Şimdi Ara

(02.05.2019 - Son Durum) SMS İnfocomm Rezilliği - Acil Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün hayatımın en kötü ve en sinir bozucu günlerinden birini yaşadım. Asus 2018 Mart ayının ilk haftasında Vatan Bilgisayar'dan Asus UX410UQ ultrabook leptop aldım. Daha ilk hafta da aslında bu ssd ve hdd'nin kendisinden gelen cızırtı şeklindeki ses, kasanın elektriklenmesi beni rahatsız etmişti fakat ürün yeni olunca yeni ürünü servise vermek istemedim, belki kendi kendine geçer diye o şekilde kullanmaya devam ettim. Ekim ayının son haftalarında bilgisayarda bir takım sorunlar daha meydana gelmişti, temiz formatla düzelmeyen mavi ekran hataları, bir şeyler indirirken, indirilen şeyin kesintiye uğraması ya da eksik inmesi veya bozuk inmesi, beni iyice sinirlendirdi. Bilgisayarımın herhangi bir yerinde çizik yoktu. Ve 1 Kasım'da SMS İnfocomm'a leptobumu bıraktım, bırakmaz olaydım.. 8 Kasım 2018 tarihinde bana mail geldi ve ürünün onarımının tamamlandığını söylediler. Yapılan işlem açıklamasında ssd ve hdd'nin arızalı olduğu ve değiştirildiği yazıyordu. Ben hemen ertesi gün, 9 Kasım 2018'de hemen (2 saatlik yolculuk) SMS İnfocomm'a gittim. Oradaki bayan bana sadece hddnin değiştiğini söyledi. 2 parçanın arızalı olduğu halde sadece 1 tanesinin değiştirilmesine itiraz etsem de sadece 1 tanesinin değişebileceğini söylediler. Ben kadına inanmadım hemen orada leptobumu açtım ve ssdnin değiştiğini hddnin değişmediğini gördüm. Leptobun ekran kasasında kılcal çizikler vardı bunu eve getirince fark ettim, parlak ışık altında görülebilecek çizikleri görmedim o esnada. Ortam çok sesli olduğu için yine de ssdden hala sesin geldiğini anladım fakat yine de emin olmadığım için eve getirdim. Eve geldiğim de ssd ve hddnin cızırtı sorunu hala devam ediyordu ve herhangi bir dosya/uygulana inerken kesintiye uğruyordu. Hemen acele ederek aynı gün tekrar gittim, bu sefer servisten birini çağırdılar. Olaylar bundan sonra başlıyor asıl...
    Adam geldi ve bana inanmadı ses falan gelmiyor dedi, geliyor beyefendi şu an burası gürültülü o yüzden duyamıyorsunuz dedim, hemen internetten intelin sitesinden driver indirmesini söyledim. İndirirken kesintiye uğradı. Adamın dediği şey bu tür şeyler gayet normal, ssdden ses gelmiyor anakartın bobinlerinden olabilir o da normal dedi, bizim yapabileceğimiz bir şey yok dedi. Ben çıldırdım bunu duyunca ve öyleyse dosya inmesi neden kesintiye uğradı dedim, ona da "gayet normal arada olur, böyle şeyler" dedi. Arkadaşlar ben şimdi ürünü tekrar onlara teslim ettim, bildirilen arıza açıklamasına "cihaz servisten yeni alındı, cihazın üst kasasından çizikler oluşmuş, ssdden ses geliyor, hdd'den ses geliyor, uygulama indirirken eksik veya bozuk indiriyor, kesintiye uğruyor, kasada elektriklenme mevcut" şeklinde yazdırdım, fakat ürünü ilk servisten alırken çizikleri görmeyince inanmayabilirler. Sizce ne yapmalıyım lütfen yardım edin. Ekte HDD tune ile batarya ve fişte takılıyken test sonuçları var.

    Bataryadayken:
    (02.05.2019 - Son Durum) SMS İnfocomm Rezilliği - Acil Yardım!
    (02.05.2019 - Son Durum) SMS İnfocomm Rezilliği - Acil Yardım!

    Fişe takılıyken:
    (02.05.2019 - Son Durum) SMS İnfocomm Rezilliği - Acil Yardım!
    (02.05.2019 - Son Durum) SMS İnfocomm Rezilliği - Acil Yardım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --kemal-- -- 2 Mayıs 2019; 14:24:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arkadaşlar ne yapmalıyım, lütfen yardım edin.tüketici hakem heyetine gitsem iade çıkacak o da benim zararıma çünkü şuan ürünün fiyatı 2 kat arttı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüketici hakem heyeti, olmadı oradan tüketici mahkemesi.

    bağlı olduğunuz ilçenin heyetine başvurun.

    sanırım mahkemeye gidince bilirkişi raporu çıkartılıyordu.

    benim dediğime de tam inanmayın bu işin içindeki insanlarla irtibat kurun.
  • Arkadaşlar aradan 2 ay geçti fakat ben yine de yazmak istedim. Mart'ın ilk haftasında ASUS servis departman yetkilisine bağlanarak mağduriyetimi anlattıktan sonra sağolsun yetkili, genel müdürün ismini belirterek şikayet sebebinde bildirmem gerektiğini söyledikten sonra, tüketici hakem heyetine başvururcasına hazırladığım mektubu okuyan ASUS teknik servis, anakartımı değiştirerek 6 ay sonunda rahat bir nefes almamı sağladı.
    Buradan tüm ASUS mağdurlarına selam olsun.
    Sevgiyle kalın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.