Şimdi Ara

ı-pod mu yoksa mp3 okuyan teyp mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sizce hangisi daha akillica arabanin orjinal teybine baglamak icin i-pod almak mi? yoksa mp3 okuyan bir piooner almakmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabarnet -- 6 Ekim 2006; 21:43:31 >



  • mp3 okuyan bir pioneer daha mantıklı bir seçim..her şart altında i-pod ile araç bağlantısı harici kablo ile yapıldığından ses kayıpları olabilmekte..o yüzden bence mp3 player daha mantıklı..ama zaten i-pod unuz varsa ayrıca mp3 player almanıza da gerek yok diye düşünüyorum...
  • teyplerın orjınal olmayan cd lerı okurken cok atlama yaptıgını duydum.. bıde bızım yolların halı malum ... atlama problemını kalıtelı bır teyple cozebılırmıyım..
  • Eğer kaliteli bir aktarma sağlayabilirsen ( aktarmadan kastım : I-pod ile kolonlar-amfi arasında minimum kayıplı bir geçiş sağlayabiliyor isen ) kesinlikle I-Pod derim...

    Sebep :
    1- I-pod ile bahsettiğin atlamaları yaşamazsın
    2- Bir mp3 cd sinden çok çok çok daha fazla şarkıyı depolayabilirsin ki mp3 halinde bile olsa kapasitesi yüksek bir i-pod ile yarışabilmesi için yanında bir çanta cd taşıman gerek
    3- Özellikle araçlarda cd değiştirmek yolda ölüm olur ( tüh be şimdi x şarkı öbür cd de kaldı !!) düşün seyahat halindesin..
    4- Araçlarda cdler gayet ve gayet çabuk çizilir değiştirken .. ve bunlarda parça sırasında atlama veya tamamen o parça yı dinleyememe gibi sebepler yaratır..
    5- Sen hiç araç içinde güneşe kalmış bir cd gördün mü
    6- I-pod u araçtan inince kulaklıklarını takıp yürürkende dinleyebilirsin
    7- video I-pod ise bide üzerine araçta video klipler seyredebilirsin veya filim..

    ve en önemlisi :
    8- akşam çıkmadan evvel birkaç parça indirdin onları dinlemek için yeni cd mi yapacaksın.. yapacaksan bile diğer parçaları da tekrar tekrar birkaç parça için yeniden mi yazacaksın !!!


    9- O kadar anlattım artık okuyan bir apple yetkilisi bi nano gönderir

    dezavantajı :

    1- pili bitebilir.. araçta sabit olan mp3 playerın pili hiç bitmez.. biterse zaten kımıldayamazsın olduğun yerden
    2- I-Pod genelde ortalarda biryerde duracağından araçtan indiğinde yanına alman icab edecektir.. yoksa fazla kalmaz yerinde ( not: özellikle istanbul da )


    Sanırım bu kadar yeter.. not: bende bi I-pod alayım bari araç için iyiymiş hakikaten

    Saygılar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE_JackaL -- 7 Ekim 2006; 16:30:32 >




  • Araçta ipodu uzunca bir süre denemiş birisi olarak + ve - lerini paylaşayım seninle;

    İpodu istediğin her yerde dinleyip kullanabilirsin. İstediğin yere taşıyabilir, istediğin şarkıyı rahatlıkla atabilir, Trafikte çok rahat şarkı değiştirebilirsin. İpod Shuffle da yaklaşık 12 saat giden pil ömrü var. Bu süreç bana uzun geliyor ama sana kısa gelebilir. (-) olarakta tek problem arada biraz kablo fazlalığı oluyor.
  • dostum benımde kafama yattıçç durmadan cd mı hazırlıycam ezıyet gercekten.. problemı ıse ı*pod arac kıtı sayesınde cozule bılır... bu sayede akuden sarj oluyor.. ipod araca baglamak icin ise fm transmitter (yani radyo frekansi yakalanarak teyp uzerinden mp3 ler dinleniyor) bide teybin bildigin kaset girisine bir aparat baglanarak kaset uzerinden dinleniyor.. hangisinin daha saglikli oldugu hakkinda bi fikri olan varmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cabarnet

    dostum benımde kafama yattıçç durmadan cd mı hazırlıycam ezıyet gercekten.. problemı ıse ı*pod arac kıtı sayesınde cozule bılır... bu sayede akuden sarj oluyor.. ipod araca baglamak icin ise fm transmitter (yani radyo frekansi yakalanarak teyp uzerinden mp3 ler dinleniyor) bide teybin bildigin kaset girisine bir aparat baglanarak kaset uzerinden dinleniyor.. hangisinin daha saglikli oldugu hakkinda bi fikri olan varmi?



    Bende kaset aparatından var.. onunla I-pod da bağlamıştım bi kere.. kötü değildi ama kayıp sözkonusu
  • mp3 okuyan bir SONY ALMAK
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eggy13

    mp3 okuyan bir SONY ALMAK

    ++++++++++++987654321
    sony teyplerde atrac cd yaparak 1 cdye yaklaşık 1000 tane parça koyabilirsiniz.
  • Bende ipod-video var. Sistemimde kullanıyorum. Aracımının orjinal teybini kullanmaktayım. Teybin ampli cıkısı mevcut, bu cıkıstan iki tane 4 kanal pioneer ampliye sesi alıyorum. ipod'dan da teybe line-in baglantısı yaptırdım... Kaset adaptoru ile ses kalitesi inanılmaz dusuyor. Tabi aracın stok muzik sistemi icin (Ampli veya aftermarket hoparlor yoksa) Line-in eklettirmek anlamsız kacabilir. Neyse aracımda vaktiyle kullandıgım orjinal cd changer kadar kaliteli ses alabiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 7 Ekim 2006; 18:35:56 >
  • bende sony walkman serisi mp3 cd player var malum istanbulda arabanın içinde kaset dahi bıraksanız anında camı kırıp alıyolar oyüzden cd çalarıda kabloları vsvs(kaset aparatı, şart aletş fln) toplamak gerekiyoo
    yani biraz zahmetli acaba diyorumki bi mp3 player mı alsam ama arabada kasko yokk teyp de üzerinde bırakılmıyo bu yeni teyplerde aküden bahlantı kesilince hafızası sıfırlanıyomu radyo kanalları fln siliniyomu kullananlardan yorumm bekliyorumm
  • Aracı için yeni bir teybe ihtiyacı olanların elbette MP3 çalabilen bir cihaz seçmeleri iyi olacaktır. Ancak sırf MP3 de çalsın diye teyp değiştirmeyi düşünenler varsa bence lüzumsuz bir iş yaparlar. Aynı şekilde evde, işte falan da kullanılacaksa Ipod veya benzer bir MP3 çalar almak da gayet güzel bir harekettir ancak sırf araçta kullanmak için para harcamaya değmez.

    Tabi bu yazdıklarım ben ve benim şartlarımda araç kullananlar için geçerli. Sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin her yerinde yayın yapan sürüyle ulusal ve yerel radyo kanalı var. 40 yılda bir uzun yola çıksam da gideceğim en fazla 5-6 saat (İst-Ank) yol ki bunun için de 5-6 tane müzik CD'si (MP3 değil, Audio CD) zaten yetiyor. Ayrıca radyo dinlerken arada haberler sayesinde olan biteni de öğrenmek iyi bir şey.

    Lafın kısası MP3'ü çok da gerekli görmüyorum ama ikisi arasında tercih yapmak gerekirse IPod daha mantıklı geliyor. Kaset adaptörü kullanılacaksa kalite kaybı yaşanması mümkündür. Bu nedenle kaliteli bir adaptör kullanılırsa, hele ki teybin Aux girişine bağlama imkanı varsa çok da güzel ses elde edilebilir. IPod'un kullanım esnekliği ve pratikliğinin yanında her yere götürülebilir olması da cabası...




  • Teyp al derim, ses kalitesi açısından.
    RW CD alırsın bir tane ipod gibi yaz çiz kullanırsın.
    2800MP var bende, kontağa bağlattım, kontak kapanınca o da kapanıyor. hafıza silinmiyor normalde ama akü sökülürse ne olur bilmiyorum.
    Bu arada kafayı bırakırsan hem teypten hem camdan olabilirsin, devamlı kafayı sök tak biraz can sıkıyor ama değer.
  • kablo kalabalığı sıkıcı oluyor ya.. önde sarkan kablolar falan.. zaten mp3 player'ı fm transmitter veya kaset adaptörü ile bağlayacaksanız arabaya inanılmaz derecede ses kaybı yaşarsınız..
    line in'den kullanınca adam gibi ses alınıyor, yine kayıp oluşmaması için player'da line out olmalı(kulaklık çıkışı değil) onda da şarkı değiştireceğin sırada al playerı küçücük, ekran zaten küçücük yolda giderken şarkı değiştirmeye uğraş flan, baya zor oluyor.. özel ipod bağlantısı olsa(şarkıların isimlerini falan gösterge panelinden görebileceğin, şarkıları ipod'a dokunmadan değiştirebileceğin) -ki bu anca son model arabalarda veya teyplerde oluyor.. yani bu bağlantı noktasının olduğu araba veya teyp zaten büyük ihtimal mp3 okuma yeteneğine sahip olacaktır..

    yine en iyisi mp3 çalabilen bi teyp alman.. kesinlikle atlama falan olmaz pioneer, sony gibi markalara bakarsan.. sony'deki atrac olayı önemsiz bence.. 700mb'lık bir cd'ye 1000 şarkı atarsanız, şarkı başına 700kb düşer.. o da çok düşük bir ses kalitesi demek.. ayrıca o 1000 şarkıyı o kb'e konvert etmesi var.. mp3 yaygın olması vb. nedenlerden dolayı her zaman daha kullanışlıdır.. 1 cd'ye 120-130 civarı şarkı atarsın, adam gibi kaliteli ses dinlersin.. oto dediğin zaman pioneer sony'nin önünde gelir..




  • 30Gb'lik ipodun ekranını gormek muzikseti ekranını gormekten daha kolay... Cama yapısan veya havalandırma cıkıslarına takılabilen ipod tutacakları mecut... Benim arabada sol taraftaki havalandırma cıkısına tutacagı monte ettim (Fiyatı 15 YTL). Muziksetini gormekten ve yonetmekten cok daha kolay... Gogusun kablo da 5cm kadar acıktan gidiyor sonra kapı lastigine giriyor, oradan aracın dosemesinin altından muziksetine, ulusda 15YTL'ye yaptırdıgım line-in'e baglanıyor... (Muziksetinin ici acılıp, ses sinyalleri muziksetinin kendi icindeki ampliye girmeden once kablo ile sinyal oradan alındı, bir switch takıldı, switchi cevirdigimde muzikseti radyo caldıgını zannediyor, ama mp3 calıyor, switch kapatıldıgında radyo calıyor...) muziksetine giren ses sinyalleri muzik setinin ampli cıkısından iki adet pioneer ampliye gidiyor, bir cift oval, bir cift 17cm Alpine, bir cift de 8cm Jbl hoparloru besliyor, ekstradan bagajda 4 tane 20cm kutulu bass var... Cd-Changerım calısıyorken aynı ses kalitesine sahip idi... Is duzgun yapılınca ses kaybı sozkonusu degil... Arabaya binerken ipod'u yerine yerlestiriyorum, arabadan inerken cıkarıyorum. Dısardan bakıldıgında hersey normal gozukuyor. Ama aracta 700 YTL'lik tesisat var...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

    30Gb'lik ipodun ekranını gormek muzikseti ekranını gormekten daha kolay... Cama yapısan veya havalandırma cıkıslarına takılabilen ipod tutacakları mecut... Benim arabada sol taraftaki havalandırma cıkısına tutacagı monte ettim (Fiyatı 15 YTL). Muziksetini gormekten ve yonetmekten cok daha kolay... Gogusun kablo da 5cm kadar acıktan gidiyor sonra kapı lastigine giriyor, oradan aracın dosemesinin altından muziksetine, ulusda 15YTL'ye yaptırdıgım line-in'e baglanıyor... (Muziksetinin ici acılıp, ses sinyalleri muziksetinin kendi icindeki ampliye girmeden once kablo ile sinyal oradan alındı, bir switch takıldı, switchi cevirdigimde muzikseti radyo caldıgını zannediyor, ama mp3 calıyor, switch kapatıldıgında radyo calıyor...) muziksetine giren ses sinyalleri muzik setinin ampli cıkısından iki adet pioneer ampliye gidiyor, bir cift oval, bir cift 17cm Alpine, bir cift de 8cm Jbl hoparloru besliyor, ekstradan bagajda 4 tane 20cm kutulu bass var... Cd-Changerım calısıyorken aynı ses kalitesine sahip idi... Is duzgun yapılınca ses kaybı sozkonusu degil... Arabaya binerken ipod'u yerine yerlestiriyorum, arabadan inerken cıkarıyorum. Dısardan bakıldıgında hersey normal gozukuyor. Ama aracta 700 YTL'lik tesisat var...



    hoca bi fotoğrafı var mı? nasıl duruyor merak ettim cidden




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThE_JackaL

    Eğer kaliteli bir aktarma sağlayabilirsen ( aktarmadan kastım : I-pod ile kolonlar-amfi arasında minimum kayıplı bir geçiş sağlayabiliyor isen ) kesinlikle I-Pod derim...

    Sebep :
    1- I-pod ile bahsettiğin atlamaları yaşamazsın
    2- Bir mp3 cd sinden çok çok çok daha fazla şarkıyı depolayabilirsin ki mp3 halinde bile olsa kapasitesi yüksek bir i-pod ile yarışabilmesi için yanında bir çanta cd taşıman gerek
    3- Özellikle araçlarda cd değiştirmek yolda ölüm olur ( tüh be şimdi x şarkı öbür cd de kaldı !!) düşün seyahat halindesin..
    4- Araçlarda cdler gayet ve gayet çabuk çizilir değiştirken .. ve bunlarda parça sırasında atlama veya tamamen o parça yı dinleyememe gibi sebepler yaratır..
    5- Sen hiç araç içinde güneşe kalmış bir cd gördün mü
    6- I-pod u araçtan inince kulaklıklarını takıp yürürkende dinleyebilirsin
    7- video I-pod ise bide üzerine araçta video klipler seyredebilirsin veya filim..

    ve en önemlisi :
    8- akşam çıkmadan evvel birkaç parça indirdin onları dinlemek için yeni cd mi yapacaksın.. yapacaksan bile diğer parçaları da tekrar tekrar birkaç parça için yeniden mi yazacaksın !!!


    9- O kadar anlattım artık okuyan bir apple yetkilisi bi nano gönderir

    dezavantajı :

    1- pili bitebilir.. araçta sabit olan mp3 playerın pili hiç bitmez.. biterse zaten kımıldayamazsın olduğun yerden
    2- I-Pod genelde ortalarda biryerde duracağından araçtan indiğinde yanına alman icab edecektir.. yoksa fazla kalmaz yerinde ( not: özellikle istanbul da )


    Sanırım bu kadar yeter.. not: bende bi I-pod alayım bari araç için iyiymiş hakikaten

    Saygılar,


    Cd rw ler var tekrar yaz nolcak ki. Ayrıca ipod da da şarkı değiştirirken kaza olabilir o yüzden iyi bi klasör sistemin olcak kafanda.Ses kaybı konusunda da haklısın.Ama yinede ipod tercih ederim
    Vazgeçtim etmemBu arada aux girişli mp3 çalarlı teyip var bizde.Kendi mp3 çalarımı bağlıyorum ses gerçekten o kadar tatmin edici çıkmıyor.Onun yerince cd yazmayı tercih ediyorum.Hem laptop felan da bağlarım istersem ipod şart değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 14 Ekim 2006; 10:18:11 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: noxii

    Araçta ipodu uzunca bir süre denemiş birisi olarak + ve - lerini paylaşayım seninle;

    İpodu istediğin her yerde dinleyip kullanabilirsin. İstediğin yere taşıyabilir, istediğin şarkıyı rahatlıkla atabilir, Trafikte çok rahat şarkı değiştirebilirsin. İpod Shuffle da yaklaşık 12 saat giden pil ömrü var. Bu süreç bana uzun geliyor ama sana kısa gelebilir. (-) olarakta tek problem arada biraz kablo fazlalığı oluyor.


    ewt hele o kabloları düzgün bi şekilde saklamazsan çok kötü oluyo.ben araç kiti ile kullanıyorum.bi araç kitinin adaptörünün kablosu ,kitin kablosu bunaltıyo adamı.sürekli arabada kullanmadığımdan pek üstüne gitmedim kabloların.




  • peki 30gb ipod'un fiyatı konusunda bi bilgisi olan var mı?
  • kardesler konuyla ne kadar alakali ama ben bisey soracam.
    bizim eniste de doblo jtd var 05 model.
    hoparlorlerden hep sikayetci idi.bende tabiki.
    aracta 120-130 giderken duzgun bir ses gelmiyordu.
    o da benim eskiden kullandigim gibi mp3 calari elektronik kasetle birlikte teybe bagliyordu.
    bugun onunla beraber oto elektrikciye gittik.
    aracta 6 tane hoparlor varmis.2 konsolda 2 on kapida 2 tane de arkada.
    hepsini sokturduk daha sonra carsiya gittik.elimizde 3 cesit toplam 6 tane hoparlor vardi.
    arkadaki hoparlor yayvan sekilli oldugu icin ona gore bi hoparlor bulamadik.
    konsoldaki 10 cm lik haporloru ve kapilardaki yanlis bilmiyorsam 20 yada 25 cm lik hoparlorleri bulduk.
    pioneer marka aldik.yoplam 2 cesit yani 4 adet.
    150 kagit verdik.yarin da montajini yaptiracaz.

    fakat sadece hoparlori degistirdik bi de 6 tane hoparlorun 4 unu degistirecez.yani arkadaki hoparloru bulamadigimiz icin degistiremeyecegiz.
    teybin markasi fiat.nasil bir kalitesi vardir bilmiyorum ama pek kaliteli bisey degil.
    simdi yarin korktugum sey su:
    biz hoparloru degistiriyoruz ama teybi degistirmiyoruz.
    hoparloru taktirdiktan sonra yine ipli kaset kullanarak mp3 calari teybe bagliyacaz.
    korktugum sey ses kalitesinin yine kotu cikacagi.
    teyp bunda ne kadar etkili olur???
    yani hoparlorun kalitesi ile teybin kalitesi arasinda nasil bir baglam vardir???
    verdigimiz paraya(150 ytl ye)degecek mi???


    bu konuda bi fikri olan varsa sevinirim.

    selam ile...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.