Şimdi Ara

Snapchat inceleme 'Nedir? Nasıl kullanılır?'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •   

    Snapchat kullanımı ilk başta biraz karışık gibi görünse de aslında çok kolay. Uygulamayı ilk defa açtıktan sonra bizi kayıt ekranı karşılıyor. Buradan kaydımızı oluşturduktan sonra, ana ekrana geçerek uygulamayı kullanmaya başlayabiliyoruz. İlk açılan ekran sizin içeriğinizi oluşturacağınız bölüm. Snapchat üzerinden ne paylaşmak istiyorsanız buradan yapacaksınız.



    Snapchat inceleme 'Nedir? Nasıl kullanılır?' 

    Kullanımı çok basit ancak bir kaç ufak saklı ayrıntı var. İlk olarak ortadaki yuvarlak ikon, tahmin ettiğiniz gibi video ve fotoğraf çekmenize yarıyor. Basılı tutarsanız video kaydediyor, sadece basarsanız da fotoğraf çekiyor. Ekranın ortasına çift tıklama veya sağ üst köşedeki ikonla, ön ve arka kamera arasında değişim yapılıyor. Sol üst köşede ise flaş ayarı var.



    Snapchat’in eğlenceli ayarlarından biride lensleri. Ekranda yüzünüze  basmanızla beraber görüntünüze uyarlayabileceğiniz eğlenceli lensler ortaya çıkıyor. Bu lensler kendiniz veya arkadaşınızla beraber uygulayabileceğiniz oldukça keyif veren, artırılmış gerçeklik ile yaratılan efektler. En favorim ise en sonda yer alan ve cihazınızın galerisinden aldığı fotoğrafları sizin yüzünüze uyarlayan efekt.



    Snapchat inceleme 'Nedir? Nasıl kullanılır?' 



    Evet örnekte gördüğünüz gibi bende artık bir Mesut Çevik olabilirim.



    Fotoğrafları düzenleme kısmı ise, çekim sonrasında ki ekranda sizi karşılıyor. Burada fotoğraf veya videonuz üzerine yazı ekleme ya da şekil çizme gibi efektleri uygulayabilirsiniz. Ekranın üst tarafında yer alan T işaretinden yazı yazabilir ve parmağınızla bunu ekranda istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz. T işaretine bir kez daha basmanızla beraber yazı şekli ve ekranda durduğu yeri değiştirebilirsiniz. Hemen belirtelim yazı için limit var.



    Snapchat inceleme 'Nedir? Nasıl kullanılır?'



    Zaten ekranda maksimum gösterilme süreside 10 saniye ile kısıtlı. Dolayısıyla çok şey yazsanız bile okuyacak kimse olmaz. Sol alt tarafta yer alan süre işaretinden, fotoğrafınızın başkaları tarafından ne kadar süre ile görüntüleneceğini ayarlayabilirsiniz. Bu işaretin sağ tarafındaki ikon ile oluşturduğunuz içeriği cihazınıza kaydedebilirsiniz. Yukarıda yer alan dosya işareti ile çeşitli yapışkan veya emojileri kullanabilirsiniz.



    Ekranı sola ve sağa çektiğinizde ise konumunuza göre Snapchat'in değişik yapışkan ve filtreleri ortaya çıkar.  Bunlardan iki tanesini aynı anda kullanmak için ise bir parmağınız ekrana basılı iken diğeri ile başka bir filtre veya yapışkan seçebilirsiniz. Son olarak kalem işareti ile ekrana çeşitli renklerde çizimler yapabilirsiniz. Renk çubuğunun üzerinden başlayarak parmağınızı en aşağı doğru çekerek siyah en sola çekerek ise beyaz rengini kullanabilirsiniz.



    Evet içeriğimiz oluştu ve artık yayınlama vakti geldi. Ok işareti ile bir sonraki ekranda hikayem kısmını seçerseniz direk olarak twitter timeline gibi herkesin görebileceği bir şekilde yayınlayabilirsiniz. Yok ben belli kişilerin görmesini istiyorum derseniz de son snapler den göndermek istediğiniz kişileri seçmeniz lazım. Sürekli snap gönderdiğiniz kişiler burada “Kankalar” şeklinde gösterilir.



    Snapchat inceleme 'Nedir? Nasıl kullanılır?'



    Kişilere özel gönderdiğiniz iletiler gönderdiğiniz kişi tarafından sadece bir kere görüntülenir, 1 kerede tekrarı seyredilebilir. Eğer kişi tekrar yapar veya ekran görüntüsünü alırsa da size bildirim gelir. Ancak tabi karşınızdaki kişi fark etmeden ekranı kaydetmenin de yolu var.



    Bunun için videomuzun sonundaki tüyo bölümüne bakabilirsiniz. Hikayemi seçtiğiniz andan sonra içeriğiniz yayınlanır ve sizi takip eden kişiler tarafından görüntülenmeye başlar. Görüntülenme süresi ise hikaye olarak yayınladığı için 24 saat ve sınırsızdır.



    Snapchat inceleme 'Nedir? Nasıl kullanılır?' 



    İçeriğiniz kimin tarafından görüntülenirse de Snapchat size bunu ayrıntılı olarak bildirir.



    İçerik eklemek bu şekilde. Snapchat açılış ekranındaki hayalet logosuna basarak bir resminizi çekmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde sizi arayanlar daha kolay ulaşır. İsim ve Soyad kısmını doldurmanızda bulunma oranınızı arttıracaktır. Buradan ayrıca sizi ekleyenleri de görebilirsiniz. Arkadaş ekle kısmından ise çeşitli şekillere göre Snapchat kullanıcılarına ulaşmanız mümkün. Burada tabi ki en alışık olduğumuz arama şekli adres defterinizdeki telefon numaralarından kişileri bulması veya direk olarak kullanıcı adına göre arama yapmak. İsterseniz de arkadaşınızın Snap kodunu tarayarak da eklemesini yapabilirsiniz.



    Arkadaşlarınız ise listenize eklediğiniz naçizane dostlarınızın yer aldığı kısım. Bende bu kişilerin ne kadar az olduğunu sanırım fark ettiniz değil mi ?



    Snapchat kullanıma göre size ödül verip skorunuzu arttırıyor. Açılan ikonlardan neler başardığınızı görüyorsunuz. Burada benim için açılan ödülleri ve üstüne bastığınızda açıklamaları görebilirsiniz. Uygulamanın ayarlar kısmından ise çeşitli güvenlik ayarları ile beraber profil bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.



    Hikayenizi görüntüleyecek kişileri her defasında içerik oluşturduktan sonra düzenlemek istemiyorsanız, hikayemi görüntüleyebilir kısmından özeli seçerek istediğiniz kişileri işaretleyebilirsiniz. Bundan sonra içeriklerinizi direk olarak hikayem şeklinde hızlı bir şekilde yayınlasanız dahi burada seçtiğiniz kişilerden başkası görüntüleyemez.



    Snapchat tabi sadece yayın içerikli bir uygulama değil. Aynı zamanda sohbette edebiliyorsunuz. Ekranı sola kaydırdığınız zaman direk sohbet ekranı ortaya çıkıyor. Sohbet ekranı üzerinden resim gönderebilir arama başlatabilir veya videolu Chat’te yapabilirsiniz. Size gelen mesajları eğer kaydetmezseniz bölümden başka bir yere geçip geri geldikten sonra mesajlarınızın silindiğini göreceksiniz.



    Snapchat inceleme 'Nedir? Nasıl kullanılır?' 



    Mesajların silinmesini istemiyorsanız ilgili mesajın üzerine gelip basılı  tutmanız gerekli. Bu şekilde o mesaj kaydedilerek kalıcı bir hale getirilir. Yukarıdaki Chat işaretine bastığınız zaman ise, solda çıkan rakam kaç tane Snap gönderdiğinizi sağdaki ise görüntülediğiniz Snap sayısını gösteriyor. Buradaki performansınız oranında Snap skorunuz artıyor. Oluşturduğunuz bir içeriği yüz kişiye aynı anda gönderseniz bile,  gönderim olarak sadece bir sayı artıyor bunu da belirtmek isterim.



    Ekranın sağ tarafında ise başkalarının ve kendi hikayelerinizi görüntüleyeceğiniz kısma geliyorsunuz. Hikayem kısmında az önce koyduğumuz fotoğraf vardı. Bunu görüntülerken ekranı yukarı çekersek koyduğumuz içeriği kimin görüntülediğini de görebilirsiniz. Hikayemin devamında ise takip ettiğimiz  kişilerin hikayelerine ulaşabiliriz.



    Snapchat’in son göstermek istediğimiz özelliği ise Discover yani Keşfet kısmı. Bu bölümde CNN, The Verge ya da People gibi yabancı yayın organlarının da içeriklerine ulaşabilirsiniz. Bu içeriklerde metin girişi yapılmış ise ekranı aşağı çekerek okuyabilirsiniz. Bu tarz bilgilendirici içerikler için teknoloji haberleri sayfamızı takip etmeyi unutmayın!



    Snapchat inceleme 'Nedir? Nasıl kullanılır?' 



    Snap Chat Bilinmeyenler



    1)Videounuza arka planda farklı bir müzik koymak istiyorsanız telefonunuzdan bir parça çalarken videonuzu çekebilirsiniz.



    2)Cihaz galerinizdeki herhangi bir fotoğrafı da Snap Chat üzerinden sadece arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.



    3)İçeriklerinize notlar yazarken limitiniz var. Ancak yazı alanını büyütebilmeniz mümkün. Bunun için notlar uygulamasına gidin. Beş satır aşağı enter tuşu ile inin. Daha sonra tümünü seçerek kopyalayın ve Snapchat uygulamasına geri gelerek yapıştırın. Bu şekilde daha büyük bir alana yazma şansınız olacak.



    4)Size gelen bir ekran görüntüsünü karşı tarafa hissettirmeden kaydedebilirsiniz. Bunun için Android ortamında AZ Screen Recorder uygulamasını indirmeniz yeterli. Herhangi bir kişiden Snap aldığınız zaman ise uygulamayı açmadan önce ekran kaydetme programını çalıştırın. Daha sonra ise gelen Snap'i açın. İzlemeniz bittikten sonra ise ekran kaydedici uygulamaya geri dönüp uygulamayı durdurabilirsiniz. Bu şekilde size Snap gönderen kişiye bildirim gitmeden ekran görüntüsünü alabilirsiniz. iPhone için ise Quick Time üzerinden ekran kaydetmeyi yapabilirsiniz.



    5)Snapchat Geofilters özelliği ile oluşturduğunuz yapışkanları snapchat.com adresi üzerinden konum ve tarih aralığı belirleyerek kullanabilirsiniz. Bu servisin ücretli olduğunu da belirtmek isterim. Düğün, parti gibi organizasyonlarda kendi oluşturduğunuz içeriklerin kullanılabilmesi için güzel bir özellik.



    6)Herhangi bir yapışkanı ekranın köşelerinden dışarı çıkarıp sürekli büyütün. En sonunda bu yapışkanın pikselleri ile fotoğraf veya videonuzun üzerine filtre uygulayabilirsiniz.



    7)Video kaydederken ekrana dokunarak kameralar arası geçiş yapabilirsiniz. Aynı şekilde yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemini de kayıt sırasında yapabilmeniz mümkün.



    8)İçerik oluştururken Snapchat ışık azaldığında özel bir parlaklık ayarını size sunar. Bu ayar ile resmin veya videonun parlaklığını arttırabilirsiniz. Hilal şeklinde üst tarafta karanlık ortamlarda çıkan bu tuşu, kamerayı elinizle kapatarak hafif aydınlık ortamlarda da görüntüleyebilir ve fotoğraflarınız üzerinde kullanabilirsiniz.



    9)Snapchat’te grup mesajlaşması yok. Ancak sıklıkla özel mesaj gönderdiğiniz kişilerin Snapchat üzerindeki adlarının başına harfler getirebilir ve bu şekilde kolay sıralanmasını sağlayabilirsiniz.



    10)Snapchat’in cache üzerinde kalan kırıntılarını da temizleyip işinizi tamamen garanti altına almak istiyorsanız da cache hafızasını tamamen temizlemenizi öneririm.



    11) Yapışkanları kullanırken ekrana basılı tutarak sabitlerseniz, sabitlediğiniz noktadaki objeyi takip eder.



    12) Yapışkanlarda sol tarafa giderek hızlı konuşma efektini videonuza uygulayabilirsiniz.



    13 ) Snapchat üzerinde birinin sizi ekleyip eklemediğini öğrenmek için kişi bilgisi üzerinde skorunu kontrol edin. Eğer skor görüntülenemiyorsa bu kişi sizi listesine eklememiştir.









  • Sanki böyle bir video vardı. Yanılıyor muyum?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

    Sanki böyle bir video vardı. Yanılıyor muyum?

    Evet bende hatırlıyorum, bu videonun farkı nedir acaba?
  • Şahsım adına konuşmak gerekirse sizin videolarınızı çok beğeniyorum, yararlı buluyorum.
    Bu sitede bir kullanıcı olarak bu tür uygulama inceleme videolarının daha çok paylaşılmasını talep ediyorum.
    Ellerinize sağlık.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    quote:

    Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

    Sanki böyle bir video vardı. Yanılıyor muyum?

    Evet bende hatırlıyorum, bu videonun farkı nedir acaba?

    Merhaba

    Oncelıkle ıyı bayramlar dılerım.

    Ne zaman gordunuz vıdeoyu ?
  • keşke şu videoların kalitesi ve snaplerin tam ekran çıkması için de bir tüyo verseydiniz.

  • snapchat tweak siz işkence gibi.direk başkasının snap ine geçiyor..sırf o yüzden tweak li kullanıyorum.hem galerideki resmi snap olarak atabiliyorum,istediğim resmi kaydedebiliyorum.istediğim süre boyunca kapanmıyor.düz snap çöp gibi geliyor
  • inceleme yerine snapchat neden kullanılır diye video çekilmeliydi

  • 22 yaşındayım, snapchat kullan(ama)maya başlayınca dede gibi hissetmiştim. hala daha tam çözemediğim ince nüanslar yok değil. video büyük amme hizmeti olmuş.

  • Yaw ben hâlâ "Snapchat ne işe yarar. Kullanınca ne olur, ne için kullanılır" anlamış değilim...

  • Her çok güzelde, son fotoğraf olmasamıymış sanki :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Yaw ben hâlâ Snapchat ne işe yarar. Kullanınca ne olur, ne için kullanılır anlamış değilim...


    yalnız değilsin..:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assasin34 -- 7 Temmuz 2016; 12:38:17 >
  • Msn ile başlayan macera facebook twitter instagram derken gördüğüm en saçma snapchat ile devam ediyor. Hala anlamış değilim ne gerek var, neyinize yetmiyor Facebook instagram?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    quote:

    Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

    Sanki böyle bir video vardı. Yanılıyor muyum?

    Evet bende hatırlıyorum, bu videonun farkı nedir acaba?

    Merhaba

    Oncelıkle ıyı bayramlar dılerım.

    Ne zaman gordunuz vıdeoyu ?

    İyi bayramlar. Videoyu izlemedim fakat geçtiğimiz hafta siz snapchat ile ilgili konu açmıştınız fakat kısa süre sonra erişime engellenmişti konu.

    konu linki aşağıdaki linkti. Chrome sağolsun kolay buldum
    http://forum.donanimhaber.com/m_117936591//tm.htm#117937324



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 7 Temmuz 2016; 20:53:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schiffsführer

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    quote:

    Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

    Sanki böyle bir video vardı. Yanılıyor muyum?

    Evet bende hatırlıyorum, bu videonun farkı nedir acaba?

    Merhaba

    Oncelıkle ıyı bayramlar dılerım.

    Ne zaman gordunuz vıdeoyu ?

    İyi bayramlar. Videoyu izlemedim fakat geçtiğimiz hafta siz snapchat ile ilgili konu açmıştınız fakat kısa süre sonra erişime engellenmişti konu.

    konu linki aşağıdaki linkti. Chrome sağolsun kolay buldum
    http://forum.donanimhaber.com/m_117936591//tm.htm#117937324

    Merhaba

    Evet aynı haber ancak daha once yanlıslıkla forumda yayına gırmıs. Seyrettıysenız aynı haber.




  • snapprefs olmadan bu uygulamayı kullanmak mantıksız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCapedCrusader

    snapprefs olmadan bu uygulamayı kullanmak mantıksız.

    Onun da geliştiricisi ortalıkta yok yahu. Eski bir snapchat sürümünde takıldık kaldık :)


    @Emir Siz de mi snapprefs kullanıyorsunuz bu arada?

    Desteklediği en son sürüm v9.21.1.0 değil mi yanlış bilmiyorum. Eskidi yahu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 8 Temmuz 2016; 16:42:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük faktör günlük olması, her şeyin bir süre sonra silinmesi. Yediği yemeğin, içtiği içeceğin fotoğrafını internete atmanın absürtlüğünü fark eden insanlar oraya yöneldi bunlar için Snapchat'in absürtlük kapasitesi çok daha yüksek

    Ve bir de kamera uygulaması çok hızlı. İyi kötü çekiyor tartışılır ama deklanşöre bastığınız anda ekranda ne varsa anında onu çekiyor, insanların hoşuna gidiyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 8 Temmuz 2016; 16:38:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agbdlcs81

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheCapedCrusader

    snapprefs olmadan bu uygulamayı kullanmak mantıksız.

    Onun da geliştiricisi ortalıkta yok yahu. Eski bir snapchat sürümünde takıldık kaldık :)


    @Emir Siz de mi snapprefs kullanıyorsunuz bu arada?

    Desteklediği en son sürüm v9.21.1.0 değil mi yanlış bilmiyorum. Eskidi yahu

    Evet hala 9.21.1.0'da. En son v9.31.1.0 için yarı uyumlu hale getirdi ama açıkçası denemeye gözüm yemedi




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.