Şimdi Ara

Dead Nation İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Benden taze bir parça et mi koparmak istiyorsunuz? Deneyin de görelim!

       Gerçekleşeceğine inanmaya başlayanlardan mısınız? Şu filmlere, oyunlara ve hatta şarkılara konu olan, National Geographic (ciddiyim…Discovery Channel’da olabilir !) tarafından olasılığı sorgulanmaya başlanan “zombilerin kıyamet günü” senaryolarından bahsediyorum. Çünkü bana öyle geliyor ki bir gün uyandığımızda, hayatta değer verdiğimiz her şey silahımızın içindeki mermi sayısından ibaret oluverecek!
     
        Bu seferki kıyamet senaryomuz, adını özellikle Superstar Dust HD ile duyuran Finlandiyalı yapımcı Housemarque ellerinde, kurgusal bir dünyada hayat buluyor. Tüm bu karmaşaya sebep olan yine bir virüs ve yeryüzünde bu virüsün etkisine karşı doğal bir direnç göstererek “onlardan” birine dönüşmemiş birkaç insan var. Bunlardan ikisi, sizin ana karakter seçeneklerinizde yer alan Jack McReady ve Scarlett Blake ( Scarlett Johannson – Blake Lively görünümlü bir hatun olması tesadüf mü acaba?).

    ''



         Dead Nation gerçek görüntülerden oluşan ve virüsün yayılması döneminde yaşanan kargaşayı bizlere aktaran bir video ile açılışını yapıyor (muhtemel bir zombi filminin açılışında olabileceği gibi). Ana menüye geldiğimizde, çevrimiçi olduğumuz ülkenin yanıp sönerek kendini belli ettiği yerküre arka planda dönmeye başlarken; ön tarafta hikaye modu, yerel co-op, online co-op, dünya genelinde oyun puanlamaları ve diğer detaylara erişebiliyoruz. Arka planda yer alan dünya haritası ve giriş yaptığınız ülkenin kendini yanarlı dönerli olarak belli etmesi, sanki birazdan o ülkenin sokaklarında zombi avına çıkacakmışız izlenimi veriyor. Zaten oyunun skor bölümünde online olarak hangi ülke oyuncuların ne kadar skor yaptığı ve ülkelerin puanlı sıralaması yer alıyor.
     
        Ana karakterimizin sesi ve sanatsal çizimler eşliğinde aktarılmaya başlayan hikâyeden anlıyoruz ki, azığımız tükenmek üzere ve hayatta kalmak için en az mermi kadar değerli olan yiyeceğin peşine düşme zamanı gelmiş. Zaten konu olarak artık klişe sayabileceğimiz bir içeriğe sahip olan Dead Nation’da önemli olan hikâye değil, bir kıyma makinesi olarak sokaklarda nasıl bir iş çıkaracağımız!


    ''



        Ölülerle dolu sokaklara indiğimiz zaman bizi kıyameti yaşamış, harabeye dönmüş ve her şeyin birbirine girdiği karanlık, puslu bir atmosfer karşılıyor. Dead Nation sunduğu atmosferle kesinlikle takdire şayan. Bu andan itibaren izometrik kamera açısıyla kontrol ettiğimiz ana karakterimiz, cephanemiz ve fenerimizle birlikte bu ölü sokaklara biraz canlılık getirmek ve hayatta kalmayı başararak hedefe ulaşmak yegâne görevimiz. Bu iki etken: kamera açısı ve karanlık atmosfer akın akın gelen zombi saldırılarıyla birleştiğinde, Dead Nation vermek istediği hissi başarıyla oyuncuya aktarmış oluyor. Şehir sokakları genelde sizi köşeye sıkıştıracak bir tasarıma sahip. Dar sokakların yanı sıra ana caddelerde ve büyük meydanlarda karşılaşacağınız devrilmiş arabalar, yarı yolda bırakılmış tırlar, metal taşıma kutuları ve aklınıza gelebilecek diğer her şey sizi gelecek “açlık krizlerine” karşı kaçacak daha az yer bırakıyor, yaşam alanınızı sınırlandırıyor ve size zombilerle çarpışmaktan başka çare bırakmıyor.
     
        Malum, izometrik bakış açısı görüş alanınızı sınırlandırdığı için, sizi her an karşınıza çıkabilecek sürprizlere karşı tetikte ve tedirgin bırakmayı başaran Dead Nation’da atmosferi alevlendiren bir diğer etken ise ışığın gücü. Sahip olduğunuz fener, oyunda silahınızdan daha büyük bir iş görüyor. Genellikle karanlık bir ortamda yol aldığımız Dead Nation’da fener sadece karanlığın içinden fırlayıp gelen yaşayan ölülerin yerini tespitte yardımcı olmakla kalmıyor, ayrıca hedefimiz olarak iş görüyor. Feneriniz sokak lambalarının karardığı anlarda, zifiri karanlığın içinde en az silahınız kadar sadık bir dost. Bu arada, size zombilerin koşabildiğinden bahsetmiş miydim?


    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • İnceleme için teşekkürler
  • Zevkle bitirdiğim bir oyun oldu. Tavsiye ederim.
  • Brainded, Normal, Co-op Brainded modları bitti. Sırada solo grim var. Hadi bakalım hayırlısı.
  • oyun gerçekten güzeldi full aksiyon onlineda ayrı bir zevkli
  • Bu oyunu PC'de bulma imkanımız var mı ya da olacak mı?
  • @BSC Misafir

    Şu an için oyun PSN servisine özel gözüküyor ve PC'ye gelme olasılığı çok düşük.
  • zombie tarzı oyunlarıda hiç sevmiyorum ama seven kısmi kişiler olabilir araştırma için teşekkürler.
  • Silah değiştirme sistemi oyunu yavaşlatmıyor.Oynadıkça,zamanla nerde hangi silahı kullanmanız gerektiğini,bir sonraki silahın ne olduğunu öğreniyorsunuz.Eğer merminiz biterse şarjörü hızlıca değiştirmek için R3 tuşuna basın,bir sonraki silahı seçip tekrar aynı silaha geçince reload animasyonu atlamış oluyorsunuz.Bazı yerlerde işinize yarayabilir.

    Aynı şekilde hikayesi.Singleplayer ve Coop ta konu paralel olarak ilerliyor.Birinde tek başımıza diğerinde Scarlet de dahil oluyor.Zaten adamlar oyunu duyururken gelmiş geçmiş en iyi konu bu oyunda olacak demedi ki.Sadece bölümler 3-2-1 diye başlatıp anlamsız mekanlar koymak yerine mekanları konuya bağlamak istemişler.

    Eğer bütün bölümlerde birşeyleri öldürüp bölümü bitirmek kendini tekrar etmek oluyorsa piyasadaki neredeyse bütün oyunlar kendini tekrar ediyor.Farklı mekanlar,farklı zombi çeşitleri,farklı silah çeşitleri,çok güzel grafikler ve inanılmaz detaylar,harika atmosfer,2 kişilik online ve offline coop oynama imkanı,5-6 farklı zorluk seviyesi,detaylı sıralama listesi,35 trophy.Bu kadar özellik 15 $ lık 1400 MB boyutunda ki bir PSN oyunundan da,daha ne olsun.85 veya daha altında bir notu kesinlikle haketmiyor.Eğer almayı düşünen veya kararsız kalan varsa hiç düşünmesin,en iyi PSN oyunlarından birisi.Pişman olmazsınız.
  • bu oyunu infamousa tercih eder misiniz ? hangisi daha iyidir verilecek hediye oyunlar arasında bu oyun var konuyu hortlatma amacım budur
  • Şimdi konu kopar haa, herkes bunu indirecek
    Ben dahil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rick dangerous

    Şimdi konu kopar haa, herkes bunu indirecek
    Ben dahil

    yalnız varya oynayış videolarını izledim oyun mükemmelmiş. lbp ve bu oyunu indirecam
  • Oyun fps mı
  • Oynayın tabi. Güzel oyundur.

    Çok sevdiğim bir arkadaşımla co-op kasıyorduk bir aralar ama benim yüzümden yarım kaldı oyun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Affliction

    Oynayın tabi. Güzel oyundur.

    Çok sevdiğim bir arkadaşımla co-op kasıyorduk bir aralar ama benim yüzümden yarım kaldı oyun.

    co op kasmak nedir biraz bilgi verir misiniz ?
  • Single modunu arkadaşınızla beraber 2 kişi olarak oynayabiliyorsunuz.

    Ayrıca bütün bölümleri co-op olarak bitirirseniz trophy veriyor oyun. ^_^
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plantamax


    quote:

    Orijinalden alıntı: Affliction

    Single modunu arkadaşınızla beraber 2 kişi olarak oynayabiliyorsunuz.

    Ayrıca bütün bölümleri co-op olarak bitirirseniz trophy veriyor oyun. ^_^



    EKRAN ORTADAN BÖLÜNÜYORMU CO-OP MODUNDA ????

    Hayır aynı ekranda iki kişi ilerliyorsunuz..
  • kaç saat oynanışı var ona göre ratchet and clank yada bunu tercih ediceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phantom_coal

    kaç saat oynanışı var ona göre ratchet and clank yada bunu tercih ediceğim.


    Oyunda toplam 10 bölüm var. 1 bölüm oyunun zorluk derecesine göre 1 saat bile sürebiliyor. Gerisini siz hesap edin. ^_^
  • ben yeni başladım oynamaya pek şens vermeden hemen kapattım kamera çok yukarıdan gösteriyor neye ateş ettiğini ve yönünü tam olarak ayarlanmıyor uzak görüntü çok kötü bu trailer gösterdiği gibi yakın değil ayarlara girdim kamera açısı göremedim ama biraz daha oynayıcam bu kadar yorum güzel diyorsa vardır benim bilmidiğim bir şey heralde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.