Şimdi Ara

Sizce Hangi kasa ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkeze iyi forumlar. 2 kasa arasında kaldım.
    http://www.phanteks.com/Enthoo-Evolv-ATX-TemperedGlass.htmlhttps://www.nzxt.com/products/manta-matte-black


    nzxt mantanın matx olması ve yan kapağının plexi olması beni kendisinden itiyor. tasarım ve özellik olarak ikiside hoş ve sade.


    benim aradıklarım malzeme kalitesi hangisinde daha iyi. hangisi daha dayanıklı olur.


    Teşekkür ederim herkese iyi forumlar.







  • Yan kapağı pleksi olan kasalardan kesinlikle uzak durun. Mikrofiber bezle silsen bile çiziliyor. Enthoo EVOLV güzel kasa ancak hava akışı sorunu var. Yani kasanın içine ön panelden yeteri kadar hava girmediği için donanımlar daha sıcak çalışıyor. Yazdığım nedenlerden dolayı iki kasayı da önermiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçenizi belirtebilirseniz, Cooler Master ürünlerimizden birini önerebiliriz.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    O/c yapmıcam. Günde 2/3 saat ya açarım ya açamam. Genelde günlük kullanom için alıcam. Bazen oyun oynayabilirim. Haftada 3-4 saat kadar. O yüzden ben mantayı eledim. Evet pkexi hemen çiziliyor. Sanırım phantexi alacam. Teşekkür ederim yorumunuz için.


    Bu bütçeyle önerebileceğiniz bir kasa varmı? (700 tl)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlhyt -- 11 Temmuz 2018; 13:11:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    700 tl. Ancak sade ve gösterişli bir kasa istiyorum. Her tarafı yanıp sönen kasalar bana uzak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Armag3d0N'un dediklerine harfiyen katılıyorum. Yan kapağı pleksiglass olan kasaların çizilme dirençleri çok düşük. Ne kadar görsellik istemesen bile bir yerden sonra aşırı çizilmiş bir yan kapak can sıkacaktır. Ben de görsellik delisi olmadığım halde kendi kasam için temperli camlı yan kapak sipariş ettim 2 hafta önce.

    Malzeme kalitesi ve işlevsellik olarak Thermaltake kasaların ötesine geçebilecek marka bulman zor. Özellikle de Türkiye'de satılan kasalar arasından.

    Ayrıca kasayı ister uzun süreli ister kısa süreli kullan mutlaka hava akışı iyi olan bir kasa almanı tavsiye ederim. Bunun için de ön kapağı tamamen kapalı modellerden uzak durmakta fayda var. Izgara ya da mesh tasarım olarak geçen ön kapaklı kasaları tavsiye ederim.

    mATX kasa istememen de genel anlamda mantıklı bir istek. İleride custom sıvı soğutma fiyatlarının iyice ucuzlaması ile yaygınlaşması çok olası. Bu nedenle iç hacmi geniş bir kasa uzun vadeli olarak sana çok fayda sağlayacaktır. Ek olarak ne kadar fazla iç hacim var ise kasa içerisindeki sıcaklığın yükselmesi o kadar zor olacaktır. Zaten büyük kasaların fan sayısı desteği fazla olduğu için hava akışını da daha verimli olarak yönetebiliyorsun.

    Thermaltake Core V51, Core V71 ya da Core X31 düşünebilirsin kapalı olarak. Açık sistemlere de hayır demiyor ise Core P5 veya Core P90 düşünülebilir. Core P serisi görece daha pahalıdır.

    15 yıldır Thermaltake kullandığım için diğer kasaları içten bir şekilde öneremiyorum. Bahsettiğim kasaların Youtube üzerinde çok kısa tanıtım videoları var. Almayacak olsan bile videolara bir bakmanı isterim. Hem hava akışı, hem kasa modülerliği hem de kablo yönetimi ve iç hacim olarak sana ciddi fikir verecektir. Bu noktadan sonra istediğin kasa tipine karar verip sonra fiyat uygunluğu bak derim. Minimum 10 sene idare edecektir bu bahsettiğim kasalar ve benzer kalitedekileri.




  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için. Bahsrttiğiniz modelleri inceleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.