Şimdi Ara

Sistem Dosyalarını SSD'ye Taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam ben SSD almayı düşünüyorum. Bende 2 TB 7200’lük HDD var ve içinde 1.3 TB veri var içinde ama sadece sistem dosyalarını aktarmak istiyorum. Onun için yanlış şeyler yapmaktan korkuyorum. Format atmadan bu işi yapabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Yaparsın.

    Diskte bir D bölümü oluşturup tüm büyük dosyaları buraya taşırsın, sistemin olduğu C bölümünde sadece windowsu bırakırsın, ardından macrium reflect programıyla sadece C bölümünü seçip imaj yedeği alırsın ardından program üzerinden boot usb oluşturup usb'den boot edip recovery kısmına girip aldığın imaj yedeğini ssd'ye yükletirsin.
  • Şöyle de yapabilirsiniz: HDD takılı değilken ya da devre dışıyken SSD'ye temiz kurulum yapın, test edin, herşey düzgün çalışıyorsa HDD'yi bağlayıp içinden eski Windows'u ve sistem dosyalarını silin.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Önerin çok mantıklı. Teşekkürler.
  • DocZ kullanıcısına yanıt
    Sistem dosyalarını nerden bulacam birde windows izin verir mi silmeye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HasanTUNC21

    Sistem dosyalarını nerden bulacam birde windows izin verir mi silmeye.
    Sistem dosyalarını ellemeyeceksin zaten.

    Sen sadece D diye bir bölüm oluştur kendi büyük dosyalarını taşı o kadar windows ile ilgili herhangi bir klasöre dokunmayacaksın, kendi dosyalarını taşıdığında zaten geriye sadece windows dosyaları ve kurulu programlarının dosyaları kalır onlarda ssdye sığar rahat rahat.
  • SSD'ye kurulan temiz Windows'un değil, kurulumdan sonra bağlayacağınız hdd'deki eski Windows'un dosyalarını ssd'deki yeni Windows üzerinden sileceksiniz Diğer diskteki herşey yeni Windows için normal dosyadır, sistem dosyası değildir. İstediğiniz dosyayı silebilirsiniz. Windows izin verir. Bazı klasör ve dosyalarda izin vermezse o klasör/dosyanın izin ayarlarından sahipliğini alıp silebilirsiniz.

    Şahsen partitionlarla uğraşmanızı tavsiye etmem. Bölme yaparken sorun olması durumunda dosyaları kaybedebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 19 Eylül 2018; 0:15:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.