Şimdi Ara

Piaggio X Evo 250 İle İstanbul Trafiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    İlkokul 5. sınıftayken (12 yaşında) Honda Scooter kullanmaya başlamıştım. Tabi bu tecrübem İstanbul'da değil, pek işlek olmayan memleketimin şehiriçi sokaklarındaydı.

    20 yaşında İstanbul'a gelince, ailemin de karşı çıkması nedeniyle İstanbul trafiğinde motosiklet tecrübem olmadı. (Motosiklet kullanmaktan keyif alan biri olarak yıllarca içimde ukte olarak kaldı) Şu an 25 yaşındayım ve 5 yıllık lobi çalışması - :P - sonucunda aileyi ikna edebildim. :)

    Motosikleti ağırlıklı olarak işe gidip gelirken Çağlayan - Eminönü arasında kullanacağım. Ayda 2,3 kez de Gebze tarafına gitmem gerekebilir. Bu ihtiyacımı karşılayabilecek scooter'ları araştırdım.

    Başlarda Vespa GTS 250 serisi çok hoşuma gitmişti. - Ama kalıbıma göre (Boy: 1.87 - Kilo: 100) biraz cılız kalıyor gibi geldi, bir de fiyatları fazla geldi :) -

    Bir arkadaşım Yamaha X Max ve Yamaha X City serilerini önerdi ama bu modellerin tasarımı hiç hoşuma gitmedi ve içime sinmedi. (Göz zevki sonuçta herkesin farklı)

    Sonrasında Piaggio X Evo 250'ye denk geldim ve tasarımı çok çok hoşuma gitti, hayran kaldım. (Ön ve arka görünüş mükkemmel)
    Ücret olarakta 10.000 TL - 11.000 TL sınırını pek aşmak istemiyorum. O yüzden bu serinin 2. el motosikletlerinden satın almaya karar verdim.

    Siz deneyimli motosikletçilere bir kaç sorum olacak, yardımcı olabilir ve beni yönlendirebilirseniz çok memnun olurum.

    1. 8 yıl Honda Scooter kullanmış ama İstanbul'da şehiriçi trafik tecrübesi olmayan birine tavsiyeleriniz nelerdir?
    2. Sürücü kursunda yetkili şöyle bir şey dedi; "Normalde ehliyetsiz motor sürerken yakalandığında 800 küsür ceza yersin. Ruhsat sana ait değilse birde ruhsat sahibi ceza yer. Sürücü kursuna kayıt yaptırdığında, öğrenciyken yakalanırsan 72 TL cezayla kurtulursun." bunun doğruluk payı nedir? Ehliyeti olmayan ama sürücü kursunda derslere giren biri trafikte yakalanırsa, bir fark oluyor mu?
    3. Piaggio X Evo 250 modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? "Bu modelin tasarımı çok hoşuna gittiyse bir de buna bak, bu da hoşuna gidebilir" diyebileceğiniz başka marka / modeller var mı?
    4. 2. el motosiklet alırken noterden ruhsatın üzerime aktarılması ve ödeme kısımları nasıl oluyor? Parayı satıcıya noter huzurunda mı takdim ediyoruz?
    5. 2. el motosiklet alırken nelere dikkat etmeliyim?







  • geçen yıl hiç motor kullanmamış biri olarak başlamıştım motorsiklet kullanmaya bir hafta sıkıntı çektim sonrasında trafiğe çıktı tabi istanbul trafiğinin tecrübesi arabadan kalma orası ayrı. Şu bir gerçekki istanbul trafiğinde araç sürmek helede motorsiklet sürmek ciddi dikkat istiyor, üzerime beni görmeyipte aracını süren çok gördüm, ve herdefasındada dikkatim sayesinde kurtardım sürebilirsin fkat bolbol pratik yapmalısın otoyolları ve caddeleri gez depoyu fulle ve bolca gezinti yap yavaşça tabi...

    ehliyet yoksa 1460 kadar cezası var 72 tl gibi şeylere itibar etmeyin elinizde ehliyet sertifikası olsa dahi farketmiyor cezası var

    noter huzunda satış yapılır ve noter sorar paranı aldınmı diye para noter huzurunda alınır ve siz razıysanız imzayı atarsınız ve evraklarla birlikte önce sigorta yaptırarak sonrasında emniyete gidersiniz ruhsat aynı gün çıkar bildiğim kadarıyla

    seçtiğin araç gayet çık duruyor benim tercihim xmax olurdu

    ikinci elde nelere dikkat edilmesi gerektiği uzun uzun anlatılmalı bu konuyla ilgili videolar var youtube de altın elbiseli adamın videolarıda mevcuttu




  • japon al, markası modeli fark etmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.