Şimdi Ara

Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz. (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
628
Cevap
33
Favori
345.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    Elinizde binlerce geçen ruhsatlı arabaların birine sahibim.Arabamın kullanım şekli (Yük Nakli-Hususi) yazıyor, lakin bu arabanın hususi geçtiğini ispat etmez.Transporter ticari, Caravelle hususidir.Eğer aksini söylerseniz transporterın ne geçtiğini arama motoruna yazıp bulabilirsiniz.
  • Senyour kullanıcısına yanıt
    Burdaki muhabbette ruhsatta ne geçtiği orda ticari yazarsa araç ceza yiyor biliyorsun.Ben 7500 lük kamyondada hususi yazdığını gördüm o ayrı bir konu.Burda sorularda ben ceza yermiyim yemezmiyim muhabbeti.Senin dediğin olay ayrı bir konu.
  • Bence bu araç hususi. Sebebi de şu, kdv orani otomobillerde ki gibi %1 halbuki ticari araçlarda kdv orani %18 dir. Tabi bu benim düşüncem.
  • Kef14 kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız olmalı.Eğer ikinci el aldıysanız size %1lik fatura kesmişlerdir,transporter 0 fatursaında %18lik fatura kesiliyor.

    Bkz.:http://ticariarac.vw.com.tr/fiyat-listesi.aspx?gclid=EAIaIQobChMIk73Z2dnJ1QIVlcmyCh01OgGyEAAYASACEgKWEvD_BwE
  • Merhaba iyi çalışmalar kolay gelsin.Sırf size bazı sorular sorabilmek için sayfaya üye oldum.
    Ben samsun İstanbul arası yük taşıyacağım çok yakında periyodik olarak.Src belgem yok ancak aracın(2017 renault master-kiralık-) K1 belgesi mevcut.Src belgemin olmaması denetim istasyonlarında sıkıntı oluştururmu? 2.de frigolu dolabımda taşıdığım ürünlerin irsaliyesi olmazsa sıkıntı çıkarırlarmı?Onun dışında sorunsuz bir şekilde geçebilmem için denetim istasyonlarından tonaj dışında , dikkat etmem gereken evraklar nelerdir? Yardımcı olursan eğer çok sevinirim.İyi çalışmalar.
  • Şu an kantarlar sadece tonaja bakıyor.Ama her an belge src vb. denetimide başlayabilir.Tarih belli değil.Src niz olması lazım.İrsaliyede muhakkak olması lazım
  • aracım kapalı kasa kamyonet yük nakli hususi oto lastik işiyle uğraşıyorum ve aracım da oto lastik malzemeleri bulunuyor bunun için ne belgeler lazım ve ne yapmam gerekmektedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk722 -- 10 Eylül 2017; 15:3:2 >
  • faruk722 F kullanıcısına yanıt
    Ulaştırma Bakanlığından k2* belgesi alın.
  • Ne gibi bi masraf gidiyor bi bilginiz varmı ve o belgeyi almadan kantara girsek ne gibi ceza ve uygulama yapılır
  • Merhabalar,

    Benim de Tırım var ve günde bir çok kez denetim istasyonundan geçmekteyim ancak bir şey dikkatimi çekti; Kantara girdikten sonra tonaj bilgisinin gösterildiği elektronik levhada plaka bilgisi ve tonaj bilgisi çıkmakta ancak yazan bilgilerin karşısında yeşil ve kırmızı ışıklar yanıyor mesela tonaj bilgisi önünde kırmızı plaka bilgisi önünde bazen kırmızı yanıyor bu benim kafamı karıştırdı. Bilgi verirseniz müteşekkir olacağım. Plaka:25 FB 993
  • ytemen Y kullanıcısına yanıt
    plaka:26 fb 993 pardon.
  • Unforgiven arkadaşım öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Başka forumlardan buraya yolladılar, "o bilir" dediler, dergaha geldik.

    Teknemi römork ile taşıyıp, denize iniş rampası olan yerlerden çekip bırakmak istiyorum, fakat biraz sınırlarda geziyor ağırlıklarım. Tekne 3 ton. Süper hafif bir roll-on römork bulsam 3.5 ton sınırında duruyorum. Elimdeki aracı da 3-3.5 ton arası brüt yük taşıma hakkı ve 3.5 ton çekme hakkı olan bir binek hususi araç ile değiştirmeyi planlıyorum.

    Sorularım da tam bu noktada beliriyor:

    Örnekle aracın tanımının brüt ağırlık 3.2 ton, ve 3.5 ton çekme ve 6 ton toplam katar yükü olduğunu düşünelim.

    Teknenin de romörk ağırlığı ile 3.5 ton sınırında olduğunu düşünelim. Ve eninin de 3 metre.

    1 - 6 ton toplam katar yükü tanımı var iken 6.7 ton ile kantara girersem ne olur ?

    2 - Eğer toplam katar yüküne bakılmıyor ise, önceki söylediklerinizden anladığım kadarı ile çekici aracın tanımlanan yükü +%3.75 +500kg cezasız hak var. Peki bu hak romörk üstü çekilen yükte de var mı ? Örneğin 3500 + %3.75 +500 ile 4131kg çekilen romörk yükü ile kantardan cezasız çıkar mıyım? Potu arttırayım, toleranslar ile 3.8 ton araç + 4.1 ton römork ile 7.9 ton fazla ile girsem birşey olmaz mı yani ? Yoksa tolerans sadece tek kalemde mi kullanılabiliyor :)

    3 - Bir de en konusu var (anladığım kadarı ile pek önemli değil diyorsun ama): Teknenin 3 metre eni var. Bizim yönetmelikte 2.55 metre ene izin var der römork için ama taşmalar için bir ibare bulamadım. Ne kadar ene kadar sorunsuz taşırım sizce?

    Şimdiden sağolun...
  • ytemen Y kullanıcısına yanıt
    Birçok sebebi var sizle ilgili değil tonaj uygunsa sıkıntı yok
  • HoneybadgerTR H kullanıcısına yanıt
    Bu durumda ruhsatta katar ağırlığı önemli senin hesabına göre sınırdasın kantarlarda eksi artı oynama olduğu için süpriz yaşayabilirsin daha uygun bir araç alırsan kafan daha rahat olur.Şu an kantarlarda boyut ölçüm yapılmıyor.
  • Gecen gun kantara girerken herzaman girdigimiz gibi kantara girdik kantar ölçmedi ordaki personel yavas dedi bende o arada yol sordum yavas diyen personele ama kantar tartmadi ceza gelirmi bizi geri cagirmadi
  • Sıkıntı yok cezan olsa göndermez seni.
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Katar ağırlığı önemli ise romörk çekenlerde, aklıma şu sorular geldi:



    1- Ruhsatta 6 ton katar ağırlığı var ise artı tolerans yine +%3.75 +500kg (yani 6723) midir yoksa katarda artı tolerans uygulanmaz mı ? Bu sorunun yanıtı hayat memat benim için. Maalesef önerdiğiniz şekilde daha yüksek taşıma kapasiteli BE sınıf ehliyete tabii araç yok... ( 8 silindir dizel ABD kamyonetleri var onlara astronomik vergiden yaklaşılmıyor.)

    2 - Romörk ve çekiciyi ayrı ayrı tartmazlar mı hiç?



    Teşekkürler@unforgiven_41
  • Ayrı tartım yok.kantar programına katar ağırlığını girince kendi otomatik tolerans payını veriyor zaten.Birde kılpayı hesap yapma kantarın yanılma payı var.Sağlama al kendini.
  • unforgiven_41 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın, son sorum peki: Ruhsatta 6000kg katar ağırlığı tanımlanmış bir araç/kamyonetin kantar programındaki toleransı kaç kg olur?@unforgiven_41
  • Merhaba Unforgiven_41,
    Sabrın için teşekkür ederiz. Benim şöyle bir sorum olacak. Balıkesir çıkışında şahsıma ait hususi kayıtlı Mitsubishi L200 aracımla denetleme istasyonun yanından geçerken kulübede hareketsiz bir şekilde duran bir insan mı manken mi olduğunu anlayamadığım bir şey vardı.(Bayrak yoktu elinde ve eli istasyon yönünü) gösteriyordu.Bana mı işsaret ediyor diye iyice yavaşladım ama ne kafa ne el hareketi vardı bende yoluma devam ettim. 2 hafta sonrada(25.10.2017) 1603 lira ceza geldi bana. İtiraz etsem bir faydası olur mu?
    Saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.