-armor ile rakip takımının arasına atlayan vahşi bir kaplanı andırabilirsiniz.

    Bola Atışı [E]
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)
    : CC kaynağımız ve iyi bir damage kaynağı. Mobil şampiyonların korkulu rüyası. 5 Vahşet ile bolayı yiyen carryler ölümle burun buruna. Rengarın nefesini suratlarında hissetmek , acı kükreme sesiyle irkilmek ...

    Av Heyecanı [R]
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)
    : İşte oyunun en dehşet salan ultilerinden birisi. Benim için en iyisi. Mümkünse 5 vahşet puanı varken kullanın. mecbur kalmadıkça kaçmak için kullanmayın. Oyun başında oldukça uzun bir bekleme süresi var.Başlarda yanlız ve zayıf hedeflere odaklanın. Team Fightlarda ise rakipte en çok damage çıkaran kırılgan hedefleri yok etmeye bakın . Daha detaya gireceğim. Şimdilik bunlar şöyle kenarda dursun.

    Kısaca skilleri tanıttım. Belki biraz ipucu ekledim. Buradan bakınca tek tek pekte güçlü durmuyorlar. Bu kadar ballandıra ballandıra anlatmaya çalışmamdaki sebep Rengar'ın çok yönlü olması.

    Q damage kaynağı
    W sustain ve tanky olmamızın kaynağı
    E cc kaynağı

    Geriye sadece suikast olayı kalıyor. Suikast : gizli ve aniden gelen ölüm Burada devreye giriyor.

    R görünmezlik , suikast kaynağı , mesafe kapatma

    İşte bu parçaları birleştirince skillset dediğimiz olay ortaya çıkıyor. Ve bir şampiyonu güçlü kılan budur. Yavaş yavaş Oynayış tarzına ve top lane'e geleceğim...

    Rünler ve Kabiliyetler

    Bunları vermeden olmaz. Bu arada tüm terimleri Türkçe kullanmaya çalıştım. Her kesimin rahat anlayabilmesi için.

    Çok farklı tarzda rün ve kabiliyet sayfası oluşturabilirsiniz. Zaten kabiliyetleri şampiyon seçim ekranında rakibe göre sürekli tekrar düzenlerim. Genelde kullandığım 2 rün sayfası var pek çoğunu denedim. En rahat ettiğim 2 sayfa aşağıda.
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)


    Sezon 6 için hazırladığım sayfa

    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)


    Rünler pek dert değil. Klasik ad rünle bile girseniz sorun olmaz.

    2 farklı kabiliyet oluşturdum. Hangisi daha efektif emin değilim. İkisini de paylaşıyorum.
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)

    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)



    Bu konuyu da geçtiğimize göre top lane'e , counter meselelerine geçebiliriz. Şimdi zordan kolaya doğru karşımıza gelebilecek şampiyonları yazıp açıklayarak devam edeceğim.

    Pantheon

    Sparta'nın göbeğinden fırlama delikanlıyı sevmeyiz. Q spamlayarak bizi oyundan soğutan , oyunun erken dönemindeki gücü ile meşhur savaş üstadı olarak bilinir.

    Detaylara girmeden önce her lanede bilmeniz (belki bildiğiniz ) gereken şeyer vardır. Rakip skill sayısı , bekleme süresi . Bunları yaklaşık olarak bilmeniz gerekir. Ünlü bir söz vardır. Savaşta kendini tanırsan kazanma şansın yarı yarıyadır. Rakibi tanır kendini tanımazsan gene yarı yarıyadır. Hem kendini hem rakibi tanırsan o savaşı kazanırsın. Rakibinizi tanımanız gerekir. Ne derece de tanıdığınız lanein kadarerini belirler. Pantheon'a karşı zorlanıyorsanız , alın pantheon oynayın. Zayıflarını görün . Bu en kolay çözümdür. Kime karşı zorlanıyorsanız alıp oynamanız sizin yararınıza olur. Alamayacak durumdaysanız en azından skillerini okuyun. Bekleme sürelerine bakın.

    Benim tavsiyelerim ise öncelikle defansif kabiliyet sayfası ile giriniz. Pasifi Q'nuzu bloklar bu yüzden üzerine gitmeden 2 kere düşünün. Sürekli Q atarak canınızı yakabilir. Çok fazla canınızı düşürmeden farm almaya çalışın . Alamıyorsanız almayın. Seviye farkı yememek için lanei pushlayıp base atın. Trade önermiyorum. Earlyde pek şansınız yok cidden. Farmınızı yapıp takılın. İş junglerlara bakar. Kazanabileceğiniz trade'i vereyim bunun dışında yapacağınız her agresiflik 2 katı size geri döner.
    Q'sunu minyona atarsa , anında çalıdan üstüne gidin( minimum 2 vahşetiniz olsun) . Çünkü bir skilini , bekleme süresi düşük olsa bile harcadı. atlayın ve pasifini bozun. O sırada anında W basıp sizi stunlayacaktır(sersemletme). Sizde Havadan inerken W basmaya çalışın. Alacağınız hasar düşer ve bir miktarda olsa damage atar. W kullandığı için tekrar pasifi açılacaktır. O sırada W-E yapması muhtemel. Siz de düz vuruş yaparak (aa) pasifini tekrar bozun ve bu sırada E atıp açık olan gardına Q vurun. Minyon sayısı önemli burada. Sizin minyonunuz fazla ise bu durumu kullanmaya çalışın. Bu kombonun ardından uzaklaşın. Arkanızdan Q spamlamaya başlayacaktır. Çok zor bir trade , anlatması bile zor. Siz olayı kavramadan trade girmeyin. Junglerınız ile konuşun. Earlyde kırarsanız gerisi kolay olacaktır. Genel tavsiyem karşılıklı farmdır.

    Sürekli Q atıyor can kalmıyor diyorsanız. 5 can iksiri + dokuma zırhla başlayın. Ben hiç kullanmadım. Ama uzun süre lanede kalırsınız. Klasik doran kılıcı başlayıp lane pushlar 2. doranı alır gelirim genelde. Bu 2. tavsiyem. 3. dorana kadar yolu var. Sadece üstteki yazıları dikkate alırsanız ne ile başladığınız fark etmez. Her türlü oynamaya alışırsınız. Önemli olan alışmak. Normal gamede train yapın.

    Renekton

    Bu timsah kardeşimiz çoğunuz için büyük sıkıntı. 1. seviyede kendi 3lü çalısında yakalarsanız yapışın ensesine. Ne açarsa açsın tradei Q açarak kazanırsınız. Lane de ise aa-Q yaparsanız Sadece Q ya basarak verdiğiniz hasarı karşılar ve canını doldurur(ayrıca minyonlar size vurur). Bu yüzden Burst gelmediği sürece (5 fero) trade girmeyin.

    Bu Pant gibi değil. Rakip kötüyse 2 lvlda trade kazanabilirsiniz. Bunu oynadıkça anlarsınız. Oynadıkça demekten bıktım ben bura da ne kadar yazarsam yazayım oynamadan pratiği dökmeden bir şey kazanamazsınız.

    Üstte çoğunu anlattım . Skillerini minyonlara harcarsa üstüne gidin. 6 lvldan sonra bırakın takılsın. Sizden çok üstün artık. Onun ultisi 2 kişilik. Junglerla beraber araya katıp götürebilir sizi. Bu yüzden Roam yapın . Lane pushlayın ve gezin. Bu taktiği Riven gibi 6 dan sonra güçlenen herolara karşı kullanıcaz.

    Riven

    Zor bir lane. Hayvani damage atıyo bu kız. Boxbox izleyip gaza gelenler olabilir cezasını verin. Onun dışında roama devam.

    Shyvana

    Oyunun her aşamasında güçlü sayılabilecek drake ile arasında husumet bulunan yaratuk. Takılın işte ya. Kesicem diye çok atarlanmayın. Kolay kolay bi olay çıkarmadan roam atmaya bakın.

    Gragas

    Şişko sizi göbeğiyle döver şuan. Farm almak için Q sunu falan harcarsa zıplayın üstüne. İçip kafanıza patlatmasına izin vermeyin. Çalılarda juke yaparak skillerini dodgelayabilirsiniz.

    Lulu

    Hepsi zor arkadaş. 2 lvlda kesin sonra bırakın takılsın. Aslında 6 olana kadar bolca kesebilirsiniz. Lulu alanlar metaya uymak için alıyor bu ara.

    Nidalee

    Oyunculuk farkının en bariz olduğu lane bu lane olabilir. Ona gerçek kediyi gösterin

    Ryze

    Başlarda çok kırılgan buradan fırsatla alabildiğiniz kadar alın. Bazı eşyalarını yapınca zaten kafanıza vuracaktır. Roama devam.

    Jax

    Bazı oyuncular çok korksa da 6 dan önce güçlüsünüz. Tek olay E-sini dodgelamak. 6 dan sonra 3 atağı ile w'yu birleştirip üstünüze çullandığı için sıkıntı. Roam..

    Jarvan

    Earlyde gene skillerini kaçırırsa kesersiniz. Player farkı önemli gene. E-Q Flash yapanları gördüm. Lolskill falan girip bakın . roam candır

    Quinn

    Çok sık gelmez ama geldi diyelim. Rengarı kule altına yollayın. Açın bir dizi izleyin. Quinni Rengara gıcıklık olsun diye çıkarmışlar. Çok zor bir lane ama çok karşınıza gelmez. Junglerla birlikte takılın. Sen topa git ben gezeyim falan diye yalvarın .

    Daryuz

    Şaka maka earlyde kesiyonuz hadi gene iyisiniz. 2 lvlda bi şansınız var. Çok öne geçerseniz 6 dada kesersiniz. Gözünüzde büyütmeyin. Korkarsanız giyotini kafanıza yersiniz. Roam will be rise

    Fiora

    Master Yi nin ablası. Gene şansınız var. Ama çok bulaşmadan takılmanızı öneririm.

    Lee sin

    Zaten earlysi güçlü hero bir de 6 da burstlüyor. Görünmezleri de gösteriyor. Rito nerf lisin pls.

    Jayce

    Gaza getirip çalıya çekin. Kombosunu E ile bitirince Peşinden tekrar zıplayan bi kedi görüp flash atacaktır. Öne geçen götürür bu lanei. Geri düşünce tek yol roam.

    Trundle

    Troll kralını başlarda kesin be. Sonradan fena trollüyo zaten.

    Tryndamere

    Vurun kafasına gitsin ötede ölümsüz olsun. Başlada bariz üstünsünüz. Sonrada çok uğraşmayın.

    Udyr

    patapatapatapata kaplan modu açarsa kaçın .. Jaxten daha güçlü desem : de gittir lo dersiniz ,biliyorum.

    Volibear

    Başlarda ölmeyeceğini sanar genelde bu tip ayılar. Bundan yararlanın. Pasifine ignite.

    Wukong

    Master Yi'nin öğğrencisi. Saygılı olun. Maymunluk yaparsa cezasını verin.

    Xin Maho

    Sağ tık yarıştırın. Kite yapan alın.

    Yasuo

    Geldikçe kesin Allah ne verdiyse. Katanasına gülen rengar çizin. Statik bitirince dikkat ederek gene kesersiniz. 2 nizde full build iken. Bu sizin için adc kesmek kadar kolay.

    Yorick

    Free ferositi doldurma kaynağı. Yine de güçlü. Diri diri gömün zaten hayaletleri yeter .

    Kayle

    Ablamız sinir bozucu cidden. Earlyde kite bilmeyen biri falan gelir göbek atarsınız. 6 da "oha ulti basamadım" diye ağlayan gelir zil takıp oynayın.

    Nasus

    Kolaydan zora doğru giden grafiği düşünün. Çok yanlız bırakmayın Roam atın seri gelin.

    İrelia

    Evlerden uzak olsun. İğrenç bir deneyim yaşayabilirsiniz. Junglerınızın elini ayağını öpün.

    Olaf

    Kolaydan zora giden grafik...

    Mundo

    Tanklaşmadan veya 6 olmadan kesebildiğiniz kadar kesin.

    Aatrox

    En az 10 kere pasifini unutmuşumdur. Pasifi dışında E sine kafa atmayın. Q harcarsa beynine oturun.

    Gankplank

    Eşit şans diyebilirim. Çokta deneyim etmedim. Genelde tek attığım bir hero . Bilenlere karşı eşit götürdüm.

    Garen

    Hala Garen alan var mı ya?? Şaka maka güçlü. Çok bulaşmayın adalet getiriyom diye dönsün dursun.

    Rumble

    Başlarda üstünlük kurarsanız olay biter.

    Kha'zix

    Eskisi gibi yarım atmıyor. Q spamını yemezseniz. Ki yemek için içine girmeniz lazım. Burstler durursunuz. 6 da güçlenir. En kötü ihtimal ulti basınca sizde basın.

    Aklıma geldikçe veya unuttuklarım varsa söyleyin. Zaten pantheon konusunda laningten bahsettim. Çoğu için bu geçerli.

    Zed

    Kolay lane . W'su yokken yakalarsanız ölü. 6 olunca çok takılmayın. Gene W ile kombo yaparsa bu en zayıf anıdır üstüne gidin. Ultinizi topta kullanabilirsiniz. Tabi Skillerine kafa atmayın.

    3 Maddede Top lane

    Aslında 10 madde yazmıştım. Forumun ihanetine uğradım. Kısaca bahsetmek gerekirse
    1-Lane pushlamadan base atmak zorunda kalmayın
    2-Eziyorsanız kulesini almayın. (maximum 20. dk)
    3-Eziliyorsanız lane'i freezeleyin. Lane dondurmayı youtubeda bulabilirsiniz. Ekstra video koyma gereği duymuyorum.

    İleride istek olursa daha detaya girerim.

    Rengar Topta Ne Yapar?

    Karşınıza gelen çoğu hero sizi zorlayacaktır. Bu yüzden ısrarla roam diyorum. Sizin asıl sorun çıkarmanız gereken yer mid ve bottur. Topta 3k hpli herifle uğraşmayın. Hele mid bize yakın suyunu çıkarmaya çalışın. Toptan olabildiğince skor alın ancak bir süre sonra mutlaka roam yapmalısınız. Niye Roam diye tutturduğuma geliyorum.

    Rengarın Popülerleşme Sebebi

    Ne oldu da LCS'te veya diğer büyük turnuvalarda Rengar ortaya çıktı. Sebebi 2-E. Rakibe 2 kere snare atmak demek öldürmek demek. Ve görünmeden geliyosunuz. Oldukça güçlü görünüyor. Bu Freekill potansiyeli yüzünden alınıyor şu sıralar. Tabi E skillshot ve bu durumda LCS oyuncuları flash atarak durumu kurtarabilir. Ancak yinede her yönden güçlü.

    E skili bu kadar güçlüyken Roam atmamak kötü bir tercih olur. Bu sebeple roam diyip duruyorum. Bir LeBlanc bile çaresiz kalıyor.

    EŞYALAR

    Not:Bir ara resim eklerim bu bölüme

    Şu zamana kadar çok eşya soran oldu. Bu kediciğe ne kassan yarıyor cidden. Lol bölümüne attığım mesajlarda da ezbere build yapılmamasını söyleyip dururum. Burada da durum böyle. Şunu alın bunu alın demeyi sevmiyorum ama, Alınca tadından yenmeyen itemlar var rengar için. Assasin oynarken Hydra ve Botrk(Mahvolmuş kralın kılıcı) 2lisinden birini ya da ikisini birden seçebilirsiniz. Bu konuyu biraz açalım.

    Rengarın gücü oto ataklarından geliyor. Q su ana damage kaynağı ve Ezrealın Q su gibi oto atak sayılarak damage atıyor. Bu nedenle oto ataklarımı sıfırlayan(Hydra ] veya otomatik atak gücümüze katkısı olan item botrk tercih edebiliriz. Botrk aktifi kaçış veya kovalama içinde çok etkili. Hydra ise alan hasarını maximum düzeye çıkarıyor. Ayrıca life steal ihtiyacınızı bu 2 item ile giderebilirsiniz. Dediğim gibi bazen sadece birine ihtiyacınız olurken bazen 2sinide almak isteyebilirsiniz.

    Lifesteal işini geçtikten sonra suikastçi olarak zırh delme (arpen) çok önemlidir. Bilinen arpen itemları Kara Balta , Youumun hayalet kılıcı ve son fısıltı. Duruma göre seçim yapıcaksınız dediğim gibi. 100 armor üstü adamlar varsa son fısıltı bitirmeye bakın. Bunun dışında BC youumu dan daha iyi armor kırar. Duruma göre 2sinide alabilirsiniz. 3ünüde alabilirsiniz.

    Yeterince damage atıyorum ya da damage atamadan tek yiyorum diyorsanız tanky item alabilirsiniz. Bilinen meşhur tanky itemları Randuin, sunfire,banshee,spirit v.. gider. Duruma göre alırsınız.

    Bot konusunda iyi durumdaysanız cdr ihtiyacınızı kapatabilirsiniz. Ya da defansif bir bot tercihi yapabilirsiniz. mobility bot ise çok kritik yerlerde alınabilir.

    İlginç bir deneyim katan İE vardır bir de. 2 tane almanızı önermiyoruz. İE-Youumu 2lisi muazzam damage atar. Hatta bazen siz bile şaşırırsınız. Q daki bonus ad oranıyla birlikte Crit 5 ferocity Q 2558!! vurduğunu gördüm. Tabi bunu kaldırdılar. Nerfleri yapıştırdılar neyse bu konulara girmiyorum. Yani iyi durumda İE muazzam hasar çıkartır. Yanına 3force çekerseniz tadından yenmez.

    İtem konusunu istediğiniz kadar uzatabilirsiniz item ilaç gibidir . Nabza göre ilaç vermek gerekir. Bu yüzden şunu alın bunu alın diye bir şey diyemem aslında. Duruma göre ne gidiyosa alın. Oyun tecrübesiyle alakalı birazda. Bu yüzden uzatmak istemiyorum. Rengara ne kassan yarar demiştim öyle kapatalım bu konuyu.

    Yaklaşık 3 ay sonra gelen edit:

    Uzun zamandır yazmıyorum. Bölümde de takılmıyorum. Eski tadı yok derlerdi inanmazdım. Bir süre sonra tat alamıyosun. Bu süre zarfında bir çok şey yaptım. Neyse konuya dönersek.

    Rengar İle Koridor Safhası


    Rengar oynarken en büyük sıkıntıları çektiğimiz bölüme hoş geldiniz. Burada kedicilik oynamayı ,gerekince kedinin yırtıcı bir kaplana dönüştüğünü göstericez.

    Üstlerde bir yerlerde karşımıza gelicek rakiplere karşı neler yapabilceğinizi az çok yazdım. Koridorunuza gelecek olan her hero sizi zorlayacaktır. Çünkü koridor safhasında güçlü olmak için gerekli olan şeyler :

    1-Sustain
    2-Minyon arkası güvenli mesafeden dürtmek , hasar vermek
    3-Kolay minyon temizleyebilecek bir skill set

    Genel olarak bu 3 maddeyi sayabiliriz. Rengarda 1 var. 3 ve 2. maddeler kısmen. Hatta yok gibi. Bu yüzden ya rakibi burstleyerek skor alıcaksınız ya da paşa paşa kedicilik oynayacaksınız. Genelde kedicilik oynarız. Tabi 5 fero ile early de kill çıkarmanız mümkün. Hatta öne geçince koridoru dümdüz edebilirsiniz.

    Karşınızdaki rakibin lolkingine falan bakıp gözünüzü korkutmayın. Bakmayın demedim. Gözünüz korkmasın. Neler gördü bu gözler .). Trnin en iyi -------- oyuncusu falan. Mesela en iyi ryze oyuncusuymuş oyun sonunda açıkladı. Her neyse demem o ki , düzgün oynarsanız yapabilecekleriniz maximum seviyede tutarsınız. Koridor safhasındaki en önemli kısım Roam olayına gelelim.

    Roam

    Evet her player gibi farmınızı falan alın. Lane i pushlayın. Ve 6. seviyeden sonra Orta koridor başta olmak üzere rakip jungleı veya bot lanee küçük gezintiler yapabilirsiniz.
    Siz bir avcısınız. Görünmeden gidiyorsunuz ve işinizi görüp çıkıyorsunuz. Rakibi yerine sabitleyebilir ve koridordaki takım arkadaşınızla , rakibin işini bitirebilirsiniz.
    Canı kritik seviyelere inmiş rakipler için kombonuzu Q ile yapabilirsiniz. Bunun dışında E skoru garanti edebilir. Zaten oynadıkça ne zaman hangi komboyu yapacağınızı öğreneceksiniz.

    Roam yaparken temel nokta görünmeden gittiğinizi bilmek. Çünkü ilk seviyelerde ultimizin bekleme süresi oldukça uzun . En uzak lane bot lane olsa da en garanti skorlar oradan çıkar. Totemlere kafa atmadan hedefe yaklaşıp ultimizi açıyoruz... Sonrası malum kombolar..

    Kombolar

    Komboları ele alalım.. 5 vahşet var ve hedefe gidiyorsunuz.

    1-Q Kombo

    Hedefinizin canı yeteri kadar düşükse Q ile komboya başlarız sonra Allah ne verdiyse.

    R-----A-Q-A-Q-A-Hydra-A-(buralarda bir yerde w sıkıştırın yediğiniz damage düşer ve ufak miktar hasar verirsiniz)-Sonrasında kaçmaya teşşebbüs ederken E ile slow+ damage Bu sırada tekrar vahşet 5 olur gereğini yaparsınız. Aranızda mesafe varsa E atarak yakalar işini bitirirsiniz.

    2-W Kombo

    Genelde tanky gidildiğinde sırf gelen hasarı tanklamak ve yaşamak için kullanılır. Takımınızda Orianna benzeri herolar varsa (Topu alıp rakibe uçmak) yapılabilir. Ana amaç ölmeden uzun süre kalmaktır.

    5 kişi arasına atlanır ve fight başlatılmak istenir.

    R------ (atladıktan sonra biraz damage yedikten sonra)- W (canımızı yeniledik)-W- Sonrasında Allah ne verdiyse. Randuin aktifi falan var ise basınız. Rakibin içinde dehşet saçarak geziceksiniz. Vahşet tekrar 5 olunca duruma göre devam edersiniz. Canınız kritik seviyelere indiyse W ile yükseltebilir veya kaçan carryleri E ile tutabilirsiniz. Ne gerekirse o.

    3-E Kombo

    Mobil karakterleri yerine mıhlayarak rahatça skor almamızı sağlayan kombodur. Le-Blanc gibi oldukça mobil karakterler üstünde etkilidir.

    R------(Burada rakibin üstüne atlarken E atın . Atladıktan sonra değil.)-E-A-QW-Hydra-A- Kaçma çabaları için E- Sonrasından uzaklaşamadıysa E ile tekrar snare atıp kesebilirsiniz. Genellikle gerek kalmaz. Flash kazanırsınız bu konumda. Flash attıktan sonra tekrar E ile yakalayıp bitirirsiniz.

    En kullanışlı kombolardan biridir. Tek atmaz ama skoru garanti edebilir.

    Minik taktikler

    1-Çok çalı olan ortamlarda E komboyu kullanmanıza gerek yoktur. Zaten rakibi yakalarsınız. Anca duvarların ötesinden kaçabilecek kapasitedeyse E komboyu öneririm.
    2-Ultinizin bekleme süresi başlarda oldukça uzun , gerekmediği sürece açmayın.
    3-Q ve Hydrayı doğru kullanın. Oynadıkça o kombolar yerine oturacaktır.
    4-Lanede Hydra yaptıktan sonra rahat farm ve push avantajı ile roam imkanınız artar. Mümkünse hızlı bitirin.
    5-Klasik lane taktiğidir farm alırken sürekli damage yemeye mahkumsanız , farmdan feragat edip tecrübe puanı (exp) almakle idare edin.


    Jungler Rengar

    Lanede zorlanmak yerine ormanda takılıp , daha çok gezen , ormancı rolüne layık bir kediden bahsediyoruz şuan.

    Başlarda orman sizi zorlayabilir. Ama gittikçe kolaylaşacaktır işiniz. Usta oyuncuları izleyerek jungle rotasyonunu görebilirsiniz. Mavi ve mor takım için ayrı ayrı yazma gereği duymuyorum. Kampları düzgün bir şekilde alabildiğinizi varsayıyorum.

    Westteki jungle rengar çalışmaların son ürünleri :

    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)
    Legendary Rengar Rehberi [Hunt is on] (Güncellenecek)

    Jungle hızımız yeterli. Bot tarafından başlamayı tercih edelim. Zaten çoğunuz jungle rotasyonunu biliyorsunuzdur anlatmaya gerek duymuyorum. 3 ya da 4 levelde base atıp jungle item dizilişine başlıyoruz. 6 olana kadar farm odaklı gitmeliyiz. 6'dan önce atacağımız gankler 5 vahşet olmadan yeterince etkili değil. Free kill görmüyorsanız gank atmakla zaman kaybetmeyin.

    Geriye düşen lane mi var? Dk 3 te ölmeye başladı ve size mi saydırıyolar? Bunlar olağan şeyler. Düzgün bir dille olayı anlatın. Yardım edebilecekseniz edin. Ancak dk 20 de 3 k hpli Siona gidip zaman kaybetmeyin. Çok üstüler ve oyun moralinizi bozarsa ignorelayın. Bir tartışmanın kimseye yararı yoktur bu tür oyunlarda. En iyi yol ve son çare ignore atmaktır. TR'de her maç garanti bir kişi toxic çıkar . Westte bu sayı oldukça düşük. Hatta oyun sonunda özür dileyenler dahi oluyor. Her neyse sonuç olarak gergin ortam yaratmıyoruz.

    Skor çıkmayacak lanede vakit kaybetmeyin. 6 olmak Jungle Rengar için dönüm noktasıdır. Mümkünse bota gank atın. 2 kişi var. 2 kill potansiyeli var. Ayrıca support var cc var. Biraz denedikten sonra güzel sonuçlar alacaksınız. Yukarıda anlattığım E komboyu öneriyorum. Sebebi basit. Siz tutarsınız 3 kişi damage atar. 1 v 1 ler için Q kombo etkili olabilir. Ancak böyle durumlarda ve kaçma potansiyeli yüksek hedeflere E kombo yapmak oldukça önemli.

    Ayrıca bottan alınan killerin ardından drake yolları açılır. Ulti doldukça kill potansiyeli. Gözünüz haritada olsun. Sol üst taraftan takım arkadaşlarınız canını görebilirsiniz. Seri azalan bir can görmek sizi haritanın o kısmına bakamaya itmeli.

    11. seviyeye ulaşmak artık Rengarın oyuna ağırlığını koyduğu dakikalardır. Ulti 2. seviye olur bekleme süresi oldukça düşer. Bir süre sonra Ulti=kill gözüyle bakarsınız olaya.

    Genel bilgiler bu kadar. İnce işleri de oynadıkça çözeceksiniz. Ward atıp golemlere reddeki çalıdan sıçramak gibi..

    Counter Jungle

    Evet minik kedimiz yeni maceralara atılıyor. Karşı ormanı 2. seviye olur olmaz ziyaret edebilirsiniz. Şahsen Aatrox , Zac , Volibear gibi junglerlara karşı 2 level da gitmek çok iyi sonuçlar doğurmaz. Pasifleri sayesinde sizi sıkıntıya uğratırlar. Destek yetişir ve siyah ekranla karanlık dakikalar yaşayabilir , takım arkadaşlarınıza sitem edebilirsiniz. Bunun dışında earlysi sıkıntı olan rakip junglerlara 2 . seviye baskınları yaparak redinde ya da bluesunda yakalayıp minik süprizler yapabilirsiniz. Flash harcadığı yerlerde siz çalıdan sıçrayarak yetişir devam edersiniz. Redde golemlere kaçırmamak için ward atıp devam edebilirsin. Blue da zaten malum.

    Buraya kadar güzel. Önemli olan nokta rakibin nerede olduğu bilmekte. Çoğu jungler bot tarafından kendi kamplarına başlar. En kötü ihtimal totem atar başladığı yeri görürsünüz. Siz ilk kampı kesip 2 olur olmaz bot tarafına gider ve çalıda pozisyon alırsınız. Gerisi size kalmış. Kaçma potansiyeli varsa E ile tutabilir veya Q ile direk ölümcül darbeleri indirebilirsiniz. Kestiği kampıda arada kaynatmayı unutmayın. Ardından Seri base atıp kendi ormanımıza dönebilir veya diğer kampına giderek ( blue da kestiyseniz redine , redde kestiyseniz bluesuna) 2. kez kesip oyundan düşürebilirsiniz. Tercihler oyunlara göre değişir. Burada ne kadar dil döksekte farklı olaylar ile karşılamanız mümkün. Bu yüzden kendi tecrübelerinizi paylaşmayı unutmayın.

    Counter Jungle olayı bununla sınırlı değil. 6. seviyeye kadar muhteşem gankler atamıyor olabilirsiniz. Ancak ormanda güçlüsünüz. Orman dedim, bizim veya karşı orman. Çalılar ve görüşün olmadığı noktalar, bizim avımızı beklediğimiz noktalar. Yeterince totem atıp ormanı dar edeceksiniz. Zaten belli bir süre sonra Türkiye sunucusu içinde kendi takım arkadaşları yardım etmek yerine hakaret ederek çökmüş oyuncuyu iyice çökertecek hatta oyundan çıkacak. Tabi bu muhtemel senaryolardan birisi.

    Sezon 6 ve Rengara Etkisi

    Öncelikle güncellemem gereken kabiliyet ıvır zıvır var. Bunların ötesine geçersek, değişen neler var? Rengarın potansiyeli ne yöne doğru kaydı? Bunlardan bahsetmek istiyorum.

    Rengar'ı pek çok farklı tarzda oynayabileceğinizden bahsetmiştim. Bu rehberi yazmaya başladığım yer ve durumum gözümün önünde canlandı bir anda. Her neyse Rengar benim için bir suikastçi, bir avcı. Bu yüzden onun bu yönünü ele alarak yorum yapmak istiyorum.

    Bu sezonda kritik vurmak bir sanat haline geldi. Kritik vuran karakterler ön plana çıktı. Rengar da bundan faydalanıyor. Hayalet kılıcımızın kritiği kalkmasına rağmen fiyatı ve AD oranı yükseldi. Pahalı ama işlevsel. Bunun yanında kolayca Hydra'nın ufak parçasını yapıyoruz ancak pasifi farklı. Orman kamplarını kesmeniz ve laneleri itmeniz için güzel. Burst için daha da güzel. Özetle kritik yüklenerek rahatça tek atabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlazeR ` myth -- 7 Kasım 2016; 16:25:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Beklediğim rehber geç bile kaldın.
    Önlerden takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonlara doğru bir yerlerde Rocky'den esintilere rastladık. Merakla bekliyoruz.
  • Özet= Önsözü okuyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben devamını getireyim rehberin.

    Q:Adamı pıçaklar
    W:Bağırır
    E:İp atar
    R:Görünmez olur

    Runelar: Hepsi ad
    Masterysler: 30/0/0
    Itemlar: Ad ne varsa topla


    Ulan hep yapmak istemişimdir ya.
  • en onlerden
  • Belki ben yanlış anladım ama, Neden bu tür rehberleri bitirdikten sonra paylaşmıyorsunuz ?
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip



    Tonight we hunt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jesus

    Belki ben yanlış anladım ama, Neden bu tür rehberleri bitirdikten sonra paylaşmıyorsunuz ?

    Böyle şeyler yazılarak ilgi ölçülür 3 saat boyunca bir şey yazıp kimsenin okumamasını kimse istemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jesus

    Belki ben yanlış anladım ama, Neden bu tür rehberleri bitirdikten sonra paylaşmıyorsunuz ?

    Uzun sürüyor. Hem ben yorulmuyorum hem merak oluyo. Kacta kacinin bittigi konu basliginda yaziyor. Arzu edersen %100 olunca okursun bro.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rengara botrk almıyorsan takip
  • Şunuda açıklıyıver prof oyuncular neden wriggle botrk ikilisini kasar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    %9 'u nasıl hesapladın
  • gelecek planlarımdan rengar rehberini sildim . Eminim benimkinden iyi olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clloyd -- 30 Temmuz 2014; 11:14:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tabzana

    gelecek planlarımdan rengar rehberini sildim . Eminim benimkinden iyi olacaktır

    Onur duydum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske benimde diksiyonum böle olsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rengar almayı düşünüyordum zaten. Rehberin bitmesini dört gözle bekliyorum.
  • olmuş gibi kısa ve öz bu arada değinmek istiyorum rengar'ın şöyle adam akıllı bir skine ihtiyacı vardı, bu splash art'ı iyi oyun içi aşırı dandik night hunter skini geldi, oynayacaksanız head hunter skinini alın
  • takip
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.