Şimdi Ara

Sifirdan Java!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Selamlar,

    Engin ben, 29 yasindayim.
    Ingiltere, Londra`da ikamet etmekteyim. Burada Sosyal Medya Danismaligi uzerine hizmet veren bir firmamiz var ve ekstra e-ticaret yapiyoruz.
    Ancak ben genc yasimdan beri program yazilim uzerine hep merakliydim. Ve biraz gecte olsa Java`ya baslamaya karar verdim.
    Acikcasi 1 yil once Unity3D ye baslamistim ancak bazi sanssizliklar sonrasi zaman ayiramadim. Sonrasinda tekrar arastirdim ve Java`yi daha genis kapsamli kullanabilecegimi gordum ve ona baslamaya karar verdim. Udemy`den ilk kursumu satin aldim. (https://www.udemy.com/course-dashboard-redirect/?course_id=1535678 )

    Bununla birlikte baslayip bu yil boyunca kendimi gelistirebildigim kadar gelistirmek hedefim. Java Developer title`ina kadar erisebilmek ilk yil icin baya tatmin edici olacaktir benim icin. Ancak duydugum kadariyla Java oldukca genis bir alana sahip.

    Sizden ricam, bana bu surecimde tavsiyeler vermenizdir.
    Cunku Java yani sira uzerine eklemek istiyorum baska diller ile. Ama zamani iyi kullanmam gerekiyor diye dusunuyorum zira 19 yasinda degilim.

    Sevgiler
    Engin



  • İngiltere 'de yaşamak ve çalışmak ilginç olmalı. Java gibi zor birşeyi öğrenirken Amerikan basımı kitapları anlama açısından da avantajınız var.



    Programlama öğrenirken kitap veya video 20% öneme sahipse, bilgisayar başında kod yazıp denemek, kodu değiştirip yeniden denemek (iterasyon), bu sekilde adım adım ilerleyerek daha büyük programlar inşa etmek (Stackoverflow'un kurucularından Joel Spolsky'nin deyimiyle software construction) 80% önemli.



    Öğrenme aşamasında video cok cazip görünmekle birlikte bence cok etkili değil cunku programlama aslında kod yazmaktan cok düşünmekle ilgili ve o da sessiz ortamda kitaba bakarken daha verimli yapılır. En iyi öğrenme kitaba dahi bakmıyorken sadece aklınızda bir programın nasıl çalışacağını düşündüğünüz zaman gerçekleşir. Kod yazmak ise o düşündüğünüz şeyin gerçeğe dönüşmüş halidir. Birşeyin nasıl olacağını düşünmeden, onu gerçekleştiremezsiniz nitekim o yüzden sadece videoda kod yazan ve anlatan birini dinleyerek ve sonra o kodları yazarak programlamayı öğrenmek daha zordur.



    Temel Java (Java SE) için O'Reilly'nin Head First Java 2005 kitabını önerebilirim. O kitaba bakarsanız, videolarda kullanılan türde çizimler ve tasarım dikkatinizi cekecektir. Ve bu kitap Oracle'ın resmi olarak önerdiği 3 kitaptan biridir.



    Java SE'den sonra Java EE öğrenmeye geçerseniz (benim şu anki durumum) programlama öğrenmekten cok web ve işletme yazılımlarının ana yapısı / architecture, configuration ve convention over configuration gibi biraz daha soyut ve bulanık konuları öğreniyorsunuz ve bu alanda iyi kaynak bulmak daha zor. Java EE konusunda adam bien'in kanalı tavsiye edilebilir.



    https://www.youtube.com/user/bienadam/ Adam Bien

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok tesekkur ederim tavsiyelerin icin revivo72

    Stackoverflow`a da uye oldum. Kesinlikle haklisin kitaplar cok daha etkili olacaktir. Hepsini beraber yapmak amacim aslinda. Hem videolar hem kitaplar. Cok dogru soyluyorsun, kitaba bakmiyorken bile o programin nasil calisabilcegini zihinde hayal edip uygulamaya gecirmek en onemlisi.

    Sence nasil ilerlemeliyim?

    Javanin yani sira ek olarak sonrasinda neler mutlaka eklemeliyim. Cunku son derece kararliyim yasim 29. Onumdeki 3 yil sonrasinda gercekten bazi seyleri yalayip yutmus olmak istiyorum.

    Bu arada 2 yildir Ingiltereyiz esim ile birlikte. Burasi ilk etaplarda insani cok zorlayan bir ulke eger burda dogmamissaniz. Hersey acisindan. Cok sukur bazi zorluklari atlattik. Artik baska seyler uretme vakti :)


    Sevgiler
    Engin
  • codesflaming C kullanıcısına yanıt
    Head First Java Feb 2005 2nd edhttps://yadi.sk/i/1LWzhyg93ZLeZT

    Head First Servlets & JSP Jul 2004https://yadi.sk/i/VmpCZ5JHpYq7eQ

    Head First EJB Oct 2003https://yadi.sk/i/0j1Ys4x0uL_R2w



    Bir arkadaşa bu linkleri gönderdiğimde "iyi ama bu Java 5'i kapsıyor şu anda Java 10'a geçildi" dedi fakat Java 10, %90 oranında Java 5. Yani Java 5 öğrendiğinde güncel Java'nın 90% ından fazlasını öğrenmiş oluyorsun. Daha önemlisi, Java 10 'da Java 5 in hemen hiçbir özelliği devre dışı bırakılmadı yani Java 5'le geliştirilmiş bir programı Java 10 ile sorunsuz çalıştırabilirsin cunku Java genel olarak hep geriye doğru uyumludur (backwards compatible) Yani uzun lafın kısası, arkadaşın orada Java 5 muhabbeti yapması cok saçma ve dahası, Java 5 gerçekten tamamen eski olsaydı O'Reilly o kitabı satmazdı.



    Java 'nın yanında betik dili / scripting language olarak Perl'e de bir bakmanı öneririm. Java derlenen bir dil yani bir kodu denemek için önce derleyip sonra çalıştırman gerekiyor. Aslında orta ve üstü düzeyde tecrüben olunca bu sorun olmuyor cunku geliştirdiğin kodu oromatik derleyip çalıştıran otomatik inşa dosyası / automated build file yazıyorsun ve örneğin "ant build" gibi 2 kelime ile kodu tek satırda derleyip deneyebiliyorsun fakat başlangıç aşamasında bunlar anlaşılmaz gelebileceği için , bir betik dili öğrenip onunla da kod denemeleri yapman verimli olabilir. Nitekim coğu Javacı Python, Javascript ve PHP gibi bir betik dili de az/cok bilir. Az sayıda bazı Javacılar da Ruby bilir ve özellikle Türkiye'de neredeyse kimse Perl bilmez veya kullanmaz. Buna ragmen Perl öneririm cunku o tüm betik dillerinin temelidir yani Perl bildiğin Python, JS, PHP ve Ruby'nin coğunu bilmiş oluyorsun. Betik dillerin Wiki sayfalarına baktığında örneğinhttps://wiki2.org/en/JavaScript hepsinin "Influenced By" kısmında muhakkak bir Perl görürsün. Bu arada Perl UK'de oldukça yaygın kullanılıyor:https://perl.careers/jobs 'a bir bakarsan Avrupa'da 1 Perl işi listelenmişken UK'de 29.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • revivo72

    eline saglik
    cok tesekkur ederim yonlendirmelerin icin.
  • Arkadaslar tavsiye vermis zaten, ben de ustune eklemek istiyorum ki Java'yi iyi ogrenirsen zaten diger dilleri "ogrenmek" diye bir sey pek olmaz, sadece alismak olur. Konusma dili gibi degil bunlar, mantigi ayni cok cok farkli diller ogrenmedigin surece, yani Java'ya hakim olmusken gelip Python ogrenmeye kalksan ozel bir course'a bile ihtiyacin olmaz, cat diye kod yazmaya baslayip arada takildigin yerde onu google'layip 15-20 saniye icinde devam edebilirsin yazmaya.

    Yani ilk dilini ogrenirken aslinda programlamayi ogreniyorsun, ikinci dilini ogrenirken onun syntax'ini, yani grammarini.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische

    Cok tesekkur ederim. Calismalara basladik hayirlisiyla. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.