Şimdi Ara

Amnesia: The Dark Descent İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
17.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Son yılların en başarılı korku oyunu.

          Frictional Games, kendilerini korku oyunlarına adamış ufak ve bağımsız bir oyun stüdyosu. Stüdyo İsveç’te kayıtlı olsa da, beş kişiden oluşan ana kadrosu farklı ülkelerde ikamet ediyor ve internet üzerinden sanal ofis kurarak çalışıyorlar. Daha önce geliştirmiş oldukları Penumbra serisi ile kendilerine hatırı sayılır bir miktarda oyuncu kitlesi oluşturmuştular. Sadece korku oyunları üzerine yoğunlaşan ekip, oyuncuları nelerin korkutup nelerin korkutmayacağını çok iyi biliyor. Bunun en büyük kanıtı ise üç yıllık geliştirme sürecinin ardından çıkan Amnesia: The Dark Descent.

          Amnesia: The Dark Descent, birincil kişi bakış açısıyla oynadığınız bir gerilim oyunu. Ana karakteri Daniel, daha önce yapmış olduğu bazı kazılar sonucunda bulduğu şeyin ve peşini bırakmayan gölgelerin kaynağını araştırıyor. Hikaye konusunda fazla ayrıntıya girmek istemiyorum fakat gözünüzü, hafızanızı kaybetmiş bir şekilde Rusya’da bulunan Brennenburg kalesinde açıyorsunuz. Oyun boyunca, bırakmış olduğunuz izler, günlükler ve yaşadığınız anılar ile hafızanızı geri kazanmaya ve amacınızın ne olduğunu öğrenmeye başlıyorsunuz. Fakat yol boyunca karanlık peşinizi bırakmıyor ve ekranın karşısında hayatta kalma mücadelesi veriyorsunuz.

    ''



          Amnesia, en baştan söylemek gerekirse arkasında büyük dağıtıcıları olan yüksek bütçeli bir yapım değil. Bu nedenle yüksek kaliteli kaplamalara, alıştığınız dinamik efektlere ve hikayesini destekleyen ara videolara sahip değil. Tüm bunlar aslında bir oyunun atmosferini destekleyen en büyük etkenlerden bazılarıdır fakat ilginçtir ki Amnesia bunlara ihtiyaç duymadan muhteşem bir atmosfer yakalamayı başarıyor.

          Ve yine baştan belirtmek istediğim bir konu daha bulunuyor. Bildiğiniz üzere her oyuncunun zevkleri ayrıdır. Bazıları spor oyunlarını sever, bazıları aksiyon. Bu türler de oyuncuların ilgilerine göre alt kategorilere ayrılır. Bu noktada ne beklediğinize karar vermek zorundasınız. Amnesia, korku oyunu olsa da üzerinize gelenleri vurabileceğiniz ve sürekli aksiyona girebileceğiniz bir oyun değil. Hayatta kalma mücadelesi vereceğiniz, düşmanlarınıza karşı tek bir silahınızın bile olmadığı ve başından sonuna dek gerileceğiniz bir baş yapıt. Bu nedenle oyun boyunca diken üstünde oturacak ve her köşe başında, baksam mı diye kararsızlığa düşeceksiniz. Oyunun başından sonuna kadar baskı altında kalacaksınız. Sürekli duyacağınız esrarengiz sesler ve nadir karşılaşacağınız yaratıklar gerilimi zirveye taşıyacak.

    ''



          Söylediğim gibi Amnesia’da kullanabileceğiniz hiç bir silah bulunmuyor. Yaratıklara karşı tamamen savunmasızsınız. Bu nedenle düşmanı görmeyi bırakın, sesini dahi duysanız saklanacak köşe arıyorsunuz. Oyundaki gerilimin ve atmosferin kaynağında muhteşem bir sistem yatıyor. Oyunun tamamı kapalı mekanda geçiyor ve çoğu yere karanlık hakim. Daniel, karanlıkta kaldığında aklını yitirmeye başlıyor. Uzun süre karanlıkta kaldığınızda nefes düzeniniz bozuluyor, garip çıtırtılar duymaya başlıyor, ekranınız flulaşıyor ve kendinizden geçerek yere yığılıyorsunuz (Aynı zamanda yaratığa da bakıyorsanız kendinizi daha hızlı kaybediyorsunuz). Bu noktada sürünerek kendinize gelmeye ve sakinleşmeye ihtiyacınız oluyor fakat peşinizde bir yaratık varsa bu mümkün olmuyor. Kullanabileceğiniz bir gaz lambası ve etraftan toplayacağınız kibrit kutuları bulunuyor. Kalenin çoğu yerine yerleştirilmiş meşaleleri ve mumları kibritler ile yakarak ya da gazı bitinceye kadar gaz lambanızı kullanarak etrafı aydınlatabiliyorsunuz. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken bir husus daha mevcut. Karşılaştığınız yaratıklar aydınlıkta bulunduğunuzda sizi farkedip üzerinize geliyorlar. Bu nedenle aydınlatacağınız yerlere karar vermek, ışık kaynaklarınızı idareli kullanmak, karanlıkta dayanabilmek ve yaratıklardan saklanmak arasındaki harika dengeyi sağlamak zorundasınız.

    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • İnceleme için teşekkürler, oyunun Tansel Altınel tarafından hazırlanmış kaliteli bir Türkçe yaması da var.
  • Arkadaşlar ben türkçe yamayı kuramadım ya :( steam dosyasının içine kurun diyo ee bende steam yüklü değil ama oyunu oynuyorum ama ingzce.C/program files/amnesia diye kurulu onun içine kuruyorum yamayı olmuyor ayrıca 1.01 yamasını yükledim yani.yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Arkadaşlar ben türkçe yamayı kuramadım ya :( steam dosyasının içine kurun diyo ee bende steam yüklü değil ama oyunu oynuyorum ama ingzce.C/program files/amnesia diye kurulu onun içine kuruyorum yamayı olmuyor ayrıca 1.01 yamasını yükledim yani.yardımcı olabilirmisiniz


    C:\Program Files\Amnesia - The Dark Descent Demo\redist\config

    tam buraya kuracan
  • inceleme için teşekkürler.
  • ben demosunu oynadım günümüz oyunlarına kıyasla baya bi zayıf geldi amabsc 8.4 vermiş enteresan
  • inceleme için teşekkürler
  • Oyunda bulmacalar çok güzel ve harika bir gerilime sahip, şahsen ara vermeden oynayamadım.Bildiğin geriyor adamı.Allah tan bitti ve uzun bir süre koku gerilim tarzı oyun oynamayacağım.Kendimi elf li, kelebekli, böcekli, çiçekli oyunlara vericem çok fena bir oyun.
  • selam arkadaşlar öncelikle bilmenizi isterim ki bu oyun ati radeon x1300-1900 arası serilerde problem çıkartabilir daha yüksek model bi ekran kartı kullanmanızı tavsiye ederim
  • Serin oyun çok sevdim.
  • Bugün cesaret edip oyuna kaldığım yerden devam ettim. Yok böyle bir oyun. Harika ötesi. Ona vereceğiniz emeğin karşılığını veriyor.İlerledikçe inanılmaz sarıyor. Türkçe çeviri de harika zaten, durduğunuz hata



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 25 Ekim 2010; 0:57:22 >
  • Oyun gerçekten mükemmel hayatımda oynadığım en korkunç oyundur heralde!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Codex -- 3 Kasım 2010; 21:10:27 >
  • arkadaşlar oyuna geçen başladım lakin takıldım,şimdi zindan gibi bir bölümde zemindeki delikten geçip dşğer bölüme gidiyorum.Ondan sonra duvarın içinden geçip çıkıyorum ve biraz gittikten sonra mutfak gibi yere geliyorum ,bir kazanda asit var ve asidi camla almam gerekiyor lakin cam kavanoz gibi birşey bulamadım ,önceki bölümde almam gereken birşeyi almayıpmı geçtim diğer bölüme yokasa?bir yardım edin
  • kavanozu bulman gerekiyor.Ama neredeydi hatırlamıyorum şimdi.O asitle kırmız bağları koparacaksın sanırım kavanoz oralarda bir yerde gözden kaçırmışsındır.Çünkü lazım birşeyse zaten senaryoya devam edemezsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lyrazed

    kavanozu bulman gerekiyor.Ama neredeydi hatırlamıyorum şimdi.O asitle kırmız bağları koparacaksın sanırım kavanoz oralarda bir yerde gözden kaçırmışsındır.Çünkü lazım birşeyse zaten senaryoya devam edemezsin.


    hocam işte ilk seferinde kullandım o ilk kırmızıları gördüğümüz yerde,oyunun başlarıydı daha...ondan sonraki seferde bulamadım hatta bulunduğum mekan mutfak gibi birşey işte,sallana etler var asmışlar kenara?
  • yokmu bir yardım eli?
  • inceleme için teşekkürler
  • arkadaşlar oyunu bitirdim lakin sonundan pek birşey anladım dersem yalan olur...şimdi sorum ise ben oyunu iki farklı sonla bitirdim ikisindede the end yazarken alta bir kod yazdı,bu kod ne işe yarıyor acaba?
  • kontrol odasında 2 tane tane boruyu buldum 3 üncü boluyu bir türlü bulamadım o nerde biliyormusun 2 gündür uğlaşıyorum yardım et ne olursun..

    Oyunda bulmacalar çok güzel ve harika bir gerilime sahip, şahsen ara vermeden oynayamadım.Bildiğin geriyor adamı.Allah tan bitti ve uzun bir süre koku gerilim tarzı oyun oynamayacağım.Kendimi elf li, kelebekli, böcekli, çiçekli oyunlara vericem çok fena bir oyun.
  • oyunu yarın oynayacağım ışıkları kapatacağım kulaklığımı takıp oynayacağım.umarım çok korkarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.