Şimdi Ara

God of War: Ghost of Sparta Ön İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
21.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Kratos, yaşamının karanlıkta kalan bölümlerini aydınlatmak için Atlantis'e yolculuk yapıyor...

         God of War: Ghost of Sparta'nın videosundaki “Her son, önce başlamalıdır” sözü Kratos'un hikayesinin daha da ayrıntılı olarak ele alınacağının göstergesiydi. Müthiş atmosferiyle bizi büyüleyen God of War 3 sonrası serinin bittiği söylentileri olsa da, aslında böyle bir şeyin olmayacağı konusunda hiç şüphemiz yoktu. Bazı insanların “Playstation” alma nedenleri olan ve satış rakamları ile de Sony'nin yüzünü güldüren God of War'un bitmesi mümkün değil. O nedenle bu seride her son mutlaka bir başlangıç olacaktır. Oyun dünyasının en karizma karakterlerinden Kratos'un öyküsünü en ince ayrıntısına kadar öğrenme fırsatı bulacağımızı düşünüyorum. Zaten Sony de bu yöndeki ilk adımını attı ve Kratos'un karanlıkta kalan geçmişi ile ilgili yeni bir macera olan Ghost of Sparta'yı Playstation Portable için duyurdu. Her ne kadar bu God of War oyununun adının sonunda bir “sayı” olmasa da, Ghost of Sparta'nın baştan savma bir oyun olmayacağı konusunda şüphemiz yok. Zaten serinin hayranları da bu oyunu yakından takip ediyorlar.

    ''



        2008 yılının Mart ayında ayında piyasaya çıkan God of War: Chains of Olympus'u geliştiren Ready at Dawn Studios tarafından geliştirilen olan Ghost of Sparta'nın yapım aşamasında serinin yaratıcısı Sony'nin Santa Monica Stüdyoları da önemli bir rol oynuyor. Bu iki önemli geliştiricinin Ghost of Sparta'da gücünü birleştirmesi sayesinde ortaya başarılı bir oyun çıkacağını düşünüyoruz. Chains of Olympus'un baş tasarımcısı olan Dana Jan, Ghost of Sparta'nın yönetmen koltuğunda oturuyor. Sanırım Sony kendisinden çok memnun kalmış. Zaten Chains of Olympus'un piyasaya çıkmasından 5 ay sonra Ghost of Sparta'nın geliştirilmesine başlanmış, yani yaklaşık 2 yıldır geliştirilen bir oyunla karşı karşıyayız ki bu süre bir taşınabilir cihaz oyunu için oldukça iyi. Böylece geliştiricilere ayrıntısı oldukça fazla olan bir oyun yapmak için bol bol zaman kalmış.

         Ghost of Sparta, God of War 1 ve 2'nin arasındaki bir zaman diliminde geçecek. Yayınlanan videolarda da vurgulandığı üzere Kratos'un kardeşi Deimos ve annesini oyunda görme şansını yakalayacağız. Kratos, bu yolculuğunda kardeşi ile ilgili karanlıkta kalmış noktaları açığa çıkarak. Tabi doğal olarak da Kratos'un geçmişini öğrenme şansımız olacak. (Ghost of Sparta'yı edinen oyuncuların God of War 3'te Kratos'un kardeşi Deimos'un skin'ine ulaşma şansına sahip olacağını hatırlatalım.) Kahramanımız Kratos, bu sırları ortaya çıkarmak için Atlantis şehrine yolculuk yapıyor. Atlantis; “Atlas'ın Adası” olarak da bilinen efsanevi, batık bir ülke. Burası Batı Avrupa ve Afrika'nın büyük bölümünü fetheden ve M.Ö 9.500 civarında Atina'yı ele geçirmeye çalışan bir uygarlık olarak biliniyor. Yani Kratos büyük bir uygarlığa yolculuğa çıkacak, bunun anlamı maceramız da büyük olacak. Zaten Ready at Dawn Studios'un açıklamasına göre Ghost of Sparta, Chains of Olympus'tan daha uzun ve geniş kapsamlı bir oyun olacak.

    ''



        Geliştirici stüdyo, Ghost of Sparta konusunda oldukça iddialı. Şimdiye kadar oyunun daha uzun olmasının yanı sıra daha büyük boss'lar, geliştirilmiş düşman yapay zekası, yeni büyüler, yeni yeteneklerin yanı sıra ekranda aynı anda daha fazla düşman gözükeceği gibi önemli özellikler açıklandı. Yani daha kalabalık savaşlar bizi bekliyor. Oyunun demosunu denediğimizde Scylla adlı boss'un yanı sıra Scylla Brood, Minotaur, Geryon, Triton Soilder, Triton Assassin gibi düşmanlara karşı savaşma şansımız oldu. Bu düşmanlar genellikle 3-4 kişilik gruplar halinde bize saldırıyordu. Yapay zekalarının Chains of Olympus'a göre daha gelişmiş olduğunu söyleyebilirim. Her ne kadar Kratos'un güçlü darbeleri ve yakalama hareketleri karşısında pek bir şansları olmasa da kendilerini korumaya almayı ve kaçış hamleleri yapmayı ihmal etmiyorlardı. Oyunun demosunda sadece kolay ve normal zorluk dereceleri vardı; diğer 2 zorluk seviyesi açık değildi, ama doğal olarak o zorluk derecelerinde düşmanlarımız bizi çok daha fazla zorlayacaklardır. Ghost of Sparta, en azından Dante's Inferno kadar zor olmalı diye düşünüyorum. Böylece oyun daha zevkli olacaktır.

    Ön İncelemenin devamı için tıklayınız






  • god of war:chains of olypus 3-4 saat sürüyordu kısaydı,ghost of sparta 6-7 saat olucağa benziyor,yeterli bence.
  • oyunun süreleri neye göre belirleniyor. Mesela 3-4 saat denmiş. bu toplam oynama süresimi. Eyer oyleyse bu herkese göre değişmezmi?
  • Sabırsızlıkla bekliyorum şu 2 kasımı müthiş olacağı kesin oyunun. Psp im kırık olsada orjinalini almayı düşünüyorum...
  • bu kadar güzel bir oyunu sırf konsol sattırmak için psp de harcamaları gerçekten üzücü ama ben genede bir yolunu bulup oynıycam :D
  • "God of War: Ghost of Sparta'nın dikkatimi çeken diğer önemli yönü ise Combat Arena adlı oyun modu oldu. Adından da anlaşılacağı gibi bu modda bir Arena'da düşmanlara karşı savaşıyorsunuz. Combat Arena'da düşmanların enerjileri, sayıları, atak yapıp yapmayacakları; Kratos'un enerji ve büyü gücü, arena'nın zorluk derecesi, zaman uzunluğu gibi çeşitli özellikler ayarlanabiliyor. Senaryo modunu bitirdikten sonra bu modda dövüş yeteneklerinizi test edebileceksiniz. "

    bu özellik zaten diğer gow oyunlarında da vardı yeni bir şey değil ki :)
  • İncelemede bu özellik diğer GOW oyunlarında yok denilmemiş, sadece Ghost of Sparta'da olacağı vurgulanmış.
  • Bir video izledim bi sitede '' God of War 4 ?!?!?!? '' isimli. bu konuyla ilgili bir bilginiz varsa sitede bir haber yayınlayabilirmisiniz, fake habermi değilmi gibisinden :D video şimdiki zamanda geçiyordu, helikopterler Tartarus un üstünde Cronos un kalıntılarının çevresinde uçuşuyordu xD
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FairFight

    Bir video izledim bi sitede '' God of War 4 ?!?!?!? '' isimli. bu konuyla ilgili bir bilginiz varsa sitede bir haber yayınlayabilirmisiniz, fake habermi değilmi gibisinden :D video şimdiki zamanda geçiyordu, helikopterler Tartarus un üstünde Cronos un kalıntılarının çevresinde uçuşuyordu xD



    gow1'de ki bonus videolardan biri o izlediğin şey
  • taaa gow1 den belliymiş Kratos un Cronos u öldüreceği :D
  • aynen :D süper yaa hemen çık oyunummm
  • Az kaldı sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Okadar yorum yapan adam varda yani hic mi biri su asagıdaki sorunun cevabını bilmiyor? 4-5 kere girdim kontrol ettim acaba cıkacakmı diye ama kimse cıkmamıs.

    "oyunun süreleri neye göre belirleniyor. Mesela 3-4 saat denmiş. bu toplam oynama süresimi. Eyer oyleyse bu herkese göre değişmezmi?"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Okadar yorum yapan adam varda yani hic mi biri su asagıdaki sorunun cevabını bilmiyor? 4-5 kere girdim kontrol ettim acaba cıkacakmı diye ama kimse cıkmamıs.

    "oyunun süreleri neye göre belirleniyor. Mesela 3-4 saat denmiş. bu toplam oynama süresimi. Eyer oyleyse bu herkese göre değişmezmi?"


    Oyunun zorluk derecesine görede etkisi var tabiki değişir mesela normal modda oyun 5 saatse zor da bu 6 yıda bulabilir.. Ama god of war chains of olympus un toplam oynanış süresi 5-6 saat idi bu oyunda daha uzun diyorlar bakalım.
  • easy normalde oynarsanız 3-4 saat sürer tabi. Hard modeta oynamak lazım bu oyunu malum kolay kolay geçmiyor ele sindire sindire oynamak gerekli. Pspmi satacaktım ama son oyunum bu olsun dedim ve beklemeye karar verdim 2 kasımda resmi çıkış tarihi olarak gözüküyor heralde daha önce düşer malum yerlere.
  • demo'nun grafikleri ps2'den iyi mi bana mı öyle geliyor
  • cevap için teşekür ederim spader
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defected

    demo'nun grafikleri ps2'den iyi mi bana mı öyle geliyor


    Kucuk ekran birde lcd olunca oyle gozukuyor da degil.
    Ve arti ps2 de psp den daha fazla ayrinti ve dusman vardir her zaman.
  • darksiders bu oyuna 1000 basar (gow çakması oyun demeyin eğer oyun çakmaysa ozaman ilk fps türünde oyun yapan kişiden herkes alıntı yapıp fps turunde oyun yapmış o zaman :S)
  • Hocam kafan iyi mi senin ?
    Castlevania konusunda castle ye GOW ozentisi, Gow buna bin basar diyorsun, burda gelmis darksider gow a bin basar diyorsun.
    Ne diyorsun Allahini seversen sen.. Kendinde misin ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.