Şimdi Ara

ABD piyasaları allak bullak etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD'den gelen operasyon sinyalinin ardından, piyasalarda jeopolitik risk algısı arttı, dolar yükselişe geçti.

    ABD Başkanı Barack Obama’nın ordusuna Irak’a müdahale izni vermesinin ardından piyasalarda jeopolitik risk algısı arttı. Yatırımcılar Ukrayna ve Ortadoğu'da devam eden çatışmaların küresel ekonomik büyümeye zarar verebileceği kaygısı ile güvenli liman olarak görülen varlıklara yönelirken Asya borsaları geriledi ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'ta hava saldırılarına izin vermesinin ardından kaydettiği kayıpları artırdı. Piyasaların gündeminde dışardan Irak, içerdeyse Moody’s ve hafta sonu gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Çin'de beklentilerden güçlü açıklanan ihracat büyümesi piyasaların günün dip seviyesinden toparlanmasını sağlasa da endişeleri gidermeye yetmedi. Obama Irak hükümetinin yardım talebinin ardından militanlar tarafından kuşatılan Yezidi azınlık ve Irak'taki ABD vatandaşlarının korunması için hedefli hava saldırılarına izin verdiğini açıkladı. Nikkei borsası mevcut endişelerle yüzde 3 düştü.

    BORSA iSTANBUL SERT DÜŞÜLE AÇILDI
    Borsa İstanbul (BİST) güne 846 puan düşüşle 77.996 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 1.07 oranında değer kaybetti.

    Dolar, Türk Lirası karşısında 2,18’in üzerine çıktı. Uluslararası piyasalar dolar/TL, 2,1834’ü gördü.


    Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9.57 seviyesini görerek nisandan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıktı.

    DOLAR YÜKSELDİ

    Dolar, dün akşam saatlerindeki 2.1590 lira düzeyinden bu sabah 2.1835 liraya kadar yükseldikten sonra 2.1770 - 2.1780 lira düzeyinde hareket etti. Saat 09:30'dan itibaren yeniden yükselişe geçen dolar 2.1878 TL'ye kadar yükselerek 31 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

    Dolardaki yükselişe paralel olarak, euro da 2.90 lira sınırını aştı ve 2.9160 liraya kadar çıktıktan sonra, 2.9090 lira düzeyine çekildi.

    ALTIN YÜKSELİYOR

    Jeopolitik risklerin artması, altın fiyatlarındaki tırmanışa da hız kazandırdı. Altının onsu, Obama'nın Irak'ta hedefli hava saldırılarına onay vermesinin ardından 1,320 dolara dayanarak 3 haftanın zirvesini gördü.

    PETROL DE YÜKSELİYOR

    ABD’den gelen operasyon sinyaliyle Brent petrol yüzde 1,11 yükselişle 107 doların üzerine çıktı. ABD ham petrolüyse 98 dolardan işlem görüyor.



    MOODY'S BEKLENİYOR

    Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notuna ilişkin değerlendirmesi öncesinde Borsa İstanbul'da Irak ve Ukrayna'daki jeopolitik riskler nedeniyle riskten kaçınma eğilimiyle satış baskısının etkili olması bekleniyor.

    Moody's bugün Türkiye piyasaları kapalıyken, kredi notuna ilişkin değerlendirmesini yayınlayacak. Analistler, ağırlıklı olarak bir not indirimi beklemese de değerlendirmelerin tonunun önem taşıyacağını söylüyor.

    mynet.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behzat Amirim -- 9 Ağustos 2014; 11:30:01 >







  •  ABD piyasaları allak bullak etti
  • Vay lan adamın bi lafı dünya düzenini değiştiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten girecekleri belliydi . İlk haberde girebiliriz felan deniliyordu ama bir buçuk ay sessiz kalındı. o an anladım adamlar girecek kesinlikle . Euro 2.81 ve altın düşük iken değerlendirdim.

    Keşke ölmese kimse keşke ama gücü olanın dünyayı yönettiği bir düzen işte . kafasını kullanmayanlar kullananların kuklası olur . insanlar ölmesin ben kaybedeyim yeter ki. ama şuan nefes alanlar bu saldırılar sonucu ölecek .
  • dolar dün 2.17'yi gördü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skyfor-x4

     ABD piyasaları allak bullak etti


    Nerde abd yazisi varsa orada seni goruyorum şu ise bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • obama ve putin yatırımcının anasını ağlattı özellikle putin son 8-9 aydır ne yaptığı belli değil amaç birilerini zengin etmek.
  • bu sebepten mi piyasalar alt üst oldu ? bıraksınlar bu işleri.
    işid, ülkenin yarısında terör estiriyor, bir şey olmuyor. abd, teröristleri vuracağım diyor, dolar yükseliyor.

    yutmayın bunları. Türkiye zaten kırılgan. borsa yükseldi, düzeltmesi oluyor şu anda. kazanan çıkıyor, düşünce tekrar alacak. almaya da bilir. zira, abd, faiz yükseltme sinyali verdi. gelişmiş ülkelerde faizler yükselmeye başladığında, 2007'den bu yana süren ve akepenin çok büyük bir şansı olan (gelişmiş ülkelerden paranın gelişmekte olan ülkelere kayması) sahte refaha güle güle diyeceğiz. 2001'den çok daha kötü bir kriz olacak. az bekleyin... abd ve ab g.tü bir kurtarsın...

    ana akım medya haricindeki gazeteleri ve özellikle ekonomi köşelerini okumanızı öneririm.
  • LAN DOLAR YÜKSELMESİN PC ALCAZ
  • Eğer ışıdı önce içeriden çökertemezlerse operasyon filan hayal. Amerikada o kadar toto yok, savaştıkları yerlere bakarsanız önce içten yıkıyor sonra operasyonla yıktık süsü veriyorlar.
    Vietnamda boyunun ölçüsünü aldılar bir kere.

    Ne zaman ışıdı içten bölerlerse o zaman müdahale gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm şu doların yükselmesine ne kadar uyuz olduğumu tahmin edemezsiniz. Resmen elektronik aletlere ambargo yemiş gibi oluyorum tonla para akıtmak gerekiyor Eskisi gibi 1.25 seviyesine gelsin şöyle adam akıllı pc toplıyım diyorum ama olmuyor olmuyor olmuyorrr
  • Altin yatirimim vardi 92yi gorsun cikacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpion28

    Eğer ışıdı önce içeriden çökertemezlerse operasyon filan hayal. Amerikada o kadar toto yok, savaştıkları yerlere bakarsanız önce içten yıkıyor sonra operasyonla yıktık süsü veriyorlar.
    Vietnamda boyunun ölçüsünü aldılar bir kere.

    Ne zaman ışıdı içten bölerlerse o zaman müdahale gelir.

    Örgütü içten çökertecek halleri yok. Irak ve Suriye zaten bölünmüş halde. Karşılarında organize bir ordu birliği bulmayacak ki adamlar istediği gibi havadan vuracak, zayıflatacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 8 Ağustos 2014; 11:57:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.