Şimdi Ara

SONY MDR XB950N1 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kulaklık BASS isteyenlere hitap ediyor. En büyük özelliği gürültü önleme özellikli olması.
    Genel özellikleri:
    SÜRÜCÜ BİRİMİ
    40 mm,
    FREKANS TEPKİSİ
    20 Hz - 20.000 Hz
    BT 4.1
    NFC
    Noice Cancelling
    Extra BASS

    Kutu siyah ve güzel paketlenmiş içinden şarj için micro usb kablo, kablolu dinlemek için 3.5mm jack, taşıma kesesi çıkıyor sert bir çanta değil tam koruma sağlamaz ama açık haline göre de iyi korur hafif sert bir kese.

    Ben siyah olanını tercih ettim kulak pedleri çok güzel hem yumuşak hemde pasif bir yalıtım sağlıyor. Kaliteli plastik kullanılmış ve taç kısmı metal. Ayrıca tacın iç tarafı da deri ve yumuşak rahatsız etmiyor uzun süre kullanımda.

    Tuşların yeri çok iyi tam ele oturuyor rahatça basılabiliyor yerini aramıyorsunuz tek "NC" düğmesi ön tarafta biraz arıyorsunuz onu hemen bulunmuyor.

    BT 4.1 olması 2 cihazı aynı anda kullanmaya olanak sağlıyor. NFC olması da çok iyi rakiplerinden bir adım önde tutuyor.

    Ses konusuna gelirsek bass çok iyi son ses de titretiyor kulakları. İsterseniz uygulamadan clear bass ile bassı ister yok edin ister sonuna kadar açın ayar yapmak mümkün. Uygulamada Android telefonlar için iyi olan bir özellik var. Pil durumunu görüntüleyebiliyoruz. NC kapatıp açabiliyoruz ama ekolayzır ayarı yok. Gürültü engelleme özelliği mükemmel değil ama çok iyi gayet iş görüyor. Bu fiyattaki en iyisi denilebilir. Tasarım göreceli ama JBL de bence çok çok güzel tasarımlar yapıyor. Hem katlanabiliyor hem de dönebiliyor.

    Dışardan gayet büyük gözükebilir ama kulakları komple kapatıyor. Dışarıyla bağlantınızı kesiyor. Ben günde 2.5 saat müzik dinliyorum günde yaklaşık 1 hafta götürüyor bazen evde de dinliyorum akşamları. Yaklaşık 7 saatte şarj oluyor pc ye bağlandığında. 22 saat nc ve exxtra bass açık şarj süresi var.
    Konfor olarak hiç çıkarmadan 1- 1.30 saat dinliyorum. Hiç rahatsız etmiyor 1.30 saatin sonunda kafanızda bir baskı oluyor terlediği için kaymış gibi oluyor hemen düzeltmeyle geçiyor.

    + ları
    +Bass çok çok iyi rakipsiz. Kualakları titretiyor.
    +Pedleri yumuşacık uzun kullanımda hiç rahatsız etmiyor.
    +Gayet esnek
    +Kutu içeriği iyi siyah, içi kaplı kutu çok hoş bir detay.
    +Ses kalitesi iyi.
    +Malzeme kalitesi iyi.
    +NFC
    +BT 4.1
    +NC i düğme ile açıp kapatabilme.
    +aptX ve AAC özelliğinin bulunması.

    - leri
    -Pc bağlantısı ile yaklaşık 7 saatlik şarj süresi yavaş kalıyor 22 saat kullanım için uzun bir süre.
    -Hızlı şarj özelliğinin bulunmaması
    -Pedlerin terleme yapması, uzun kullanımda pedler terliyor ve kulaklarda hafif ısınma oluyor
    -Son seste dışarı ses veriyor.

    Kutu içerği ve malzeme kalitesi olarak Sennheiser 4.50 BT den önde. Ses olarak ise Sennheiser dengeli bir ses sunarken Sony bass ağırlıklı. Ayrıca Sony hem katlanabiliyor hemde dönebiliyor Sennheiser ise sadece katlanabiliyor. Sennheiser in pedler daha küçük kulağı biraz sıkıyor. Taç kısmı Sony de metal ve iç tarafı deri.

    Benim tercih etmemdeki sebep NC özelliği, NFC, katlanabilmesi, dönebilmesi ve bass, ben müzikleri genelde bass ağırlıklı dinlerim ekolayzır yapmadan "bass" tuşu ile mutlu ediyor. Birçok kablolu kullaklık eskittim ya temassızlık oluyor ya da kablosu kırılıyor, karışmış kabloyu açması da cabası.


    SONY MDR XB950N1 İnceleme
    SONY MDR XB950N1 İnceleme
    SONY MDR XB950N1 İnceleme
    SONY MDR XB950N1 İnceleme
    SONY MDR XB950N1 İnceleme
    SONY MDR XB950N1 İnceleme
    SONY MDR XB950N1 İnceleme
    SONY MDR XB950N1 İnceleme
    SONY MDR XB950N1 İnceleme
    SONY MDR XB950N1 İnceleme
    SONY MDR XB950N1 İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Royals11 -- 11 Kasım 2018; 20:42:59 >







  • Öncelikle inceleme için teşekkürler.

    Uzun dönem yorumlarınızı da okumak isterim. Bu bağlamda aşağıdaki konulara cevap verebilirseniz iyi bir kullanıcı deneyimi edinmiş oluruz.

    -Basslar çok iyi fakat midler ve tizler nasıl? İnceleme siteleri özellikle tizlerin zayıf olduğunu vurgulamış.

    -Sıcak havalarda pedler terletme yapıyormu?

    -Noise cancelling ne kadar etkili? Otobüsün en arkasında motor üstünde oturduğumuzu varsayalım, kütüphaneymiş hissi yaratırmı?

    -iki cihaza aynı anda bağlanabildiğinden bahsetmişsiniz, sony'nin amiral gemisi modelleri bile tek cihaza bağlanabiliyor. Hiç denedinizmi iki cihaza bağlanmayı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton_SENNA -- 19 Ağustos 2019; 22:24:37 >
  • Ayrton_SENNA kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam.
    Eğer uygulamasından bass efekti -10 olarak ayarlarsanız tizler ortaya çıkıyor.
    Kulaklıkla ilgili bilgiye sahip bir kaç kişi daha bassları çok iyi demişti ama tizler az kalıyor. -10 a alınca yeterli buldular ama bass kulaklığı olarak gördüler kulaklığı. Gerçekten bassları mükemmel titretiyor bunda herkes hemfikir.

    Sıcak havalarda terleme yapıyor. 40-50 dk sonra başlıyor.

    NC amiral gemisi kadar etkili değil.Kütüphane hissi yaratmıyor müziksiz yada kısık seslerde ama %50 den sonra duyulmuyor. f/p olarak gayet iyi. Uçakta 0 sesti gerçekten. Uçak performansı çok iyiydi. Metro otobüsün en arakasında idare eder. Ses seviyesini %30-40 arasında dinliyorum. Ortalama performans sergiliyor arkada tını gibi geliyor sesler ama sesi açınca tabi hiçbir şey duymuyorsunuz hele ortam gürültülerini hiç duymuyorsunuz. Fark edilir derecede sesi kesiyor. Arkada oturunca tamamını kesmiyor ama %90 ını kesiyor. Sesi açtığınızda başka bir dünyadasınız. Uçakta ise %100 performans sergiledi. Belkide frekansın sürekliliğinden. Evde açtığımda ise dışarıdaki araba seslerini ve gürültülerin tamamını kesiyor. Pasif yalıtımı da unutmamak lazım. Tabi ki 1000xm3 kadar iyi değil. 2 sinide test edersen anlarsın farkı.

    Dışarıya sesi çok sessiz ortamda veriyor. toplu taşımada en yüksek ses de dışarıdan duyulmuyor. Ancak evde sessiz ortamda açtığımda dışarıdan duyuluyor. Pasif yalıtımı çok iyi.

    Hem ios hem android hem pc arasında denedim. 2 android arasında oluyor birinden sadece medyayı diğerinden sadece telefon görüşmesini ayarlarsanız olur. Diğer cihazlarda bu ayar yoktu. Onun dışında 8 cihazla eşleşiyor açtığınızda saniyesinde bağlanıyor. Yenisini eşleştirdiğinizde en son kullanılan ile eşleşme iptal ediliyor.

    Bir kaç kere yere düşürdüm boyun mesafesinden hiç bir şey olmadı.

    Boyuna asarken bazen boynuma değiyor JBL kulaklıklar gibi göğüse kadar gelmiyor. Ama rahatsız etmiyor. Bazen bir yerde unutmuş gibi oluyorum, boynumda hissetmiyorum kulaklığı ağır değil.

    Telefon görüşmelerinde otobüsün arkasında falan çok iyi değil. Orada malzemeden kısmışlar. Biraz yüksek sesli konuşmanız gerek. Kısık sesle konuştuğunuzda uzaktan geliyormuş gibi oluyor. Yani telefonlar konuşuyormuş kadar kaliteli iletmiyor sesi. Bende kimseyi rahatsız etmemek için hep kısık sesle konuşuyordum. Kulaklık kullananlarda ki bağırma olayını yaşamamak için :)

    Sıcak havalarda 1 saati aşkın kullanımda terlemeden dolayı milimlik kayma oluyor.Eğer kulağınız küçükse bu kaymayı hissetmezsiniz bile. Kaymaya bilir de.

    Keşke kase yerine kutu çıksaymış ama kasede koruma sağlıyor kutu kadar olmasa da.

    Ben gayet memnunum aldığıma kesinlikle pişman değilim tasarımı güzel. Her ne kadar jbl ler kadar hoş tasarımlı olmasa da başlıkların oynama yönü daha iyi hem katlanıyor, hem dönüyor hemde yukarı aşşağı oynuyor.

    Dediğim gibi - leri
    Telefon görüşmesindeki yetersizliği.
    Uzun kullanımda terleme yapması ama bu belki diğer cihazlarda da vardır 1 saat uzun bir süre.

    Eğer başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.




  • Uygulamasında ki detaylar bu kadar daha fazla detaya inemiyorsun buda eksi olarak yazılabilir.

    Nc konusunda 1000xm3 ile arasında bir hayli fark var 2 sinide denersen aradaki farkı anlarsın. Dağlar kadar olmasa da gerçekten hissedilir derecede büyük bir fark var. Zaten 1000xm3 lider süper ötesi bir kulaklık. Çok iyi nc kulaklıklar deli paralardan başlıyor. Bu fiyata nc rakibi zaten az. Segmentine göre nc si iyi ama genel olarak orta halli.
    SONY MDR XB950N1 İnceleme SONY MDR XB950N1 İnceleme SONY MDR XB950N1 İnceleme SONY MDR XB950N1 İnceleme SONY MDR XB950N1 İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Royals11 -- 20 Ağustos 2019; 23:26:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.