Şimdi Ara

Sony Xperia™L Kullanıcıları/1 GHz x2/8MP ExmorRS HDR/4.3inch TFT/4.2 JB/NFC (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.183
Cevap
38
Favori
201.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefon çok yeni hocam.Root yapma muhabbeti bile yeni. Bi geliştirici bu işe kısa zamanda çözüm bulacak bence.Henüz beni rahatsız eden bir durum yok oyun yüklemedim.. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone kampanyasından almayı düşünüyorum telefonu.

    Yalnız bu hafıza olayı sıkıntılı gibi. 5.5 gb kalıyor sanıyorum telefona. Bunun 1 gb uygulamaya oluyorsa, hadi dahili hafızanın 4gb lık tarafına datayı falan attın e dolunca ne olacak? Rootsuz sd karta atılma durumu yoksa çok sıkıntı çekeriz. Çok oyun oynayan biri değilim fakat bunları düşünmek gerek.

    4.3 güncellemesini alır mı telefon?
  • Selamlar.

    Şuanda 5.5 gb toplam alanım var.40a yakın uygulamam yüklü halde.

    Evet taaşımaya henüz.çözüm yok.ama resimler videolar vesaire için bende 16gblık kart var.sorun yaşamıyoruz pek :))
    Ayrıca o 5gblık alana uygulama kuruluyor.yani 1gb değil uygulama kurulacak alan yaklaşık 5,5gb

    Güncelleme listesinde L nin adı yok.ancak açıklamada "bazı telefonlar 4.1den 4.3e geçecek" diye bi detay var.ben geçecek diye tahmin ediyorum.cihaz daha yeni.sony de pek desteksiz bi firma değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isminivermeyenizleyici -- 23 Ağustos 2013; 20:44:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isminivermeyenizleyici

    Selamlar.

    Şuanda 5.5 gb toplam alanım var.40a yakın uygulamam yüklü halde.

    Evet taaşımaya henüz.çözüm yok.ama resimler videolar vesaire için bende 16gblık kart var.sorun yaşamıyoruz pek :))
    Ayrıca o 5gblık alana uygulama kuruluyor.yani 1gb değil uygulama kurulacak alan yaklaşık 5,5gb

    Güncelleme listesinde L nin adı yok.ancak açıklamada "bazı telefonlar 4.1den 4.3e geçecek" diye bi detay var.ben geçecek diye tahmin ediyorum.cihaz daha yeni.sony de pek desteksiz bi firma değil...

    Peki o 1 gb lık uygulama konusu ne iş? :)

    İyileştirme güncellemesi ile düzeltilir mi bu durum? Yani bir umut var mı?

    Alıp almamakta kararsızım telefonu. 4.3 e geçsi bari. Yeni çıkmış bir cihazı desteksiz bırakmak yakışmaz Sony gibi bir markaya. Gerçi N73 ten geçecem yani baya bi eşekten inip ata binmek olacak benimkisi :)

    Şarj nasıl gidiyor telefonda genel olarak? Ekran süresi kaç saat alınıyor? Bilgilendirirseniz bu konuda sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooRDeLia -- 23 Ağustos 2013; 21:00:11 >




  • Selamlar.

    Yoğun kullanımda 1 günü çok rahat çıkarıyor.günlük standart kullanımda 2 günü görebilir.

    Yani ben 40 kadar uygulama kullanıyorum.1 gb olsaydı eğer dolardı kesinlikle.rahaat rahat 100 uygulama da kurulur.ama ne gerek var :)

    Ben güncelleme hakkında umutluyum.yepyeni telefon...dualcore işlemcili telefonlarda bile 4.3 var.biz snapdragon s4 yonga setindeyiz adreno 305 kullanıyoruz.bunlar yeni donanımlar.bence vermeliler, verecekler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah dediğiniz gibi olur. Yeni telefonu bir süre desteklemeli en azından.

    Yani her cihaz böyle olmalı aslında. Piyasa sürüp desteği hemen kesmek yazık olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vatanda 811 tl ye düşmüş alıcak olan varsa değerlendirebilr bn ordan almıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -keysersoze-

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sundaay

    quote:

    Orijinalden alıntı: Shadoka

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sundaay

    Uzun bi araştırmadan sonra telefonu aldım gerçekten fotoğraf kalitesi olsun oyun performansı olsun süper bi cihaz
    Tek kuşkum bu arka kapak kullanıma bağlı olarak o tüyümsü soyulacakmış gibi yada ufak bir darbede çizilecekmiş gibi duruyor
    Birde arka kapağın açılması gerçekten çok zor


    Kapağın açılmasına ilk denemeden sonra sizde alışıyorsunuz, telefonda :)

    1-2 zorladım kapağı yerinden oynamıyo :D
    Aslında kapağın zor çıkması birazda telefonun plastik olmasına rağmen sağlam olduğunu gösteriyo

    bende çok zorlanmıştım telefonun kapağını açarken sonra burda gördüğüm bir video vardı orda gösteriyordu nasıl açıldığını. sonra alıştım açmaya zaten

    Hocam o konunun linkini bir zahmet yollar mısınız ben açamadım komşunun oğluna açtırdım




  • CooRDeLia kullanıcısına yanıt
    şimdi söyleyeceğim olayın detayını ayrıntısını tam bilmiyorum bilen birisine garip gelebilir söylediklerim ama şöyle bir durum var.

    Cihaz belleğinde 1.5 gb lık bir yer var. Misal dead trigger gibi bir oyun bu alanda 9,41 mb yer kaplıyor. Birde dahili depolama alanı var.Bu 4 gb . Burda bu oyun 152 mb yer kaplıyor. Real Racing 3 indirmiştim. 1,5 gb lık alanda 20 mb civarı yer kaplarken , dahili depolamada yani 4 gblık yerde 1,5 gb yer kaplıyordu yada RF 13 yüklü cihazda 40 mb, toplamda 883 mb yer kaplıyor.. . sen recal racing 3 gibi çok yer kaplayan bir oyun yüklersen 4 gb çabuk biter. Ama normal uygulamalarda bellekte sıkıntı olmaz.

    Demek istediğim 1 gb yer olayı yok. 1,5 gb yeterde artar. Koskocaman oyun 40 mb yer kaplıyor . Asıl dahilide sorun çıkar. oda 4 gb .

    toplamda 5,5 gb ama 2 ye bölmüşler. Dahili 4 , cihaz belleği 1,5 . ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taptazesut -- 24 Ağustos 2013; 1:48:08 >
  • Kapağı açmak çok kolay.

    telefonun yukarıda solda açmak için bir yer var .Ordan kapağı kaldır.Sonra tırnağınla aşağı doğru sıyır. Kapak tırnağınla aşağı doğru giderken zaten açılacak.Yaparken anlarsın basit. ;)
  • CooRDeLia kullanıcısına yanıt
    Bu arada dikkatimi çekti. Benim eski telefonumda n73 tü. Xperia l sana ilac gelecek. n73 teki o donmalar yavaşlık felaketti. hafıza olayını açıkladım. 1 gb değil kesinlikle. Hafıza bakımından sıkıntın olmasın. Vatanda 811 tl ye indi. Normalde indirim zamanı 860 civarına düşer, şuanda 1-2 ayda bir olan indirim olmuş.Almanı öneririm. Yanına indirim fırsatıyla 16 gb micro sd kart aldın mı 850 tlye işi bitirirsin sanırsam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isminivermeyenizleyici

    arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz.İmzayı kullananlara teşekkürler. :)

    Soruları tek tek yanıtlamak isterim.Malesef forumda multiquote olmadığı için alıntı yapamıyorum o yüzden Nickname'lerinizi Tag'ledim.Kusura Bakmayın :)

    Öncelikle Kullandığım silikon kılıf aşşağıda linkiki verdiğime benziyor.Ancak bu tamamen beyaz.Üzerinde herhangi bir desen yok.Hafif şeffafımsı.Buraya Tıklayın

    Arka kapağın zor açılması benim için iyi bi özellik.Ayrıca bu bize, aç/kapa durumunda arka kapağın deforme olmayacağı detayını veriyor.Önceki telefonumun arka kapağı metal olmasına rağmen malesef 3 ayda bi orjinal kapak arayışına girerdim.Şimdi 2 haftadır ne bi esneme var ne bi çatlama hiçbirşey yok.Ayrıca telefonlarımız hassas, kesinlikle kılıf kullanmalıyız.Herkesin kendi tarzına uygun 1 kılıf vardır illaki.Şeytana uymamak, kılıf kullanmak lazım :) S.Resistant olmasına bakmayın, çizilmez diye birşey yok.Bu yüzden kaliteli bir ekran filmi de tavsiye ederim.


    Cihazın ayarlar bölümünden uygulamalar kısmına girince bir kısım uygulamayı SD Karta aktarma gibi bir seçenek mevcut ama ben hiç ihtiyaç duymadım.Denemediğim için şimdilik yardımcı olamıyorum ama en kısa zamanda ağır bir oyun yüklediğimde bu seçeneği deneyeceğim, bilgilendirmesini de buraya yazarım.

    Ben koruyucu ekran filmi ve silikon kılıfımı Ankara Sıhhiye'deki Balıkçıoğlu İşHanından aldım.İçerisi binbir çeşit telefoncu.Aldığım yeri söylememe gerek yok çünkü eminim her yerde var.Ekran filmini ise doğru dürüst çeken olmadığı için söylemek durumundayım..Zore Aksesuar bu işi çok iyi yapıyor.ekranın altında toz, pislik bırakmıyor ve yamuk takmıyor.Hem mat, hem parlak koruyucu yaptırmanız mümkün.


    En kısa zamanda ürün incelemem hakkında bir video çekeceğim.Ziyadesiyle detaylı olacak ve kullanıma yönelik tavsiyelerimi göreceksiniz.En sevdiğim de Go Launcher oluyo bu telefonda.Her telefonda kullandım, bu telefonda zevk aldım :)

    600MB'lık güncellemeyi telefona indiremiyoruz çünkü fazlasıyla ağır.Güncellemeler indirilirken sistemin ayırdığı hafızaya atar bu güncelleme dosyalarını.Dolayısıyla her güncelleme telefondan indirilemiyor.Ancak USB bağlantınızla PC Companion yardımıyla yükleyebiliyorsunuz.Ben de görememiştim telefonda.Telefonunuzu USB ile bağlayın, telefonunuzun ekranında Bilgisayarınıza PC Companion'u kurmak ister misiniz gibi bir ibare çıkınca evet diyin.Zaten bilgisayarınıza gerekli ekran gelecek, sanki CD takılıymış gibi setup yapacak.Kurmanız ve güncelleştirmeleri kontrol etmeniz durumunda herşey kolay olur.:)

    RENK OLARAK : Ben beyaz tercih ettim.Teknosa'da ikisini yan yana koydum baktım.Benim daha çok hoşuma gitti beyaz benim kanaatim kendini daha çok gösteriyor.Ama Siyah olanda da alt bildirim ışığı daha şirin yandı sanki.Bu ikilemden sonra bir karara varıyorsunuz.En temizi, gidip görüp almak.Ben Kız arkadaşımla aynı anda aldığım için, aynı rengi almak istedim (biraz ergence ama :p)...

    ve de dipnot : imzayı kullanan ve de buraya yazan arkadaşların da adının geçtiği bi Member List yapmak istiyorum, henüz yeteri kadar kalabalık değiliz :)


    Cevap icin Tesekkürler. vatanda 811 olmusken aliyim :-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar tek söylemek istediğim...

    Ankaradan almak isteyenlere yarım saatlik deneme sürüşü bedava... Gelşn buluşalım.görün anlayın.

    Arka kapak sağ taraftaki bi boşluktan rahatlıkla açılıyor.tırnak lazım biraz...

    Ayrıca ben 5gblık hangi oyun var bunu çözemedim.40a yakın uygulamam var ama iki bellekte toplam 4gblık alanım boş duruyor.ayrıca 16gblık sd kartım var.medya dosyalarım orda duruyor.

    Vatandaki indirimi kaçırmayın.ayrıca Teknosa'da bu ürünü alana yaklaşık 50 liralık puan veriliyor.cihazı almadan önce kasadan teknosa kart alın bence.900 tl ama 850ye geliyor diyebiliriz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yarın alıyorum :) forumda çoğu kişi memnun telefondan ama şu taşıma olayını bende anamadım nasıl yani hafıza kartından telefona bişey atamıyomusun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slipkon

    bende yarın alıyorum :) forumda çoğu kişi memnun telefondan ama şu taşıma olayını bende anamadım nasıl yani hafıza kartından telefona bişey atamıyomusun?

    Uygulamaları sd karta kuramıyoruz şuan.ama benim kanaatim, verilen 5,5gblık alan ziyadesiyle yeterli..oyun için de, uygulama için de. Hayırlı olsun, imzanızı göremiyorum ama kullanırsanız/ kullandıysanız seviniriz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KızsızAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: -keysersoze-

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sundaay

    quote:

    Orijinalden alıntı: Shadoka

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sundaay

    Uzun bi araştırmadan sonra telefonu aldım gerçekten fotoğraf kalitesi olsun oyun performansı olsun süper bi cihaz
    Tek kuşkum bu arka kapak kullanıma bağlı olarak o tüyümsü soyulacakmış gibi yada ufak bir darbede çizilecekmiş gibi duruyor
    Birde arka kapağın açılması gerçekten çok zor


    Kapağın açılmasına ilk denemeden sonra sizde alışıyorsunuz, telefonda :)

    1-2 zorladım kapağı yerinden oynamıyo :D
    Aslında kapağın zor çıkması birazda telefonun plastik olmasına rağmen sağlam olduğunu gösteriyo

    bende çok zorlanmıştım telefonun kapağını açarken sonra burda gördüğüm bir video vardı orda gösteriyordu nasıl açıldığını. sonra alıştım açmaya zaten

    Hocam o konunun linkini bir zahmet yollar mısınız ben açamadım komşunun oğluna açtırdım

    hocam bu http://www.youtube.com/watch?v=DPPc1fwiGes 05:06da gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -keysersoze- -- 24 Ağustos 2013; 10:28:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isminivermeyenizleyici

    arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz.İmzayı kullananlara teşekkürler. :)

    Soruları tek tek yanıtlamak isterim.Malesef forumda multiquote olmadığı için alıntı yapamıyorum o yüzden Nickname'lerinizi Tag'ledim.Kusura Bakmayın :)

    Öncelikle Kullandığım silikon kılıf aşşağıda linkiki verdiğime benziyor.Ancak bu tamamen beyaz.Üzerinde herhangi bir desen yok.Hafif şeffafımsı.Buraya Tıklayın

    Arka kapağın zor açılması benim için iyi bi özellik.Ayrıca bu bize, aç/kapa durumunda arka kapağın deforme olmayacağı detayını veriyor.Önceki telefonumun arka kapağı metal olmasına rağmen malesef 3 ayda bi orjinal kapak arayışına girerdim.Şimdi 2 haftadır ne bi esneme var ne bi çatlama hiçbirşey yok.Ayrıca telefonlarımız hassas, kesinlikle kılıf kullanmalıyız.Herkesin kendi tarzına uygun 1 kılıf vardır illaki.Şeytana uymamak, kılıf kullanmak lazım :) S.Resistant olmasına bakmayın, çizilmez diye birşey yok.Bu yüzden kaliteli bir ekran filmi de tavsiye ederim.


    Cihazın ayarlar bölümünden uygulamalar kısmına girince bir kısım uygulamayı SD Karta aktarma gibi bir seçenek mevcut ama ben hiç ihtiyaç duymadım.Denemediğim için şimdilik yardımcı olamıyorum ama en kısa zamanda ağır bir oyun yüklediğimde bu seçeneği deneyeceğim, bilgilendirmesini de buraya yazarım.

    Ben koruyucu ekran filmi ve silikon kılıfımı Ankara Sıhhiye'deki Balıkçıoğlu İşHanından aldım.İçerisi binbir çeşit telefoncu.Aldığım yeri söylememe gerek yok çünkü eminim her yerde var.Ekran filmini ise doğru dürüst çeken olmadığı için söylemek durumundayım..Zore Aksesuar bu işi çok iyi yapıyor.ekranın altında toz, pislik bırakmıyor ve yamuk takmıyor.Hem mat, hem parlak koruyucu yaptırmanız mümkün.


    En kısa zamanda ürün incelemem hakkında bir video çekeceğim.Ziyadesiyle detaylı olacak ve kullanıma yönelik tavsiyelerimi göreceksiniz.En sevdiğim de Go Launcher oluyo bu telefonda.Her telefonda kullandım, bu telefonda zevk aldım :)

    600MB'lık güncellemeyi telefona indiremiyoruz çünkü fazlasıyla ağır.Güncellemeler indirilirken sistemin ayırdığı hafızaya atar bu güncelleme dosyalarını.Dolayısıyla her güncelleme telefondan indirilemiyor.Ancak USB bağlantınızla PC Companion yardımıyla yükleyebiliyorsunuz.Ben de görememiştim telefonda.Telefonunuzu USB ile bağlayın, telefonunuzun ekranında Bilgisayarınıza PC Companion'u kurmak ister misiniz gibi bir ibare çıkınca evet diyin.Zaten bilgisayarınıza gerekli ekran gelecek, sanki CD takılıymış gibi setup yapacak.Kurmanız ve güncelleştirmeleri kontrol etmeniz durumunda herşey kolay olur.:)

    RENK OLARAK : Ben beyaz tercih ettim.Teknosa'da ikisini yan yana koydum baktım.Benim daha çok hoşuma gitti beyaz benim kanaatim kendini daha çok gösteriyor.Ama Siyah olanda da alt bildirim ışığı daha şirin yandı sanki.Bu ikilemden sonra bir karara varıyorsunuz.En temizi, gidip görüp almak.Ben Kız arkadaşımla aynı anda aldığım için, aynı rengi almak istedim (biraz ergence ama :p)...

    ve de dipnot : imzayı kullanan ve de buraya yazan arkadaşların da adının geçtiği bi Member List yapmak istiyorum, henüz yeteri kadar kalabalık değiliz :)


    ben bu kılıfı sevmedim




  • Merhaba arkadaşlar. Bu sayfayı görünce katılmadan yapamıyor insan. Yaklaşık bir aydır bende Xperia L kullanıcısıyım. Telefonla ilgili hiçbir sıkıntım yok çok şükür. Kılıf sorunu dışında. Koskoca Çakmacılar caddesi Çakmak caddesinde bile bulamadım kılıfı. Şu bahsi geçen 600 mb lık güncellemeyi bende görememiştim. bir arkadaş sağolsun yazmış usb ile yükleneceğini. Şimdi ona bakacağım. Bu benim ilk dokunmatik telefonum. Ekran filminin nasıl takıldığını bilmiyordum. Acemiliğime geldi. Yapıştırdıktan sonra farkettim ki filmin altında 1-2 yerde toz zerresi var. kenar kısımlarda da hava kabarcığı kaldı çok küçük boyutlarda. Hava kabarcığının bulunduğu yerde toz olduğundan kabarcığı gideremiyorum. Sormak istediğim o toz zerresi ya da hava kabarcığı zamanla ekrana hasar verir mi?... Benim kullanımıma herhangi bir zararları yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taptazesut

    Bu arada dikkatimi çekti. Benim eski telefonumda n73 tü. Xperia l sana ilac gelecek. n73 teki o donmalar yavaşlık felaketti. hafıza olayını açıkladım. 1 gb değil kesinlikle. Hafıza bakımından sıkıntın olmasın. Vatanda 811 tl ye indi. Normalde indirim zamanı 860 civarına düşer, şuanda 1-2 ayda bir olan indirim olmuş.Almanı öneririm. Yanına indirim fırsatıyla 16 gb micro sd kart aldın mı 850 tlye işi bitirirsin sanırsam :)

    Hafıza olayını çok iyi anladım. Yani oyunların ve uygulamarın simgesini 1.5 gb lık alanda tutuyor, datasını ise 4gb lık yere yükleyebiliyoruz.

    N73 tam bir felaket. Her şeyi ölmüş telefonun. Kendi görevini 'alo' demeyi bile zor yapıyor artık :)

    Telefonu alırsam vodafone kampayasından alacağım hocam. Kartla alma durumum yok görünüyor şimdilik. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isminivermeyenizleyici

    Arkadaşlar tek söylemek istediğim...

    Ankaradan almak isteyenlere yarım saatlik deneme sürüşü bedava... Gelşn buluşalım.görün anlayın.

    Arka kapak sağ taraftaki bi boşluktan rahatlıkla açılıyor.tırnak lazım biraz...

    Ayrıca ben 5gblık hangi oyun var bunu çözemedim.40a yakın uygulamam var ama iki bellekte toplam 4gblık alanım boş duruyor.ayrıca 16gblık sd kartım var.medya dosyalarım orda duruyor.

    Vatandaki indirimi kaçırmayın.ayrıca Teknosa'da bu ürünü alana yaklaşık 50 liralık puan veriliyor.cihazı almadan önce kasadan teknosa kart alın bence.900 tl ama 850ye geliyor diyebiliriz...

    Gaza geldim almaa gidiyorum :-) :-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.