Şimdi Ara

Sony NWZ-A816

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
7.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün ürünü almış bulunuyorum. Almadan önce kafamda çok soru vardı; ama alet hepsini boşa çıkardı. Muhteşem kaliteli ses performansına ve aynı şekilde vidyo performansına sahip. Cihaz SonicStage'den kurtulmuş ve sürükle bırak olayına girmiş. Rahatlıkla istediğiniz her tür medyayı cihaza atabilirsiniz.
    Aklıma takılan en önemli sorun görüntü dönüştürücüsünün cihazla verilmemesiydi. Ya onun oynatacağı türü bulamazsam, o türe dönüştüremezsem diye endişeleniyordum. ImTOO converter ile üçüncü çeviri denememde cihazın açacağı mp4 formatını bulmayı başardım. PSP video format (.mp4) seçeneğiyle dönüşüm yaptırdığımızda çok güzel bir kaliteyle vidyoyu izleyebiliyoruz.
    Alet power off konumundayken bile tamamen kapanmıyor, bekleme moduna geçiyor. Eskisi de öyleymiş sanırım. Şarjı ne kadar gider bilmiyorum: Bittiğinde sizi bilgilendiririm. 1 gün boyunca bekleme modunda durursa tamamen kapanır yazıyor kullanım kılavuzunda.
    Almanıza engel olacak, eskisinden daha kötü bir yanı yok. Kesinlikle tavsiyedir arkadaşlar. Aydınlatabildiysem ne mutlu bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybatu -- 20 Haziran 2008; 19:35:30 >



  • Bende cuma günü A808 modelini aldım. Sony'nin A serisi gerçekten muhteşem. Ben ipod'un 1. ve 3. nesil nanolarını da dinledim Sony resmen onları cebinden çıkarır, herkese tavsiye ederim.
  • creative nazaran nasıl acaba bu son modelleri sony nin

    bende ona göre alayım diyorum.....
  • Creative'in son modellerini hiç denemedim. Kıyaslama yapamam; ama bunun verdiği ses gerçekten harikulade. Dediğim gibi: Hala tavsiye ederim.
  • eyvallah hocam.........
  • Arkadaşlar şarjı hala tam bitmedi. Şarkı attıkça şarj olduğu için böyle devam edecek gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybatu -- 25 Ekim 2007; 17:36:13 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baybatu

    Arkadaşlar şarjı hala tam bitmedi. Şarkı attıkça şarj olduğu için böyle devam edecek gibi görünüyor.



    ooo şarjıda çok bereketli desene
  • Bende de bunun 818 i var. Almadan önce nw-a808 mi nwz-a818 mi diye buraya danışmıştım yanıtlayan bir arkadaş bekle yenisini al demişti. Benim şahsi düşüncem bu saatten sonra sony a serisi alacak olan arkadaşlar varsa "sonicstage benim için ölümdür" demiyorlarsa gitsinler nw-a80* serisinden alsınlar inanın çok daha mantıklı bir seçim yaparsınız. Çünkü nw-a80* ile nwz-a81* serisi arasında sadece ve sadece "sürükle bırak[ nwz serisinde sonicstage olmadığı için aletten atrac şarkılar için olan bazı özellikler( ki bunların tamamına yakını ekstra bir özellik değil hepsi birbirine benziyor ama isimleri farklı ve isimleri farklı olduğu için dolayısıyla mp3 şarkılarına değilde atraclara uygun olan özellikler.)çıkarılmış]" farkı var. Geri kalan her şey aynı. Nw-a80* serisinde sonicstage olduğu için müzik çalara attığınız şarkılar son derece düzenli oluyor. Nwz-a81* serisindeyse bilgisayarınızda düzenli olarak bulunan albümleri sürükle bırak yöntemiyle çalara attığınızda şarkıların bazı bilgileri eksik olarak görünüyor; artık sürükle bırakla atılan şarkılar diğer arkadaşlarda düzenliyse( şarkının çıkış tarihi, albüm kapağı vs. ) onu bilemem bende her seferinde sürükle bırak ile attığım parçaların bilgisinde eksiklik oluyor mesela şarkının çıkış tarihi unknow olarak belirtiliyor. Fakat şarkılarımı Media Player dan senkronize ettiğim zaman albüm bilgileri ve şarkının çıkış tarihi düzgün oluyor. Eğer bu sorun bütün nwz-a81* ya da nwz-s*** (radyolu model) kullanan arkadaşlarda oluyorsa bu seferde düzenli bir arşive sahip olmak isteyenler yine bir yazılıma bağlı kalıyor.(sonicstage kadar karmaşık olmasada) Artı olarakta nwz-a81* serisini aldığımızda arkadaşında belirttiği gibi nw-a80* serisiyle verilen video dönüştürücü verilmyor. Yani o kadar para sayıyoruz yanında sonynin videodaki format zorunluluğu yüzünden bizlere bir kolaylık olarak vermesi gerektiği video dönüştürücüyü alamıyoruz! Şarj olayına gelince, şarjın nwz serisinde 33 saat olarak belirtilmesi ekstra bir özellik değil bunu nw-a80* serisinin ayrıntılı kullanım kılavuzunu inceleyen arkadaşlar bilir. O kılavuzda hatırladığım kadarıyla 128 kbps mp3 şarkılarında çalma süresi ( clear stereo, surround, DSEE, Dynamic Normalizer, ekolayzır seçenekleri kapatılmış, ekran parlaklığı seviye bire düşürülmüş, ekran koruyucu blank ve süresi 15 saniye olarak seçilmiş olarak) 33 saat olarak belirtiliyor atrac şarkılar içinse 30 saat. Yani nwz serisi atrac çalmadığı için bu serinin 33 saat çalması bir yenilik değil. Anlayacağınız sony NWZ-A81* serisinde yalnızca "sürükle bırak" yeniliğini sunuyor ; bu seriden bir tercih yapacağınıza gidin NW-A80* serisinden birini alın derim.


    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jet lag -- 28 Ekim 2007; 18:31:49 >
  • şimdi hocam seninki de nwz serisi olduğuna göre bilirsin bu aletin ses yüksekliği iyimi kısıtlama var mı varsa aşılabiliyormu cevap bi zahmet ....bende ona göre bunda alayım diyorum da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lafebesi -- 29 Ekim 2007; 4:31:33 >
  • nw-a80* ile nwz-a81* serisi arasında başlı başına fiyat farkı var.

    nwz-a81* serisi ile arkadaşlarınızdan şarkı almak istediğinizde , önce şarkıyı alete atıp ardından eve gidip sonicstage ile tekrar uğraşmak zorunda kalmazsınız

    nwz-a81* serisi ile şarkılarınızı düzenlemek için sonicstage e bağımlı değilsiniz. mp3tag pro gibi programlarla isimlerini otmatik değiştirme , albüm bilgisi bulma , albüm resmi bulma , şarkı sözu bulma vb. birçok şeyi internetten otomatik olarak indirebilirsiniz(kaldıki mp3 playerınıza istediğiniz dosyaları atabileceğinizden mp3tag ın setubını da atarsınız olur biter :D). Ayrıca bu tarz programlar mp3 playerı olan arkadaşlarınızda da yüksek ihtimalle olacağından , olmasa bile boyutları sadece 4 mb olduğundan mp3 playerınız düzensizlik içine girmez. Size zaman kaybı yaratmaz ve bu özellik , özellikle tatillerde çok işinize yarayabilir. Aynı durum video dönüştürücü için de geçerli. Onlarca program var bu işlevi gören. ayrıca bu programlar sadece sizin mp3 playerınıza video dönüşümü yapmakla kalmaz , ayrıca bir arkadaşnız geldiğinde onun mp3 playerı için veyahut sizin veya ailedeki diğer aletleriniz için (psp , ipod ...) sizi uğraştırmadan ve herbiri için ayrı program kulanma zorunluluğunuzu kaldırır.

    nw -a80* ile yerden tasarruf sağlayabilir ve daha fazla şarkı depolayabilirsiniz. Atrac formatı yarı yarıya yer kazandırır size. Ancak fiyat farkını değerlendirdiğinizde nwz-81* serisi daha cazip halde kalmaya devam edecektir.

    nw-a80* ile çevirdiğiniz formattan ötürü pilsüresi daha uzun olacaktır. Tabi ki dinlediğiniz şarkıların formatlarının atrac olması şartıyla.

    Kısacası sonicstage devrini sony de kapatacak gibi. Aletlerin kapasitelerinin artmasıyla beraber , yüklenebilinen şarkı miktarı birçok kullanıcıyı tatmin etmeye başladığından plug and play tarzı bir kullanım daha cazip hale geldi. Benim tavsiyem 2gb lık alacakların fiyat farkını göz ardı etmemesi olacaktır.(nw-a80* sersinin 2gb lık versiyonu ile nwz-a81* serisinin 4gb ı arasındaki fak çok az) 4gb ve ya üstü alacaklar nwz-a81* serisi almalarıdır.
  • lafebesi, büyük bir ihtimalle var. Diğer başlıklardan birisinde bu sorun dile getirilmişti o başlığa bir bak derim.

    slyyls2, fiyat konusunda nwz-a81* serisinin daha cazip olduğu bariz ortada. Olaya fiyat açısından baktığımızda nwz serisi daha akla yatkın geliyor. Ancak nwz serisindeki sorun tabiri caizse sonynin sanki bu seriyi tercih edecek müşterilerini umursamaması. Yani nw-a80* serisiyle verilen video dönüştürücünün nwz serisiyle ortadan kalkması ve nihayetinde bizleri başka yazılım arama çabası içerisine sokmasıdır. Yani madem format zorunluluğu yok diyorsun neden ürününde mpeg4 formatını zorunlu kılıyorsun. Madem video dönüştürücü vermeyeceksin o zaman mpeg4 ün yanında mov, avi vb. formatlarıda koy, böylelikle nwz serisi "sürükle bırak" seçeneğiyle doğan kullanışlılığına videodaki esnekliliğiyle de artı puan kazandırırdı. Sen demişsin onlarca program var diye fakat bu yazılımların kaliteli olanları ücretli ve herkes bu yazılımları edinemeyebilir(benim gibi). Burda önemli olan sonynin bu dönüştürücüyü vermemesidir. Dört megabytelık parçalar elbette bir karmaşaya neden olmaz ancak bilgisayarımda düzenli olarak bulunan parçalarımı, albümlerimi müzik çalarımda da düzenli olarak saklamak istiyorum ancak bunu sürükle bırakla yapamamam çok saçma bir durum. Aslında bu iki seriden birini alacak olan arkadaşların ihtiyaçlarını belirleyip ihtiyaçlarına en iyi yanıt bulan seriden tercih yapmalarını öneriyorum lakin şunuda söylemeden geçemeyeceğim nwz-a81* serisi yalnızca sürükle bırak olarak kolaylık sağlıyor ancak böyle olunca bilgisayarınızdaki düzenli parçalar müzik çalara düzensiz bir biçimde geçebilir. Nw-a80* serisi ise nwz serisinin bütün özelliklerinin yanında atrac sayesinde yer alanı, video dönüştürücü yazılımıyla kolaylık, sonicstage sayesinde düzenli bir belgelik düzenli bir müzik arşivi edinme imkanı sunuyor. Tercih sizin.

    Evet aletlerin kapasitelerinin artmasıyla önümüzdeki yıllarda atractan vazgeçebilir. Fakat Japonya'da yeni bir a serisi çıkacak önümüzdeki aylarda nw-a9** adında. Bu serinin 16 gb sığası olan modeli var. Sony 16 gb sığa sunmasına rağmen atraca bu seride de yer vermiş.( benim bildiğim kadarıyla atrac olacak tabi sonradan çıkartılır mı onu bilemem)
  • sony nin ne avantajı var ki? bıktım artık yeterince ses alamamaktan. gidip cowon alacam!
  • Nwz-a816 (4gb) goldpc de en son baktığımda 300 ytl idi Nw-a805 (2gb) ise şu anda bakıyorum ki 370 ytl. Yani aralarında 70 ytl fiyat farkı var. Bu da 50 dolar kadar bir para yapıyor ki bu artan para ile arzu edilen bir paralı program alınabilinir. Bu da "allok video converter" ile "mp3tag pro" alınmasına yetiyor. Bu programları yasal olarak kullanabiliyorsunuz yani. Bunun yanında Cr*** yoluna başvuran kullanıcılar ise 70 ytl lik bir kar ediyorlar. (Verdiğim fiyatlar değişiklik gösterebilir. Ben karşıma çıkan ilk fiyatı yazdım. Kullanılan pogramların fiyatları ise yüksek bulunursa daha ucuz programlar tercih edilebilinir. Ancak yine de program kullanmak gibi bir mecburiyetiniz yok. WMP11 de video hariç işlemleri gerçekleştirebiliyor. Bununla beraber ücretsiz yazılımlar da mevcut.)

    Peki ama neden 2gb lık bir aletle 4gb lık bir aleti karşılaştırıyoruz? "Para" yüzünden. Peki ama pahalı olan neden 2gb olanı?

    ATRAC

    ATRAC (Uyarlamalı Dönüşüm Akustik Kodlama-Adaptive Transform Acoustic Coding), MiniDisc'lerde kullanılmak üzere Sony tarafından geliştirilmiş bir veri sıkıştırma işlemidir. Yalnızca insan kulağı tarafından algılanabilecek ses bileşenleri kaydedilir; böylece ses verisi daha verimli biçimde kaydedilir. ATRAC3plus, daha hassas bilgiler elde etmek için ses sinyallerini daha uzun süreler analiz eder ve çok çeşitli ses sinyalleri için en iyi veri ayırımını sağlayan bir algoritma kullanır. Sonuçta, orijinal ses kaynağının 1/20'si gibi yüksek sıkıştırma seviyelerinde yüksek kaliteli ses elde edilir.

    Mp3 ise 1/10 u kadar sıkıştırma yapabildiğinden atrac formatı mp3 e göre yarı yarıya daha az yer kaplıyor. Bu yüzden de 4gb lık modele ve 2 gb lık modele yükleyebileceğimiz şarkı miktarı eşit oluyor. Ancak bu eşitlik video yükleme çalıştığımızda bozuluyor. Çünkü video dosyaları , müzik dosyaları gibi daha az yer kaplamasını sağlayacak bir yolu yok. Yani video işin içine girdiğinde 2gb lık nw-a805 imiz , 4gb lık nwz-a816 ya göre az kapasiteli kalıyor. Kendimden bir örnek vermem gerekirse ; Avrupa yakasını mp3 playerımdan izliyorum ve bu nwz-a816 da 50 şarkılık yer kaplıyorken (250 mb) , nw-a805 de 100 şarkılık bir yer kaplayacaktı.

    Ayrıca düşünülmesi gereken bir konu da müzik dosyalarını atrac te çevirme işlemi. Bu işlem ses kaybına neden olmuyor ancak zaman kaybına neden oluyor. Ayrıca da sonicstage program zorunluluğunu beraberinde getiriyor. Zaten nw-a805 de "sürükle - bırak" gibi bir kolaylık olmadığından arkadaşlarınızdan şarkı yüklemek hayal olarak kalıyor. Nwz-a816 ise bu konuda olabildiğine esnek.

    quote:

    not: Müzik dosyalarını atrac te çevirme nekadar zaman alıyor bilmiyorum. Bu konuda "sitteisevir" in bizi aydınlatacağına eminim. Detaylı bir süre hesaplaması yaparsan sevinirim. Ayrıca merak ettiğim bir nokta da sonicstage ile albüm bilgilerini , dosya isimlerini , albüm kapaklarını internet üzerinden aratıp aratamadığın.(otomatik olarak tabi ki)


    Atrac tarihe karışır mı yorumum biraz yanlış anlaşıldı. Sony tabi ki atrac ti kaldırmayacak. İleride çıkartacağı modellerde de kullanmaya devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü aynı fiyat ve aynı özellikteki 2 ürünün birinde atrac özelliği varsa bu artı bir özellik olacağı süphesiz. Ancak bunun için fazladan para talep ediliyorsa bunun deyip deymeyeceği tartışılır.

    Düzen konusunda ise "sitteisevir" seni anlayabildiğimi söyleyemeyeceğim. Sürükle bırak yöntemiyle ıd3tag leri zaten düzenli olan şarkıları aktardığınızda herhangi bir düzensizlik ortaya çıkmıyor. Alet mp3leri ıd3tagleri ile beraber atıyor. Zaten farklı olsaydı "sürükle - bırak " bir avantaj değil bir külfet olurdu. Ayrıca düzen için uğraşmak istemeyenleri de düşünmüş sony. Nwz-a81* serisinde şarkıları attığınız folderlar şeklinde de görebiliyorsunuz. Yani id3tag leri yazılmamış bir parça düşünün. Siz bunu sürükle bırak yolu ile alete attınız. Ama hiçbirşeyi bilinmeyen bir dosyayı nasıl bulursunuz? Nwz-a816 bu sorun ortadan şu şekilde kaldırılmış. Müzik klasörüne kopyaladığınız tüm şarkıları dosya isimleri ve klasör isimleri ile görebiliyorsunuz. Ve bu 9 alt basamağa kadar okunabiliniyor.

    Ben şunu anlatmaya çalışıyorum. Nwz-81* serisi size seçenekler verir. Mümkün olduğunca özgürlük verir. Arkadaşlarınızdan kolayca şarkı alabilmenize olanak sağlar ve bu şarkıları programa gerek kalmadan atıp dinleyebilirsiniz.(id3tagleri düzgünse bilgilerde düzgün çıkar). Ayrıca bu kadar artıya rağmen atrac oynatabilme imkanı sağlamaz ama daha fazla şarkı yükleme alanı sunar. Fiyatı ile de cebinizi yormaz.(bu nwz-a816 için geçerlidir. daha üst modeller için yeniden bir karşılaştırma yapmaya gereksinim herzaman vardır.)

    Bir diğer konu ise diğer markalar. 369 ytl ye 4th cenerasyon ipod nanolar (4gb) var. Yani nw-a805 ile aynı fiyat. Bir insan hiç tanışmadığı atrac te güvenip 2 gb lık sony mi alır yoksa zaten yaygın olarak kullanılan ve ayrıca çok da elektronikle alakası olmayan insanlar(fanları darılmasınlar , ipod nanoyu bilmeyenler sever demiyorum ben , sadece hiç bilmeyen insanlar ipod nano yu tercih ederler çünkü popüler demek istiyorum.) tarafından prestiji olan ipod u mu alır ?
  • Nwz serisinin nw serisinden daha ucuz olmasının elbette avantajlı olduğunu belirtmiştim ( Yalnız fiyat olarak sonystyle de nwz serisi daha pahalı). Verdiğin örnek mantıklı yalnız şunuda atlama lütfen artan 50 dolara arzu edilen bir video dönüştürme programı alınabilirde herkes alamayabilir yani almamasının nedeni güvensizlik vb. şeyler olabilir. Ya aslındaki sorun 400 lira veriyoruz elektronik devi sony den bir ürün alıyoruz ama yanında video dönüştürücü verilmiyor. Sözde format zorunluluğu yok! Ortalıkta bedava dönüştürücülerin olması umurumda değil burda önemli olan sonynin düşüncesizliğidir!

    Arkadaştan müzik alma olayına gelince arkadaşından müziği hayli hayli alırsın nw serisiylede yalnız oynatamazsın o ayrı bir sorun kaldı ki evine geldiğinde o şarkıyı önce bilgisayarına atıp ordanda sonicstagele walkmanine atarsın olur biter. Ki şu da var arkadaşındaki müziği sen hayli hayli bulursun internetten yani bu bir gerçek paylaşım programları sayesinde yasal olmayan yollardan edinirsin ya da olmadı posta adresine atarsın şarkıyı bunun o kadarda mühim olmadığı ortada( bu arada yasal olmayan yolları önermediğimi belirteyim ).

    Atraca çevirmek evet zaman alıyor bayağı. Benim buradaki tartışma için bunu hesaplayacak vaktim yok fakat eskiden cdwalkmanim vardı onda atracı kullanırdım şunu söyleyeyim sıkıştırma süresi şarkının atraca çevirilirken seçilen bit aralığına göre değişiyor yani ne kadar çok yerden tasarruf sağlamak istiyorsanız o kadar çok bekliyorsunuz. Evet sonicstagein zaman kaybettirdiği bariz ortada ancak bunu yaparak yani şarkılarınızı sıkıştırarak videolarınıza ve resimlerinize daha fazla alan sağlıyorsunuz ki video belgeliğiniz fazlaysa bu sizin işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Kaldı ki şarkılarınızı atraca çevirmeden yani zaman kaybetmeden de walkmaninize atabilirsiniz mp3 olarak. Sonicstage ile albüm kapak resimlerinin ayarlanıp ayarlanmadığını bilmiyorum ancak zaten orijinal albüm aldığınız zaman(hepsinde olmasada)kapak resimleri şarkılarınızda bulunuyor. Ki sonicstageten şarkı atarken şarkılarınızın yerini ayarlayıp o şekilde walkmane aktarıyorsunuz (playlist hazırlar gibi). Nwz serisindeyse şarkılar karışık olarak bulunabiliyor yani belirli bir sırası olmadan. Hatırladığım kadarıyla sonicstageten şarkıları walkmane atmadan isimlerini değiştirebiliyorsunuz.

    "Düzen konusunda ise "sitteisevir" seni anlayabildiğimi söyleyemeyeceğim. Sürükle bırak yöntemiyle ıd3tag leri zaten düzenli olan şarkıları aktardığınızda herhangi bir düzensizlik ortaya çıkmıyor." etiketleri düzgün olan parçalarda sorun olmuyor ama bende şöyle bir sorun oluyor; sürükle bırakla attığım şarkılarda bilgiler eksik oluyor çıkış tarihi olmuyor, albüm kapak resmi olmuyor vs. çıkış tarihi olmayınca time machine shuffle kullanılamıyor.( bu sorun yalnız bende mi oluyor bilmiyorum)

    Bir insan atracı bilmiyorsa zaten gider nano alır. Atracın faydalarını görenler için atrac bir nimet değerindedir. Zaten eski walkman deneyimi olan kişilerin çoğu yeni nesilde de Walkmani tercih ediyorlar(genel olarak diyorum etmeyenlerde vardır edipte memnun kalmayanlarda...). Aslında amacı toplumsal tabakalaşmada kendini bir üst tabakaya taşımak olanlar kafadan apple alır. Gerçek anlamda müzik dinlemekten zevk alanlarsa ilk önce bütçesini belirler ve bu bütçeye uygun en iyi müzik çaları alır. Dediğim gibi bu olaylar tamamen kişiseldir herkesin farklı düşüncesi vardır benim amacım nw ve nwz serisi arasında kalan insanlara bilgi vermek ve şahsi fikirlerimi sunmak. Zaten bizim burada tartışmamızda saçmadır çünkü bir sene sonra yeni bir ürün çıkacak yeni nesil o olacak bizim cihazlar emektar olacak bu hep böyledir.
  • İki farklı seçimin kendi açısından artı ve eksi yönleri vardır. Bu eksi ve artılar ortaya konulur ve her ürün daha da açıkça ortaya serilmiş olur. Sen nw-a80* bense nwz-a81* serisini seçmişiz. Birbirimizin neden bunları şeçtiğimizi yazdık bence sadece. Olayın tartışma boyutunda olduğunu düşünmüyorum. Düşündüğüm şudur ki bu forumu okuyup da karar verecek insanlara, istediklerine daha uygun mp3 player ı almaları için yardım ettik.

    Düzen ve albüm kapakları konusuna gelirsek eğer , benim kullandığım programı sana gönderebilirim. Eğer cr*** kullanıyorsan albüm kapaklarını ve dosya isimlerini kolaylıkla bulmanı sağlayacaklar. Özelden mail adresini atarsan sana yollayabilirim. ( 4mb )

    Video dönüştürücü verilmemesi hakında yorumun aslında çok haklı. Maliyetini arttırmadan verseler süper olurdu. Bunu sony ye de mail atsak mı acaba ?

    İstediğin yerden şarkı almayı herkes kullanmayabilir. Ancak bu artıdır. Bunu artı olarak görenlerin nwz serisi alması için üstünde durdum. Amacım senin yanlış tercih yaptığını söylemem değil. Zaten yanlış tercih yok bence. Sen sana uyanı almışsın , ben de bana uyanı. Ben insanlara yardım edebilmeyi ve sıkılmadan okuyabilecekleri bir yazı yaratmaya çalıştım.Kaldı ki bence bunu yarattık. Mesela nw-a80* serisinde olan ancak nwz-a81* serisinde olmayan çok önemli bir özelliği senden duymayı bekledim. nwz-a81* serisinde alet üzerinden playlist oluşturulamıyor. Bu kullanmayanlar olabilir ancak aldığında eksikliğini hissedenler de olabilir ya da pc den yaparım ne olacak ki diyenlerde. Ancak şu varki , bizim gibi yazılar yazan insanlar sayesinde ürününü seçen ve alanlar çok daha az kötü süprizle karşılaşacaklar.
  • hımmm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lafebesi -- 30 Ekim 2007; 0:35:26 >
  • slyyls2, evet ikimizinde amacı bilgilendirmek. Aslında bende senin gibi nwz serisinden tercih yaptım yani bendeki model nwz-a818 Ben yukarıdaki eleştirdiğim yönleri yüzünden(eğer benim beklentilerimle paralel doğrultuda beklentileri olanlar varsa) tercihinizi nw serisinden yapın dedim. Nw serisinde bookmark diye bir şey var mp3ler için. Aslına bakarsan bu özellik mp3 şarkılar için olduğundan nwz serisinde görememek şaşırtmıştı beni ama o kadarda sorun değil

    Neyse dediğim gibi herkesin ihtiyaçları farklı ihtiyaçlarını belirleyip a serisi düşünenler kendilerine en uygun olanı seçsinler...
  • Son olarak nwz-a8** serisi ile müzik besteleyebilirsiniz. Tuşlarından çıkan tık tık seslerle :D.
  • arkadaşlar bende de e serisinden var ve atrack gibi güzel programı var hakkaten çok güzel bi program sıkıştırma yönünden ama sürekleme yöntemi olmadığından her pc den atamıyoruz ama şarjı süper gidiyor ben her şarkıyı 352 kbps de attım sürekli çalıştırım denemek amaçlı tam tamına 29 saat gitti dşünün en yüksek kalitede attım sürekleme yönteminden kurtulmak isteyenler a serisini alsın yok kaliteli ses diyorsanız e serisini alın ama şu bi gerçekki asla aldığınız üründen pişman olmıyacaksınız bi tavsiyem daha var e serisini almak isteyenler ürünle birlikte verilen broşürde 16 haneli rakam var kesinlikle onu kaybetmeyin ürünü aldıktan bir yıl sonra o ürünü kayıt yaptırmanız lazım verilen şifreyle mesala ben o broşürü kaybettim alırken de bana böle bişey demediler şimdi ortada kaldım mp3 e şarkı atamıyorum bugün aldığım yere gittim bizden sizden böle bişey duyoyoruz dedi şu makaraya bak servise götürcekmişim bakalım ne olcak bide bilen varsa bana yardım etsin nasıl bulabilirim o 16 haneli şifreyi seri numarası var bi yardımcı olursanız sevinirim
    saygılar
  • SONY NWZ-A816/B 4 GB mı yoksa Microsoft ZUNE 4GB MI ne dersiniz ? acil cevap bekliyorum yarın alıcam bi arkadaşa.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.