Şimdi Ara

Assassin's Creed: Brotherhood Ön İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
43.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Roma'nın karanlık çağı suikastleriniz ile aydınlanacak.

         "Aileme ihanet edenlerden intikam alacak ve hayal edemeyeceğiniz büyüklükteki komployu ortaya çıkaracağım. Ben Ezio Auditore Da Firenze. Ve ben bir suikastçiyim. " İşte böyle kısa bir cümle ile Assassin's Creed 2'nin genel tanımı lanse edilmişti. Oyunu oynadığımızda ise ilerledikçe şaşırmış ve hikayenin gidişatının ne yöne doğru kaydığını merak etmeye başlamıştık. Çünkü Ubisoft ilk oyun ile araladığı Assassin's Creed'in kapılarını ikinci oyun ile sonuna kadar dayamıştı. Şimdi gelin yeni oyuna geçmeden evvel bir bütünlük içeren hikayenin öncesine kısa bir dönüş yapalım.

        

         Assassin's Creed'in hikayesi adından da anlaşılacağı gibi suikastçi birliğine dayanıyor. Suikastçiler denince de tabi ki tarihte önemli bir yere sahip olan Hassan Sabbah'ı hatırlıyoruz. Seride Hasan Sabbah'ın ismi geçmese de mekanları, karakterleri ve kurgusu ile fazlasıyla esinlendiği ve bir çok benzerliğin olduğunu görüyoruz.


    ''



         Hasan Sabbah tarihin en büyük suikast topluluğuna sahip olan kişi olarak biliniyor. Alamut Kalesi'ni kendilerine üs yapan Hassan Sabbah'ın emrinde bulunan suikastçileri için ise "Hayatını feda etmeye hazır olanlar" gibi iddialı söylemler verilmiş. Rivayete göre Alamut Kalesi'ni yeniden düzenleyen Hasan Sabbah, kalenin arka kısmında öylesine bir bahçe yapmış ki, bu bahçeyi görenler buranın cennetin bir köşesi olduğuna inanırlarmış. Gene bazı kaynaklara göre Hasan Sabbah'ın suikastçilere haşhaş verdiği ve bu nedenle bu bahçeyi cennetin bir köşesi gibi gördükleri de söyleniyor. Tabi bunların aksine Hasan Sabbah'ın Alamut'ta yaşamadığına dair söylemler dahi bulunuyor. Lafı daha fazla uzatmadan oyuna geçecek olur isek ilk oyundaki kalemiz ve kalenin arka kısmındaki büyük bahçeye bakınca yapımcıların bu rivayetlerden kesinlikle etkilendiğini çıkarabiliriz.

     

         2012 yılında başlayan Assassin's Creed serisinin hikayesinin ilk oyununda Desmond Miles adlı bir karakter ile karşılaşıyorduk. Getirildiğimiz büyük bir laboratuvarda eski bir suikastçinin kanından olduğumuz ve bizim DNA kodlarımız ile suikastçi atamızın dönemine ışık tutabileceğimiz söyleniyordu. Geliştirilen Animus adlı makineye biniyor, kendimizi 1191 yılında buluyor ve atamız olan suikastçi Altair'in kontrolünü sağlıyorduk. Oyunda ilerledikçe olayın aslını öğrenmeye başlıyor ve aslında bizi laboratuvara getirenlerin amacının hiç te tarihe açıklık getirmek olmadığını anlıyorduk. Piece of Eden'in varlığını öğrenmemiz ile suikastçiler birliğinin başındaki Al Mualim'in karşısına dikilmemiz bir oluyordu. Altair ile Yasak Elma'nın gücünü kullanan El Mualim'in kıçına tekmeyi basıyor ve Altair'in Piece of Eden'i saklama nedenini öğreniyorduk. Bizi laboratuvara getirenlerin ise Tapınak Şovalyeleri’nin devamı olduğunu ve Piece of Eden'in yerini öğrenebilmek için bizi kullandıklarını anlıyorduk. İlk oyun laboratuvara dönmemiz ve burada ilginç yazıtları görmemiz ile sona eriyordu.


    ''



         Geçtiğimiz yıl sonunda çıkan Assassin’s Creed 2’de ise hikaye çok daha farklı bir yere gitti. Babası da bir suikastçi olan Ezio’nun macerası halbuki ne kadar da iyi başlamıştı. Öncesini yani Ezio’nun babasının hikayesini öğrendiğimiz Lineage filmlerinden sonra ikinci oyunun başlarında damdan dama atlıyor, sokakta kavgalar ediyor ve kızların balkonları aşağısında resmen hovardalık ediyorduk.

     

         Oyunun asıl rengi ise kendini biraz ilerletince ortaya çıkıyordu. Babamız ve abimizin idamı ile şehirden kaçmamız ve amcamızın yanına yerleşmemiz ile oyun klasik bir intikam hikayesini barındıracak gibi gözüküyordu. Ne zaman ki intikam almak istediğimiz kişilerin Tapınak Şovalyeleri olduğunu anladık, işte o zaman işin boyutu bir hayli değişmişti.


    Ön İncelemenin devamı için tıklayınız






  • Büyük bir merakla bekliyorum umarım 2.de kaybolan güzel ayrıntılar 3.de tekrar gelmiştir. 1 ve 2yi oynayanlar ne demek istediğimi anlamıştır.
  • İnceleme için teşekkürler henüz ilk sayfayı okudum ama yazmak istedim. Laboratuvar.

    Hatta v bile yok Laboratuar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 10 Eylül 2010; 23:25:57 >
  • Teşekkürler, düzeltilmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    İnceleme için teşekkürler henüz ilk sayfayı okudum ama yazmak istedim. Laboratuvar.

    Hatta v bile yok Laboratuar.

    v var dostum
  • Geliştirilen Animus adlı makineye biniyor, kendimizi 1911 yılında buluyor ve atamız olan suikastçi Altair'in kontrolünü sağlıyorduk.

    Yıl 1191 olmalıydı.Ön inceleme yazarken olacak o kadar :)
  • en çok beklediğim oyunlardan birisi single dan şüphemiz yok ama inşallah multiplayer balon çıkmaz
  • İnşallah uzunca bir oynanış süresi olur. Bir çırpıda bitmesini hiç mi hiç istemiyorum. Lakin başına oturduğum müddet kalkmak pek mümkün olmuyor.
  • Güzel inceleme teşekkür ederim. Şuan o muhteşem single'dan çok MP kısmını merak ediyorum.
  • konu için sağol kardaş

    ilk 2 oyunu oynadım hikayeye hakimim kendimle gurur duyuyorum. 3. oyunuda alacağım
  • Beklediğim oyun bu işte Bu oyunu oynamama engel olacak herhangi bir şey olursa acımam ezer geçerim 2. oyun şahaneydi. Bu oyun da artık tabir edilemez bir güzellikte olur diye umuyorum. Her şeyi zaman gösterecek.
  • üşüyoruz ezio :D gel artık
  • Güzel bir ön inceleme olmuş elinize sağlık. Bende birince oyunu çok önce oynamaya heveslendim ancak sarmamıştı, bugün tekrar aldım oynamaya başladım, darısı AC2 ve buna.
  • Mükemmel ötesi bir oyun 1 ve 2 yi oynayanlar 3ün ne kadar muhteşem olcagını tahmin edebiliyorlardır heralde :)
  • Güzel ön inceleme fakat hatalar var. Özellikle Al Mualim'e El Mualim denmesi. Yine yerine gene kullanılması. Normalde forumda kullanırsak uyarı puanı alacağımız kıçına tekmeyi basmak kalıbının kullanımı. "-de" eklerinin yanlış kullanımı. Örnek; hiçte - hiç de gibi. Yanlış anlamayın sadece bir sonraki seferde dikkat etmeniz için söylüyorum.
  • Ne sorunlu insanlar var bırakın bu yazım hatalarını filan , tarih dışındakilerin hiç bir önemi yok türkçe öğretmenimi herkes adamlar incelemeye yorum yapmıyor gelmiş ''-de'' ekleri yanlış kullanılmış diyor yayınlamayın böyle yorumları oyuna gelirsek ikinci oyunu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 2 günlük tatili ile perşembe saat 17:00 te başlayıp cuma günü akşamüstü (arada mola verdiğim oldu) bitirmiştim bu oyuna bakılırsa oynanış süresi daha uzun olucak ve daha güzel bir oyun bekliyoruz ayrıca Bc 2 e 2-3 mapte 170 saat harcayan ben bu oyunun multisine 15 gün harcarım
  • Türkçeyi doğru konuşup yazmak icin öğretmen olmaya gerek yok arkadasım bu bahanenin arkasına saklanmayalım. Düzgün konus ayrıca. İncelemeyi yazan arkadas da yanlış anlamasın lütfen uyarıyoruz sadece ;) Bu arada yukarıda Al Mualim yanlış yazılmış denmiş ben de ona ekleme yapayım. Ezio Auditore DA Firenze olacak. İncelemeyi yazan arkadas kırilmiyordur umarım. İyi günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    Türkçeyi doğru konuşup yazmak icin öğretmen olmaya gerek yok arkadasım bu bahanenin arkasına saklanmayalım. Düzgün konus ayrıca. İncelemeyi yazan arkadas da yanlış anlamasın lütfen uyarıyoruz sadece ;) Bu arada yukarıda Al Mualim yanlış yazılmış denmiş ben de ona ekleme yapayım. Ezio Auditore DA Firenze olacak. İncelemeyi yazan arkadas kırilmiyordur umarım. İyi günler.



    O halde Altair değil Al Tahir olacak.
  • Yok Ali Tahir yanlis biliyorsun...
  • Sabirsizlikla Bekledigim Bir Oyun...

    *2. Sayfa Yani "Adem Ile Hava" Adli Sayfada

    "Ezio, kendi liderliğini yapacağı Suikastçiler Birliği ile Borgia ailesine karşı harekete geçecek. Kısacası Assassin’s Creed 2’de tam anlamı ile Suikastçiler Birliği ve Tapınak Şovalyeleri arasındaki büyük mücadeleye tanıklık edeceğiz."

    Cumlesindeki Bahsedilen Oyunun Yeni Serisi Assassin's Creed Brotherhood :) Ama Cok Güzel Bir On Inceleme Olmus Tessekurler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.