Şimdi Ara

Objective-C mi Swift mi yoksa C devam mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Sorum gayet açık. Hangi dile başlamalıyım? Elektronik mühendisliği öğrencisiyim Programlama bilgim, temelim var. C yi ortaüstü düzeyde bildiğimi düşünüyorum. Enazından üniversitede verilen programlama dersinin üstüne baya şeyler kattığım kanısındayım. Aslında apple platformuna geçmekte kararsızım. C de biraz daha ilerleyip soket programlama, bilgisayar ağları vb. konulara yönelmeyide düşünmüyor değilim. Fakat elimde donanım var, ve konsolda kod yazmaktan, uygulama geliştirmekten sıkıldım. Her ne kadar yazdığım kodlar kendimi geliştirmek adına, amatörcede olsa terminalden kurtulup artık yaptığım şeylerin görsel olarak karşılığını görmek istiyorum.

    Objective-C ve IOS platformunda uygulama geliştiren arkadaşlar rica etsem bu konu hakkında yorumlarını yazabilir mi ? Ne düşünüyorlar, ne önerirler acaba. Birde bu yeni çıkan dil kafamı karıştırıyor. Nedir ne değildir, Objective C tarih olacak mı, yoksa devam mı edecek.



  • Bu saatten sonra eğer eski projeleri maintain etmek, güncellemek gibi amaçlarınız yoksa, eski bi projeye ortak olmayacaksanız bence obj-c'ye gerek yok.zaten obj-c'nin eksiklerinden dolayı swift çıktı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.