Şimdi Ara

Sid Meier’s Civilization VI (2016) [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
27
Favori
35.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Slaydd kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler hocam.
  • The Rainmaker kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben çok beğendim cidden yeni grafikleri çok hoş duruyor ya, özellikle memleketin canını dişine takarak yaptıgı wonderların adam gibi görünmesi
  • Slaydd kullanıcısına yanıt
    Fikirleri begendim.

    Grafikler rezil durumda degil. Zaten o acigi kapatacaklar iceriklerle.

    Uygun fiyata buluruz insallah. Suan en uygun nerede beyler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu grafikleri aynen belirttikleri gibi temiz ve guzel gozukuyor , cizgi film tarzinda olmasida ayri bir hava katmis bence.Ayrica yeni MP modlarida cok guzel olmus.Ama Fiyati ve bu fiyata Turkce altyazi desteginin olmayisi cok buyuk bir eksiklik.Belki baska oyunlarda oldugu uzere ilerki DLC lerle Turkce altyazi da eklerler diye umit ediyorum.Efsane geri donuyor , sabirsizlikla bekliyoruz.
  • Oyunun grafikleri çok güzel duruyor. Seriyi ilk zamanlarından beri takip eden oyuncular biraz ön yargıyla yaklaşıyorlar ama benim çok hoşuma gitti yeni grafikler.
  • Ülkemize 200 küsürle gelir artık G2A'dan falan almaya çalışacağız
    Oyun güzel duruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GTX 1080

    Ülkemize 200 küsürle gelir artık G2A'dan falan almaya çalışacağız
    Oyun güzel duruyor

    Malum firma el atmadan yakalayabilirsek uygun fiyattan alabiliriz belki.
  • The Rainmaker kullanıcısına yanıt
    Evet Mafia 3'ü tahmin edip alan nadir kesimdenim
    Hiç aklımda yoktu fiyatı gördüm WWE 2K16 daki gibi bunlar gene karışır dedim kaptım hemen.
    Şimdi pre order'ı bile yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GTX 1080

    Evet Mafia 3'ü tahmin edip alan nadir kesimdenim
    Hiç aklımda yoktu fiyatı gördüm WWE 2K16 daki gibi bunlar gene karışır dedim kaptım hemen.
    Şimdi pre order'ı bile yok..

    Doğru bir hareket yapmışsınız hocam. Aynı şeyin Civilization VI için olma ihtimali var. Satışa üç haneli bir rakamdan çıkmazsa hemen alınmalı.
  • Sıkı bir Civilization takipcisi olarak heycanla bekliyorum. Beyond Earth beni içine pek çekememişti pek beğenmedim onu umarım Civ 6 öyle olmaz.

    Grafikler açıkcası umurumda değil. önemli olan arayüz umarım kullanışlı bir arayüzü vardır oyunun. gerçi en olmadı modcuların eline bakarız bu konuda

    ScreenShotlardan anladığım kadarıyla gemi üretmek için illa deniz kenarı bir şehrin olma zorunluluğu giderilmiş gibi bi çıkarım yaptım umarım doğrudur. bazen öyle coğrafyalar geliyor ki denizde mesela bir luxury kaynak var. sırf onu almak için deniz kenarı şehir kursam başka stratejik açıklarım oluyor o yüzden sınırımdaki luxury kaynağa ulaşamadığım oldu bazen oraya gemi göndermek de mümkün olmayabiliyor. bu benim beklediğim bi özellikti. ayrıca ordu kavramı da yerinde olmuş. erkanus isimli arkadaşın paylaştığı vidyoda da bahsedildiği gibi mancılığı yaklaştırmak istiyorum ama geçecek yol olmuyordu zorluk oluyordu. birim kalabalığının engellenmesi de güzel olucak gibi. bakalım takipte olucam yeni özelliklerin açıklanmasını dört gözle bekliyorum.
  • Civ 4 deki gibi aralara town dikebilmeliyiz bence. En azından ben seviyordum o özelliği.
    Ayrıca ülkenin tamamındaki mutlulukla şehirlerdeki mutluluk ayrı olmalı. Çok uzaklardaki işgal ettiğim yerdeki mutluluk neden başkentimi etkilesinki.
    Kültür ve Din işine hiç girmek istemiyorum ama yine dlc ile satarlar heralde.
  • Kültür ve din oyun başında olacak kendileri açıkladı Civ 5te ek paketlerle ne geldiyse hepsi olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grafikleri ilk gördüğümde civ5'in cep telefonu versiyonuna benzettiler sandım. Biraz da Pirates'i andırmış. Gözümüz alışsa da alışmasa da oyunun konu ve yapay zekası hatrına katlanmak zorundayız.
    Beyond earth gibi dünya dışı (msl. alpha centauri) turn base stratejiler ilgimi çekmediğinden Civ5'i modlarla soslayarak devam ediyordum ki bu haber ilaç gibi geldi.
    Umarım spy aktivitelerini en azından civ2'deki kadar çeşitlendirirler ve şehirlerin çağ atlarken mimari değişimleri daha gözle görünür halde olur. Dağlara da maden yapılmasını temin etmişlerdir inş. yoksa modcuların yolunu gözleyeceğiz.
  • Çok farklı bir civilization oyunu oynayacağız gibime geliyor. Özellikle de Civ 5 ile büyük yenilikleri gördük. Civ 6 ötesinde olacak diye düşünüyorum. En kısa süre içerisinde umarım daha çok yenilik haberi alırız.
  • Diplomaside saçmalıklar olmasın sağlam bi diplomasi olsun oyunda işte o zaman oynanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slaydd

    --OYUN HAKKINDA YENİ BİLGİLER--

    Civilization 6'da sanat direktörü olarak çalışan Brian Busatti, oyuncular arasında tartışmaya konu olan grafiklerle ilgili açıklamalarda bulunmuş, kendisi Civ4 ve Civ5'in yapımında da görev almış biri.


    Busatti, oyunun grafikleri üzerinde çalışırken oyuncuların nasıl oynadığına ve nasıl ekran görüntüleri aldığına önem göstermiş, takımına internet üzerinden bolca Civilization ekran görüntüsü bulmasını söyleyen Busatti, elde ettikleri ekran görüntülerinden oyuncuların dünyayı daha geniş açıdan görmek istediğini anladıklarını ifade etmiş bazı oyuncuların haritada tamamen uzaklaşıp taktik modunda oynadığını söylemiş.


    Buradan oyun uzaktan güzel görünmesi gerektiği kanaatine varmışlar ve her şeyin en uzaktan dahi temiz bir şekilde anlaşılabilir olmasına önem göstermişler. Haritada Civ5'e nazaran büyük değişiklikler var, askerler çok daha büyük ve bu kadar büyük olmalarındaki asıl amaç bir piyade ile okçu arasındaki farkı bariz kılmak.


    Aynı zamanda birimlerde farklılık sayısı artmış, farklı kültürlerde değişkenlik gösteren çok sayıda birim var. Oyun içerisinde belli bir ülkeye has olan birimlerin yanı sıra en basit birim de o ülkeye has unsurlar barındıracak, örneğin Japonlarla oynarken kullanılabilen Samuray birliğinin yanı sıra basit mızraklı birlikler de Japon birimi olduğunu hissettirecek. Bu duyguyu isim farklılığıyla değil, farklı başlık kullanılması veya mızrağın ucunun farklı görünmesi gibi ince detaylarla sağlamışlar.


    Oyun içerisinde aynı zamanda farklı uygarlıklar için farklı deri renkleri bulunuyor. Tüm bu ayrıntılar modcular tarafından değiştirilebilir ve geliştirilebilir haldeler.


    Civ6'da arayüzde de değişiklikler mevcut, Civ5'in arayüzünün fazlasıyla iyi olduğunu belirten Busatti, Civ6'da bu sefer daha farklı bir yaklaşımda bulunmayı tercih etmiş - Keşif Çağı.


    Keşif Çağı terimi Christopher Colombus'un 15 ve 16. yüzyıldaki keşiflerini ifade ediyor dolayısıyla arayüzde pusula vb. unsurlar görmek mümkün. Savaş sisi olarak Civ5'te 'sis' kullanılırken Civ6'da bir parşömen kağıdı şeklinde bir efekt kullanılıyor, bir bölgeyi keşfettikten sonra o bölgeyi daha karanlık olarak değil, sanki başka bir harita modu gibi görüyorsunuz.


    Oyuna aynı zamanda Civ4'ten Wonder movie'ler eklenmiş, wonderların inşaası sırasında zaman değişebiliyor güneş batıyor veya gece olabiliyor. Bazı wonderlar gece tamamlanıyorlar çünkü üstlerinde çeşitli ateş efektlerine sahipler. Tüm bunların oyunu çok daha canlı gösterdiğinden bahsedilmiş. Oyun içerisindeki gece gündüz döngüsünü turlara bağlamanın mantıklı bir tercih olmadığını söyleyen Busatti, 2-3 dakikalık periyotlar kullanmayı tercih etmiş.


    Gece gündüz döngüsü için modcuların yapabileceği çok şey var diyen Busatti, örneğin bir senaryo yapıp oyunun hava karardığında sona ermesini sağlayabilirsiniz diye ekliyor.

    Kaynak:http://forum.strategyturk.com/konu-civilization-vi-de-grafikler-soylesi?pid=29094#pid29094

    Cüzdanı ekrana atasım geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civ V'te 200 Saatini geçirmiş King- Emperor arası bir oyuncuyum. (King'i her zaman yeniyorum. Emperorda kazanma oranım %30 civarı) ve şu grafikleri gördüğümde gerçekten büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Ben daha kaliteli, daha canlı grafikler değil daha gerçekçi grafikler istiyorumki gerçekten bir medeniyet yönettiğimi hissedebileyim. Eğer grafiklerde iyileştirme olmazsa veya oynanış bakımından çok belirgin bir kalite farkı olmazsa kesinlikle Civ VI'ya geçmeyi düşünmüyorum.
  • oynanış videosu.


    Bu oyundan grafik beklenmez ama cidden o tarihi havayı vermiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 25 Mayıs 2016; 21:56:22 >
  • Her oyuna grafik açısından bakmayin ya. İçerik ve oynanış bence cok daha önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.