Şimdi Ara

Laptop açılıyor işlemci fanı hızla çalışıyor ve kapanıyor-TESPİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
32.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Geçtiğimiz aylarda bir sorun yaşadım, DELL N4030 dizüstü bilgisayarımı başlattığımda daha açılışta (bazen daha işletim sistemi yüklenme aşamasında) işlemci fanı hızla çalışıyor ve bilgisayar kendini kapatıyordu. Bunun açık bir ısınma problemi odluğunu düşünüp bilgisayar işlemci fanını temizlettim, termal macun yenilendi ve bilgisayarı alıp eve geldiğimde bu durum aralarla nüksetti. Geçtiğimiz ay içresinde 15 gün bilgisayarı açmadım, öylece kaldı. Bu uzun zaman sonrasında açtığımda istisnasız her denememde işlemci fanı çalıştı ve bilgisayar kendini kapattı öyleki bios ayarlarında bile on saniyeden fazla kalamıyordum. Fan temizlenmiş, termal macun yenilenmiş olmasına rağmen bu neden olur diye yakındaki tamirciye götürdüm. Kendisi de benim tespitlerime katıldığını söyleyip, kontrol etti ve bana olası iki neden sundu;
    a) İşelmci fan çipi (yada benzeri tam hatırlamıyorum) bozulmuş olabilir bu nedenle bilgisayarı ısınıyor sanıp kapatıyor olabilir: Bu seçenek olma olasılığı düşük çünkü fan çıkışından kontrol ettiğim kadarıyla hakikaten çok kısa süre açık kalmasına rağmen fandan sıcak hava çıkıyor..
    b) Ekran kartı çipleri veya işlemci çiplerinden biri arızalanmış: Bu ihtimal dahilinde olabilir ve bunun da bedeli yaklaşık 200TL ancak bunu değiştirince sorun kesin hallolur diye birşey de yok maalesef.

    Eve gelip bilgisayarı kendim açtım fanı, işlemciyi ramleri falan kontrol ettim. Ama birşey göremedim ve topladım. Tekrar başlattığımda aynı sorun ve kapanma gerçekleşti ve bu aç kapalar nedeniyle c sürücüsünde bad sektör oluştu.

    Kendi adıma sorunu şu şekilde çözdüm: Bilgisayarın işlemci fan bölümüne elektrik süpürgesini dayadım çalıştırdım (sıcak havayı ordan uzaklaştırmak ve kapanmasını engellemek için), ve windowsta oturum açıp başlat/çalıştır/msconfig açıp buradan işletim sistemi tercihi/gelişmiş seçeneklerden işlemci saysını 2 den 1 e düşürdüm. Yetmedi güç yönetiminden seçtiğim güç planı ayarlarının altındaki ayaları değiştir seçeneğine ve oradan gelişmiş güç seçeneklerini değiştirden İşlemci kullanım miktarını pilde ve prizde %70 e düşürdüm. bilgisayarı yeniden başlattım ve elektrik süpürgesini kaldırdım. Hiç bir problem yaşamadan bilgisayar başladı ve kullanamaya devam ettim, şimdiye kadar da ne açılışta ne kullanışta henüz görünen bir sorun yok.

    Peki bunun nedeni ne olabilir? neden işlemci açılışta bir anda ısınır? Onunla ilgili tespitim de şöyle:

    Bilgisayarı kullanırken ısınmadan dolayı kapanma problemlerini yazın ve oyun oynarken yaşamıştım. Ancak bunun sebebi oyunların kendisinden ziyade oyunları kurmak için kullandığım Daemon Tools programıydı. Ben bu programın başlangıçta çalışmasını engellemiştim ama ilginçtir bilgisayarı süpürge makinasıyla zorla başlattığımda msconfig başlangıç sekmesinden bu programında açılışta başlatılmak üzere ayarlandığını gördüm. Yani program kendini açılışta başlatmaya eklemiş. Bu durumda acaba windows başlatılırken daemon tools un sanal disk işlemleri devreye giriyor ve bu yüzden işlemciyi daha açılışta kullanmaya mı başlıyor diye düşündüm. Ancak aynı durum windowsa girmeden daha bios ayarlarında da meydana geldiği için açıkçası net bağlantı kuramıyorum. Eğer Daemon Tools bir şekilde windowstan önce de devreye girecek bir uzantıya sahipse bu olabilir. İkinci bir seçenek Dell'in müthiş tasarımı olan aynı soğutma kanalı üzerine ekran çipleri ve işlemci çiplerinin bağlanması sonucu işlemci ve ekran kartının birbirinin ısısına maruz kalması. Acaba açılışta ekran kartını çalıştıracak bir etken olabilir mi?

    Avira ve Comodo antivirüslerle (ikisinde de sorun devam etti, belki antivirüsle ilgilidir deyip değiştirmiştim)
    Windows 7 Home premium 64bit ve Windows 7 Utimate işletim sistemleriyle (aynı bilgisayarda farklı sürücülerde) karşılaştığım bu sorun için benim tespitlerim ve uyguladığım çözüm bu, umarım birilerine yardımcı olur ve ya bu sorunun nedeni kesin olarak bulunur.

    İyi forumlar...







  • Geçmiş olsun, sorunu pratik zekayla halletmişsiniz ama % 50 işlemci gücündende ödün vermişsiniz o kötü olmuş.

    Ortada donanımsal olarak 2 sorun görünüyor. Ya dediğiniz gibi anakartta elektronik bir sorun var işlemci ekran kartı grubu ilk açılışta haddinden fazla ısınıyor, yada kontrol ettim dediniz ama sogutucu blokta ve macunlarında bir sıkıntı varmış gibide duruyor. Bence söküp tekrar detaylı olarak yeniden gözden geçirmenizde bir fayda var.

    Tekrardan geçmis olsun..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni bilgisayardan bende de var ve birebir ayni sorunla bu sabah karsilastim Siz çözüm bulabildiniz mi son durum nedir acaba😕

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarınızda Daemon Tools ve benzeri sanal sürücü programı var mıydı?

    -Eğer varsa bence bu program bir şekilde etkiliyor.

    Ben ısınmasını engellemek için yulardıa bahsettiğim elektrik süpürgesi yöntemini uygulayarak işlemci çalışma hızını düşürdüm (msconfig'den) sanada bunutavsiye ederim. Bilgisayarı açmayı başardığında Daemon tools vb gibi uygulamaları kaldırın, sonra işlemci hızını tekrar eski haline getirirsiniz.
  • Bilgisayarda pek birsey yuklu degil ama arada windows hata veriyordu. Biraz önce tamamen söküp fani filan temizledim daha kötü oldu Biraz ugrasip gelismeleri yazarim :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CrashPolicyy C kullanıcısına yanıt
    bu kadar sıkıntıyı

    bu tür programlar mı yapıyor Daemon tools gibi leri çok ilginç
  • Aynı sorun bende de vardı
    Güncelleştirmeleri denetlemeyi "Hiç bir zaman" yaptım düzeldi.
    her laptopta işe yaramayabilir ama benimkinde yaradı.


    1. Başlar düğmesi
    2. Denetim masası
    3. Sistem ve güvenlik
    4. Windows Update altındaki "Otomatik Güncelleştirmeleri Aç veya Kapat"
    5. Son olarak oradan "Güncelleştirmeleri hiç bir zaman denetleme" seçeneğini seçiyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
     Laptop açılıyor işlemci fanı hızla çalışıyor ve kapanıyor-TESPİT




  • Arkadaşlar bilgisayar komple açılmıyor power düğmesine basar basmaz fan dönüp kapaniyor ekran bile gelmiyor ramler harddisk sökük sadece anakart bağlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERHABA ARKADAŞLAR ŞÖYLE BİR SORUNUM VAR LAPTOP BİLGİSAYARIM ŞARJDA DEĞİLKEN BATARYA YENİ OLMASINA RAĞMEN FAN HIZLI ÇALIŞINCA KAPANIYOR. FAKAT ŞARJDA İKEN HİÇBİR ŞEKİLDE KAPANMIYOR ÇOĞU KİŞİ BATARYADAN DEDİ KARŞILAYAMIYORDUR DEDİ. FAKAT BATARYA YENİ MARKASI RETRO İYİ DEDİLER. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.