Şimdi Ara

ŞOK...! LGS ( liselere geçiş sistemi ) nin mimarı gönderilmiş ve soruşturma açılmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
24.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • haber link:http://www.hurriyet.com.tr/egitim/lgs-mimari-gitti-40917669

    Milli Eğitim Bakanlığı’nda 91 bin öğrencinin açıkta kalmasıyla başlayan liselere yerleştirme krizi taşları yerinden oynattı. Yeni liseye giriş sisteminin mimarı, MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt görevden alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Haberin detayları şöyle:

    GÖREVDEN ALINDI

    Bu yıl ilk kez uygulanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından ortaöğretim kurumları için oluşturulan 1 milyon 268 bin kontenjanın 342 bini boş olmasına rağmen yerelde 91 bin öğrenci açıkta kaldı. Bazı ortaokulların tüm öğrencileri hiçbir liseye yerleştirilemezken, tüm tercihlerini “kayıt alanından” yapan binlerce öğrenci hiçbir okula yerleşemedi. Adresine en yakın liseleri seçip okul başarı puanı yüksek olmasına rağmen birçok öğrenci açıkta kaldı. Sınav sonuçları açıklandığı günden bu yana tartışmaların odağındaki MEB, dün görevden almalar ve soruşturmalarla sarsıldı. Yeni sistemin mimarı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt görevden alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

    KURGUYU BOZMA CÜRETİ

    Bakanlık bürokrasisindeki kriz, Kurt’un il milli eğitim müdür ve müdür yardımcılarının olduğu WhatsApp grubuna gönderdiği mesajlarla ortaya çıktı. Kurt, yerleştirme sonuçları açıklanmadan önce paylaştığı mesajında, “Son günlerde yerleştirme işlemlerinin hiçbir yerinde olmamış, bu konuda fikri zikri dahi olmayan ‘geçmişe küfrederek önünü aydınlatacağını zanneden’ birtakım zevat, gösteri yarışına girmiş ve sistemin (Müsteşar ve Bakan Beye arz edilmiş, test edilmiş, onay almış ve kılavuzla ilan edilmiş) kurgusunu bozma cüretini kendinde bulmuştur. Eğer sistem, pilotlanan kurgusu ve yerleştirme algoritmasıyla uygulanmazsa vahim sonuçlar doğuracaktır” ifadelerine yer verdiği ortaya çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeh -- 7 Ağustos 2018; 15:21:19 >







  • Görevden alınan MEB Müsteşar Yardımcısı’ndan vahim iddia: LGS’de 700 bin öğrenci yanlış yerleştirildi
    Son Güncelleme 05.08.2018 17:38

    Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonrası 91 bin öğrencinin açıkta kalması ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) patlak veren kriz büyüyor.
    “Sistemin mimarı” denilen ve yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından görevinden alınan Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt’un WhatsApp grubunda paylaştığı mesajlar skandala yeni bir boyut kazandırdı.

    342 BİN KONTENJAN BOŞ, 91 ÖĞRENCİ AÇIKTA

    Bu yıl ilk kez uygulanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonrası 1 milyon 268 bin kontenjanın 342 bini boş kaldı. Ancak buna rağmen yerelde 91 bin öğrenci herhangi bir liseye yerleştirilemedi.

    Bazı ortaokulların tüm öğrencileri ortada kalırken, tercihlerini “kayıt alanından” yapan binlerce öğrenci de hiçbir okula yerleşemedi. Adresine en yakın liseleri seçip okul başarı puanı yüksek olmasına rağmen birçok öğrenci açıkta kaldı.

    MUHTEREM KURT’UN WHATSAPP MESAJLARI

    Hürriyet’in haberine göre MEB’de devam kriz, Muhterem Kurt’un il milli eğitim müdür ve müdür yardımcılarının olduğu WhatsApp grubuna gönderdiği mesajlarla daha karmaşık bir hal aldı.

    Muhterem Kurt’un, LGS sonuçları açıklanmadan önce paylaştığı mesajında, “Son günlerde yerleştirme işlemlerinin hiçbir yerinde olmamış, bu konuda fikri zikri dahi olmayan ‘geçmişe küfrederek önünü aydınlatacağını zanneden’ birtakım zevat, gösteri yarışına girmiş ve sistemin (Müsteşar ve Bakan Beye arz edilmiş, test edilmiş, onay almış ve kılavuzla ilan edilmiş) kurgusunu bozma cüretini kendinde bulmuştur. Eğer sistem, pilotlanan kurgusu ve yerleştirme algoritmasıyla uygulanmazsa vahim sonuçlar doğuracaktır.” dediği ortaya çıktı.


    Eski MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, LGS’de algoritmayı bilgi işlem dairesinin hazırladığını belirterek, “Yani hatanın sorumlusu onlar.” dedi.
    “20 GÜN BAS BAS BAĞIRDIM, 700 BİN ÖĞRENCİ DE YANLIŞ YERLEŞTİRİLDİ”

    Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt görevden alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

    Algoritmanın son anda yerleştirme kılavuzu yayımlandıktan sonra değiştirildiğini iddia eden Kurt, Hürriyet’e şunları söyledi: “Yerleştirmeler yanlış yapıldı. Beni dinlemediler. İsmet (Yılmaz) Bey zamanında oluşturdu, Bursa’da pilotlandı ve başarılı oldu ancak uygulanmadı.”

    “Kamu zararı oluşmasın diye 20 gün bas bas bağırdım. Soruşturma açıldı. Neden, doğruları söylediğim için mi?” diyen Kurt, bazı okullara bir öğrencinin bile yerleştirilmediğine dikkat çekti.

    Kurt, “342 bin boş kontenjan var ancak 91 bin öğrenci yerleşemedi. Anadolu lisesine yerleşmesi gerekirken mesleğe, meslek lisesine gitmesi gerekirken Anadolu lisesine gidenler var. Yerleşen 700 bini aşkın öğrenci de doğru yerleştirilmedi.” dedi.

    “ALGORİTMAYI DEĞİŞTİRDİLER, DOKTORUN YAZDIĞI REÇETEYİ DOĞRU KULLANAMADILAR”

    Kurt, Temmuz ayının 16’sında ilgilileri aradığını belirterek, “Onlara ‘yanlış yapıyorsunuz’ dedim. Yaptıkları simülasyonun, algoritmanın doğru olmadığını söyledim. Kimse beni dinlemedi, feryat ettim. Sistem olabileceğinin en doğrusuydu. 11 ay boyunca çalıştığımız sistemi uygulamayıp algoritmayı değiştirdiler. Doktorun yazdığı reçeteyi doğru kullanamadılar.” ifadelerini kullandı.



    Algoritmayı bilgi işlemin hazırladığını kaydeden Kurt, “Yani asıl sorumlu odur. O ölçme değerlendirmeye ne verirse sisteme o girilir. Hatalar buralarda yapıldı. 11 ay çalıştım beni 11 dakika dinlemediler. Söylediklerimin arkasındayım, avukatımla konuştum ve dava açacağım.” şeklinde konuştu.

    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: SİSTEMİ MUHTEREM KURT VE EKİBİ HAZIRLADI

    Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise Muhterem Kurt’un ifade ettiği “algoritma değişikliği” iddialarını kabul etmedi. Yetkililer sistemin 11 ay boyunca Muhterem Kurt ve ekibi tarafından hazırlandığını, algoritma değişikliğinin hukuken de mümkün olmadığını söyledi.

    Yetkililer hataların eski ekipten kaynaklandığını vurgulayarak, LGS yerleştirme işlemlerinde ortaya çıkan aksaklıklar sebebiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un görevden alma kararı verdiği ve 5 bürokrat hakkında soruşturma başlattığını belirtti.

    haber:http://ipahaber.com/2018/08/05/gorevden-alinan-meb-mustesar-yardimcisindan-vahim-iddia-lgsde-700-bin-ogrenci-yanlis-yerlestirildi/

    http://www.kamuhaber.com/LGS-mimari-gitti-83924h.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeh -- 7 Ağustos 2018; 15:29:0 >




  • Yuh diyorum başka da bir şey demiyorum. Fetö mü var acaba bu işin arkasında da?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 7 Ağustos 2018; 17:53:19 >
  • Her şey iyi olacak diyen ismet yılmaz nerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haber eski yaşanalı nerdeyse 1 hafta oldu yeni mi gördünüz
  • Gene mi kandırılmışlar !
  • a.f.y. kullanıcısına yanıt
    Beceriksizliğin adı fetö mü oldu? Eğitim sistemini zırt pırt değiştirirsek olacağı bu işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    Yuh diyorum başka da bir şey demiyorum. Fetö mü var acaba bu işin arkasında da?
    kesin vardir.

    angela merkel de cikabilir altindan malum cekemiyorlar bizi
  • Bir gün Türkiye ye japonyada ki eğitim sistemi getirilebilirse ve bizim öğrencilerimiz bu sistemi amacına uygun kullanırsa ( bizim öğrencilerinde şirazesi kayık çünkü ) işte o zaman gelişmeye başlayabiliriz.

    Şu an resmen eğitim sisteminin içine edilmiş durumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Bir gün Türkiye ye japonyada ki eğitim sistemi getirilebilirse ve bizim öğrencilerimiz bu sistemi amacına uygun kullanırsa ( bizim öğrencilerinde şirazesi kayık çünkü ) işte o zaman gelişmeye başlayabiliriz.

    Şu an resmen eğitim sisteminin içine edilmiş durumda.
    japon egitim sistemi gelse bile ogrencilerin en az 5-10 yıl boyunca uyum saglayacaklarını dusunmuyorum acıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 7 Ağustos 2018; 19:17:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onvious

    japon egitim sistemi gelse bile ogrencilerin en az 5-10 yıl boyunca uyum saglayacaklarını dusunmuyorum acıkcası.

    Alıntıları Göster
    Bende. Bizim öğrenciler hala akıllı tahtada nasıl porno izlerim derdindeler. Daha eğitim araç gereçlerini amacına uygun kullanmayı öğrenemediler.
  • a.f.y. kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim meb e fetö temizliği yapılmadı. Söylediğinin gerçeklik payı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Bir gün Türkiye ye japonyada ki eğitim sistemi getirilebilirse ve bizim öğrencilerimiz bu sistemi amacına uygun kullanırsa ( bizim öğrencilerinde şirazesi kayık çünkü ) işte o zaman gelişmeye başlayabiliriz.

    Şu an resmen eğitim sisteminin içine edilmiş durumda.

    siz kim japonyada ki eğitim sistemi kim hocam allasen. türkiye hakediyor mu sence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Thanos


    siz kim japonyada ki eğitim sistemi kim hocam allasen. türkiye hakediyor mu sence

    Alıntıları Göster
    siz kim derken ? Sen başka bir millettensin sanırım ?
  • Hay sizin yapacağınız işe...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    siz kim derken ? Sen başka bir millettensin sanırım ?

    Alıntıları Göster
    siz kim dersken türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkesi kastediyorum.
    hakaret olarak algılamayın ama bir japonya olmayı gerçekten haketmiyoruz.
    hayır yani hakediyorsak söyle.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Öğrencilere gelene kadar suçlanacak çok kişi var.
    Üniversite sınavına hazırlanana kadar sene içinde sınav 2 kere değişti. Şuan bir sürü arkadaşım emeğinin karşılığını alamadığından şikayetçi. Aynı şekilde aynı yıl içinde liselere geçiş sınavında da bir sürü rezillik oldu. Bu ülkede öğrenci olmak zor iş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aquess

    Öğrencilere gelene kadar suçlanacak çok kişi var.
    Üniversite sınavına hazırlanana kadar sene içinde sınav 2 kere değişti. Şuan bir sürü arkadaşım emeğinin karşılığını alamadığından şikayetçi. Aynı şekilde aynı yıl içinde liselere geçiş sınavında da bir sürü rezillik oldu. Bu ülkede öğrenci olmak zor iş.
    E bundan bahsettik zaten. Ama sadece sistem yeterli değil. Bizim öğrencilerde sıkıntılı. Sistemi düzeltesek bile tek başına yeterli gelmeyecek.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Hocam sınava çok çok fazla kişi giriyor. İstatistikler dışarıdan bakınca pek iyi görünmeyebilir doğal olarak ama ben bizim öğrenci kitlesinin bir kısmının gerçekten çok iyi olduğunu ancak sistem tarafından köreltildiğini düşünüyorum. Şu yaşıma kadar eğitim sisteminde bir kere istikrar görmedim ben daha ilkokuldayken bile net bir sistem yoktu, lise bitti hala yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aquess

    Hocam sınava çok çok fazla kişi giriyor. İstatistikler dışarıdan bakınca pek iyi görünmeyebilir doğal olarak ama ben bizim öğrenci kitlesinin bir kısmının gerçekten çok iyi olduğunu ancak sistem tarafından köreltildiğini düşünüyorum. Şu yaşıma kadar eğitim sisteminde bir kere istikrar görmedim ben daha ilkokuldayken bile net bir sistem yoktu, lise bitti hala yok.
    Öyle canım. Hala oturmuş bir sistemimiz yok. Bu konuda çok sıkıntılıyız.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.