Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12690. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
260.707
Cevap
2.701
Favori
13.892.195
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nDise

    artık amazon.de den psu alınmıyor mu ne kadar psu baktıysam hep türkiyeye gönderilmiyor yazıyor ?

    valla hocam sade psu değil hiçbirşey alınmıyor gibi artık.
    sözde türkçe hizmet veren birimleri ile görüşüyorum bazen.
    hiçbir yetkisi bilgisi olmayan insanları sözde türkçe hizmet veren amazon çalışanı diye bizi muhattap ediyorlar.
    kargoyu hızlandırma yetkileri dahi yok. burdan bile anlaşılıyor aslında türkiye'ye gerçekten hizmet falan vermeye başlamadılar.
    pazar kontrolü gibi birşey şuan yaptıkları. lafa gelince ama bu kadar aşırı bir talep olacağını beklemiyorduk falan diyorlar.
    oda yalan tabi. zaten amazon.com'a olan aşırı talep üzerine bu almanya bu girişimi yaptı türkçe ve kargo bedava olayını.
    sonra ne olduysa artık geri adım attılar gibi. nedenini söylemiyorlar bize açıkça ama türkiye'ye gerçekten hizmet falan vermiyorlar şuan.
    bizim ülkeden ve insanlarımızdan kaynaklı birşeylerde olabilir ama bunu söyleyebilirler çok zor değil.
    ne rezillikler oluyordur düşünmek bile istemiyorum amazon iyi niyetili yaklaşımlarından kaynaklı.
    hemen hemen hiçbir ürün özellikle fiyatı avantajlıysa türkiye gönderimi olmayan depomuzda yalanı ile gönderim yapmıyorlar maalesef.
    türkçe konuşan sözde çalışanları bile isyan ediyor bana. bende gönderemiyorum aileme bu şekildeki sıkıntıdan dolayı burdan birşey diye.
    maalesef durum bu. com'un ta amerikadan yollayabildiği ürünü bunlar şurası avrupadan gönderemiyorlar daha doğrusu göndermiyorlar bir sebepten dolayı.
    yoksa zaten gelen ürünlere bakın kargo takibi direk gelmiyor polonya, belçika, ingiltere nerde depoları varsa zaten kara kargosu ile merkezi bir yere gidiyor genelde ülkeler arası gezerek kargo ile sonra ürün
    ordan uçak ile geliyor zaten. bu sistem ile her yerdeki depolarından isteseler satış yaparlar ama türkiye'ye tam hizmet vermek istemiyorlar şuan aslında olan bu gerisi hikayesi.




  • 312 . kullanıcısına yanıt
    Anladım şuan zaten param yok ama yakın zamanda pc bileşenleri almayı düşünüyorum.Umarım o zamana kadar düzelir.
  • Arkadaşlar bir WhatsApp grubu varmı acaba link falan. Özeldeyse olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.A.ARKADAŞLAR

    ALMAYI DÜŞÜNEN VARSA 99 DOLAR DEĞERİNDEKİ 1 YILLIK US AMAZON PRİME ÜYELİĞİMİ UYGUN FİYATTAN SATIYORUM

    (AKLIMA YATAN PS4 VE YA XBOX ONE OYUNLARIYLA TAKAS OLABİLİR)

    WHATSAPP: 0555 006 0266

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 21 kasımda 41 euroya ürün almıştım amazon.de sitesinden bugün mail gelmiş 20,89 YTL ücreti geri yatıracağız,vergi ödemesimi bu ücret
    35 euro üstü vergi alınmıyormuydu ?
  • cogman kullanıcısına yanıt
    Bazen gümrükten geçerken gümrük vergisi alınmayabiliyor böyle bir durumda amazon da fazla parayı geri yolluyor.
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler
    Süreç bayagi uzunmuş 2 ay sonra mesaj geldi :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zetsu

    Armag3d0N ve kabune cevaplarınız için teşekkür ederim. alışverişi enpara banka kartımla yapmayı planlıyordum ama sizin verdiğiniz bilgiler üzere aradığımda döviz ödemesi seçeneği olmadığını, euroyu önce dolara sonra doları da tl ye çevirip komisyon ekledikten sonra yansıttıklarını söylediler. 0.50 birim kur farkı üzerine 2% komisyon eklendikten sonra ki bu komisyon daha fazla da olabilir sanırım pek bir avantajı kalmıyor. Dün 530-550 arasındayken bugün 490 -500 aralığına düşmüş baktığım işlemci türk satıcılarında. 10 gün önce de 465 civarıydı nasıl bu kadar oynak olabilir aklım pek kesmedi ama yurtiçinden alacağım sanırım.

    enparanın komisyon falan aldığı yok dostum.
  • revoltx R kullanıcısına yanıt
    kimseyi yanlış bilgilendirmek istemem ama konuştuğum görevlinin kur dönüşümünü anlattıktan sonra alınacak banka komisyonundan bahsettiğini iyi hatırlıyorum, enpara nın alacağı komisyon demedi ama genel olarak banka komisyonları diyerek anlattı. belki transfer yapılan bankanın yansıttığı bir komisyon olabilir o zaman.
  • Son sayfalarda soranlar olmuş fakat cevap yok? Bu 31 OCAK a kadar devam eden kampanyadan 80 euroya 8 euro yu nasıl alabiliriz? Kendi hesabımda aktif olmadı yeni hesap açarak da olmadı. Bir yolu yöntemi yok mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zetsu

    kimseyi yanlış bilgilendirmek istemem ama konuştuğum görevlinin kur dönüşümünü anlattıktan sonra alınacak banka komisyonundan bahsettiğini iyi hatırlıyorum, enpara nın alacağı komisyon demedi ama genel olarak banka komisyonları diyerek anlattı. belki transfer yapılan bankanın yansıttığı bir komisyon olabilir o zaman.

    Amazon sayfasında dolar olarak ne yazıyorsa benden onu çekiyor. Google kuru ile aynı. Amazonda kart currency usd yapın .com ise site.
  • Türkiyeye gönderilmiyor yazan ürün(ler) le ilgili bir soru sordum. Sorum şöyleydi :

    Merhabalar.
    Bir ürünü almak istediğimde Türkiyeye gönderilemiyor uyarısına rağmen ürünü sepete attığımda son onay sekmesine kadar gelebilmekteyim. Bu durumda şimdi al a tıklayıp işlemi sonlandırsam,satın almak istediğim bu ürün Türkiyeye sorunsuz gelir mi? Özetle bu tip bir durumda şimdi al dediğimde sonuç ne oluyor.? Teşekkürler...

    Cevap şöyle geldi :
    Merhaba Mehmet bey;
    İstemiş olduğunuz ürünü gönderdiğimiz ülkeler arasında ne yazık ki Türkiye bulunmamaktadır. yazsa bile veya gönderilemiyor yazsa bile sizinde yaptığınız şekilde eğer ürünü sipariş verebiliyorsanız. Evet ürün gelir bir sorun çıkmaz ama alımı gerçekleşmez ise şu durumlardan dolayı olabilmektedir.

    Mevcut garanti kısıtlamaları ve yasal ithalat/ihracat hükümleri nedeniyle her ürünü Almanya dışındaki ülkelere gönderemiyoruz. Bir ürünü belirli bir ülkeye gönderemememizin teknik veya lisansla ilgili nedenleri de olabilir.

    Ürün bilgisi sayfasındaki mesajlarda, bir ürünün hesabınızda kayıtlı olan adrese teslim edilip edilemeyeceği belirtilir. Adres defterinizden bir adres, bir Almanya posta kodu ya da ülke veya bölge seçebilirsiniz. Herhangi bir adres seçmediyseniz, hesabınızda kayıtlı olan adresiniz kullanılır. Şayet müşteri hesabınıza giriş yapmadıysanız, konumunuzu belirlemek için IP adresiniz kullanılır.



    Diye bir cevap geldi.
    Cevaptan anladığım kadarıyla ;türkiyeye gönderilmez yazsa bile şimdi al a tıklayıp işlemi sonlandırabiliyorsanız sorunsuz gelir diyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar ne der? Sizce de gelir mi? Ve ya böyle birşey deneyen oldu mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kabune kullanıcısına yanıt
    İlk sayfada da yazıyor bu. Ödeme ekranına gelebiliyorsanız gönderiliyor demektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • First Premolar kullanıcısına yanıt
    Gözümden kaçmış. Çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KDV güncellemesi ! ne zaman yapılacak acaba ? Ona göre ayarlamaları yapalım bari.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabune kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, satıcının Amazon olmasına da dikkat edin, sıkıntı yaşamayın sonradan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kabune


    quote:

    Orijinalden alıntı: zetsu

    amazon.de üzerinden ryzen 3 1200 almayı planlıyorum. import fee dahil 103 euro ya geliyor. Güncel kurdan hesapladığımda burada ki fiyatlardan yaklaşık 60-70 lira ucuz görünüyor. euro ödemeyi seçersem kur dönüşümü sırasında çok zarar uğrar mıyım acaba? okudugum kadarıyla mesai saatlerinde alışveriş yapanlardan bile gece 1 gibi piyasalar kapalıyken yüksek kurdan para çekildiği olmuş. bunun önüne nasıl geçilebilir?

    Daha önceki sorulardan ve kendim araştırdığım kadarıyla zaten eğer amazon.de den sipariş veriyorsak ödeme tipini mutlaka euro;eğer amazon.com dan sipariş veriyorsak da dolar seçmemiz gerekiyormuş;aksi halde amazon kendisi kuru hesapladığından abuk subuk rakamlar ortaya çıkıyormuş.
    Bu durumda yani amazon.de de ödeme tipini euro seçtiğimizde kullandığımız k.kartının bankası çok küçük bir kur farkı oluşturabiliyormuş.Atıyorum güncel kur 3,50 tl iken bankamız o alışverişimizi 3,55 tl den hesaplayıp ekstremize yansıtıyormuş.Eğer bu bankanın oluşturduğu küçük kur farkından da etkilenmek istemiyorsak bankayı arayıp ben bu alışverişimi euro olarak olarak ödemek istiyorum tl ye çevirmeyin diyip;kenardaki euro muzdan bankaya ödeme de yapabiliyormuşuz.

    Benim bildiğim bu;yanlışım varsa zaten arkadaşlar düzeltirler.

    Ben bunu sormuştum.Hem yapı kredi hem enpara için.



    Kenardaki döviz paralarım ile ödeme yapabilir miyim demiştim ? Malesef aktaramıyoruz falan demişlerdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • amazon.de de istediğim ürünün çoğu seçeneği Türkiye ye gönderimi sağlanamıyor adamı delirtiyorlar :)
  • Arkadaşlar bu laptoptan almak istesem sıkıntı olur mu?
    1500euro sınırını geçiyor sanırım. Ne gibi işlemler olur kaça mal olur bu bana?
    Bunu TR den almak mı mantıklı olur yoksa?
    https://www.amazon.com/Acer-Predator-Gaming-GeForce-G9-793-79V5/dp/B01N6S4A2U/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1516021426&sr=1-1&keywords=acer%2Bpredator%2B17&th=1
  • bana da amazon.de den ekran kartı için indirim lazım. Haber işiten olursa yapıştırsın :)
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.