Şimdi Ara

Sıfır Ses [0db]- Fansız Sistem / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
23
Favori
19.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar boşta ve oyun içi sıcaklık değerleri ektedir. 0 fan hızıyla gürültüsüz bir şekilde oynamaya devam
    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İncelemeSıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onami -- 21 Ocak 2017; 12:34:46 >
  • Teşekkürler @onami


    Bu arada arkadaşlar, Corsair RMX serisi 850W'lık güç kaynağı târihinin en düşük fiyatında. $89,99 + $42,51= $132,50(Yaklaşık 500 Türk Lirası). İhtiyâcı olanların kaçırmamasını tavsiye ederim;
    https://www.amazon.com/gp/product/B015YEI8JG/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 24 Ocak 2017; 22:10:10 >
  • Silverstone nun pasif sogutucusunu fx8300 da kullanabilir miyim yani hız aşırtma da yapmayı düşünüyorum. Sessiz ve performanslı aynı zamanda amd kullanarak bir kasa planlıyorum. Anakart tarafında siparis verdiğim ve yolda olan asrock 970m pro 3 var. Evet kasa Micro ATX formatında.



    İşlemci fx8300, kasa Silverstone temjin Matx kasa, PSU yine Silverstone nightjar zamanında 600 liraya almıştım teknobiyotikten şimdi 800 olmuş yazık şu fiyatlara, normalde şu an işlemci sogutucum Arctic a32 ama fan hiç pasif konuma geçmiyor anlamadigim bir şekilde o yüzden işlemci sogutucuyu tamamen pasif almak istiyorum, ekran kartı msi rx480 fan belli sıcaklığa kadar dönmüyor memnunum, hdd yerine 480gb Corsair SSD var hdd nin sesi olmasın diye, 2 tane fan var kasada biri önde 18cm Silverstone nun kasa ile gelen fanı hız ayarı var diğeri arkada Arctic cooling in fanı ama daha sessizini arıyorum. Daha sessizlik için ne yapabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.T.A.L.K.E.R. -- 25 Ocak 2017; 0:41:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aklıma birşey geliyor ama önce birkaç şey öğrenmem gerek;

    -OC yaptığınız zaman işlemcinin güç tüketimi ne kadara çıkıyor?

    -Arctic soğutucu hiç pasif hâle geçmiyor demişsiniz. Boşta ve tam yükte ısı değerleriniz nedir işlemcinizin? OC'li ikenken de boşta ve yükte ısı değerleri nedir?

    -Asıl probleminiz kasada gibi, kasanız ısınmaya çok müsâit görünüyor. Kasayı değiştirme imkânınız var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 25 Ocak 2017; 3:7:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuducuk

    Hocam aklıma birşey geliyor ama önce birkaç şey öğrenmem gerek;

    -OC yaptığınız zaman işlemcinin güç tüketimi ne kadara çıkıyor?

    -Arctic soğutucu hiç pasif hâle geçmiyor demişsiniz. Boşta ve tam yükte ısı değerleriniz nedir işlemcinizin? OC'li ikenken de boşta ve yükte ısı değerleri nedir?

    -Asıl probleminiz kasada gibi, kasanız ısınmaya çok müsâit görünüyor. Kasayı değiştirme imkânınız var mı?



    Eve geçtiğimiz vakit sorduğunuz sorularin cevaplarıni yazmaya çalışacağım. Şunları da belirteyim usta yeni aldığım anakart teslimat aşamasında şu anki anakart ise 150tl civarına almıştım oc yapmak için tabiri caizse aşırı dandik. Onun için oc siz kullanıyorum. İşlemci sıcaklıkları hatırladığım kadarıyla oyunlarda 55 civarı idi bir daha bakarım. Tükettiği gücü nasıl göreceğim? Ayrıca kasa ufak diye bunu seçtim aslında iyi bir kasa ama içi baya dar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bir ara çok küçük olsun, masamda az yer kaplasın diye bir kasa arayışına girip minnâcık bir kasa almıştım;

    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme

    Ancak sistemi biraz zorladığımda kasanın boğulduğunu farkettim. Masamın üstünden jet uçağı kalkıyor gibiydi. Hem güç kaynağı hem de işlemci fanım son devir dönmeye başlamıştı. Sözün özü böyle ufak ve havasız kasalar içeride çok çabuk ısıyı biriktirebiliyor. Kasayı satıp Thermaltake V21 aldım. Çok geniş ve havalanması kolay bir kasa, içeri hava almak için her türlü olanak var. İçinde 20'lik ön fan var ama hiç çalıştırmıyorum. Çalıştırıp test ettiğimde de maksimum ısıdan3-4 derece indiğini tecrübe ettim. Yâni kasa büyük ve geniş olunca, havalanma olanağı iyi olunca içeri ekstra hava almaya gerek kalmıyor.

    Sizin kasanız da ufak, havasız. Performans istiyorsunuz. O kasa ile ön fanı çalıştırmak şart. Daracık yerde 95W'lık CPu ve PSU hemen ortamı ısıtıveriyor. Ön fan çalışınca da mutlaka bir ses çıkaracak. Ben mümkünse daha havadar bir kasaya geçmenizi tavsiye ederim.

    Konu hakkında daha önce açtığınız başlığı da biraz inceledim. Ekran kartınız da var. Ben yerinizde olsam Thermaltake V21 gibi bir kasaya geçer, büyük profilli bir işlemci soğutucusu alırdım. Ön fanı ve işlemci fanını iptal ederim, işlemci soğutucusu ile gelen fan elinizdeki egzos fanından daha az sessiz çalışıyorsa işlemci fanını egzos fanı olarak kullanırdım. Böylece sistemde tek bir fan olurdu. Hele ki bu fan 300RPM'de filan dönüyorsa ses nâmına hiçbir sorununuz kalmaz. Büyük profil işlemci soğutucuları zâten egzos fanının mesâfesien aşırı derecede yakın oluyor. İşlemciye hava basıp ısıyı içeri dağıtmaktansa egzos fanının ordan işlemcinin ve kasanın içinde birikmiş sıcak havayı alıp dışarı atmak daha mantıklı.

    Kasa değiştirme gibi bir planınız yoksa Silverstone işlemci soğutucusu sizin kasanız için uygun(HE01 modeli için konuşuyorum). Yüksekliği yeterli. Onu alıp fansız kullanabilirsiniz. Elinizdeki Arctic soğutucunun da pasif moda geçmemesi ilginç. Kablosunu işlemci fanı yerine diğer bir fanın pinine takmış olabilir misiniz? Aynı fanı kullanan bir arkadaş 55 derecede tam yükte fanın halâ dönmediğinden bahsetmişti, ondan şaşırdım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 25 Ocak 2017; 15:51:20 >
  • Aslında Corsair 100r silent edition almıştım ama kasayı perte cikarttim anakartın arka parçasını takamadim falan. Kasadan şimdilik memnunum bilmiyorum değiştirebilirim belki yine Corsair 100r silent edition alırım. Şu yeni anakart gelsin tekrar bir sistemi kurayım duruma göre artık. Alırsam yine Matx kasa alırım çünkü anakarti sırf matx kasa kullanacağım diye aldım. Diğer türlü çok güzel anakarta var ATX formatında. Doğru düzgün sayılabilecek matx am3+ soket bu asroCK u amazon da buldum anca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.T.A.L.K.E.R. -- 25 Ocak 2017; 15:42:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam. Benim şahsi fikrim ses yalıtımlı kasa almak yerine geniş bir kasa almak. Daha önce de yazmıştım, ses yalıtımlı kasalar sesi çok fazla kesemiyor. Ek olarak bu kasalar yine ısıyı içeride tutmaya yatkın kasalar. ısının içeride kalmaması ya da içeri hava alabilmek için ön fanı çalıştırıp yine bir gürültü ortaya çıkacaksa ne anlamı kalıyor?

    Unutmadan, Cooler Master MasterGel Maker Nano-High performance adında iletkenliği çok yüksek bir termal mâcun var. Sipariş verecekseniz bu ürünü de alıp ısının soğutucunuza en hızlı şekilde aktarılmasını sağlayabilirsiniz;

    https://www.amazon.com/MasterGel-Maker-Nano-High-performance-MGZ-NDSG-N15M-R1/dp/B019BZENY8
  • He02 ile he01 arasında ne gibi farklar var bilginiz var mı acaba? Sizin dediginiz termal macun nun gönderimi var Türkiye ye He02 veya he01 den biri ile dediğiniz macunu da siparis vereyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ilk sayfaya hatalı bilgi girmişim, doğrusu şu şekilde olacak;

    SILVERSTONE İşlemci Soğutucuları;

    -Heligon HE01 / Ağırlık: 926gr. Yükseklik: 161mm
    -Heligon HE02 / Ağırlık: 990gr. Yükseklik: 160mm (Fansız geliyor.)

    Sizin kasanın alabileceği işlemci soğutucusu maksimum yüksekliği; 165mm. Her iki model de Kasanız için uygun görünüyor.

    Farklar anladığım kadarıyla;

    -HE01 bir adet fanla geliyor. Fanlı kullanılacağı düşünelerek profilin ortasında boşluk bırakılmış. Ağırlığı 926gr. ve ağırlığa fan dahil sanıyorum. Tam olarak anlayamadım. Eğer öyle ise fansız ağırlığı 800gr. civârında olmalı.
    -HE02 fansız geliyor. Fansız ağırlığı 990gr.

    -HE01'in yüksekliği 161mm. Genişliği 140mm.
    -HE02'nin yüksekliği 160mm. Genişliği 170mm.

    Bir de HE01'in ek olarak nikel kaplaması var. Ek olarak ne avantaj getirir bilmiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 25 Ocak 2017; 17:43:12 >
  • Eklemeler devâm ediyor;

    AKASA İşlemci Soğutucuları

    -Venom VooDoo / Ağırlık: 1065gr. Yükseklik: 164mm
    -Venom Medusa / Ağırlık: 1300gr. Yükseklik: 163mm


    ALPENFÖHN İşlemci Soğutucuları

    -Brocken 2 / Ağırlık: 844gr. Yükseklik: 165mm
    -Brocken 2 PCGH Edition / Ağırlık: 985gr. Yükseklik: 165mm
    -Matterhorn Rev. C / Ağırlık: 1067gr. Yükseklik: 156mm
    -Mattherhorn Shamrock / Ağırlık: 1097gr. Yükseklik: 156mm
    -Olymp / Ağırlık: 1200gr. Yükseklik: 165mm

    //Üretimi durdurukan modeller(Bulmakta zorlanabilirsiniz).

    -Himalaya 2 / Ağırlık: 842gr. Yükseklik: 146mm
    -Matterhorn Rev.B / Ağırlık: 770gr. Yükseklik: 157mm
    -K2 / Ağırlık: 1050gr. Yükseklik: 154mm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 26 Ocak 2017; 0:39:40 >
  • Benim msi b150m anakarta takılı i3 6100 işlemcili xmatek kasalı bir sistemim var. Ekran kartım rx 460. Sisteme yük binince işlemcinin stok fanının sesi çok rahatsız ediyor. Tabi ekran kartının fanları da çalışıyor ama işlemci fanı sesi daha kötü. Bana stok fanın yerine daha sessiz bir soğutuculu fan önerisi yapabilir misiniz? Vatan bilgisayarda bulunan seçeneklerden bir öneride bulunursanız sevinirim çünkü kendim alıp takamam, pc yi vatana götürüp onların takmasını isteyeceğim. Maksimum 250 tl bütçem var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eros68

    Benim msi b150m anakarta takılı i3 6100 işlemcili xmatek kasalı bir sistemim var. Ekran kartım rx 460. Sisteme yük binince işlemcinin stok fanının sesi çok rahatsız ediyor. Tabi ekran kartının fanları da çalışıyor ama işlemci fanı sesi daha kötü. Bana stok fanın yerine daha sessiz bir soğutuculu fan önerisi yapabilir misiniz? Vatan bilgisayarda bulunan seçeneklerden bir öneride bulunursanız sevinirim çünkü kendim alıp takamam, pc yi vatana götürüp onların takmasını isteyeceğim. Maksimum 250 tl bütçem var.

    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-riing-775-115x-1366-2011-am2-am3-am3-12cm-fanli-islemci-sogutucu-25621.html
  • eros68 kullanıcısına yanıt
    Siz gerçi şartlarınızı yazmışsınız ancak ben yine de sizin Vatan'dan alışveriş yapmanızı tavsiye etmiyorum. İşlemciniz 51W enerji tüketiyor. Oldukça düşük, bu güzel. 600-700 gram profilinde bir soğutucunun fana ihtiyaç duymadan işlemcinizin ihtiyâcını karşılayacağını düşünüyorum. Yine de Vatan'dan almak isterseniz Arranger. arkadaşımızın paylaştığı linkteki ürünü alabilirsiniz. Sanıyorum fansız kullanımda bile 55°C'leri görmezsiniz.

    Mesele soğutucuyu monte etmek ise, kasanızı alıp herhangi bir bilgisayarcıya gidip 10-15 liraya soğutucunuzu monte ettirebileceğinizi düşünüyorum. Fikrinizi değiştirirseniz size başka bir ürün tavsiye edebiliriz...
  • Eklemeler devâm ediyor;

    TUNIQ İşlemci Soğutucuları

    //Ağırlık değerleri fansız olarak hesaplanmıştır.

    -Tower 120 Extreme / Ağırlık: 775gr. Yükseklik: 151mm (Fan Kontrolcü ile geliyor.) [Resim]
    -Tower 120 / Ağırlık: 798gr. Yükseklik: 153mm (Fan Kontrolcü ile geliyor.) [Resim]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 3 Şubat 2017; 23:56:57 >
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    Sizin tavsiye edeceğiniz ürünü de öğrenmek isterim. Belki mahallede bir bilgisayarcı var oraya monte ettiririm.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuducuk

    Ben de bir ara çok küçük olsun, masamda az yer kaplasın diye bir kasa arayışına girip minnâcık bir kasa almıştım;

    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme



    O kasanın ne hale geldiğini biliyorsunuz değil mi? :)

    Project SoniCube [Sıfır Desibel, Odyofil Küp PC]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 5 Şubat 2017; 0:19:59 >
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Evet, siz o kasayı adam ettiniz. Keşke şimdi bildiklerimi o zaman bilseydim de o kasayı elimden çıkarmasaydım, ara sıra aklıma gelmiyor değil. Şimdiki kasam gösterişli ama sizdeki ilk gözağrımdı;

    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme
  • eros68 kullanıcısına yanıt
    Kalabalık olmaması açısından özelden yazıştık ancak diğer kullanıcılara faydası olabilmesi amacıyla özeti şuraya da paylaşayım;

    Arctic i32 tavsiye ediyorum. Konuda bir arkadaş aldı ve çok memnun kaldı. Onun işlemcisi 55W, buna rağmen %100 yükte 55 dereceyi tutuyordu. Dilerseniz bu işlemciden satınalabilirsiniz, fiyatı da oldukça uygun. Bu işlemciyle gelen fanın işlemciye yük binmedikçe dönmeme özelliği var. 55W'da hiç devreye girmiyorsa sanıyorum sizde de girmez.

    Ayrıca masraf etmeden önce stok fanın hızını Speed Fan programıyla düşürüp işlemcinin ısısını kontrol etmenizi tavsiye ederim. Stok fanlar gereksiz gere kasıyorlar. Haddinden fazla devirde dönüyorlar. Oysa Intel bir işlemciyi 65-70 derecelerde bile rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Siz tam sessizlik aramıyorsunuz. Kulağınızı rahatsız etmeyecek bir devir sayısına inip ısıyı bu derecenin altında tutarsanız yeni bir işlemci soğutucusuna ihtiyâcınız olmaz.

    Belki sizin vesîleniz ile daha sonra Speed Fan programının basit bir kullanımını konu başlığına da eklemiş oluruz...
  • C2 kasa tam bir nokta atışı oldu benim için diyebilirim. 10 Watt TDP'li bir işlemciye sahip, kasa içinde ısı üreten başka hiçbir bileşen olmayan bir sistem için biçilmiş kaftandı.

    O kasaya bir de kardeş geldi geçenlerde :)

    Sıfır Ses  [0db]- Fansız Sistem  / Sessiz Bilgisayar Kurmak İsteyenler / Donanım Tavsiye ve İnceleme
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.