Şimdi Ara

Sınırsız Upload istiyoruz! Sizde bize katılın, BTK Upload sınırını kaldırsın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
8
Favori
57.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
557 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GÜNCELLEME (16.04.2020):

    Bu kadar çabalarımın sonucu sonunda Türk Telekom az da olsa bizi dinledi ve Upload hızını VDSL ve Fiber'de 8 Mbps'e arttırdı fakat bizim istediğimiz, Upload limitinin tamamen kalkması ve altyapınızın desteklediği en yüksek Upload hızını almanızı sağlamaktır. Bu konuyu tekrar üste çıkaralım. Ayrıca, bu konumuzuda açtık!https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-upload-hizini-arttirdi-fakat-ciddi-bir-sorun-var--142927305


    Merhaba. Burası "Ben Upload hız limitlemesine karşıyım, yüksek Upload hızına ihtiyacım var dolayısı ile Upload limiti istemiyorum." diyorsanız doğru yerdesiniz. Burada benim gibi Upload hız sınırı istemeyen kullanıcılarımızın toplandığı bir mekan. Sonuçta İnternet Servis Sağlayıcılarının görevi, bizim altyapımız ne kadar hız destekliyorsa, o hızı verebilmeleridir. Çoğu İnternet Servis Sağlayıcısı çok pahalı örneğin Türk Telekom ve Turkcell SuperOnline gibi firmalar aşırı kazık ve biz bunlara boşu boşuna para ödüyoruz ve karşılığında 2-3 Mbps limitlendirilmiş Upload alıyoruz. Hani "Parayı veren, düdüğü çalar." diye bir atasözü vardır, işte biz parayı veriyoruz ama düdüğü tam olarak çalamıyoruz ve bize kırık yarım yamalak bir düdük veriliyor ve biz o düdüğü çalıyoruz... Biz İnternet Abonelerinin hakkını yiyorlar ve altyapımızın desteklediği en yüksek hızları bize vermiyorlar. Sizde sınırsız Upload'ı herhangi bir fiyata zam getirilmeden, aksine paket fiyatları ucuzlatılarak getirilmesini istiyorsanız, sizde bize destek olun, bu konuda bir birlik olalım! İnternet Servis Sağlayıcılarının tek önemsediği sizin cebinizdeki parayı olabildiğince sömürmektir ve en iyi şekilde kar edebilmektir. Bu oyuna düşmeyin. Sizleri enayi yerine kullanıyorlar ve sizi adeta kazıklıyorlar ve bunun karşılığında size özellikle yavaş internet veriyorlar.

    Bu konuyla ilgili videomuza bakabilirsiniz...


    Biz paylaşım çağındayız, istediğimiz gibi Twitch'te 1080p veya üstü hiçbir şekilde görüntüde çamurlanma olmadan yayın yapmak, videolarımızı ve fotoğraflarımızı zaman kaybı olmadan YouTube veya herhangi bir kaynakta paylaşmak bizim hakkımızdır! Yurtdışında bile böyle bir Upload sınırı yokken, bizde neden olsun? Bizimde hakkımızdır sınırsız Upload! "Burası Türkiye ne yapabiliriz?" diyip bu kötü durumu kabullenmeyin! Bu ülkenin geleceği size, bize bağlı olduğu gibi, Upload'ında geleceğide tamamen biz internet abonelerine bağlıdır!

    Ayrıca Aydın-Didim Efeler mahallesine 35b VDSL2 gelsin. Altyapı eski olduğundan ADSL alıyorum. Daha fazla DSLAM kurulmalı ki santralden gücü alabilelim.

    Not: Bu ülkede şu an sınırsız Upload veren tek firma TürkNet ancak TürkNet kendi aktif altyapısı çerçevesinde dahil olanlara sınırsız Upload vermekte ve maleesef TürkNet'in kendi altyapısı Türkiye'nin heryerinde öyle kolaylıkla rastlanılabilecek düzeyde değil.

    TürkNet kendi altyapısında sınırsız Upload vermekte. Bazı arkadaşlar "Sınırsız Upload veremezler, altyapı kaldırmaz." demiş ama bu doğru değil. Ülkemizin altyapısında ortalama 15-20 Mbps ve şanslıysaniz 30 ve üzeri hızları görebilirsiniz... Kanıt Canachu diye acemi video içerik üreticisi bir arkadaşımızda bulunmakta.
    (Hız testlerini görmek için videoyu 4:10'a alın)


    Ülkemizde olması gereken İnternet tarife fiyatları:

    ADSL2+ AnnexM (Kota yok, Download ve Upload hız limiti yok) Fiyat: 30 TL'den 50 TL'ye kadar en fazla...
    VDSL2 17a/30a/35b (Kota yok, Download ve Upload hız limiti yok) Fiyat: 60-70 TL
    FTTH Fiber internet (1000 Mbps'e kadar Simetrik) (Kota yok, Download ve Upload hız limiti yok) Fiyat: 80-100 TL.
    FTTH Fiber internet (10.000 Mbps'e kadar Simetrik) (Kota yok, Download ve Upload hız limiti yok) Fiyat: 120-160 TL.

    ADSL/VDSL İnternet için HDD veya SATA SSD yeterli olacaktır. 1 Gbps veya 10 Gbps Simetrik fiber internet için ise en az M.2 SSD kullanmanızı öneriyorum. Lakin darboğaz olmaması açısından önemlidir.

    Bunlara ek olarak, ülkemizde altyapı çalışmasını yaptıran şirketlerden bir ricam var. Altyapısı çürümüş ve kabloları çok ama çok uzun süredir yenilenmeyen ADSL/VDSL bulunan yerlerde altyapı yenilemesi için ek yatırım da yapılmalıdır. Genellikle çürük altyapı ADSL olan bazı yerlerde bulunmaktadır. Altyapının çürük olması nedeniyle, 1 Mbps veya bu hızdan daha düşük Download hızları alanlar mevcuttur. Bunuda ek olarak belirtmek istedim.

    BU ARADA UPLOAD NEDİR BİLMEYEN ARKADAŞLARADA SÖYLEYİN, OY VERSİNLER! ONLARA UPLOAD NEDİR ÖĞRETİN, UPLOAD LİMİTİ KALKSIN TAMAMEN! HEM UPLOAD KONUSUNU BİLENLER OY VERSİN, BİLMEYENLERE İSE UPLOAD NEDİR KISACA ANLATALIM VE İNSANLARI BİLGİLENDİRELİM! OYUMUZ ARTSIN!

    Eğer ülkemizde hız limitleri kaldırılırsa ve tam anlamıyla dürüst bir hizmet vermeye başlarlarsa, internetlerimiz tam olarak şöyle olacak;

    ADSL2+ AnnexM verilecek. ADSL2+ AnnexM ile 2-3 Mbps'e kadar Upload almak mümkündür. ADSL tamamen telefon hattından gelen internettir. 2-3 Mbps Upload dediğimde eminimki şaşırmış olabilirsiniz çünkü ADSL'in teknolojik olarak desteklediği maksimum hız 2-3 Mbps Upload'tır. Ancak VDSL ve FTTH Fiber internetlerde Upload oldukça yüksektir ve yüksek hızları destekler.

    VDSL2 35b verilecek (Altyapınızda bulunuyorsa). VDSL2 35b modülasyonu sayesinde 300 Mbps'e kadar Download ve 100 Mbps'e kadar Upload almak mümkündür. Teknolojinin sınırı bu hızları destekler.

    FTTH Simetrik fiber internet verilecek (Altyapınızda bulunuyorsa). FTTH Simetrik fiber internettir. 1000 Mbps'ten, 10.000 Mbps'e kadar hızları destekler.

    Peki diyelim ki altyapınızda VDSL veya FTTH Fiber altyapı yok, ADSL2+ var... Eğer ADSL2+ AnnexM modunda internet size verilirse, bu Upload'a yakın bir hız elde edebilirsiniz. Tabii ki santrale olan uzaklığınız hızınızı etkileyecektir ama şuana kadar ADSL'den alabileceğiniz en yüksek hızı alabilirsiniz eğer AnnexM verilirse...


    Eğer altyapınızda 30a veya 35b VDSL2 olursa ve hiçbir şekilde hız limitlemesi olmazsa bu hızlara benzer hızlar alırsınız...


    Eğer altyapınızda FTTH 1000 Mbps simetrik internetiniz hız limitlemesi olmadan verilirse bu hızları alırsınız...


    Eğer altyapınız 10 Gbps yani 10.000 Mbps'e kadar hız destekleyen bir FTTH altyapı ise, limitleme olmadığı takdirde bu şahane hızları elde edersiniz...


    Ülkemizdeki internetin durumu hakkında bilgi verdik ve sohbet ettik...


    Ayrıca TürkNet 1000 Mbps'e geçecek mi bunu tartıştık...


    Bu konuyu neden açtığımı ve amacımı anlatıyorum...


    NOT: BU KONUYA SAÇMA SAPAN KONU DIŞI YORUM ATANLARI VE BENIM HAKKIMDA SAÇMA SAPAN ÖN YARGI, KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞARAK KAMPANYAMIZI GEÇERSİZ KILDIRTMAYA ÇALIŞANLARA PRIM VERMEYİN. BU KONUYU OLUŞTURMAMDAKI TEMEL AMAÇ, UPLOAD HIZ SINIRINI KALDIRTMAK VE İNTERNET TARİFE PAKETLERİNİ UCUZLATTIRMAKTIR. LÜTFEN SAYGILI OLALIM VE KIMSE HAKKINDA GEREKSIZ ÖN YARGIDA BULUNMAYALIM.

    Bu arada Upload hızının arttırılması gerekli fakat Upload hızının limitinin tamamen kaldırılması gerekiyor. Yani Upload hızını 8 Mbps'e sabitlemekten bahsetmiyoruz. Altyapınızın desteklediği kadar size Download verebiliyorlarsa, altyapınızın desteklediği kadarda Upload vermek zorundalar. Bu onların görevi ve görevlerini yerine getirmeliler... Sizde bize bunun için oy verin!

    Modeminize girin ve modeminizden "Ulaşılabilir hız" değerlerini kontrol edin. İnternet Servis Sağlayıcınızın sizi nasıl kazıkladığını ve yavaş ve limitlendirilmiş Upload verdiğini anlayacaksınız... Modem markanıza göre, modem panel giriş bilgileri ve modem panel IP adresleri aşağıdadır.

    Not: Modeminiz eğer TTNET'in kampanya modemi ise, modem panel şifreniz "ttnet" olacaktır.

    Sınırsız Upload istiyoruz! Sizde bize katılın, BTK Upload sınırını kaldırsın!


    Sınırsız Upload istiyoruz! Sizde bize katılın, BTK Upload sınırını kaldırsın!


    Sınırsız Upload istiyoruz! Sizde bize katılın, BTK Upload sınırını kaldırsın!

    Unutmayın siz kendi emeğinizle kazandığınız parayı onlara ödüyorsunuz fakat onlar size paranızın haketmediği kadar değersiz bir hizmet sağlıyorlar. Simetrik internet herkesin hakkıdır.


    Bu arada "Asimptot" adlı arkadaşın bana ettiği hakaretleri umursamayın. Kendisini çok bilmiş biridir. Sırf yaşım genç diye beni insanlara GÜYA salak birisiymişim gibi gösterme çabasında. Onun dediklerine prim vermeyin, aldırış etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 19 Nisan 2020; 13:10:49 >







  • Altyapı diyenleri gördüm, alakası bile yok. Vermek istemediklerinden vermiyorlar, büyük şirketler için %1 kar meselesi bu. Yurtdışı çıkış parası ödemek istemiyorlar birde, zorlanırsa kırılacak bir olay.

    Her şeyin altına altyapı yazmayı bırakın artık, altyapı yetiyor. Merak etmeyin, ülkenin %99u 50Mbit altı kullanıyor zaten, hepsine simetrik bağlantı verseler bile (asla olmayacak bir olay) altyapı zorlanmaz bile. Kimse umursamadığından kar yapma derdindeler, kalkmasını istiyorsanız tepki göstereceksiniz.
    Bu konuyu zaten tek bir çatı altından güçlü bir şekilde uzun zamandır dile getiriyoruz. Farklı farklı konular açarak bölünmek çözüm getirmez, aksine çözümün asla gelmemesine sebep olur. İnternette Kalite Hareketi (İnternette Kotaya Hayır) olarak upload sorunu da dahil olmak üzere internet ile ilgili tüm sorunlara karşı tepkimizi dile getiriyoruz ve büyük bir destek kazanmış durumdayız.
    https://forum.donanimhaber.com/internette-kotaya-hayir-turknet-kotayi-kaldirdi-ama--117507603

    Bugüne kadar yaşananlar:https://www.change.org/p/bilgi-teknolojileri-ve-ileti%C5%9Fim-kurumu-internette-kotaya-hay%C4%B1r/u/23393002

    Tek tek ayrı kollara ayrılmaktansa topluca bir arada olarak tek bir çatı altından gitmek gerekiyor, bölünmek çözüm getirmeyecektir. İnternette Kalite Hareketi kampanyasına henüz destek olmayan arkadaşlar varsa desteklerinizi bekliyoruz. Discord üzerinden aktif bir şekilde konuyu ele alıyoruz, internet kullanıcıları olarak sesimizin daha gür çıkması için katılımlarınızı bekliyoruz:https://discord.gg/YNKyFk2

    Meseleyi ayrı ayrı ele almak asla doğru değil. Mesele topluca "internet meselesi"dir. Bu altyapıdan başlayarak internetimizin sorunlu olmasına yol açan her şeyi kapsayan köklü bir meseledir. Bir yandan upload hızları için farklı bir kola bölünüp diğer yandan download hızları için farklı koldan, öteki yandan kota sorunu için başka bir koldan devam edilmesinin hiçbir manası bulunmuyor. Bütüncül bir sorunu ancak bütüncül bir yaklaşımla ve kapsayıcı bir hareketle çözmek mümkündür.


    Diğer ülkelerdeki İSS'lerin yüksek download ve upload hızları ile ilgili durumunu gösteren çok sayıda paylaşımımız olmuştu:
    https://www.facebook.com/akkyehayir/photos/a.901577846631019/1714780058644123/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/akkyehayir/photos/a.901577846631019/1545172185604912/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/akkyehayir/photos/a.901577846631019/1035834806538655/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/akkyehayir/photos/a.901577846631019/1066627043459431/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/akkyehayir/photos/a.901577846631019/1104984629623672/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/akkyehayir/photos/a.901577846631019/1202138856574915/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/akkyehayir/photos/a.901577846631019/1221957927926341/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/akkyehayir/photos/a.901577846631019/1045254978929971/?type=3&theater
    Avrupada VDSL kullanan birçok kişinin hat değerlerini gördüm, belki inanmazsınız ama hat zayıflama değerleri ve SNR ulaşılabilir hızları bizim ülkedeki kullanıcılarınkinden kat kat kötü. Fakaaat upload ve download hızları alabilecekleri maksimum hıza sabitlenmiş durumda. Bizim ülkedeki VDSL kullanıcıların hat değerlerine baktığım kadarıyla birçok kişi en az 15-20 megabit hızında Upload alabilecek kapasitesi var. Çoğunluk 50 megabit Upload alabilir içlerinden biriside benim. Hattım VDSL 17a olduğu halde 50 megabit upload destekliyor ama 4 veriyorlar. Üstelik VDSL 30a kullansak daha fazla alabiliriz. Türkiyenin altyapısı upload için gayet yeterli hatta biz kullanamadan ellerindeki cihazlar, döşedikleri kablolar eskiyor, tıpkı garajda çürüyen ferrari gibi. Lan bi kullanakta öyle eskisin anasını satayım yeni teknolojiler çıkıyor bize elimizdekini kullandırtmıyorlar!!
    Altyapı yeterli, aynı marka altyapı sağlayıcıları diğer ülkelerde hem download hem uploadı 8 veya 12 dB snr ile herkese verebiliyor.

    Verdiğiniz örneğe bakın "Super Online", Türkiye'nin en çok kullanıcı dostu olmayan operatörü.

    https://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/isik-hizinda-sinirsiz-fiber-kampanyasi

    25 Mbps sınırsız = 90 TL, bu operatör nereden kıssam diye bakıyor ve örnek gösteriyorsunuz...
  • 2 Mbps, 4 Mbps gibi komik uploadları veren kaç tane ülke var ?
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    quote:

    Orijinalden alıntı: Drahmizm

    2 Mbps, 4 Mbps gibi komik uploadları veren kaç tane ülke var ?
    Sanırım hiç yok. :) Belki Arabistan olabilir. Araplar Telekomu satın almıştı diye biliyorum bu sebeple Türk Telekom arap şirketi olabilir.
    https://www.odatv4.com/ekonomi/suudiler-turk-telekomdan-ceplerini-doldurup-gidiyorlar-1807171200-119727



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 12 Haziran 2022; 20:19:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drahmizm

    Bu mesaj silindi.
    Yüksek hızlı dersem bu sefer Upload'ı sınırlı ama 10 Mbps falan yapmazlar mı? Sınırsız'dan kastım limit olmayan Upload hızı.
  • 4 mbps saçma zaten :)
  • En azından 10 mbps olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upload hız sınırının kalkması teknik olarak mümkün değil, çünkü altyapı yetersiz. Şimdi internet operatörleri 1000 Mbps hızında internet paketleri sunuyor ama kaç kişi bu hızdan faydalanabiliyor? Türk Telekom'un düşük hızlar sunduğunu biliyoruz. Türk Telekom'u geçtim, fiber internetin lideri Turkcell Superonline bile 1000 Mbps internet hızına 20 Mbps upload hızı veriyor:

    https://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/1000-mbps-


    Önümüzdeki sene adil kullanım kotası kaldırılacak, yani internetteki paket hızımız neyse onu kullanacağız. Bununla beraber upload hızlarında belki artış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 30 Ekim 2018; 22:51:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LittleEinstein

    Upload hız sınırının kalkması teknik olarak mümkün değil, çünkü altyapı yetersiz. Şimdi internet operatörleri 1000 Mbps hızında internet paketleri sunuyor ama kaç kişi bu hızdan faydalanabiliyor? Türk Telekom'un düşük hızlar sunduğunu biliyoruz. Türk Telekom'u geçtim, fiber internetin lideri Turkcell Superonline bile 1000 Mbps internet hızına 20 Mbps upload hızı veriyor:

    https://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/1000-mbps-


    Önümüzdeki sene adil kullanım kotası kaldırılacak, yani internetteki paket hızımız neyse onu kullanacağız. Bununla beraber upload hızlarında belki artış olabilir.
    Altyapı yeterli, aynı marka altyapı sağlayıcıları diğer ülkelerde hem download hem uploadı 8 veya 12 dB snr ile herkese verebiliyor.

    Verdiğiniz örneğe bakın "Super Online", Türkiye'nin en çok kullanıcı dostu olmayan operatörü.

    https://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/isik-hizinda-sinirsiz-fiber-kampanyasi

    25 Mbps sınırsız = 90 TL, bu operatör nereden kıssam diye bakıyor ve örnek gösteriyorsunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 31 Ekim 2018; 2:52:29 >




  • Teknik olarak değil duygusal olarak mümkün değil vdsl de yüksek upload hızı verebilirler. Yüksek upload hızı verirlerse simetrik internet tarifelerini öldürürler Türkiye de sistem böyle upload istiyorsan parayı görelim diyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakanG22 -- 30 Ekim 2018; 22:55:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer altyapı yeterliyse, bunu sonuna kadar kullanmak gerekir. Ama internet operatörleri kendilerine güvenmediğinden düşük upload hızları veriyor. Zaten internet hızları ortada, daha yeni adil kullanım kotasını kaldıracaklar.



    Konumuz upload hızlarıydı, Turkcell Superonline'yi burada örnek vermiştim. Ortalama upload hızları Türk Telekom'a göre yüksek, ama yeterli değil tabi. Upload hızlarının artması şart.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan da fiber altyapılar da güncelleme ile 40 - 50 megabit hatta 100 megabit upload hızlarının verilebilcegine inanıyorum :)

    5G ye 2020 li yıllarda geçmeyi planlıyolar dünya ile aynı anda.

    5G ile yüksek upload hızları mobil kullanıcılara verileceği gibi ev kullanıcılarına da verile bilir sim kartın takılacağı bir cihaz o cihaz dan bilgisayarlara veya modemlere baglatı ile yüksek hızlar verile bilir tabi kota olur mu bilemeyiz ?

    Hali hazırda tam bilmiyorum ama Türkcell de böyle bir cihaz mevcut 4.5G ile bulunduğunuz konuma göre yüksek hızlara ulaşabiliyorsunuz fakat kotalı tabiki de.

    Çözüm bunu servis sağlayıcılara ve devlete iletmek istemek vede beklemek :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

    https://www.facebook.com/turknet/videos/2293173690707978/
    Ben de TürkNet kullanıyorum, dandik operatör demek istemiyorum çünkü memnunum ama TürkNet verebiliyorken diğerlerinin vermemesi "acaba daha fazla nasıl kar yaparız, nasıl kısıtlarız" düşüncesinden başka bir şey olamaz. "Altyapımız desteklemiyor" cümlesi ise sadece bir bahane ve geçerli olmayan bir bahane.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertcanoa

    Şuan da fiber altyapılar da güncelleme ile 40 - 50 megabit hatta 100 megabit upload hızlarının verilebilcegine inanıyorum :)

    5G ye 2020 li yıllarda geçmeyi planlıyolar dünya ile aynı anda.

    5G ile yüksek upload hızları mobil kullanıcılara verileceği gibi ev kullanıcılarına da verile bilir sim kartın takılacağı bir cihaz o cihaz dan bilgisayarlara veya modemlere baglatı ile yüksek hızlar verile bilir tabi kota olur mu bilemeyiz ?

    Hali hazırda tam bilmiyorum ama Türkcell de böyle bir cihaz mevcut 4.5G ile bulunduğunuz konuma göre yüksek hızlara ulaşabiliyorsunuz fakat kotalı tabiki de.

    Çözüm bunu servis sağlayıcılara ve devlete iletmek istemek vede beklemek :)
    1000 i de verebilirler, hemde hiç bir problem olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LittleEinstein

    Upload hız sınırının kalkması teknik olarak mümkün değil, çünkü altyapı yetersiz. Şimdi internet operatörleri 1000 Mbps hızında internet paketleri sunuyor ama kaç kişi bu hızdan faydalanabiliyor? Türk Telekom'un düşük hızlar sunduğunu biliyoruz. Türk Telekom'u geçtim, fiber internetin lideri Turkcell Superonline bile 1000 Mbps internet hızına 20 Mbps upload hızı veriyor:

    https://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/1000-mbps-


    Önümüzdeki sene adil kullanım kotası kaldırılacak, yani internetteki paket hızımız neyse onu kullanacağız. Bununla beraber upload hızlarında belki artış olabilir.
    "Altyapı yetersiz" bahanesine sığınmayın. Download tarafında hız sınırı nasıl yapılmıyorsa, Upload tarafındada yapılmamalıdır. Upload hız sınırının kaldırılmasının herhangi bir zararı yoktur. "Altyapı yetersiz" olayı tamamen bir bahanedir. Ona bakarsan TürkNet'in YAPA Altyapısıda çoğu zaman yetersiz ve santralden uzak olanlar mevcut ama Upload limitlemesi yapmıyorlar ve hiçbir sıkıntıda yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LittleEinstein

    Upload hız sınırının kalkması teknik olarak mümkün değil, çünkü altyapı yetersiz. Şimdi internet operatörleri 1000 Mbps hızında internet paketleri sunuyor ama kaç kişi bu hızdan faydalanabiliyor? Türk Telekom'un düşük hızlar sunduğunu biliyoruz. Türk Telekom'u geçtim, fiber internetin lideri Turkcell Superonline bile 1000 Mbps internet hızına 20 Mbps upload hızı veriyor:

    https://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/1000-mbps-


    Önümüzdeki sene adil kullanım kotası kaldırılacak, yani internetteki paket hızımız neyse onu kullanacağız. Bununla beraber upload hızlarında belki artış olabilir.
    Aylık ücreti kazık. Hiçbir bireysel kullanıcı 1000 Mbps karşılığında 20 Mbps limitli Upload için bu parayı vermez. Upload limitlerinin kaldırılması gerek bu bir. İkincisi ise fiyatların herkesin alabileceği düzeye getirilmesi gerek bu iki. Altyapı yetersizliği diye birşey söz konusu değildir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LittleEinstein

    Eğer altyapı yeterliyse, bunu sonuna kadar kullanmak gerekir. Ama internet operatörleri kendilerine güvenmediğinden düşük upload hızları veriyor. Zaten internet hızları ortada, daha yeni adil kullanım kotasını kaldıracaklar.



    Konumuz upload hızlarıydı, Turkcell Superonline'yi burada örnek vermiştim. Ortalama upload hızları Türk Telekom'a göre yüksek, ama yeterli değil tabi. Upload hızlarının artması şart.
    Adil kullanım kotasının kaldırılacağı gibi, Upload hız limitlemeleride kaldırılmalı ve kazık aylık ücretlerin ucuzlatılması gereklidir ki daha çok müşteri internetten hem memnun kalırken, hemde daha çok müşteri kazansınlar. Bunu hiç düşünemiyorlar. Bu ülkede 1000 Mbps veya VDSL2 için 200-400 veya 1000 TL'yi her ayda ödeyebilecek insan sayısı, sayılı olabilecek kadar azdır. Bu nedenle fiyatları 65-70 TL'nin daha üzerinde yapmamaları gerekir. Fiyatlar uygun seviyeye getirilirse, müşteri sayısı ve internet kullanıcısı ciddi oranda artış gösterir. Hem onlar daha çok para kazanır, hemde bizde uygun fiyata Simetrik internet kullanabiliriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LittleEinstein

    Eğer altyapı yeterliyse, bunu sonuna kadar kullanmak gerekir. Ama internet operatörleri kendilerine güvenmediğinden düşük upload hızları veriyor. Zaten internet hızları ortada, daha yeni adil kullanım kotasını kaldıracaklar.



    Konumuz upload hızlarıydı, Turkcell Superonline'yi burada örnek vermiştim. Ortalama upload hızları Türk Telekom'a göre yüksek, ama yeterli değil tabi. Upload hızlarının artması şart.
    Upload hızlarının artması şart fakat Upload limitinin tamamen kaldırılması gerekiyor. Asıl mesele bu.

    Parayı veren düdüğü çalar çünkü. Biz parayı veriyoruz, nerede adam gibi düdük? Bize verdikleri düdük, ötmüyor. Kısaca demek istediğim, biz o kadar para ödüyoruz ve paramızın hakkını hiçbir İnternet Servis Sağlayıcısı veremiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

    https://www.facebook.com/turknet/videos/2293173690707978/
    Öyle videoda Türkiye'nin heryerinde tanıttıklarına bakmayın. TürkNet'in YAPA dedikleri aktif altyapı kısıtlı bölgelerde ve şehirlerde mevcut. Hatta onlar Türkiye'nin heryerine YAPA yani kendi altyapılarını getirtmeyeceklerini dile getirmişlerdi. TürkNet sadece bir şirket. BTK gereğinde Upload hız limitlemesinin tamamıyla kaldırılması gerekiyor ve fiyatların tıpkı TürkNet gibi ideal olmasıda gerekli. Yani sen yeni bir eve taşındığın zaman eğer altyapında VDSL veya Fiber yoksa, ADSL2+ varsa sana ADSL2+'nın en yüksek Upload bant genişliği sunan sürümünü vermeleri gerekir. ADSL2+ AnnexM ile 2-3 Mbps'e kadar Upload mümkün. ADSL'in teknolojik sınırı 2-3 Mbps Upload hızıdır. Eğer VDSL2 17a varsa sana sınırsız Upload verirlerse 40-50 Mbps alırsın eğer santrale yakınsan... Eğer santralden uzaksan bile 5 Mbps ve üstü Upload görme şansın var hatta gece saatleri daha yüksek Upload bile görebilirsin çünkü santrale yüklenilmiyor pek fazla o saatlerde insanlar çok yoğun bir şekilde interneti kullanmadığından... Ayrıca eğer şanslıysanız ve evinizde FTTH Fiber varsa, size 1000 Mbps simetrik vermek zorundalar. Yani özetle altyapınız neyi destekliyorsa, onu aynen vermeleri gerekir. İnternet Servis Sağlayıcılığın görevi budur. Onlar yapmaları gereken görevi yapmıyorlar. İnsanların saçma sapan bahanelerine inanmayın. "Altyapı yetersiz" diyenlere inanmayın. Bunlar bahane.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.