Şimdi Ara

Sony Ericsson, Android işletim sistemli amiral gemisini tanıttı: Xperia X10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
28.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • alt="Sony Ericsson, Android işletim sistemli amiral gemisini tanıttı: Xperia X10"

    alt="Sony Ericsson, Android işletim sistemli amiral gemisini tanıttı: Xperia X10"


     


    İlk kez geride bıraktığımız yaz aylarında hakkında söylentiler çıkan ve sık sık internette teknik özellikleri - fotoğrafları yayınlanarak teknoloji severlerin ilgi odağı haline gelen ''Rachael'' kod adlı Xperia X10'un, bugün tanıtımı yapıldı. Lakin telefon, beklenenin aksine Xperia X3 veya Racheal ismiyle karşımıza çıkmadı. Şimdi Sony Ericsson'un Android işletim sistemli ilk telefonunun detaylarına kısaca bir göz gezdiriyoruz.


    119 x 63 x 13 mm boyutlarında ve 135 gram ağırlığında şık tasarımıyla göz dolduran Xperia X10, 850, 900, 1800, 1900 MHz'lik GSM frekanslarını ve yüksek hızlı internet bağlantısı olanağı tanıyan HSDPA şebekesini destekliyor; 1 GHz saat hızında Qualcomm Snapdragon QSD8250 işlemciden güç alıyor. Snapdragon platformunun daha önce Toshiba TG01, HTC HD2, Acer S200 gibi modellerde kullanıldığını hatırlatalım. İşletim sistemi olarak Sony Ericsson, Android'in ''Donut'' kod adlı v1.6 versiyonunu tercih etmiş. Gelecekte işletim sistemini v2.0 versiyonuna yükseltmek için bir güncelleme yayınlanıp yayınlanmayacağına ilişkin resmi açıklama yapılmadı.


    alt="Sony Ericsson, Android işletim sistemli amiral gemisini tanıttı: Xperia X10"

    alt="Sony Ericsson, Android işletim sistemli amiral gemisini tanıttı: Xperia X10"


    Xperia X10'da 4.0 inç (~10,16 cm) boyutunda, 480x854 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekran bulunuyor ve ekran 65.536 rengi görüntüleyebiliyor. Ekran boyutunun ve yüksek çözünürlüğün internet kullanımı - multimedya gibi konular için ideal göründüğünü söyleyebiliriz. Ekran, iPhone, HTC HD2 gibi kapasitif desteği sunduğundan kullanım esnasında kalem gibi nesnelere ihtiyaç duymaksızın tüm işlemlerimizi parmaklarımızla gerçekleştirebiliyoruz. Ekranda, istenmeyen çizilmelere karşı özel bir kaplama bulunduğu da belirtilmekte. Ayrıca hareket sensörü sayesinde telefonu yatay konumda tuttuğunuzda ekran otomatik olarak yatay konuma geçiyor.


    1 GB dahili belleğe sahip X10'un kapasitesini microSD kartlar aracılığıyla 16 GB'a kadar arttırabiliyoruz. 8 GB'lık microSD kart telefonla birlikte hediye ediliyor. Telefonun arka kısmında 8.1 megapiksel çözünürlük sunan kamera yer alıyor. Kameraya otomatik odaklama, led flaş, görüntü stabilizasyon teknolojisi, yüz algılama sistemi, geo-tagging, 16 kata kadar dijital zum gibi özellikler eşlik ediyor.


     


    alt="Sony Ericsson, Android işletim sistemli amiral gemisini tanıttı: Xperia X10"

    alt="Sony Ericsson, Android işletim sistemli amiral gemisini tanıttı: Xperia X10"


    Bunların dışında Xperia X10, zengin bağlantı seçeneklerine sahip. Telefonun kablosuz bağlantı seçenekleri arasında


    WI-FI 802.11b/g ile Bluetooth v2.1 mevcut durumda. miniUSB girişi sayesinde de bilgisayarınızla bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Ek olarak telefonda günümüzde standart haline gelen GPS modülü de unutulmamış. 3.5 mm'lik jak girişine sahip X10'da dahili FM radyo alıcısı bulunmaması bazı kullanıcıları üzebilir. Ancak bu eksikliği Sony Ericsson'un FM radyolu kulaklığı


    MW600'ü satın alarak giderebiliyoruz.


    Son olarak Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarla entegrasyon, Timescape, Mediascape, PlayNow servisi, Google Calendar, Google Media Uploader, Google phone-top search, Google search widget, Google talk, Google voice search özelliklerini bünyesinde barındıran Xperia X10'un 2010'un ilk çeyreğinde beyaz ve siyah renk seçenekleriyle satışa sunulması planlanırken fiyat üzerindeki sis perdesi kaldırılmadı.









  • Tanıtım videosu:




    Sony Ericsson MW600 radyolu kulaklık:




    Timescape




    GSM Arena'dan bir ön inceleme;

    http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x10-review-412.php



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 4 Kasım 2009; 12:32:43 >




  • hadi bakalım hayırlısı.. :)
  • güzel hoşuma gitti cowon s9 u hatırlattı bana
  • takoz
  • kapasitif ekranlı telefonlar her geçen gün artıyor.niye bu kadar geç kaldılarsa...
  • Bir hayal kırıklılığı videosu ....

    http://www.youtube.com/watch?v=-ytEOOTGtIo
  • zaten pek kullanışlı alet değil bunlar ekran boyutu 3 inc i pek geçmemesi lazım max 3.5 inc ve daha stabil ve hızlı aletler lazım ama ilk denemeler için bu aletler güzel
  • telefon özellikleri ile tek kelimeyle harikaaaa. @wolf1907 arkadaşıma katılmamakla beraber ekran ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur bir telefonda.ekran çözünürlüğü de iyi telefonun alınabilirliği var ama fiyat konusu na gelince bence o kadar pahalı olacağını sanmam diğer telefonlara oranla ama telefon özellikleri gerçekten kendini belli ediyor.
  • Bu telde multitouch kullanılmış mı ?

    adam telefonun üzerine çok bastırıyo gibi ....
  • Video rezalet.

    Iphone öyle biyere attıki çıtayı, yaklaşmaya uğraşan anında çuvallayıp yerlerde..
  • evet cihaz tek kelimeyle muhteşem olmuş. se andoride çok şey eklemiş. htc de öyle. htc windows mobile resmen yeniledi derdik aynı şeyi se için düşünüyorum. androidi resmen mükemmelleştirmiş. nanaka9 duy sesimi bende reçel istiyorum mümkünse beyaz
  • 1 ghz lik işlemci varken niye bukadar yavaş çalışıyor bu telefon.

    herneyse htc heroyla mutluyum değiştirmekten var geçtim.
  • harika bir telefon bu muhteşem çok beyendim...
  • bence arayüz olaylarını problem etmeyin se bu işin üstesinden gelecektir.

    x1 içinde aynı şeyi söylüyorlardı ama çıkınca gördükki sorun yok
  • Sony her 3 ayda bir modeli güncelliyor.Adamlar hâlâ Apple'a yaklaşamadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbbatu

    1 ghz lik işlemci varken niye bukadar yavaş çalışıyor bu telefon.

    herneyse htc heroyla mutluyum değiştirmekten var geçtim.

    telefon ocak 2010 da cıkıcak diyorlar..Bunlar daha ilk deneme modelleridir..Ozamana kadar versiyonu degistirip dahada hızlandırıcaklardır.Böyle donuyomus gibi geçişlerle telefonu piyasaya surmezler diye düsünüyorum..Yoksa büyük bi bomba patlatmak üzereyken o bombanın üstüne oturmus olucaklar..
  • yeni gördüm bende telefonu gsm arenada özellikler iyi ne diyelim hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saahin

    Sony her 3 ayda bir modeli güncelliyor.Adamlar hâlâ Apple'a yaklaşamadı.


    evet apple çok güzel cihaz çıkarttı ama buna bağlılık neden bu kadar fazla. reçel bu haliyle iphone u ezer geçer fakat reklamı iyi yapılmayacak telefon fazla satmayacak. bu demek olmuyorki apple ın telefonu iyi. ve şuda bi gerçekki bir çok insan iphone nokianın 8800 ne vardı arte marte bişileride çımıştı onun gibi alıyor. sadece hava atmak için.
  • Multi touch yoktur android 2.0 ile geliyor multi touch özelliği, ben öyle biliyorum. Piyasaya çıkınca kesin bir güncelleme gelecektir. Kimse böyle bir cihaz alıp eski sürüm işletim sistemiyle kullanmak istemez.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.