Şimdi Ara

SKECHERS AYAKKABI - ANA KONU - REHBER -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
23.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Froumda bilgiler parça parça dağılmış durumda. bir konu altında bilgiler toplanırsa iyi olur diye düşündüm.

    edindiğim bilgileri ve yorumlarımı şöyle paylaşabilirim, yanlış yorumladığım olursa lütfen düzeltin hatalı yönlendirme olmasın. 2016 mevcut modelleri 2-3 mağazada hepsini denedim amacım ayağımda büyük durmayacak en rahat skechersı kendime bulmamdı. ve bu modellerle ilgili şu düşünceler aklımda oluştu;

    Air modelleri:
    bu modeller "go air" "air 2" vs eğer adında air geçiyorsa o modelde ayakkabının alt tabanının içinde nike air gibi hava var demektir. bazılarında yarım bazılarında komple tabanında hava oluyor. ancak burada şuna dikkat etmek gerekiyor nike air modellerinde yürürken air olan modeller diğer nike lardan daha yumuşaktır. ancak skechers larda tüm air modelleri yumuşak yürüyüşe sahip değil. ben "go air" ve "air infinity" modellerini denedim. go air modelinin tabanı yürürken gayet yumuşak ve rahatken, air infinity modeli ile yürürken bana sert geldi yani normal bir ayakkabı tabanı nasılsa o sertlikteydi.

    GO AİR MODELİ
    https://www.amazon.com/gp/product/B013CNRGIA/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&th=1&psc=1

    AİR İNFİNİTY MODELİ
    https://www.amazon.com/Skechers-Sport-Skech-Infinity-Oxford/dp/B00R2J3ATK/ref=sr_1_4?s=apparel&ie=UTF8&qid=1476750438&sr=1-4&nodeID=7147441011&keywords=skechers+air&refinements=p_n_fresh_match%3A1-2


    EN KİBAR SKECHERS
    yani bazı youtube videolarında bile bundan bahsediliyor skechers ayakkabılar çok kaba ve ayakta büyük duruyor diye özellikle dar paça pantolanda görüntü bir rezalet, belki bol paça veya normal boru paça pantalonda daha normal duruyor olabilir ama dar paça pantalon+skechers için mutlaka mağazada denenmesini tavsiye ederim internette fotodan küçük gibi duran ayakkabı ayakta kocaman dururken internette fotoda büyük duran ayakta küçük durabiliyor. açıkçası giydiğim modellerde rahatlar içerisindeki en küçük en normal boyutlarda duran model "go air" modeliydi.

    EN RAHAT SKECHERS
    en rahat derken kullanım amacı ve süresi çok önemli. hızlı koşu, hafif tempoda koşu, yürüyüş yada günlük kullanım... şimdi hızlı koşu için rahat model de var ama dayanıksız, yada dayanıklı olsun dersen bu seferde ayakkabının malzemesi sertleşiyor yani rahatlıktan biraz feragat edeceksin. hani satın alma amacını ihtiyacı belirledikten sonra öncelik sırasına göre model bakılmasında fayda var çünkü mesela birkaç yürüyüş modeli var hepsi aynı değil. mesela bir modelde tabanında tamamen beyaz renk yumuşak malzeme varken, diğer bir modelde tabanının altını dayanıklılaştırmak için skechers ek bir sert siyah renk malzeme ile ayakkabının altını kaplıyor. bu sert malzeme bence ayakkabıyı da sertleştiriyor. bazı ayakkabılarda komple kaplıyken bazılarında sadece yere değen kısmı bazılarında ayakkabının dişlerinde, bazılarında topuk kısmında vs.. daha sert malzeme ile kaplayarak dayanıklılığını arttırmış ancak tamamen kaplı olanlarda esneklik azalıyor tabiki.

    SKECHERS AYAKKABI - ANA KONU - REHBER -



    EN RAHAT GÜNLÜK SKECHERS
    ben günlük kullanım ve yürüyüş olarak giydiğim modellerde en rahatının "equalizer" modelinin olduğunu düşünüyorum. tabi burada 1. derecede ayakta çok büyük durmamasına göre baktım. ayakta çok büyük duranı en rahatı olsa bile direk eledim.

    ayakta normal büyüklükte durupta en rahat olan:
    1- equalizer
    https://www.amazon.com/gp/product/B00LNL1PAE/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&smid=AL1KZ31CG5WSH&th=1

    2- go air
    https://www.amazon.com/gp/product/B013CNRGIA/ref=ox_sc_sfl_title_3?ie=UTF8&smid=A1UG884EF99PVQ&th=1&psc=1

    SKECHERS AYAKKABI - ANA KONU - REHBER -

    3- synergy
    https://www.amazon.com/gp/product/B00R2G2O4U/ref=ox_sc_sfl_title_4?ie=UTF8&smid=A3B4LZ0SELNSA1&th=1&psc=1

    ben spor model olupta günlük kullanım + hafif yürüyüş tarzı modellerde 10 çeşit falan baktım. sert spor yada tempolu yürüyüş veya pro koşu vs bu tarzlara bakmadım.

    EN RAHAT İÇ TABAN
    memory foam, gel infused, gel top, gogomat... bunlar benim denediğim iç taban çeşitleri. denediklerim arasında en rahatı gogomat tabandı. en rahatsızı "burst" modelindeki tabandı.

    SKECHERS AYAKKABI - ANA KONU - REHBER -

    NUMARA SEÇİMİ
    - mağazadan değilde internetten alınacaksa mutlaka öncesinde bir mağazada ayakkabı deneyerek mümkünse almayı düşündüğünüz modelin aynısı, aynısı yoksa istediğiniz modele en yakın benzerini bir denemenizi tavsiye ederim. ayrıca numarayı denerken türk numarası değilde abd numarası olarak ayak numaranızı belirleyin. çünkü bazı ayakkabılarda 43 numara 9,5 numaraya denk gelirken, bazılarında 42,5 numara 9,5 numaraya denk geliyor. burada ben 9,5 numarayı daha doğru buldum çünkü bir modelde 42,5 numara denedim tam oldu baktım karşısında 9,5 yazıyor. başka ayakkabıda 42,5 denedim küçük oldu baktım karşısında 9 yazıyor, bir büyüğünü istedim baktım 43 geldi ama karşısında 9,5 yazıyor. anladımki benim ayağıma olan 42,5 yada 43 değil burada benim sabit olarak almam gereken sayı 9,5 bunu anladım.
    - ancak burada bir diğer değişken daha var o da ayakkabının kalıbı. burada ayakkabının kalıbının küçükmü büyükmü olduğu isminden anlaşılabiliyor. mesela isminin başında yada sonunda "flex" yazıyorsa bilinki bu kalıp biraz rahattır, eğer model adında "fit" yada "strech" yazıyorsa bilinki bu kalıplar biraz dardır yarım numara büyük almakta fayda vardır.
    - ayakkabının amacı önemli eğer model adında run, energy, sinergy gibi böyle harekete yönelik isim varsa bilinki bunlar tam ayağı kaplayan dar modellerdir ki spor yaparken olması gereken de budur. ama siz bunları günlük te kullanacaksanız yarım numara büyük almanızda fayda görüyorum.
    - son olarak ayakkabıyı hangi çorapla giyeceğiniz önemli. çekmecenizde genelde kalın spor çoraplar varsa bu "fit" kalıpta olan ayakkabılar için yarım numara büyük almanızda fayda var. çünkü ince çorapla ayağıma gayet normal olan "go air" modeli, kalın çorap ile giydiğimde parmaklarım ayakkabının burnuna tam dayandı. eğer "fit" olan kalıpta ayakkabıyı ince çorapla giyecekseniz tam numara almanızı tavsiye ederim, ince çorap giyiyorsanız yarım numara büyük alırsanız bu seferde ayağınıza çok az uzun gelebilir.

    genelde internetten alıpta ayağıma olmadı denmesinin sebepleri yukarıdaki durumlar olabilir.

    ne alırsanız alın hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 19 Aralık 2016; 23:8:9 >



  • Go wolk 3 aldım 250 TL ye ilk izlenimlerim evet rahat ama o parayı hak ediyormu emin değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skech knit aldim memoryfoam tabanli 225 liraya rahat ama 150 liraya aldigim nike free run 2 kadar rahat ve hafif degil tek artisi tabani daha yumusuak ama ayagi free run 2 kadar iyi sarmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay önce sezon ürünü aldım .Diz Ağrılarım için .Tavsiye ettiler sezon ürününden
    nereden aldım almaz olsaydım dert sahibi yaptılar
    Firma berbat bir firma şikayetleri zamana yayarak sizi bıktırıyorlar
    Ürün inceleme dedikleri yer elle gözle
    ''Üründe fabrikasyon bir hata yok '' deyip sizi paketliyorlar

    2 Gün giydim ayakkabıları ayaklarım yara oldu kokmayan ayaklarım berbat rahatsız edecek derecede koku
    yaptı öyle ki otururken bile koku burun kemiklerinizi sızlatıyor

    2 sefer ürün incelemeye gitti ve 2 side red geldi
    ve 2 ay sürdü
    kesinlik ile aranmıyorsunuz dinlenmiyorsunuz
    sizi çıldırtıp telefonu kapatıyorlar.

    Kesinlikle tavsiye etmem Ayakkabı değil 15 ila 35 TL lik taban satıyorlar size
    İnanmasanız tabanlığı çıkartıp altına bakın
    Berbat bir malzeme fakat kapatıcı malzeme güzel görünüyor.
    Size tavsiyen Karaköy de bulunan outdor mağazalarda tabanlık bakın mükemmel tabanlıklar var memoryfoam air foam vb.
    Envai çeşit ve daha kaliteli
    İnsanlarımız artık kandırılmamalı
    Çok araştırdım Kullanan kişiler 2 ila 3 ay içerisinde parçalandığını söylüyor
    Bir arkadaşım da var adam yıpranmasın diye giymiyor

    Eğer şikayeti olan arkadaşlar var ise ürün incelemeye göndersin
    ZATEN OLUMSUZ GELECEK......
    Sonra direkt İlçenizdeki Tüketici Hakem Heyetine
    Gidin ve hakkınızı arayın. Teşekkürler
  • hgciva H kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun modeli yazarsanız başkaları dikkat etsin o modeli alacaklarsa
  • Bu model ile ilgili görüşünüz nedir hocam? Türkiye'de bu model yok amazon.com dan şekline bakarak aldım umarım pişmam olmam. Türkiye'de ki modeller de 41 numara oluyordu 42 ise az biraz bol gibiydi 41.5 numara sipariş ettim bekleyip görecez.https://www.amazon.com/Skechers-Sport-Vigor-Memory-Sneaker/dp/B00NR41ASW



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuarek7 -- 17 Temmuz 2018; 17:33:58 >
  • tuarek7 kullanıcısına yanıt
    linkteki gösterdiğiniz ayakkabı spor ayakkabı olmaktan biraz uzak gibi geldi bana. sanki gündelik+iş ayakkabısı kategorisinde gibi göründü gözüme. buna bağlı olarakta skecherstaki en rahat denilen ayakkabılardaki rahatlık bundan beklenmez. ha kinetix tir cat dir greyder vs illaki bu tarz iş+gündelik kullanım amaçlı ama spor ayakkabı gibi üreten diğer markalardan daha rahattır, ille bu tarzda düşünüyorum diyorsanız fiyatıda cazipse tercih edilebilir. eğer beklediğiniz kadar rahat çıkmazsa en azından kinetix greyder fiyatına skechers giyiyorum dersiniz.

    bu ayakkabının en altında sert plastikte var. sadece skecherstaki rahat sünger köpükten oluşmuyor. iç tabanıda memory foam diyor. memory foam orta rahatlıkta diyeyim skecherslar arasında. bende iç tabanı memory foam olan ayakkabı yok ama jel olan 2 adet skechers var gündelik olarak kullanıyorum toms tarzında zaten bayan ayakkabı modeli ben büyük numarasını aldım güzel duruyor. hani memory foam yada goga mat kadar rahat değil ama tomstan 10 kat daha rahat.

    iç tabanı en rahat olan içinde gogamat, yada gogamax yazanlar. ayakkabının içine yoga da kullanılan yer halısı yani "yoga mat"ı kullanılmış. yürürken sanki hamurun üstünde yürüyormuş hissi veriyor. tahminim bu memoryfoam, goga mat kadar olmasada ona benzer rahatlık sunuyordur.

    ayakkabının alt tabanı en rahat olanlarda altı köpük gibi malzemeden olanlar. yolda küçük taş çukur falan hissetmiyorsunuz yürürken. ama bu köpük malzeme %100 olan var. birazı köpük birazı sağlam olsun diye sert malzeme olan var. onlar o kadarda rahat değil.

    ayakkabı dışı bez olanlar en rahat modeller.

    şimdi rahat olacak diye tabi ayağı üşütür, yada yağmurlu havada su geçirir yada toms alırsın koşu yaparsın 2 ayda tabanı parçalanır falan... şimdi amaca göre olan malzemeden üretilmiş olanı seçmekte fayda var. ha ben dışı bez, içi yoga matı, altı skechers air olan -nike air max tarzında- bu tipini aldım gündelik olarak giyiyorum. kışında içine yünlü çorap giyiyorum idare ediyor. yağmurlu havada suya basarsam içine su giriyor. artık kullanım yerlerinize göre tercihinizi düşünün derim.

    skecherslar, ucuz markalara göre -greyder kinetix- hafiftir. hatta adidas nike dan da hafiftir. hafiflik dert değil tabanıda sert olsun dayanıklı olsun ayrılıp parçalanmasın bana sadece iç rahatlık önemli diyorsanız gidip altı sert dayanıklı herhangi bir ayakkabı alıp içinede jel yada sünger ayakkabı tabanlığı alıp işi çözebilirsiniz skechers gibi olmuş olur. bir diğer tavsiyem budur. açıkçası ben sert ayakkabılarım için işi böyle çözdüm. 10-15 yıl öncesine kıyasla envai çeşit ayakkabı tabanlıkları satılıyor piyasada ve gerçekten en sert ayakkabımı bile spor ayakkabıya yakın yumuşak yapan tabanlık var. tabanlık olarak jel yapıda olanları tavsiye ederim tabiki görmeden almayın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 18 Temmuz 2018; 2:2:36 >
  • Boyner’den Vibe Ultra modelini aldım goga mat cidden enfes bir taban. Çok rahat ve çok şık, skechersin tasarımları beğenmezdi normalde ama bu ayakkabı her şeyiyle on numara. Biraz kalıbı benim ayaklara olmasa da yarım saatlik yürüyüş sonrası ayağın büyümesiyle tam oturuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ayağım 43 numara sağda sorun yok iyi ama sol baş parmak uca dayanınca 43.5 yoktu 44 almak zorunda kaldım. Önemli olan ayağınız hangisinde rahatsa onu alın. Zaten 42-43-44 yarım santim fark eder. Tabi ki numara büyüdükçe estetik görünüm biraz bozuluyor ama ayak sağlının şakası yok en önemlisi rahatlık çünkü bu ayakkabıyı giyerken rahat değilse verdiğiniz para çöpe gitti demektir. Kalın spor ayakkabı çorabı ile giyecekseniz 1 numara büyük alın. İnce çorapla giyecekseniz yarım numara büyük alın veya tam numaranızı alın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.