Şimdi Ara

Cevat Yerli'nin Crysis 2 Röportajı Dosya Konusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
15.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Cevat Yerli'nin Crysis 2 röportajlarını sizler için çevirip derledik.

     
        Geçtiğimiz günlerde Times Square'de gösterime sunulan Crysis 2'nin kapalı kapılar ardında Xbox 360 demosu gösterildi.
     
        Bu demo'nun hemen ardından VG247 sitesinin mikrofon uzatarak yaptığı röportaj ve bu röportajın ardından bir hotel lobisinde yapılan söyleşiyi sizler için çevirerek altın tepsiyle önünüze sunmaya karar verdim.
     
        Durum Crytek ve aynı kanı paylaştığımız Cevat Yerli olunca bu çeviriyi büyük bir keyifle yaptım, size de okumak kaldı. Bu arada bazı değerli üyelerimiz "Crysis 2 Türkçe altyazısı olacak mı?" diye merak içerisindeler. Maalesef bu soru yabancı sunucu tarafından sorulmadığı için yanıt alamadık. Röportajı biz yapsaydık emin olun ilk soracağımız soru kesinlikle bu ve buna yakın şeyler olurdu.
     
        Sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın merakla beklediği Crysis 2 ile ilgili çoğu merak edilen konuya Cevat Yerli bu röportaj ile ışık tuttu ve çok iddialı demeçler verdi...
     
        Neyse lafı fazla uzatmadan demonun hemen ardından ve ertesi gün, 2 ayrı röportaja tabi tutulan Cevat Yerli şöyle konuştu;

    ''



     
    Sizce herşey yolunda gitti mi?
     

    Cevat Yerli: Bence harika gitti. Çok mutluyum. Oyun harika görünüyor. Biliyorsunuz, bu bir sandbox (Serbest Harita) oyunu ve bir sandbox oyununun demosunu yapmak gerçekten zordur ve bu tarz bir demoyu oynayarak gösterime sunarken eğer oyunu o an kötü oynayarak sunarsanız, oyun kötüymüş izlenimi verir, iyi oynanırsa iyi izlenimi verir. Fakat Nathan gerçekten iyi oynadı ve oyun iyi göründü. Bu yüzden çok mutluyum.  

     
    Oyunu Xbox 360'a çıkarma konusunda endişeli miydiniz?
     

    Cevat Yerli: Evet. Xbox 360 bir konsol platformu ve bu zor bir aşama, öyle değil mi? Biz de "Bunu doğru yapmalıyız!" dedik. PC demosu yapıp sonra "şimdi de konsol demosu gösteriyoruz" diyemezdik. Bunu risk edeceğimizi söylemiştik, yani sınırları zorlama anlamında... Hala yapım aşamasındaki bir teknolojiden bahsediyoruz, o yüzden herşey iyi gittiği için çok mutluyum.  

     
    Konsollara, PC için geliştirdiğiniz oyun teknolojisinin kapasitesini biraz aşağı çekerek uyarlama konusunda sıkıntı yaşadığınızı söylemiştiniz, öyle değil mi? 
     

    Cevat Yerli: Sadece kapasiteyi düşürme konusu değil, bizim yapmaya çalıştığımız en önemli şey, PC ve konsolların aynı anda oynanışının sorunsuz olmasını sağlamaya çalışmak. Oyuncuların yaşayacağı deneyim muazzam olmalı. Ormanlar, yükseklikler, tüm çekici deneyim, genel olarak aksamadan oyuncuya sunulmalı. Yüksek kapasite grafikler Xbox 360 içinde geçerli olmalı.

     
    Konsollarda hedeflediğiniz Framerate kaç?
     

    Cevat Yerli: Saniye başına 30 frame... Hedefimiz 30. Bunun altına düşmemeli. Hala yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Oyun çalıştığı için çok mutluyum [Gülerek] Oyunu zorlamamız ve aldığımız sonuç doğrultusunda yakaladığımız nokta beni çok mutlu ediyor. 



    ''



     
    Doğrusunu söylemek gerekirse oyun harika görünüyor. Muhteşem. New York'daki çevreyi ve binaları yaratırken ne kadar ileri gittiniz? Tamamen bitirdiğinizi söyleyebilir misiniz?
     

    Cevat Yerli: Böyle bir atmosferi yaratmak için ilk kısım olarak üretim araçları gerekiyor ve o kısmı bitirdik. Şimdi geriye kafamızdaki dünyayı oluşturmak kaldı. Bu kısım ise halen geliştirilme aşamasında... Bir adım attığımız zaman, geride bıraktığımız tüm alanları da aynı kalitede geliştirmek zorunda kalmak çok zor olabiliyor. Ama biz kaliteden asla ödün vermeyen bir firmayız ve bu bizim önümüzdeki birkaç ay için büyük savaşımız olacak.

     
    Demodan anladığımız kadarıyla oyunda yıkım öğesi büyük bir rol oynuyor.
     

    Cevat Yerli: Kesinlikle.



    Dosya Konusunun devamı için tıklayınız










  • Güzel bir röportaj,ama devamı için tıklanmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wNchstR

    Güzel bir röportaj,ama devamı için tıklanmıyor

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Cevat_Yerlinin_Crysis_2_Roportaji_Huzurlarinizda-5632.htm




  • Sanırım Bi 1080p Oyunumuz Daha Olacak...
  • Bence 1080p olmaz bu oyun çünki zaten çok kastıklarını söylüyor 30 fps altına düşmemek için birde 1080p olursa daha da zor olur sanırım...
  • ne zaman çıkaacaktı bu oyun ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigbooss

    ne zaman çıkaacaktı bu oyun ..


    Aralık 2010.
  • peki oyun yine %100 TÜRKÇE olacak mı? eğer türkçe olmazsa benim için diğer oyunlardan farkı kalmaz açıkçası :(
  • Oyun Kasım ayında çıkıyor ve 720p olacak sanırım.

    Yav TR de o kadar net ve dergi editörü var artık dinozor olmuş adamlar hala öğrenemediler mi şu oyunda TR dil desteği olup olmadığını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 16 Nisan 2010; 16:11:38 >
  • Adamlar açıktan olmasa da PS3 xbox tan daha iyi demeye çalışmışlar
  • keske Türkiyeden bir ilk olarak bölümsonucanavarı rÖportaj yapsa Cevat Yerliyle

    herkes Türkçe dublajdan emin oldugumuz 1 OYUN VAR derken burada Türkçe altyazı olucakmı sorusunu sormak ısterdık dıyen LPTRASH demek ıstyrki Dublaj zaten olmayacak bari keşke altyazı olsa

    bu bakımdan cok uzucu cunku ılk crysisde Türkçe dublaj mukemmel bır oyun deneyımıydı 10kat oynama zevkını arttırdı dıyebılırım ...

    umarım bi gün Türk yapımcıyla Bi Türk de randevu alabılır ve Ropörtajını yapabılır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 16 Nisan 2010; 17:58:32 >
  • Adamım benim :)
  • CRYSİS Yİ heycanla bekliyorum
  • @BERGX

    Değerli yorumun için teşekkürler. Cevat Yerli'nin bana göre ilk oyunda Türkçe dil seçeneği getirdiği Crysis'den sonra ikinci oyuna da Türkçe dil seçeneği getireceğini düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi fikrim. :)
  • Crysis 2 büyük ihtimalle Türkçe olacak arkadaşlar. Level dergisinin Crysis 2 özel sayısında ki röportajda da Cevat YERLİ bunu belirtmiş. "Geleneği sürdüreceğiz, Türkçeleştirmek için elimizden geleni yapacağız" demişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Crysis 2 büyük ihtimalle Türkçe olacak arkadaşlar. Level dergisinin Crysis 2 özel sayısında ki röportajda da Cevat YERLİ bunu belirtmiş. "Geleneği sürdüreceğiz, Türkçeleştirmek için elimizden geleni yapacağız" demişti.


    güzel haber
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BERGX


    quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Crysis 2 büyük ihtimalle Türkçe olacak arkadaşlar. Level dergisinin Crysis 2 özel sayısında ki röportajda da Cevat YERLİ bunu belirtmiş. "Geleneği sürdüreceğiz, Türkçeleştirmek için elimizden geleni yapacağız" demişti.


    güzel haber



    İyide PC için zaten kesin Türkçe olurda önemli olan PS3 PS3 için Tr olacak demediler henüz
  • PS3 içinde Türkçe olacaktır. Zaten oyunu Türkçeleştirdikten sonra niye PC, PS3 diye ayrım yapsınlar ki? Onlara ek bir masraf getirmeyeceğine göre bütün platformlarda aynı olacaktır. Sonuçta Türkiye de PS3 resmi olarak satılan bir cihaz ve çok sayıda kullanıcıya sahip.
  • Büyük ihtimal Konsollarada Türkçe gelecektir
  • PS3 için Türkçe dublaj olursa sevincimden
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.