Şimdi Ara

Two Worlds II İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
12.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Son zamanların en ayrıntılı RPG'si

          Şöyle bir üç sene geriye dönüp baktığımızda, yine SouthPeak Games ve Reality Pump iş birliği ile piyasaya çıkartılan Two Worlds’ü hatırlıyoruz. RPG türündeki oyunun en dikkat çeken özelliklerinden biri, derin RPG öğeleri barındırmasıydı. Reality Pump, aradan geçen zaman içerisinde boş durmayarak oyunun devamı niteliğindeki Two Worlds II’yi geliştirdi. Ufak bir karşılaştırma yapacak olursak; eskisinden daha ayrıntılı, daha az hataya sahip ve daha güzel grafiklerle donatılmış bir oyun sizleri bekliyor diyebiliriz.

          Oyunun açılış videosunda Orc’lar ve bir büyücü olan Gandohar’ın orduları arasında gerçekleşen savaşa tanık oluyorsunuz. Orc’lar, savaşta üstünlük sağlamak üzereyken Gandohar’ın ne kadar güçlü olduğunu ve tek bir hareketle tüm Orc’ları nasıl yok edebileceğini öğreniyorsunuz. Antaloor topraklarında gerçekleşen bu savaştan sonra, beş yıl boyunca Gandohar Kalesinde esir tutulan iki kardeşten biri olduğunuzu ve neredeyse tüm güçlerinizi kaybettiğinizi görüyorsunuz. Sizinle aynı durumda olan kız kardeşinizin güçleri, Gandohar’ın emellerine hizmet etmek amacıyla sömürülüyor. Siz ise bu kaleden kaçabilmek için uğraş veriyorsunuz. Yine başarısızlıkla sonuçlanan bir girişiminizden sonra, aralarında Rogdor’un da (Orc’ların lideri) bulunduğu bir kaç Orc tarafından kaleden kaçırılıyorsunuz. Düşman bildiğiniz Orc’ların size yardım etmesi aklınızda pek çok soru işareti bırakıyor. O noktadan sonra hangi tarafa güveneceğinizi bilmiyorsunuz fakat fazla bir seçeneğiniz de bulunmuyor.

    ''



          Gandohar Kalesinden kaçarken kontrolü elinize alarak “Şu kapıyı açabilmek için oradaki kolu çek” ve “Gelen düşmanlara kılıç savur” tarzındaki basit görevler, Orc’lardan alacağınız eğitimler ile devam ediyor. Bu başlangıç bölümünün, oyunu öğrenmek adına yapıldığını söyleyebilirim. Ana bölümlerden birini tamamlamak, yan görevleri yaparak ve çiçek böcek toplayarak oynarsanız yaklaşık 10 saat sürüyor. Oyunun dört ana bölümden oluştuğunu düşünürseniz, Two Worlds II’nin sizi oldukça uzun bir süre oyalayacağını tahmin edebilirsiniz.

          Karakterinizi özenerek yarattıktan sonra klasik RPG oyunlarından alıştığınız bir arayüz sizi karşılıyor. Haritanızı, kısayol barınızı ve Health – Mana – Stamina üçlüsünü ekranın alt tarafından takip edebiliyorsunuz. F tuşlarına atanan kısayollar ile yeteneklerinize, araçlarınıza, eşyalarınıza, malzemelerinize, büyülerinize, haritanıza ve görev listenize ulaşabiliyorsunuz.

          Two Worlds II’de yetenek ağacı benzeri bir sistem bulunmuyor. Her level atladığınızda belirli bir Attribute puanı ve Skill puanı kazanıyorsunuz. Attribute puanlarını Endurance, Strength, Accuracy ve Willpower olmak üzere dört ana özelliğiniz için harcıyorsunuz. Bu puanları dağıtımınıza göre aslında üç ana sınıf diyebileceğimiz Warrior, Ranger ve Mage ağırlıklarınızı belirlemiş oluyorsunuz. Mesela, Mage Skill’lerini arttırabilmek için Willpower’a belirli bir miktar puan vermiş olmanız gerekiyor. Her sınıf altında çeşitli Skill’ler bulunuyor ve bunları sıfırdan öğrenebilmek için Skillbook’larına (Sağdan soldan toplayabileceğiniz kitaplar), öğrendikten sonra geliştirmek için Skill puanlarına ihtiyaç duyuyorsunuz.

    ''



          Bu üç ana sınıf haricinde üç tane de yan sınıf diyebileceğimiz daha az Skill barındıran yetenek alanları bulunuyor. Bunlara yan sınıf dememin sebebi, ana sınıflarda 11-12 adet Skill bulunurken, bu alanlarda 5-6 adet Skill bulunması. Bu sınıflar ise Assassin (Skill’lerine bakarsak suikastçılıktan çok “Gizlilik” diyebiliriz), Crafting (Üretim) ve General (Fazla puanlarınızı harcayabileceğiniz pasif Skill’ler).

          Assassin’de seviyesi 1’den 10’a kadar uzanan tuzaklar kurabilme, gizlilik modunda daha hızlı ilerleyebilme, daha uzaktan gizlice öldürebilme, kilitleri daha kolay açma ve daha kolay hırsızlık yapma gibi Skill’ler bulunuyor. Crafting’de (Üretime daha sonra ayrıntılı değineceğim) daha iyi şeyler üretebilmek için gerekli Skill’ler bulunuyor. General’da ise elementlere karşı dayanıklılık, Stamina arttırma ve daha hızlı can doldurma gibi pasif Skill’ler bulunuyor.

         Skill penceresini geçecek olursak, Inventory’nin parçalara ayrıldığını göreceksiniz. Equipments, Items, Ingredients ve Magic olmak üzere dört farklı pencereye sahipsiniz. Equipment alanında silahlarınız, kıyafetleriniz ve takılarınız bulunuyor. Bu eşyaları alışıldık RPG ve MMO oyunlarındaki gibi karakterinizin bir görüntüsü üzerinden giydirmek gibi bir özelliğin bulunmaması oldukça kötü olmuş. O sırada kullanmakta olduğunuz eşyalar, sadece ejderha simgesiyle gösteriliyor ve karmakarışık bir şekilde listeleniyor. Fakat pencerenin en altındaki sayılara tıklayarak farklı sınıflar için farklı giyim kuşam tarzı belirleyebilmeniz, bunu biraz olsun telafi ediyor. Bu sayede R ve T tuşları ile hızlı bir şekilde sınıf değiştirebiliyorsunuz (Warrior’dan Ranger’a geçerek ok kullanmak gibi).

    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • oyun iyi değil ben sevmedim
  • İnceleme oldukça geç geldi ama oynamayanlar için oldukça bilgilendirici olmuş.

    Forumdaki RPG fanlarının büyük kısmı oynayıp bitirdiler oyunu.

    Gayet tatminkar ve birçok ayrıntıyla süslenmiş bir oyun.

    Oynamayanlar ve RPG'ye yeni başlayan arkadaşlara tavsiye ederim.

    Kaçırmamanız gereken bir oyun.
  • çıktı mı ki,ben ocakta çıkıcak sanıyodum.
  • oyundan habermiz yok millet nasıl bitirdi anlamadım. sadece konsol sahibi biri olarak az sayıda rpg oynayabiliyorum ve oyun çıkıyor bizim haberimiz bile olmuyor. hadi ben çalışıyorum yazamıyorum bakamıyorum da nerde bizim genç rpgci arkadaşlar
  • :) oyun belli bi süre sonra tek vuruşta öldürülen yaratıklardan dolayı sıkıntı verebiliyor. Yeni oynıcaklar zor seviyede oynamanızı tavsiye ederim
  • Güzel bir inceleme olmuş, teşekkürler. Oynamamış arkadaşlara tavsiye edebileceğim güzel bir rpg. Her ne kadar ufak tefek kusurları olsada bunlar çok fazla canınızı sıkmıyor. Karakter animasyonları üzerine daha özenli çalışılabilirmiş. Warrior olarak kastığım ilk oyunumu bitirdim. şimdilerde mage olarak kasıyorum. :)
  • Oyunu bende warrior olarak bitirdim şimdide mage olarak bitirecem ama mage çok ezik yahu nasıl bitecek bu oyun du bakalım Oynamayan arkadaşlarada şiddetle tavsiye ediyorum.
  • Rpg hastasıyımdır ama hiç begenmedim.Heralde beklentim fazla idi.Dövüş sistemi çok kötü geldi.
  • Daha önce LoS incelemesinde belirtmiştim; inceleme kriterleriniz biraz yetersiz kalıyor gibi. Yani başlıkta '' Son zamanların en ayrıntılı RPG'si'' diyorsanız kriterler arasında sunum, içerik, senaryo gibi öğelerin de olması gerekmez mi? Belki bir FPS için duyusal öğeler yeterli ama bir RPG için değil. Ki bir RPG oyunu için en önemli unsurlar içerik ve senaryodur. Grafik kötü olabilir (Risen gibi) ama içerik oyunu alır götürür.
  • Oyunu bitiren arkadaşlar oyunda benden su kaynağı bulmam istendi fenerin oralarda karıncalarla ilgili bir yerde ancak bulamadım bir türlü nerede acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Oyunu bitiren arkadaşlar oyunda benden su kaynağı bulmam istendi fenerin oralarda karıncalarla ilgili bir yerde ancak bulamadım bir türlü nerede acaba?


    O yerin yukarısında(köşeye doğru tepede) dolaşan bir adam var.Onunla konuşursan sana kitap satıyor.O kitabı açıp okuyorsun sana bir yer gösterecek.Orada Vorgenleri temizliyorsun.
  • Güzel oyun
  • piyasadaki şu an en geçerli rpg diyebilirim. gothic 4 ve yeni cıkanların coğunda bir cok bug vs hata ya da basitleştirme var.adamlar tamamlamadan sürüyor oyunu piyasaya ayrıntıları gözden kacırıp.two worlds 2 kesinlikle oynanılacak oyun ve aşırı zevkli ben 3 kere bitirdim mage rogue ve warrior olarak en eğlencelisi warrior tabi ama mage de eğlenceli.
  • oyun rezalet ya, bide övülmüş. hayret bişi. ingilizce bilmeyen questlerden hiç bişi anlamayor. dövüş sistemi rezalet. tek artısı grafikler ama rpg de bu 2. koşuldur. 10/4 belki 5 ama en fazla 5.
  • Oyun genel anlamda güzel bence. Bazı npc'lerin duvara takılması,düşmanda bazı yapay zeka eksiklikleri gibi hatalar gördüm v1.0'da. Bunlar yamayla düzeltilecek şeyler.

    Ayrıca inventory çok karışık olmuş istediğini bulup seçmek sorun olabiliyor.Dövüş sistemi warrior için çok tekdüze gibi.(Daha chapter 1'deyim).

    Yine de rezalet bir oyun değil,oynanmalı
  • Oyunu nereden satın alabiliriz bilen var mı? (dijital olarak değil, kutulu halde) ?
  • play-asia dan alabilirsin.
  • Tipik bir çakma nextgen daha ps2 grafiklerine dayamışlar bluru,hdrı vs,vs..
  • oyun ilkine göre iyi..Ama o rezaletti, bunada berbat denebilir
    Aslında güzel detaylar var, ama olmamış. Inventory sistemi berbat, dövüşler berbat. Oyunda garip bir sıkıcılık var. Aslında potansiyel iyiymiş ama becerememişler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.