Şimdi Ara

Pro Evolution Soccer 2011 3DS İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
14.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Pro Evolution Soccer'a bir de 3. boyuttan bakalım.

       Günümüzün en popüler sporu futbolun, oyun aleminde alternatifsiz olması bana her zaman ilginç gelmiştir. Bu alternatifsizlikten kasıt, eğer futbol oyunu oynamak istiyorsak, ya Pro Evolution Soccer ya da FIFA serisinden birine göz atmak zorunda oluşumuzdur. Hal böyle olunca yeni çıkan bir konsolun başında futbol oyununa aç bir kitleyi doyurmakta, bu iki isme kalıyor. İşte bu konuda elini rakibi FIFA’ya göre daha hızlı tutan Konami, ilk 3D futbol oyunuyla Nintendo 3DS’de karşımızda.
     
        Her zaman olduğu gibi ilk durağımız oyunun menüsü. PES serisinin kapak yıldızı Messi’nin süslediği menü, yapı olarak konsol sürümüne benzesede, içerik açısından konsol sürümünün yarısı bile etmiyor. Kupa, lig ve en önemlisi became a legend moddan yoksun olan menü, oyuncunun gönlünü master ve şampiyonlar ligi modlarıyla almaya çalışmış. Özellikle kariyer basamaklarını adım adım tırmandığımız became a legend modun oyunda yer almayışı, çeşitlilik açısından önemli bir noksanlık yaratmakta.


    ''



       Şampiyonlar ligi modunda Avrupa’nın en büyüğü olmak için çaba harcarken, master lig seçeneğinde ise alt ligden başlayan mücadelimizi, üst liglere ve kupalara doğru taşımaya çalışıyoruz. Master ligin konsollardaki rekabetçi havası, ufak eksikler dışında aynen Nintendo 3DS ekranlarına taşınmış. Transfer için bütçe oluşturma, rekabet etme, zamanla artan takım popularitesi ve oyuncuların kendilerini geliştirmesi gibi master lig atmosferine uygun özelliklerin korunabilmiş olması, benim gibi bu modun hastalarını mutlu edecektir.
     
       Bu iki offline modun yanı sıra oyunda online seçeneğin de bizleri beklediğini eklemeliyim. Fakat gene konsol sürümünde yer alan master lig online ve benzeri özel seçeneklerin karşınızda olmasını beklemeyin. İsterseniz arkadaşınızla, isterseniz internet üzerinden rastgele sıkı pescilerle online maçlar yaparak, yapay zekanın suniliğinden biraz olsun sıyrılabilirsiniz. Online seçenekle beraber ayrıca yapay zekaya karşı gazozuna maç yapabileceğiniz, dostluk maçı seçeneği de, her zaman olduğu gibi menüde yerini korumakta.


    ''



       Oyunun menüsündeki detayları size aktardıktan sonra yazının başında bahsettiğim “ İlk 3D futbol oyunu” sözüne geri dönelim isterseniz. Daha önce 3D olarak FPS, TPS ve hatta dövüş gibi farklı türleri oynamıştım ama ilk defa bir futbol oyununu 3D oynama şansı, Nintendo 3DS’de nasip oldu. Açıkcası diğer oyunlara nazaran 3D etkinin, ben futbol oyunlarına pek yakıştığını düşünmüyorum. “ Neden” diye soracak olursanız, ben de tercih ettiğimiz kamera açısının bu konudaki en önemli etken olduğunu söylerim. Fazla değişken olmayan, geniş açılı bir kamera ile sahanın bütününe hakim olmayı tercih ettiğimiz için 3D hissini çok fazla hissedemiyor, hatta hissetmeyi geçtim, yorucu bir özellik olarak geri döndüğünü görüyoruz. Fakat kamerayı oyuncunun sırt kısmına getirir ya da pozisyon tekrarlarında değişen açılardan ekrana bakarsanız, 3D etkisinin farkını ve getirdiği güzelliği daha net bir biçimde hissetmeye başlıyorsunuz. Şunu açık bir şekilde söylemem mümkün. 3DS için geliştirilen PES 2011 aslında direk bu cihazın 3D yeteneklerine odaklanmaktan çok, günü kurtarmayı tercih etmiş. Oyun modlarından bahsederken,“ Neden yok diye?” eleştirdiğim becoma a legend modu bile, sırf 3D özelliği için oyuna eklenebilirmiş. Eğer 3D’yi futbol sahalarına katmak istiyorsanız, buna uygun modları sunmak en doğru çözüm olacaktır. Bu yüzden elinde var olan değeri bile buraya koymayı düşünmeyen Konami’yi esefle kınıyorum!

    İncelemenin devamı için tıklayınız










  • PES serisinin en sevdiğim oyunu pes 5
  • Güzel inceleme olmuş, teşekkürler üstat.

    Slide pad ile oynanabilirliği merak ettim. Eğer rahat kontrol edebiliyorsak cidden eski PES tadını verir. Keşke deneme şansımız olsa.
  • İyikul is BACK.Hi,I am Erdinç İyikul.
    The Witcher 2 video inceleme nerde kardı bu aradA ?
  • Bence el konsolu için başarılı bir performans.
  • şahsen ben beğenmedim 3d çok iyi ama oyun çok eksik bal modu yok bütün pes2011lerde türkçe var bunda yok online modu yok online olmadığı için kadro güncelleme yok.
  • Yalnız çoğu kişinin dikkatini çekmemiş ama ana sayfadaki resimde Messi 3D gözlük takmış :D
  • Arkadaşlar bu daha ilk oyun...İlklerde her zaman eksiklik ve hatalar olur...Önümüzdeki yıl daha iyi olacaktır eminim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S!rJohN
    Arkadaşlar bu daha ilk oyun...İlklerde her zaman eksiklik ve hatalar olur...Önümüzdeki yıl daha iyi olacaktır eminim...

    Katılıyorum fazla birsey beklememek gerekiyor 3d görüntüden haric

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoşgeldin Reis İnceleme güzel olmuş bu arada askerliği elinde 3ds ile yaptın herhalde
  • video varmı diye girdim ama yokmuş saçları göremedik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: getta

    PES serisinin en sevdiğim oyunu pes 5


    En kral Pes oyunu Pes 6 dır.
  • grafikler aynı ps2 deki gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    grafikler aynı ps2 deki gibi
  • Oynamadan,denemeden sadece grafiklere bakarak yorum yazmak adetim değildir!..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxygen1777 -- 13 Temmuz 2011; 17:27:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Risque

    Oynamadan,denemeden sadece grafiklere bakarak yorum yazmak adetim değildir!..


    + 1905
  • sadece 3d 3b olmadıktan sonra olmaz
    [DHVideo=]
  • grafikler çok çok eski.pes 5 de bile daha iyi görseller avr.istediği kadar el konsolu olsun
    bu devirde bu grafikli oyun tutmaz
  • 3D olması iyi de adamlar yine robocop gibi :D
  • El konsolunda nebilim eskisi kadar futbol oyunlarını sevmiyorum koca ekran varken bana fazla cazip gelmiyor,şöyle oturcan arkadaşlarla biaraya gelip turnuva felan koca ekranda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.