Şimdi Ara

WWE: Smackdown! vs. RAW 2011 İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
57.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Smackdown hayranları, bunu seveceksiniz!

    WWE lisansını elinde bulundurmasıyla her sene Smackdown vs. Raw serisine yeni bir oyun ekleyen Yuke's, Amerikan güreşinin bir oyunda ne kadar keyifli olabileceğini bizlere her sene en iyi şekilde yansıtmayı çalışıyor. Bu konuda artık 'master' yapan deneyimli firma her yeni yapımda bunların üzerine yeni şeyler koyması gerektiğinin de farkında. Spor oyunlarının böyle bir dezavantajı var işte... Kurallar belli, bir ring, 2 veya 4 kişi birbirleri ile burunlarını bile kanatmadan, nazikçe (!) dövüşecekler. Bunu oyuna dökerken bu çerçeve içerisinde grafikler, sunum ve oynanış elementlerini geliştirmek gerekiyor ve her seferinde 1 senelik yapım süreniz var. FIFA'yı örnek alalım, EA Sports'a 1 senelik yapım süresi FIFA 11'in konsol sürümünü PC'ye uyarlamaya yine yetmedi. Peki Yuke's, Smackdown vs. Raw 2011'de geçen seneye oranla neler eklemiş? Bundan önceki senelerde, daha iyi hikaye modları oyuna ekleyen ve geliştirilmiş güreş oynanışı dinamikleri oyuna katmayı başaran Yuke's'un bu sene bizlere göstereceği yeni neler varmış, öğrenmek için incelemeye göz atalım.



    ''



    Giriş kısmından oyunu anlatmaya geçmeden önce Amerikan güreşi ile ilgili bazı izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. UFC ve diğer MMA gibi gerçek dövüş etkinlikleri son yıllarda insanların daha çok ilgisini çekmeye başladı. Hala bilmeyen kalmadıysa açıklayayım, Amerikan güreşi, tamamen Rol yapma oyunu gibi belirli senaryolara göre yapılan sahte dövüşlerden oluşuyor. (Noel babanın var olduğuna inanan bir çocuğa gerçekleri anlatmak gibi geldi:) Göze hoş gelen hareketler, insanı dramaya veya heyecana iten önceden senaryosu hazırlanmış sahneler, diyaloglar... Herşey, kimine göre biraz yapmacık, kimine göre TV dizisi tadında rutin bir şekilde ilerleyen sisteme sahip. İnsanları eğlendiriyor mu? Son zamanlardaki düşüşü saymazsak halen popüler bir format. İçinde Rey Mysterio, Undertaker gibi fenomen haline gelmiş karakterleri barındıran bu farklı dünyayı spor kategorisi içerisine bile sokamıyorum. Ancak işin eğlenceli kısmı ön plana çıkınca, WWE etkinlikleri gerçekten bu konuda biçilmiş kaftan. Kan ve dağılmış ağız burun görmek isteyen istediği zaman UFC, MMA veya herhangi bir Box müsabakası izleyebilir ve round round birbirine sarılan, yumruktan kaçan dövüşçüleri saatlerce seyrederek sıkılabilir, ancak WWE dünyasında her saniye farklı bir heyecan sizi bekliyor, her an extra bir karakter çıkabilir ve dövüşe renk katabilir, ya da çok özel bir hareket görerek sizi yerinizden zıplatabilir ya da büyük meydan okuma diyaloglarını izleyerek kendinizi havaya sokabilirsiniz, dediğim gibi tek eksi tarafı şiddet arka planda kalıyor, ancak eğlence garanti!


    Oyunu açtığımda ilk gözüme çarpan, oyunun her köşesinde bir mod olması oldu. Sanırım hayatım boyunca bir video oyununda bu kadar çok oyun tipi ve seçeneği olan bir oyun görmemiştim. Amerikan güreşi ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü farklı kombinasyon oyunda mevcut, bu da yetmediyse, 'Match Creator' ile kendi maç tipinizi yaratabiliyorsunuz. Yeni başlayanların kontrolleri bir an önce öğrenebilmesi için geçen sene de olduğu gibi Smackdown vs Raw 2011, 'Training' (Eğitim) modunda açılıyor. Bahsettiğim onlarca mod arasında geçen senenin üzerine eklenenlerden 'WWE Universe' modu dikkatimi çekti. Bu modu tek bir cümleyle tarif etmek gerekirse "Uçsuz bucaksız, sonu gelmeyen bir kariyer modu" denilebilir. Daha önceki kariyer modlarına nazaran neredeyse her detayı ayarlayabildiğiniz bu modda zirveye ulaşmak yani 'En iyi' olmak çok daha zahmetli. Bundan önceki Smackdown vs Raw'lar ile haşır neşir olduysanız, sanırım ilk göz atmanız gereken bu mod olmalı. Kesinlikle 2011 sürümünün en büyük yeniliklerinden biri 'WWE Universe' olmuş.



    ''



    Bire bir karşılaşmalarda yeni eklenen 'Backstage' yani sahne arkası mod da dahil 13 farklı maç tipi bulunuyor. Yeni geliştirilmiş merdiven maçları, Hell in a cell, TLC, Table ve daha fazlası... İkiye iki karşılaşmalarda 12 adet seçeneğiniz var, Triple Threat'te 8 adet, Fatal-4-way'de 9, 6-man'de 7, ve handicap'ta 6 adet bulunuyor. Ayrıca Royal Rumble ve Championship Scramble da dikkatinizi çekebilir. Rakamları topladığınızda ne kadar çok çeşitlilik olduğunu oyunu oynamadan dahi anlamış olmalısınızdır.


    Oyun modlarında bir diğer yenilik olarak gözüme çarpan 'Road to Wrestlemania' oldu. Bu modda WWE'deki en dikkat çekici 5 senaryo ele alınmış. (NBA 2K11'in Michael Jordan'a özel modları gibi) Bu mod daha önce de mevcuttu ancak bu sefer sınırı biraz daha aşarak sahne arkasında da rol alabilmeniz sağlanmış. Fakat sahne arkasında oynamanın oynanış bakımından büyük eksiklikleri var. Bu noktada oldukça derin kontrol sıkıntısı yaşıyorsunuz. Fakat son zamanlarda gördüğünüz en iyi sahne arkası hikaye sunumlarının ele alınması sebebiyle ara sahneler, bu kadar sıkıntıya rağmen insanı havaya sokuyor. Bu arada Smackdown vs. Raw'ın her zaman en güçlü olduğu alanlardan biri yine karakter yaratma kısmı oluyor. Bu seneki sürümde karakter yaratmak eskisinden daha da yaratıcı bir hal almış. Oyuna toplamda 150 farklı yeni parça eklenmiş. Bunların arasında aklınıza gelebilecek çeşit çeşit, türlü türlü dövmeler de bulunuyor. İşin en güzel tarafı burasını da bir mini-oyunmuş gibi düşünüp saatlerinizi harcayarak kendi güreşçinizi yaratabilir, en az bir Undertaker kadar havalı görünmesini sağlayabilirsiniz.



    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • arkadaşlarla oynarken süper ama.bi noktadan sonra sıkan bi oyun.alacak varsa 2 kere düşünsün derim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3l1kanli

    arkadaşlarla oynarken süper ama.bi noktadan sonra sıkan bi oyun.alacak varsa 2 kere düşünsün derim...
    Bu oyunu çok seviyorum ps2'de oynuyorum çok güzel ps3'te oynamak nası bişi oLur acaba.
  • bu oyun hangi platformlara çıkıyor pc ye çıkıyo mu ?
  • incelemeyi yeterli bulmadım. ayrıca sting goldberg vs bunların oyunda olduğundan emin misiniz
  • back stge ve road to wrestlemania 2009 da bile vardi bence bunu dikkate alarak inceleme yapın
  • Adam Eminki Koyuyor Bildiğiniz Üzere Her Smackdown Vs Raw Oyununda Açılmamış Efsaneler Yada Yıldızlar Oluyor Bunlarda Shopzone Gibi Yerlerinde Oyunun Neden Bahsediyorsun Dostum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sergen Yüksel Köprülü

    Adam Eminki Koyuyor Bildiğiniz Üzere Her Smackdown Vs Raw Oyununda Açılmamış Efsaneler Yada Yıldızlar Oluyor Bunlarda Shopzone Gibi Yerlerinde Oyunun Neden Bahsediyorsun Dostum :)

    wwe shoptan para ile all unlockable pack aldım her şey açık oyundan
  • Bu sene pc'ye çıkıyor demişlerdi. Bu doğrumu acaba?
  • Evet çıkıyor Ps2 oyununu bi şekilde PC ye çevirmişler ama bir fark yog ama güzel ve Ayrıca Ps3 çok farklı ve güzel herkeze tavsiye ederim ve Bu siteyi çok seviyorum...:D
  • Seyircileri düzeltsinler artık birde rakip yapay zekası çok kötüydü bu sefer daha iyi dir heralde
  • Ewt Zaten Smackdown vs raw bütün serisi bu nottan kırılıyor Yapay zeka Smackdown vs raw 2011 Yapay zeka aynı çok kötü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Ewt Zaten Smackdown vs raw bütün serisi bu nottan kırılıyor Yapay zeka Smackdown vs raw 2011 Yapay zeka aynı çok kötü...

    flood yapmak yasak kardeşim
  • Arkadaslar wrestlemanianın 4 senaryosunuda bitirdim güzeldi ama alberto del rio ve nexus yoktu aynı zamanda smackdown gercekten yenilenmis üperrr oluyo bencee
  • oyunu oynamadan yazılmış gibi inceleme. o adamlar başkasının yarattığı karakterler cawlar online bölümünde var
  • sting TNA 'DE
    goldberg de YOK
    hogan YOK
    kimse yok!
    anca DLC alırsan NEXUS var....
    oyun bende var....tek sorun önceki oyunlareda kurduğumuz adamı buraya taşıyamamız.!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    sting TNA 'DE
    goldberg de YOK
    hogan YOK
    kimse yok!
    anca DLC alırsan NEXUS var....
    oyun bende var....tek sorun önceki oyunlareda kurduğumuz adamı buraya taşıyamamız.!!

    evet ya goldberg falan niye yok eski oyunlarda eski karakterler olurdu rock var galiba bu oyunda fazla yok hatta hiç yok diyebiliriz
  • PC 'ye çıkarsalardı, daha iyi olurdu. O yüzden bu oyunun en fazla alabileceği puan 8 dir.. PC 'ye çıkmayan oyun adam değildir bana göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaRBe7

    PC 'ye çıkarsalardı, daha iyi olurdu. O yüzden bu oyunun en fazla alabileceği puan 8 dir.. PC 'ye çıkmayan oyun adam değildir bana göre.
    merhabalar forumdaşşlar elimde bu oyunun promosyonu var 35 Tl'ye satmak istiyorum alacak varsa Pm atabilir..
  • hayatimda gordugum en kotu wwe oyunu.john cena nin yuz ifadesi dikkatli bakilinca wayne rooney e benzio.kulaklar fln tam rooney
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.