Şimdi Ara

Ekran kartı performansı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar ekran kartı performans dusururmu

    Feel the warmth..!



  • oyunlarda yeterli değilse evet normal de bence hayır

    Northerner
    <img src='http://powerstorm.sitemynet.com/xx.gif' border=0>
  • evet düşürür. sende p3 800 işlemci 256 ram ve tnt 16 yada 32 değilde 4 8 agp yada pcl bir ekran kartın olsun aradaki hız farkını analmanın enkoly yolu winamp takı playist tir bir dene istersen çünkü gerçekten bir yavaşlama söz konusu bu sadce winamp ta değil başka program lardada görebliriz cad prg lerinde mesela 3d max ta olabilir 3d çizimleri ekran kartı kaldıramadımı manirdeki resimler apışıp kalıyor.

    TEKNO BİLGİSAYAR
  • Winamp'te performans niye düşsün ki? Tamam CAD'ı ve oyunları anladık ama...
  • arkadaşım refik beye katılıyorum ne alaka winapla ekran kartının... neyse onu bırakında
    şimdi ekran kartı performansı düşürür ama nerelerde dşürür... önemli olan da bu
    mesala senin anakartın onbord sa tabiki düşürür ama bir ge-force bir ekran kartı senin asla performansını düşürmez...

    çünki onbord ekran kartları ram ı kullanır...


    :)
  • mesela sistemin bir p3 800 işlemci asus bord 128 ram ve diğerleri ekran kartı ise 1 mb bir pcl s3 diğelim bu makinada bu ekran kartının performansı oyunlarda veya diğer programlarda veya mp3 çalabilen prg playistleri ve diğerlerindeki yavaşlamayı gözle görürsünüz. ama bide 16 mb lık bir kart takın ve aradaki hız farkını görün ok
    eğer hız istiyorsanız ekran kartınıda düşünün derim yani çünkü bu şöyle bir olaydır. ekran kartı ram aldığı bilgileri ne kadar hızlı dijitaldan analog bilgiye dönüştüre bilirse o kadar hızlı monitör bilgi gönderilir.
    bilmem anlatabildim mi yani winamp ı ben gözle görülür bir örnek olarak verdim . bazı arkadas lar winamp ne alaka diye biliyor. yani ekran kartı önemlidir . aslında makinede performansı belirleyen anakart , ram , işlemci ve hardisktir ama ekran kartını bunlara katmak gerekir. diye düşünüyorum

    TEKNO BİLGİSAYAR
  • Ne alaka olm winampın playlisti??...hadi plug-inler neyse de...
    <img src='http://funkstar.8m.com/ksk.gif ' border=0> <b><font color=green>KARŞI</font id=green><font color=red>YAKA</font id=red></b>
  • Arkadaşlar,
    Ekran kartlarının 2D ve 3D performansları bildiğiniz gibi farklı, ve standart windows ekranında tamamen 2D olarak çalışılıyor. Ayrıca uzun zamandan beri ekran kartları windows pencerelerini çizmek (yani windows tarzı işletim sistelmerine yardımcı olmak ve işlemcinin üzerinden mümkün mertebe yükü almak için) bazı özel hızlandırılmış 2D komutları içeriyorlar. Modern ekran kartları da bu çizgiyi sürdürüyor, sonradan olay üç boyuta sıçradı ve bugünkü 3D çılgınlığına ( bir ekran kartı 500$ gibi mesela) ulaştık.
    Gelelim soruya, windows'taki standart işlemler (oyunlar ve 3D uygulamalar hariç) 2D olarak yapılır ve bu durumda 8MB bir RAM bile kullanılmaz ( örnek 1024x768 modunda 786432 nokta vardır her nokta için 16 bit renk derinliğinde iki byte kullanılacağından 1,572,864 byte gerekir, 24 bit renk modunda ise 2,359,296 Byte, 32 renk modunda 3,145,728 Byte yani 4MB ram rahatlıkla yeter, diğer modlar için siz de hesaplayabilirsiniz). Yani bu miktardan fazlası bir artış getirmez. (özel durumlar hariç tabii)
    Yani ekran kartınızın 2D performansı ne ise odur, hızlı 2D işlem sunan ekran kartları windows'ta bir performans farkı gösterebilirler ama günümüz modern ekran kartlarında bunu hissetmek artık çok zor.
    Dolayısı ile yoğun (2D) ekran tazeleyen işlemler yapan bir program kullanmıyor isek ( pek fazla yok ) ekran kartı bu performansı etkilemez diyebiliriz, hem zaten işlemciler oldukça hızlandı ve 2D işlemler için gereken hesap gücü işlemcilerin güçleri yanında bağıl olarak çok küçük kaldı ( bunun bir istisnası var VCD veya DVD oynatma ).
    Winamp gibi programların playlistlerini yavaş güncellemeleri ise tamamen o programın kendi özelliği olabilir, ekran kartı ile bir ilgisi olabileceğini hiç sanmıyorum, olsa olsa o programın yazılma stilindeki bir zayıflık veya bug olabilir.
    ( Bir istisna : Eskiden bazı ekran kartlarının bazı M/B'lar ile performans kaybı yaşadığını görmüştüm ama çok istisnai bir durum ve ya driver'dan yada M/B chipseti ile ekrankartı yapısı ile olan bir uyumsuzluk sorunu olarak ortaya çıkıyor idi ve aynı ekran kartı diğer M/B'lar ile oldukça performanslı olarak çalışabiliyordu)
    Benim bildiklerim bunlar, hoşçakalın...
  • HORT
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.