Şimdi Ara

Deus Ex: Human Revolution Ön İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
18.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Düşman kazanmak istiyorsan, bir şeyleri değiştirmeye çalış...


     

        Deus Ex: Human Revolution ön incelemesine başlamadan önce eski günleri yad etmeden olmaz. Deus Ex kelimesi belki yeni oyuncular için pek bir şeyi fade etmeyebilir fakat benim gibi eski nesil oyuncuların hafızasına sağlam kazınan kült yapımların başında gelmektedir. FPS kategorisine çok büyük anlamlar kazandıran Deus Ex serisi, bu türü "Önüne geleni vur, ilerle" şeklinde bir oynanıştan çok daha geniş çerçeveden bakmaya yönlendirmeyi başaran mihenk taşlarından biri. Konuşma/Gizlilik/Hack/Ateş etme gibi metodları birbiriyle harmanlayan Deus Ex, daha o zamanlardan bize geleceğe yeni bir kapı açtığını göstermişti.

     

        Yeni Deus Ex yani DE: Human Revolution ilk duyurulduğunda tek korkum yeni neslin oyunlarındaki aşırı aksiyon dozajına yenik düşebileceği olmuştu. Fakat oyunun kökenlerine bağlı kalacağı yönünde ilk bilgileri aldığım andan itibaren derin bir nefes aldım ve rahatladım, zirâ oyun tam da her Deus Ex severin istediği tarzda yapım aşamasına sokulmuştu. Tek korkum artık bu önemli seri oyunun yaratıcısı Warren Spector'ın kontrolü dışında seyrediyordu ama güncel yapımcı Eidos Montreal'in işini ciddiye aldığını öğrenmemiz pek zaman almamıştı. İlk kez 17 Mayıs, 2007'de duyurusu gerçekleşen oyunun, ilerleyen aylarda yayınlanan ekran görüntüleri ve videoları eşliğinde görselliğe de yeterince önem verdiğini görmüş ve memnun olmuştuk. Yeni bir Deus Ex projesi öyle yabana atılacak bir iş değildi ve yapımcının gereken önemi vermesi beni ve çoğu Deus Ex severi eminim tatmin etmiştir.




    ''



     

        Orjinal yapıma dönelim biraz. İlk kez o futuristik şehre adım atışınızı hatırlayın, Tracer Tong adlı bir hacker'ın peşindeydik. Tracer'ın peşindeyken kendimizi bir çok engelle karşılaşmış buluyor ve neredeyse her oyuncu bu süreçte farklı bir ilerleme kaydedebiliyordu. Örneğin ben geçmemiz gereken bir kapıyı hackleyebilecek kadar yeterli bir bir beceriye sahip iken başka bir oyuncu havalandırma tünellerinde bulduğu bir kod ile farklı bir kapıdan ilerleme sağlayabilmiştir. Deus Ex'in de ana felsefesi bu zaten, seçimler ve yaptığınız bu seçimler doğrultusunda bunların oyuna yansıması ve aldığınız farklı sonuçlar. İşin esprisi de bu! Warren Spector, oyuna bir tutam RPG koyarak, aklımızı çelmeyi ne de güzel başarmıştı ama? Geçen onca senenin ardından hâlen bu büyüyü içinizde bozmayanlardansanız, o zaman size güzel bir haberim var. Deus Ex'de de ilerleme yöntemlerimiz birden fazla olacak. İşin güzel tarafı, bu sefer ilerleme yöntemlerimize göre daha farklı ödüllendirilecek, diyaloglarda bir çok alternatif gözümüze çarpacak. Yeni neslin gücünü de sırtına alan Deus Ex: Human Revolution, orjinal yapımın çağına nazaran beklentilerin oldukça yüksek çizgilerle ilerlediği günümüzde biz Deus Ex'i bilenleri geçtim, herkesi tatmin etmeyi başarabilecek mi? Esas soru bu aslında, o zaman ne duruyoruz, hiç vakit kaybetmeden, Human Revolution'a ve bize neler getireceğine göz atalım.


    ''



        Deus Ex: Human Revolution, ilk oyunun 25 yıl öncesini konu alıyor. Yıl 2027, orjinal Deus Ex'te gördüğümüz nanoteknolojik gelişmeler daha yeni yeni geliştirilirken, biomekanik teknoloji Human Revolution evreninin alıştığı güncel teknoloji konumunda. Ana karakterimiz Adam Jensen, Sarif Industries'te çalışan özel bir güvenlik görevlisi. Bu şirketin uğraştığı mecra ise insanları çeşitli biomekanik implantlar (augmentation) ile cyborglaştırması. Augmentation'lar çeşitli gruplara ayrılıyor. Neural (Sinirsel) augmentationlar sayesinde daha zeki biri olabilirken, diğer augmentationlar sayesinde sınırlı durumdaki insansı fiziksel gücünüzü daha da öteye taşıyabilirsiniz. Her ne kadar insanlığın durumu bu augmentation'lar sayesinde çok iyi gibi görünse de bu çağda büyük bir kaos ve komplo hakim. Zenginler zengin kalmayı başarırken fakirler fakir kalıyor, Bazı gruplar augmentation'lar sayesinde çeşitli bölgelerin kontrolünü sağlıyorlar. Kimi augmentation'lar sonucunda ise bazı kesimler kendilerini üstün görerek yeni bir burjuva çağını başlatıyorlar ya da en azından öyle sanıyorlar. Adam Jensen'ın çalıştığı Sarif Industries ise augmentation'ların gelişmesi ve daha çok satması için varını yoğunu ortaya koyarken, GreenPeace'e benzer bir insanlık örgütü ise augmentation'lara tamamen karşı çıkıyor ve insan vücudunda değişiklik olmasını istemiyorlar. Hadi çıkın bakalım çıkabiliyorsanız bu işin içinden.



    Ön İncelemenin devamı için tıklayınız





    Minimum sistem gereksinimleri:
    İşletim Sistemi: Windows XP, Windows Vista veya Windows 7 ile DirectX 9.0c
    İşlemci: 2 GHz Çift Çekirdek
    RAM: 1 GB RAM (Windows XP) / 2 GB (Windows Vista ve Windows 7)
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8000 serisi veya ATI Radeon HD 2000 serisi veya daha iyisi
    Gerekli Boş alan: 8.5 GB

    Önerilen sistem gereksinimleri:
    İşletim Sistemi: Windows 7
    İşlemci: AMD Phenom II X4 veya Intel Core 2 Quad veya daha iyisi
    RAM: 2 GB
    Ekran Kartı: AMD Radeon HD 5850
    Gerekli Boş alan: 8.5 GB



  • sabırsızlıkla beklıyorum bu oyun dan umudum var.. ınsallah serıye ıhanet etmez
  • Deus Ex'i bilgisayarım yavaş açardı. Grafikleride zamanına göre iyiydi sanki. Şimdi baktımda, gerçekten çok kötüymüş. Zaman geçiyor dedikleri bu.

    Bu oyuna FPS demek oldukça yanlış. FPS ama öyle böyle bir FPS değil :). Sabırsızlıkla bekliyorum. Eidosu Eidos yapan oyunlardan.
  • Deus Ex: Human Revolution ilk oyundan 25 yıl sonrasını değil 25 yıl öncesini anlatıyor hafif bir karışıklık olmuş düzeltilirse sevinirim.
  • işte ağustosa damgasını vuracak oyun :)
  • İlk oyundan 25 yıl öncesini konu almıyormu bu oyun ?
  • Şahsen E3 videosuna hayran kalmıştım.Nete düşen sürümü denedim ve çok beğendim.Gizli bir şekilde ilerlemek çok zevkli.Zaten çatışmaya girdiğinizde eğer Easy modda oynamıyorsanız ölme şansınız yüksek.Oyun acımıyor,çok zor yaptıklarını söylemeliyim.Sağlamda ingilizce istiyor.Aklıma takılan tek nokta,bu kadar güzel bir oyunun bu kadar kendine has oynanış ve atmosferin yüz modelleri konusunda çuvallaması inş düzeltirler.
  • merakla bekledigim bir oyun..
  • torrentlere düştü de indirmedim...genelde meraktan indiririm...
    crysis 2 'deki çalıntı betada o hataları bildiğimden oyun zevkimin içine etmiyim dedim...
  • Hani lan nerde o diksiyon hatası diye yırtınan lavuklar? Uzun yazıları okumaya yetmiyor değil mi beyniniz? Yiyiyorsa bulun bakalım burda hataları öyle ötün
  • Yaz kıtlığında bizi memnun edecek oyun geliyor
  • Sızan betası çok kötüydü, Umarım full ü güzel olur..
  • Oyunun sızan betası bu haliyle bile piyasadaki birçok oyundan çok çok iyiydi.
  • Betası pc'de mi arkadaşlar pm atabilir misiniz ? Deneyelim
  • Müthiş bir oyun geliyor. Çıktığı zaman incelemelerede bakacağız ama pekte gerek yok. Oyun buram buram kalite kokuyor :)
  • çıksında oynayak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pc_2009

    çıksında oynayak


    +1
  • çıkınca grafik manyakları da ortaya çıkıcak.

    grafikleri b.k gibi ben oynamam . yok crysis 2 ye bi baksınlar yok bu devirde bu grafik mi olur.bik bik bik... bi sürü kötüleyecekler biliyorum.

    şimdiden söyleyeyim çıkınca bu kadar acımasız olmayın oyuna karşı.yanlış yönlendirmeyin milleti. zaten amacı da grafik değil. bilen bilir deus ex serisini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubillian -- 20 Temmuz 2011; 17:15:23 >
  • Ben daha önce serinin hiçbir oyununu oynamadım.direk bu oyunla başlarsam olurmu ? Bide bu oyun gercekten alınması gereken bir oyunmu su oyun kıtlığında en azından 1-2 ay idare etsin yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk deus exi beğenmiştim bunu da oynamayı planlıyorum. Hatta bu ve skyrim için sistem topluyorum tek sorun doların ani yükselişi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.